Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LG είναι η καλύτερη επιλογή vfm για όλα. 

Αν δεν σε νοιάζει το κόστος πας σε Miele. 

Από εκεί και πέρα το χάος. Το κάθε είδος συσκευής έχει κάποιες δικές του εταιρείες που θεωρούνται ως καλές. 

Εγώ όταν θέλω κάποιο μοντέλο βασίζομαι στην ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση κριτικών μέσω του skroutz. Έτσι επέλεξα και αγόρασα πέρσι πλυντήριο whirlpool. Σε μια αναζήτηση στα αγγλικά βρήκα μια αναφορά ότι οι τεχνικοί στις ΗΠΑ θεωρούν την whirlpool ως πιο αξιόπιστη με τα χαμηλότερα ποσοστά βλαβών, βέβαια δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη ήταν η πηγή, μπορεί να είναι πληρωμένη. 

Από ψυγεία τα Liebhr. 

Από ηλ. σκούπες σε Hoover. 

Απο κουζίνες μάλλον Πιτσος, Bosch, Siemens. 

Πολλές συσκευές φθηνές φτιάχνονται στην Τουρκία, πχ βρήκα τρεις μάρκες από κουζινες υγραερίου. Δεν γουστάρω να πάρω made in Turkey ακομα και αν ειναι καλά. 

Μακριά από κάτι Candy και Matsui όπου τις δείτε. 

Για Samsung εχω ακουσει ακραίες κριτικές από άτομα που τις έχουν, είτε πολύ καλές είτε πολύ κακές γεμάτο βλάβες. 

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

LG είναι η καλύτερη επιλογή vfm για όλα. 

Αν δεν σε νοιάζει το κόστος πας σε Miele. 

Από εκεί και πέρα το χάος. Το κάθε είδος συσκευής έχει κάποιες δικές του εταιρείες που θεωρούνται ως καλές. 

Εγώ όταν θέλω κάποιο μοντέλο βασίζομαι στην ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση κριτικών μέσω του skroutz. Έτσι επέλεξα και αγόρασα πέρσι πλυντήριο whirlpool. Σε μια αναζήτηση στα αγγλικά βρήκα μια αναφορά ότι οι τεχνικοί στις ΗΠΑ θεωρούν την whirlpool ως πιο αξιόπιστη με τα χαμηλότερα ποσοστά βλαβών, βέβαια δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη ήταν η πηγή, μπορεί να είναι πληρωμένη. 

Από ψυγεία τα Liebhr. 

Από ηλ. σκούπες σε Hoover. 

Απο κουζίνες μάλλον Πιτσος, Bosch, Siemens. 

Πολλές συσκευές φθηνές φτιάχνονται στην Τουρκία, πχ βρήκα τρεις μάρκες από κουζινες υγραερίου. Δεν γουστάρω να πάρω made in Turkey ακομα και αν ειναι καλά. 

Μακριά από κάτι Candy και Matsui όπου τις δείτε. 

Για Samsung εχω ακουσει ακραίες κριτικές από άτομα που τις έχουν, είτε πολύ καλές είτε πολύ κακές γεμάτο βλάβες. 

Φίλε Βασίλη πρώτη φορά βλέπω τέτοια εταιρεία.. Matsui.. Μ' έστειλες τώρα! 🤣

Για την whirlpool εγώ διάβασα τα αντίθετα, ότι μόνο το 6% των χρηστών είναι ικανοποιημένο. Άντε βγάλε άκρη τώρα, τι ισχύει και τι όχι.. Χάος

22 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Αν έχεις eurobank στο πλαίσιο έχει 20% επιστροφή και άλλες προσφορές είναι η καλή περίοδος να ψαχτείς να πάρεις

Φίλε ObeyWario! δεν την ξαναπατάω με τέτοιες "προσφορές". Έχω φάει άπειρο χρόνο να βρω συγκεκριμένο μοντέλο σε συγκεκριμένο κατάστημα που να συμμετεχει στο πρόγραμμα της Eurobank.. Έκανα πόσο καιρό να βρω πλυντήριο που να υπάρχει σε κατάστημα που συμμετεχει στο πρόγραμμα και εν τέλει επικοινώνησα μαζί τους για να μου πουν οτι το συγκεκριμενο μοντελο πλυντηριου δε συμμετεχει στο προγραμμα. 

Επίσης για το αν συμμετεχει κάποια συσκευη στο πρόγραμμα δεν το γραφει πουθενα στο σαιτ, παιρνεις τηλ το καταστημα και αυτοι σου λενε Ναι ή Οχι. Πάνω από όλα διαφανείς διαδικασίες δλδ.

Χώρια που οι προφορές του Πλαισίου είναι για κλάμματα

Σκέτη απάτη το πρόγραμμα, από μακριά και αγαπημένοι άλλη φορά. Μόνο φανφάρα και στολίδι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xerizotis είπε

Επίσης για το αν συμμετεχει κάποια συσκευη στο πρόγραμμα δεν το γραφει πουθενα στο σαιτ, παιρνεις τηλ το καταστημα και αυτοι σου λενε Ναι ή Οχι. Πάνω από όλα διαφανείς διαδικασίες δλδ.

Χώρια που οι προφορές του Πλαισίου είναι για κλάμματα

https://www.plaisio.gr/frontida-spitiou/plisi-rouxon/plintiria-rouxon/siemens-wm12n008gr-plintirio-rouxon_3482588

Ενδεικτικά έβαλα ένα link. Ξεκάθαρα αναφέρει μέχρι και το ποσό της επιστροφή

Το συγκεκριμένο μετά την επιστροφή βγαίνει 344Ε με το φτηνότερο διαθέσιμο στο σκρουτζ στα 383Ε

Επίσης υπάρχουν και δύο προσφορές ανακύκλωσης και δωροεπιταγής που μπορείς να κερδίσεις ακόμη 50Ε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, xerizotis είπε

Φίλε Βασίλη πρώτη φορά βλέπω τέτοια εταιρεία.. Matsui.. Μ' έστειλες τώρα! 🤣

Για την whirlpool εγώ διάβασα τα αντίθετα, ότι μόνο το 6% των χρηστών είναι ικανοποιημένο. Άντε βγάλε άκρη τώρα, τι ισχύει και τι όχι.. Χάος

Matsui, καθαρά κινέζικο brand. Είχαμε πάρει μια ηλεκτρική σκούπα στα μέσα του 2000, άντεξε 3 χρόνια ηρωικά, αρκετά θορυβώδης, βρωμαγε κάτι το πλαστικό της από το εργοστάσιο, έσπασε σε κάποια σημεία, στο τέλος την τράβηξα από τον σωλήνα και κόπηκε στα δύο ο σωλήνας λες και είχε σαπίσει. Αργότερα διαπίστωσα ότι υπήρχαν και πλυντήρια τέτοιας μάρκας. 

Τα ίδια έχω να πω και για σκούπες zannousi. Hoover, Miele και AEG από τις καλές για μένα με τακτικό καθαρισμό φίλτρων μηχανής. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

https://www.plaisio.gr/frontida-spitiou/plisi-rouxon/plintiria-rouxon/siemens-wm12n008gr-plintirio-rouxon_3482588

Ενδεικτικά έβαλα ένα link. Ξεκάθαρα αναφέρει μέχρι και το ποσό της επιστροφή

Το συγκεκριμένο μετά την επιστροφή βγαίνει 344Ε με το φτηνότερο διαθέσιμο στο σκρουτζ στα 383Ε

Επίσης υπάρχουν και δύο προσφορές ανακύκλωσης και δωροεπιταγής που μπορείς να κερδίσεις ακόμη 50Ε

Ίσως δεν το διατύπωσα εγώ σωστά. Σε αυτό που αναφέρεις δε διαφωνώ καθόλου. Προκειμένου να τσιμπήσεις το 20% από το πρόγραμμα "Επιστροφή", το ποιος και τι συμμετεχει είναι σαφέστατο.

Το θέμα προκύπτει όταν είναι να αξιοποιήσεις αυτό το 20% από το πρόγραμμα Επιστροφή. Σε αυτήν τη φάση είμαι εγώ τώρα γιατί είχα πάρει από το Πλαίσιο 2 aircondition το περασμενο χειμώνα και τώρα καλούμαι να αξιοποιήσω το 20% που έχω κερδίσει μέχρι 5 νοεμβρίου.. 

Και τα έχω βρει δυστυχώς πολύ σκούρα, οι επιλογές είναι εξαιρετικά μειωμένες. Και πάνω απόλα τελείως αδιαφανείς. 

Επεξ/σία από xerizotis
Δημοσ.

χωρις να ξερω απο τιμες σε οικιακες συσκευες ας αναφερθω εκ των εσω (εργοστασια)

Liebhrr: για ψυγεια και γενικα συστηματα ψυξης ειναι κορυφη στο κοσμο τοσο σε οικιακες λυσεις οσο κυριως σε επαγγελματικες. Εφαρμογες απο ψυγειακια μεχρι κλιματισμο σε....τρενα

ΠΙΤΣΟΣ : μετα την εξαγορα για λιγο απο γερμανους, τελειωποιησαν τις γραμμες παραγωγης σε ποιοτητα και σε αποδοση αλλα και εχουν και πολυ καλους προμηθευτες. Εχω ομως την εντυπωση οτι δε θα υπαρχει πλεον το ονομα αυτο αλλα PYRAMIS

