Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για να επιλέξω μνήμη ram για τον σταθερό υπολογιστή μου. Τον έχω αρκετά χρόνια και ειδικά από τότε που τον αναβάθμισα με windows 10 κολλάει πολύ. Τώρα έχω 4gb ram, οπότε θα ήθελα ή 8 ή 16. Η μητρική μου είναι η Asrock B85M pro 3 retail. Και ο επεξεργαστής Intel core i3 -4330 3.50ghz LGA1150. Έχω αναβαθμίσει με έναν ssd Samsung σχετικά πρόσφατα. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, athenavel είπε

Τώρα έχω 4gb ram, οπότε θα ήθελα ή 8 ή 16.

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Τι χρήση κάνετε με το σύστημα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 4gb που έχεις είναι δύο στικάκια των 2?Η έχεις μια 4 άρα?και θες άλλο ένα στικ των 4gb?Αν μιλάμε για καινούργιο Κιτ η μητρική σου πάει μέχρι 1600mhz ddr3 όπως και ο επεξεργαστης

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω μια 4αρα. Πριν από έναν χρόνο περίπου είχα αγοράσει άλλη μια 4αρα για να έχω σύνολο 8, την εγκατέστησα αλλά ο υπολογιστής δεν άνοιγε με τπτ οπότε την επέστρεψα. Μάλλον θα προτιμούσα να πάρω καινούργια εξαρχής και να αφαιρέσω την 4αρα.

Με προβληματίζει κάτι όμως. Πείτε μου τη γνώμη σας. Λέτε να μην μπορώ να βάλω παραπάνω από 4gb? Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

Η μια φωτογραφία είναι από τον υπολογιστή μου με την μνήμη που έχω τώρα και η άλλη από το site της asrock για τη μητρική μου. 

IMG_20220828_185736.jpg

IMG_20220828_190601.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε με αυτην που έχεις και τα υπόλοιπα σλοτ αν ανάβει ο υπολογιστής έστω και στο bios να σιγουρευτούμε ότι δεν έχεις κανένα σλοτ χαλασμένο η βρώμικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, athenavel είπε

Έχω μια 4αρα. Πριν από έναν χρόνο περίπου είχα αγοράσει άλλη μια 4αρα για να έχω σύνολο 8, την εγκατέστησα αλλά ο υπολογιστής δεν άνοιγε με τπτ οπότε την επέστρεψα. Μάλλον θα προτιμούσα να πάρω καινούργια εξαρχής και να αφαιρέσω την 4αρα.

Με προβληματίζει κάτι όμως. Πείτε μου τη γνώμη σας. Λέτε να μην μπορώ να βάλω παραπάνω από 4gb? Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

Η μια φωτογραφία είναι από τον υπολογιστή μου με την μνήμη που έχω τώρα και η άλλη από το site της asrock για τη μητρική μου. 

IMG_20220828_185736.jpg

IMG_20220828_190601.jpg

Εσενα το σύστημα είναι 64 bit (φαίνεται στο screeshot σου) οπότε μην ανησυχείς για αυτόν τον περιορισμό.δεν νομίζω πως για τη χρήση που λες αξίζει να πας σε 16gb.κιτακια των 8gb https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46394_46403_46405_581103_583119/DDR3-Desktop-2-modules-1600-MHz-8GB.html?keyphrase=F3-1600C11D-8GISl&o=F3-1600C11D-8GISl&order_by=pricevat&order_dir=asc.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι χαρακτηριστικά είχε η μνήμη που έβαλες και δε δούλευε; ήταν σύμφωνη με τα specs του mb?

Τα win 10 θέλουν τουλάχιστον 8GB για να λειτουργούν κανονικά και πάλι χαλαρά φτάνουν το 55-60% χρήση μνήμης των 8GB με ελαφριά χρήση.

βάσει των specs του mb σου φίλε μου η καλύτερη λύση είναι να βάλεις 2x8GB dual channel ddr3 1600mhz αλλά η τιμή ξεκινά από τα 55€ περίπου.

Θα παίξει όμως μια χαρά και με 8 ή 12 οπότε μπορείς για πιο οικονομικά να βάλεις μια 4 ή 8gb αν μπορείς να βρεις ίδια με αυτή που έχεις ήδη ή σύμφωνα με τα specs του mb και να τη δοκιμάσεις και στο ίδιο κανάλι με αυτή που έχεις και στο άλλο αν έχεις κάποιο θέμα. Το πιθανότερο πάντως είναι να παίξει κανονικά 

(καλό θα είναι να πάρεις τη μνήμη από μαγαζί που θα δεχτεί να την αλλάξεις αν χρειαστεί)

Επεξ/σία από alexop72
Δημοσ.
Στις 28/8/2022 στις 6:48 ΜΜ, athenavel είπε

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για να επιλέξω μνήμη ram για τον σταθερό υπολογιστή μου. Τον έχω αρκετά χρόνια και ειδικά από τότε που τον αναβάθμισα με windows 10 κολλάει πολύ. Τώρα έχω 4gb ram, οπότε θα ήθελα ή 8 ή 16. Η μητρική μου είναι η Asrock B85M pro 3 retail. Και ο επεξεργαστής Intel core i3 -4330 3.50ghz LGA1150. Έχω αναβαθμίσει με έναν ssd Samsung σχετικά πρόσφατα. Ευχαριστώ πολύ.

https://www.skroutz.gr/s/2573456/G-Skill-16GB-DDR3-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-1600MHz-για-Desktop-F3-1600C11D-16GNT.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...