kite26 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD Elements 25A2 και δεν μπορώ να τον βρω να τον ανοιξω στο My computer. Ωστόσο, στο Device Manager μπορώ να τον βρω, αλλά και στην αφαίρεση υλικού κάτω δεξιά. Πριν λίγο μπήκα στο Computer Management και μου πέταξε το εξής μήνυμα: Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν θέλω να χάσω τα δεδομένα του σκληρού μου. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από kite26
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Προσπάθησε με τα προγράμματα που αναφέρονται στα sticky topics για recovery αρχείων ή Linux . By the way αν δεν ήθελες να χάσεις τα αρχεία εξ αρχής , δεν θα τα ειχες σε ένα σκληρό. Θα τα ειχες backup και σε άλλον. Ο σκληρός σε αφήνει και πιθανόν να έχουν χαθεί τα αρχεια σου ήδη… 1
kite26 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Ευτυχώς....ευτυχώς που μου είχε κόψει και είχα βάλει καπου στο σκληρό μου (του pc) το φάκελο με τα αρχεία του εξωτερικού. Και τώρα τι να επιλέξω για να αναγνωρίζεται ο εξωτερικός;
Λύση atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Λύση Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Πατά οκ να τον κάνει gpt format όπως σου προτείνει , αλλά μην τον έχεις σε υπόληψη για σοβαρή χρήση. Λογικα μετά το format που θα κάνει αργότερα , θα στον εμφάνιση ξανά . 1
kite26 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Και πού να βάζω τα αρχεία; Σε υπηρεσία cloud;
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, kite26 είπε Και πού να βάζω τα αρχεία; Σε υπηρεσία cloud; Έχουν προταθεί διάφορες λύσεις αν διαβάσεις το συγκεκριμένο κομμάτι του forum(μονάδες αποθήκευσης ). Υπάρχουν εξειδικευμένες θήκες για backup αρχείων και NAS. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν τουλάχιστον δυο θέσεις για σκληρούς ,με raid 1 και πάνω ωστε και ένας σκληρός να «φύγει» τα αρχεία μένουν στον αλλον(ή άλλους). Υπαρχει και η λύση του software raid που κάνουν τα windows 10 με το spaces νομίζω(https://support.microsoft.com/en-us/windows/storage-spaces-in-windows-b6c8b540-b8d8-fb8a-e7ab-4a75ba11f9f2) , καθώς επίσης και το επι πληρωμή προγραμμα https://www.softraid.com Αλλα πάλι ότι και να διαλέξεις από τα παραπάνω καλό είναι οι σκληροι που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι τεχνολογίας SMR. Όποτε αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με τα παραπάνω,ναι η καλύτερη λύση είναι το cloud. 1
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Νομίζω ότι ο δίσκος δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθει… Από την αρχή ήθελα να σου πω ότι με βάση από αυτά που περιέγραψες ο δίσκος ειναι για πέταμα αλλα δεν ήθελα να είμαι απόλυτος. Μήπως κάνει και θόρυβο σαν τικ τικ? Ισως μπορεί να επιδιορθωθεί αλλα δεν νομίζω ότι αξίζει. Δοκίμασε και σε άλλη θύρα usb κατά προτίμηση πάνω στην μητρική ωστε να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι από κακή τροφοδοσία ρεύματος.
kite26 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, atheatos είπε Νομίζω ότι ο δίσκος δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθει… Από την αρχή ήθελα να σου πω ότι με βάση από αυτά που περιέγραψες ο δίσκος ειναι για πέταμα αλλα δεν ήθελα να είμαι απόλυτος. Μήπως κάνει και θόρυβο σαν τικ τικ? Ισως μπορεί να επιδιορθωθεί αλλα δεν νομίζω ότι αξίζει. Δοκίμασε και σε άλλη θύρα usb κατά προτίμηση πάνω στην μητρική ωστε να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι από κακή τροφοδοσία ρεύματος. Όχι, δεν ακούω τίποτα. Στο άλλο λαπτοπ που τον έβαλα ξεκινησε να κανει εγκατάσταση αλλά κόλλησε.
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, kite26 είπε Όχι, δεν ακούω τίποτα. Στο άλλο λαπτοπ που τον έβαλα ξεκινησε να κανει εγκατάσταση αλλά κόλλησε. Δοκίμασε να τον κανείς MBR και όχι GPT.
kite26 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Δοκίμασε να τον κανείς MBR και όχι GPT. To ίδιο error βγαίνει.
atheatos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Αν έχει εγγύηση δοκίμασε να τον στείλεις πίσω στην WD. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα