Προς το περιεχόμενο

Τον Οκτώβριο έρχεται το νέας γενιάς VR headset της Meta

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, panathatube είπε

Ούτε η ευτυχία μετριέται με χρήματα! Το θέμα είναι ο Μαρκ να είναι ευτυχισμένος. 

Είναι. Ξεκάθαρα. Φαίνεται από τη φώτο

spacer.png

Όπα, άκυρο. Εδώ τον βλέπω στεναχωρημένο...

spacer.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι δεν βλέπετε ουρές κάνει ο κόσμος να αγοράσει τα VR, δεν πρόλαβε να βγάλει αυτά που είχε τώρα βγάζει τα άλλα, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν τι του λείπει του ψωριάρη φούντα με μαργαριτάρι .....................

7 ώρες πριν, tsarouc είπε

Είχες ποτέ και το λες? Η κάπου το διάβασες?

Επίσης έχεις την εντύπωση ότι υπάρχουν και μη αυτόνομα?

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω εχτές που διάβασα όλα τα τραγικά άσχετα σχόλια.. όσοι γράφουν αρνητικά είχαν ποτέ τους όχι το quest αλλά γενικά ένα VR headset για περισσότερο από μια μέρα να βάλουν εφαρμογές να βιώσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας?

Εν πάση περιπτώσει... Εδώ το νέο κουεστ ελπίζω να φέρει τα πάνω κάτω. Και περισσότερο η δυνατότητα παρακολούθησης ματιών και εκφράσεων. Για το ρημαδοmotionsickness όταν κίνησε σε ένα χώρο. Όταν ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα τότε θα μιλάμε για τρελή εμπειρία!

Για να παίζεις στο γηπεδακι της γειτονιάς σου.. όχι σε γήπεδο nba με χιλιάδες κόσμο ... 

Και επιτέλους ξεκολλάτε. Το VR ήρθε για να μείνει. Η λογική του να πάω με τα πόδια 200 χλμ απόσταση αντί να πάρω αυτή την πανέμορφη εφεύρεση που έχει τροχούς δεν είναι σωστή. 

Το VR έχει πολλά καλά. Και στο θέμα διασκέδασης και στο θέμα κοινωνικότητας (εκεί θέλει λίγο συζήτηση βέβαια και ποιο συγκεκριμένα κοινωνικότητας σε μεγάλες και αδύνατες αποστάσεις για προσωπική επαφή ... Όλα θέλουν ένα μέτρο στη ζωή!) αλλά και στο θέμα εργασίας απομακρυσμένης...

Όλα αυτά μελλοντικά σιγά σιγά και σταθερά να λυθούν όλα τα προβλήματα. Λογισμικό, ταχύτητες, κάλυψη , άνεση, πρακτικότητα κλπ κλπ. Είναι μεγάλη η λίστα που πρέπει να λύσουν. Αλλά όπως γίνεται πάντα χρειάζεται χρόνος ! Οι καυλωμένοι θα το αγοράζουν μόνο που θέλουν να ακολουθούν την τεχνολογία τη συγκεκριμένη. Οι υπόλοιποι όπως πάντα επίσης θα εκφράζουν τα τεχνοφοβικα τους και θα πρήζουν τους υπόλοιπους μέσα στα φόρουμ. 

Τι είχες Γιάννη που λέει η γνωστή παροιμία 

Για τα γραφικά όχι δεν είμαι σίγουρος.

Για την αυτονομία ξέρω ότι κάποια θέλουν οπωσδήποτε pc για να δουλέψουν ενώ άλλα όπως το quest δουλεύουν και χωρίς.

Δεν μπορώ να μην το πω ρε πούστη μου... 

Εκεί που ΕΚΛΑΣΕ ο μαρκ βγήκανε όλοι οι σχετικοί του ινσόμνια να τον βρίζουν και να τον σχολιάζουν... ένας τόσο πετυχημένος επιχειρηματίας με τόσα δις περιουσία και σε τόσο μικρή ηλικία να τον χαρακτηρίζουν έτσι τόσο άσχετοι με το οποιοδήποτε αντικείμενο περί τεχνολογίας μέσα στα φόρουμ... ειδικά εμείς εδώ στην Ελλάδα... που δεν έχουμε στον Ήλιο μοίρα... 

Όχι ότι ασχολείται ο άνθρωπος με το μακρύ και το κοντό και τις απίστευτες ασχετοσύνες του καθένα... σιγά να μην ασχοληθεί ποτέ... απλά μου έρχεται αναγούλα με όλα αυτά που διαβάζω... τι σκατά.. που οφείλετε.. στη ζήλια? Να ζηλέψεις το γείτονα το καταλαβαίνω.. να ζηλέψεις το φιλαράκι η το συγγενή που πήρε καινούριο αμάξι πάλι το καταλαβαίνω.. αλλά να ζηλέψεις έναν από τους ποιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον πλανήτη? Που αλλού να υποθέσω ότι οφείλετε...

Τι να πω.. μας αξίζει η οποιαδήποτε τύχη. Μόνο αυτό έχω να πω.

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Για τα γραφικά όχι δεν είμαι σίγουρος.

Για την αυτονομία ξέρω ότι κάποια θέλουν οπωσδήποτε pc για να δουλέψουν ενώ άλλα όπως το quest δουλεύουν και χωρίς.

Φίλε μου μόνο το κουέστ με τέτοια χαρακτηριστικά είναι εντελώς αυτόνομο με δικό του hardware και οικοσύστημα λειτουργικό με εφαρμογές και παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλο. Παίζει μόνο του σε μια κατηγορία που μόνο του δημιούργησε. Παράλληλα κάνει και ότι κάνουν και όλα τα άλλα headset σε θέματα συνδεσιμότητας και όχι μόνο. Και εξελίσσεται με κάθε ενημέρωση λογισμικού με νέες δυνατότητες. 

Τα γραφικά που κάνει ρεντερ με το δικό του λειτουργικό και hardware είναι σαφώς κατώτερα από αντίστοιχες εκδόσεις που υπάρχουν στον υπολογιστή. Σε απλά παιχνίδια όμως οι διαφορές δεν είναι καθόλου αισθητές. Σε περίπλοκα παιχνίδια η παιχνίδια που υπάρχουν μόνο στον υπολογιστή και δεν υπάρχουν καθόλου στο οικοσύστημα του κουέστ η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Όχι όμως στο θέμα του immersive ... εκεί είναι πάντα το ίδιο.. μόνο τα γραφικά αλλάζουν.

Αυτονομία υπάρχει μόνο όταν δεν είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Και μόνο το κουέστ. Όλα τα άλλα είτε παίρνουν ρεύμα από πρίζα είτε από usb είτε απευθείας από την type c που είναι και εικόνα και ρεύμα για τις τελευταίας τεχνολογίας συσκευές.

6 ώρες πριν, chrisde είπε

spacer.png

spacer.png

Εκεί είναι στο δικαστήριο και είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίση ένα σκασμό red necks... (μπουρτζόβλαχους) οπότε είναι λογικό να είναι κουρασμένος.. εγώ όπως τον κόβω κρατιέται να μη βάλει τα γέλια με αυτά που ακούει...

αλλά όπως είπα.. εκεί που έκλασε ο Μαρκ... 

main-qimg-6aefdb647c1bda01972c098160377250-lq.jpg

main-qimg-6d55c6eac6557035131fb3c9bff115fd-lq.jpg

main-qimg-9e7195e2c66d6ed63d4fc5579096318d-lq.jpg

main-qimg-9f5057b491678b43e7c64ffadb843427-lq.jpg

main-qimg-53cc02e0e551b899cf9233573d88b249-lq.jpg

main-qimg-70e3d42831db7406e908d27f7e9e0a70-lq.jpg

main-qimg-76cfa332a45e21522857fc53be18f835-lq.jpg

main-qimg-750f3a7c7a1de1c9d7ad061a227967b4-lq.jpg

main-qimg-993aae52564f34f61f57453d90a4cd3e-lq.jpg

main-qimg-7477d822c37b2c6959ddfc9b47aac193-lq.jpg

main-qimg-8246e3187339b70826a77630e59013ce-lq.jpg

main-qimg-104686ca5bed42b4c33db2929e67b21f-lq.jpg

main-qimg-a14388ade4b56ddbde6708e811b0aafe-lq.jpg

main-qimg-a5413058fd41896a466cb2cfd07f05d7-lq.jpg

main-qimg-aa6db4c8eebc9db0560c0e2d78f68a8c-lq.jpg

main-qimg-b2ca670e21d63e3d84b799cb88e207c9-lq.jpg

main-qimg-b3ab005a341a14d1dca215694d0b578a-lq.jpg

main-qimg-d0cc51ced3fd73fcf89b78ef673d9412-lq.jpg

main-qimg-e22adbb5cb10e03d3f91e2342327641a-lq.jpg

10 ώρες πριν, chrisde είπε

spacer.png

spacer.png

Μια κούκλα βιτρίνας εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματα της από τον Μαρκ. 

16 ώρες πριν, xemis είπε

άμα ήμουν τεχνοφοβικός δεν θα ήμουν σε τεχνολογικό σαιτ κάθε μερα, ούτε είπα να μην χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα. Το vr δεν είναι εμπειρία είναι ψέμα, όσο και να εξελιχθεί. Μπορεί να βλέπεις το γήπεδο ΝΒΑ γυρω γύρω αλλά δεν θα νιωσεις ποτέ την κουραση ενός παικτη ΝΒΑ ή τον πόνο. 

ΜΙσή ψεύτικη εμπειρία είναι αυτό. Εν τω μεταξύ παιχνίδια παίζω κανονικά ΑΛΛΑ πρόσεξε ΠΑΙΖΩ δεν τα "ζω" κλεισμένος σε μια κάσκα. 

Προτιμώ τα ντερμπυ στα γηπεδάκια έξω, παρά να στο σαλόνι με "συμπαικτη" τον Λεμπρον.

Μάλιστα. Οπότε με το σκεπτικό σου, δεν απολαμβάνεις μια ωραία ταινία αν δεν νιώσεις τη σφαίρα που τρώει και ο ηθοποιός, δεν απολαμβάνεις μια όμορφη μουσική αν δεν παίξεις ο ίδιος το όργανο, δεν απολαμβάνεις ένα παιχνίδι αν δεν μυρίσεις τη σήψη απο το πτώμα δίπλα σου.

Ποιος είπε πως η απόλαυση του VR έχει να κάνει με τον 100% ρεαλισμό σε αυτό που βιώνεις. Το VR δεν είναι εμπειρία και είναι ψέμα για αυτούς τους λόγους? Έχεις μπερδέψει τις λέξεις εμπειρία με το ρεαλισμό. Τί άλλο θα ακούσουμε? Το VR είναι μέσο διασκέδασης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας. Και πάει ένα βήμα μπροστά στο να απολαμβάνεις με περισσότερες αισθήσεις το τελικό προιόν. Είτε αυτό σημαίνει να επισκέπτεσαι ένα μουσείο, να πηγαίνεις σε διάφορα μέρη της γης, να μιλάς με άλλους, να παίζεις παιχνίδια, ή να ζεις εμπειρίες που μόνο το VR μπορεί να προσφέρει. Αν για σένα VR σημαίνει να τρέχεις και να κουράζεσαι παίζοντας μπασκετ, τότε έχεις καταλάβει κάτι ΠΟΛΥΥΥ ΛΑΘΟΣ.

Καλό θα ήταν όταν δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι να κρατάμε και μία πισινή γτ μπορεί να κάνουμε και λάθος, όντας άσχετοι με το αντικείμενο. Γιατί φαίνεται πως δεν έχεις σχέση με το VR. 

Εγώ έχω απολαύσει πολλές ώρες ψυχαγωγίας είτε με απλά παιχνίδια αυτόνομα στο quest όπως ping pong full ρεαλιστικό, beat saber κλπ. Έχω περάσει άπειρες ώρες στο να βλέπω και να "ζω" μέρη στο google earth VR και στο Brink traveller.

Και τέλος την εμπειρία παιχνιδιών όπως το Half Life Alyx σε φουλ γραφικά, δεν μου την έχει δώσει, ούτε στο ελάχιστο κάποιο άλλο παιχνίδι. Δεν έχεις ξανααισθανθεί πως είναι να βγάζεις τη κάσκα μετά από 3-4 ώρες παιχνιδιού αφού έχεις χαθεί στο κόσμο εκείνο, και έχεις ξεχάσει το κόσμο γύρω σου, και να λες, ΤΙ ΕΖΗΣΑ! τόσο βαρετός είναι ο κόσμος με τα απλά παιχνίδια και ότι έχεις ζήσει μέχρι τότε, και να θες απλά να ξαναβυθιστείς στο κόσμο εκείνο.

4 ώρες πριν, kostaspota είπε

Μάλιστα. Οπότε με το σκεπτικό σου, δεν απολαμβάνεις μια ωραία ταινία αν δεν νιώσεις τη σφαίρα που τρώει και ο ηθοποιός, δεν απολαμβάνεις μια όμορφη μουσική αν δεν παίξεις ο ίδιος το όργανο, δεν απολαμβάνεις ένα παιχνίδι αν δεν μυρίσεις τη σήψη απο το πτώμα δίπλα σου.

Ποιος είπε πως η απόλαυση του VR έχει να κάνει με τον 100% ρεαλισμό σε αυτό που βιώνεις. Το VR δεν είναι εμπειρία και είναι ψέμα για αυτούς τους λόγους? Έχεις μπερδέψει τις λέξεις εμπειρία με το ρεαλισμό. Τί άλλο θα ακούσουμε? Το VR είναι μέσο διασκέδασης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας. Και πάει ένα βήμα μπροστά στο να απολαμβάνεις με περισσότερες αισθήσεις το τελικό προιόν. Είτε αυτό σημαίνει να επισκέπτεσαι ένα μουσείο, να πηγαίνεις σε διάφορα μέρη της γης, να μιλάς με άλλους, να παίζεις παιχνίδια, ή να ζεις εμπειρίες που μόνο το VR μπορεί να προσφέρει. Αν για σένα VR σημαίνει να τρέχεις και να κουράζεσαι παίζοντας μπασκετ, τότε έχεις καταλάβει κάτι ΠΟΛΥΥΥ ΛΑΘΟΣ.

Καλό θα ήταν όταν δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι να κρατάμε και μία πισινή γτ μπορεί να κάνουμε και λάθος, όντας άσχετοι με το αντικείμενο. Γιατί φαίνεται πως δεν έχεις σχέση με το VR. 

Εγώ έχω απολαύσει πολλές ώρες ψυχαγωγίας είτε με απλά παιχνίδια αυτόνομα στο quest όπως ping pong full ρεαλιστικό, beat saber κλπ. Έχω περάσει άπειρες ώρες στο να βλέπω και να "ζω" μέρη στο google earth VR και στο Brink traveller.

Και τέλος την εμπειρία παιχνιδιών όπως το Half Life Alyx σε φουλ γραφικά, δεν μου την έχει δώσει, ούτε στο ελάχιστο κάποιο άλλο παιχνίδι. Δεν έχεις ξανααισθανθεί πως είναι να βγάζεις τη κάσκα μετά από 3-4 ώρες παιχνιδιού αφού έχεις χαθεί στο κόσμο εκείνο, και έχεις ξεχάσει το κόσμο γύρω σου, και να λες, ΤΙ ΕΖΗΣΑ! τόσο βαρετός είναι ο κόσμος με τα απλά παιχνίδια και ότι έχεις ζήσει μέχρι τότε, και να θες απλά να ξαναβυθιστείς στο κόσμο εκείνο.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλη την προηγούμενη συζήτηση, δεν εξηγείται αλλιώς το να κάθεσαι και να γράφεις ένα σεντονι ολοκληρο χωρίς λόγο. Απ ότι φαίνεται είσαι και μπερδεμένος, τισχέση έχει η ταινία με το vr? Την ταινία την παρακολουθείς, δεν χρειάζεται να την ζεις. Που ανέφερα ότι έχω σχέση με το vr? Μάλλον από το πολύ vr έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Το επιχείρημά μου και το σκεπτικό μου συνοψίζεται στην τελευταία σου φράση: "  και να θες απλά να ξαναβυθιστείς στο κόσμο εκείνο." Βυθίσου όπου θες φίλε μου, εγώ σίγουρα προτιμώ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες και όχι το να σκοτώνω πολύχρωμα κουτιά στο σαλόνι κουνώντας τα χέρια στον αερα μοναχός μου. (άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα αυτά μου αρέσουν, με παρέα και αλληλεπιδραση με κόσμο ζωντανό δίπλα μου), Γούστα είναι αυτά. 

Και για να το κλείσω, υπαρχει οδηγός φόρμουλα 1 που προτιμά τον εξομοιωτή από την πραγματικά πίστα????????

Έχεις το δικαίωμα να ζείς στον κόσμο σου, όμως φρόντισε να διαβάσεις πρώτα και μετά να γράφεις, οφίλος πρίν μίλησε για ( παιχνίδι σε γήπεδο ΝΒΑ) ρεαλισμό δλδ. Επίσης το αρχικό μου σχόλιο είναι για το αν θα αγόραζα το vr του meta.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xemis είπε

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλη την προηγούμενη συζήτηση, δεν εξηγείται αλλιώς το να κάθεσαι και να γράφεις ένα σεντονι ολοκληρο χωρίς λόγο. Απ ότι φαίνεται είσαι και μπερδεμένος, τισχέση έχει η ταινία με το vr? Την ταινία την παρακολουθείς, δεν χρειάζεται να την ζεις. Που ανέφερα ότι έχω σχέση με το vr? Μάλλον από το πολύ vr έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Το επιχείρημά μου και το σκεπτικό μου συνοψίζεται στην τελευταία σου φράση: "  και να θες απλά να ξαναβυθιστείς στο κόσμο εκείνο." Βυθίσου όπου θες φίλε μου, εγώ σίγουρα προτιμώ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες και όχι το να σκοτώνω πολύχρωμα κουτιά στο σαλόνι κουνώντας τα χέρια στον αερα μοναχός μου. (άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα αυτά μου αρέσουν, με παρέα και αλληλεπιδραση με κόσμο ζωντανό δίπλα μου), Γούστα είναι αυτά. 

Και για να το κλείσω, υπαρχει οδηγός φόρμουλα 1 που προτιμά τον εξομοιωτή από την πραγματικά πίστα????????

Έχεις το δικαίωμα να ζείς στον κόσμο σου, όμως φρόντισε να διαβάσεις πρώτα και μετά να γράφεις, οφίλος πρίν μίλησε για ( παιχνίδι σε γήπεδο ΝΒΑ) ρεαλισμό δλδ. Επίσης το αρχικό μου σχόλιο είναι για το αν θα αγόραζα το vr του meta.

Τότε φίλε μου να ξέρουμε τι λέμε. Άλλο το VR προσωπικά δ σου αρέσει και δ σε συγκινεί. Και δεν είναι για σενα και προτιμας τα βιντεοπαιχνιδια, και αλλο να λες το vr δεν εχει μελλον και ειναι ενα ψεμα. Το ενα ειναι προσωπικη σου θεση, σεβαστη, το αλλο που λες ειναι λανθασμενη άποψη που έχεις δημιουργήσει, χωρίς καν να έχεις δοκιμάσει το μέσο που κατακρίνεις. Αν σου πω το μπάσκετ δ μου αρέσει είναι μια χαρά. Αν σου πω το μπάσκετ επειδή δ μου αρέσει είναι βλακεια και δ έχει μέλλον, είμαι λάθος.

Επίσης ξαναμπερδευεσαι. Λες θες να ζεις πραγματικές εμπειρίες στα βιντεοπαιχνιδια και όχι πολύχρωμα κουτάκια. Τι ακριβώς στα βιντεοπαιχνιδια κονσολας είναι πιο πραγματική εμπειρία από βιντεοπαιχνιδι σε VR. Γιατί ακριβώς αυτό σου εξήγησα πως στο VR ειναι πολύ πιο πραγματικη η τελική εμπειρία. Αλλά εσύ διάλεξες τη σύγκριση με πολύχρωμα κουτάκια. Τέλος, ξαναλές οι οδηγοί αν κάνουν προσομοίωση ή τρέχουν. Για ακόμη μια φορά. ΤΙ σχέση έχει αυτό? Γτ στο μυαλό σου έχεις ότι VR = πρέπει να είναι η πραγματικότητα? Ποιος το ζήτησε αυτό? Και έβγαλες και το συμπέρασμα ότι είναι χαμένη υπόθεση επειδή δ στο δίνει?

Επεξ/σία από kostaspota
Προσθήκη σχολιου

1 ώρα πριν, kostaspota είπε

Τότε φίλε μου να ξέρουμε τι λέμε. Άλλο το VR προσωπικά δ σου αρέσει και δ σε συγκινεί. Και δεν είναι για σενα και προτιμας τα βιντεοπαιχνιδια, και αλλο να λες το vr δεν εχει μελλον και ειναι ενα ψεμα. Το ενα ειναι προσωπικη σου θεση, σεβαστη, το αλλο που λες ειναι λανθασμενη άποψη που έχεις δημιουργήσει, χωρίς καν να έχεις δοκιμάσει το μέσο που κατακρίνεις. Αν σου πω το μπάσκετ δ μου αρέσει είναι μια χαρά. Αν σου πω το μπάσκετ επειδή δ μου αρέσει είναι βλακεια και δ έχει μέλλον, είμαι λάθος.

Επίσης ξαναμπερδευεσαι. Λες θες να ζεις πραγματικές εμπειρίες στα βιντεοπαιχνιδια και όχι πολύχρωμα κουτάκια. Τι ακριβώς στα βιντεοπαιχνιδια κονσολας είναι πιο πραγματική εμπειρία από βιντεοπαιχνιδι σε VR. Γιατί ακριβώς αυτό σου εξήγησα πως στο VR ειναι πολύ πιο πραγματικη η τελική εμπειρία. Αλλά εσύ διάλεξες τη σύγκριση με πολύχρωμα κουτάκια. Τέλος, ξαναλές οι οδηγοί αν κάνουν προσομοίωση ή τρέχουν. Για ακόμη μια φορά. ΤΙ σχέση έχει αυτό? Γτ στο μυαλό σου έχεις ότι VR = πρέπει να είναι η πραγματικότητα? Ποιος το ζήτησε αυτό? Και έβγαλες και το συμπέρασμα ότι είναι χαμένη υπόθεση επειδή δ στο δίνει?

ΔΕΝ διαβασες το αρχικό μου σχόλιο????? Γιατί επιμένεις στο ίδιο μοτιβο? Αφού εγραψα: "καλυτερα μια μπαλα μπασκετ"

Τι κατάλαβες από αυτό? δεν είναι εκφραση προσωπικής προτίμησης???

Που εγραψα οτι το vr δεν έχει μέλλον??? ακριβώς θέλω να μου το στείλεις.

Που έγραψα ότι τα βιντεοπαιχνίδια ειναι πραγματικές εμπειρίες???? Γράφω: "....άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα..." 

Στο ξαναβάζω μπας και το διαβάσεις και καταλάβεις τι λέω: " Βυθίσου όπου θες φίλε μου, εγώ σίγουρα προτιμώ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες και όχι το να σκοτώνω πολύχρωμα κουτιά στο σαλόνι κουνώντας τα χέρια στον αερα μοναχός μου. (άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα αυτά μου αρέσουν, με παρέα και αλληλεπιδραση με κόσμο ζωντανό δίπλα μου)."

Αν δεν καταλαβαίνεις το παράδειγμα με τους οδηγούς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, είναι θέμα κατανόησης...

Βάλε την κάσκα σου και μην ασχολείσαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, xemis είπε

ΔΕΝ διαβασες το αρχικό μου σχόλιο????? Γιατί επιμένεις στο ίδιο μοτιβο? Αφού εγραψα: "καλυτερα μια μπαλα μπασκετ"

Τι κατάλαβες από αυτό? δεν είναι εκφραση προσωπικής προτίμησης???

Που εγραψα οτι το vr δεν έχει μέλλον??? ακριβώς θέλω να μου το στείλεις.

Που έγραψα ότι τα βιντεοπαιχνίδια ειναι πραγματικές εμπειρίες???? Γράφω: "....άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα..." 

Στο ξαναβάζω μπας και το διαβάσεις και καταλάβεις τι λέω: " Βυθίσου όπου θες φίλε μου, εγώ σίγουρα προτιμώ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες και όχι το να σκοτώνω πολύχρωμα κουτιά στο σαλόνι κουνώντας τα χέρια στον αερα μοναχός μου. (άλλο τα παιχνιδια στην κονσολα αυτά μου αρέσουν, με παρέα και αλληλεπιδραση με κόσμο ζωντανό δίπλα μου)."

Αν δεν καταλαβαίνεις το παράδειγμα με τους οδηγούς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, είναι θέμα κατανόησης...

Βάλε την κάσκα σου και μην ασχολείσαι

Οκ. Μάλλον εχουμε κουράσει στα σχόλια χωρίς λόγο και εκτός θέματος. Το είδα το πρώτο σχόλιο που επιμένεις, αλλά δεν αναφέρθηκα στο πρώτο σχόλιο. Το ότι το VR δεν έχει μέλλον, έχεις δίκιο δεν το έγραψες. Παρερμήνευσα που είπες είναι ενα ψέμα όσο και να εξελιχθεί. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακόμα πού στέκομαι πάνω στα λόγια σου. Στέκομαι στο ότι δεν σε πήθει το VR και το αποδοκιμάζεις, και λες δεν είναι εμπειρία, διότι όπως λες δεν έιναι ρεαλιστικό, δεν νιώθεις το γήπεδο, τη κούραση, το πόνο κλπ.

Εκεί στέκομαι. Γιατί το VR δεν είναι φτιαγμένο για όλα αυτά. Με την ίδια λογική μπορεί ο καθένας να σου πει τι χαζή εμπερία το μπασκετάκι στη κονσόλα, ή όποιο παιχνίδι στη κονσόλα, και με φίλους γιατί προτιμάει να παει να παίξει έξω και να ιδρώσει και να πονέσει κλπ. Είναι απλά διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικές ψυχαγωγίες. Το ότι μπορείς όντως να πας έξω να παίξεις, δεν κάνει αυτόματα το gaming στη κονσόλα, όχι εμπειρία και ένα ψέμα. Γιατί όπως δεν είναι ο σκοπός της κονσόλας να ιδρώσεις και να πονέσεις, έτσι δεν είναι και ο σκοπός του VR αυτό. Είναι να σου αναβαθμίσει σε όλες τις αισθήσεις σου την εμπειρία του gaming, ότι και αν είναι αυτό που συνεχόμενα προσπαθείς να μειώσεις με κουβέντες του τύπου σκοτώνω πολύχρωμα κουτάκια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείς και με κεφαλαία γράμματα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εμπειρια το όποιο παιχνίδι και όχι το να "ζεις" στη κάσκα, όπως λες. Αν κάνει κάτι το VR είναι να σου κάνει την εμπειρία πολύ πιο πραγματική από τη τηλεόραση.

Αν εσύ έχεις συνδέσει το ότι θα έπρεπε VR=Πραγματικότητα...αυτό, δεν κάνει το VR να μην πιάνει τους στόχους του όσο και να εξελιχθεί όπως λες. Αν πω το αυτοκίνητο είναι ψέμα γιατί δεν πετάει, απλά δεν έχω καταλάβει τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Και τέλος, προσωπικά εγώ δεν νιώθω αμήχανα να πω σε κάτι απλά, ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Βρε  αδερφέ, δεν έχω καταπιαστεί με κάτι, και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη και μάλιστα τόσο απόλυτη. Μπορώ να κάνω υποθέσεις, αλλά αν δεν έχω δοκιμάσει κάτι και στο λέω ψέμα, ενώ άλλοι που το έχουν δοκιμάσει και έχουν δει τις δυνατότητες του (πέρα απο τα πολύχωμα κουτάκια) το αποθεώνουν, ίσως να είμαι λίγο πιο εγκρατής στην αποψη μου και να ακούω 2 πράγματα παραπάνω.

Και επειδή όμορφες κουβέντες του τύπου "βάλε τη κάσκα σου και μην ασχολείσαι", "Βυθίσου όπου θες φίλε μου, εγώ σίγουρα προτιμώ τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες και όχι το να σκοτώνω πολύχρωμα κουτιά στο σαλόνι κουνώντας τα χέρια στον αερα μοναχός μου" κάνουν λίγο trigger, δεν είσαι μονοπώλιο ή δεν είναι κάτι παραπάνω το να έχεις τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες. Αθλητικός άνθρωπος είμαι και εγώ, σε πληθώρα αθλημάτων στη ζωή μου από 5 χρονών. Άλλο η μία εμπειρία και άλλο η άλλη. Δεν με χαλάει μετά από ένα 2ωρο αγώνα τέννις στο γήπεδο, να χαλαρώσω και να βυθιστώ μέσα στη κάσκα, και να ζήσω άλλου είδους εμπειρίες που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μου δώσει κανένα άλλο μέσο. 

Επεξ/σία από kostaspota

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...