AEG απο τοτε που αγοραστηκε απο electrolux εχει ριξει ποιοτητα. Αντι να νοιαζονται για αξιοπιστια το ριξαν σε κυκλο πωλησεων. Αν θυμαμαι στη Γερμανια σε μια ερευνα ηταν απο τις πρωτες σε παραπονα (βλαβες/after service)αλλα εχουν πλεον χαμηλη τιμη τα προιοντα

Miele τρομερη τεχνολογια και αξιοπιστα μερη. Αν ομως σου χαλασει και δεν εισαι εγγυηση...βαλε το χερι στη τσεπη. Ακομα και σε εξωτερικους συνεργατες της πουλαει ανταλλακτικα με τρελη προμηθεια(!)

fu/united/morris δηλαδη https://www.amiridis-savvidis.gr/

σε ολες τις περιπτωσεις βλαβων η αντιπροσωπεια ανταποκριθηκε πολυ καλα και εχει απο τα καλυτερα after sales και χαμηλα ανταλλακτικα. Βαζει τα γυαλια σε κατι siemens fujitsu κτλ

inventor:ελληνικη εταιρια που ειχα παει για τη παρουσιαση. Εκει δε φαινοταν να στερουνται τιποτα απο τις μεγαλες μαρκες και θελουν να αποκτησουν μεριδιο αγορας αλλα και να επεκταθουν περισσοτερο εξωτερικο. Το μελλον θα δειξει, προς το παρον δεν εχει ακουστει κατι σημαντικο για βλαβες σε μοντελο

ΤCL Κινεζια που στο εξωτεικο εχω ακουσει τα...χειροτερα. Παραδοξως εδω ο (σοβαρος) αντιπροσωπος όμιλος Τουρνικιώτη, τα πηγαινει καλα τοσο σε πωλησεις οσο και after sales

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, xerizotis είπε

Ίσως δεν το διατύπωσα εγώ σωστά. Σε αυτό που αναφέρεις δε διαφωνώ καθόλου. Προκειμένου να τσιμπήσεις το 20% από το πρόγραμμα "Επιστροφή", το ποιος και τι συμμετεχει είναι σαφέστατο.

Το θέμα προκύπτει όταν είναι να αξιοποιήσεις αυτό το 20% από το πρόγραμμα Επιστροφή. Σε αυτήν τη φάση είμαι εγώ τώρα γιατί είχα πάρει από το Πλαίσιο 2 aircondition το περασμενο χειμώνα και τώρα καλούμαι να αξιοποιήσω το 20% που έχω κερδίσει μέχρι 5 νοεμβρίου.. 

Και τα έχω βρει δυστυχώς πολύ σκούρα, οι επιλογές είναι εξαιρετικά μειωμένες. Και πάνω απόλα τελείως αδιαφανείς. 

Με το 20% της eurobank μπαίνουν λεφτά, τι εννοείς ότι δεν μπορείς να αξιοποιήσεις το 20%; αφού μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αγορά με αυτό το ποσό. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

inventor:ελληνικη εταιρια που ειχα παει για τη παρουσιαση. Εκει δε φαινοταν να στερουνται τιποτα απο τις μεγαλες μαρκες και θελουν να αποκτησουν μεριδιο αγορας αλλα και να επεκταθουν περισσοτερο εξωτερικο. Το μελλον θα δειξει, προς το παρον δεν εχει ακουστει κατι σημαντικο για βλαβες σε μοντελο

για την Inventor έχω την εντύπωση πως είναι φασόν με ότι αυτό συνεπάγεται, γνωρίζεις και συ κάτι τέτοιο?

Για κλιματιστικά πάντως την εχω δοκιμάσει και μεχρι στιγμής δεν εχω καποιο παραπονο. Αλλά για πλυντήρια δεν ξέρω καθόλου. too risky μου φαινεται.

27 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Με το 20% της eurobank μπαίνουν λεφτά, τι εννοείς ότι δεν μπορείς να αξιοποιήσεις το 20%; αφού μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αγορά με αυτό το ποσό. 

Θανάση, τι εννοείς μπαίνουν τα λεφτά? Ναι μπαίνουν στο λογαριασμό αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις ανάληψη πχ. Σε μένα τουλάχιστον, για να μην το γενικεύω, το ποσό (~250 ευρώ) δεν μπορώ να το κάνω ανάληψη (προφανώς για μένα, δεν θα περίμενα κάτι τέτοιο, καμία εταιρεία δε επιστρέφει cash). Και μπορώ να το διαθέσω μόνο για συγκεκριμένα προιόντα συγκεκριμένων καταστημάτων.

Τώρα αν υπάρχει καποιος άλλος που να έχει δουλέψει την προσφορά τη συγκεκριμένη περιμένουμε εντυπώσεις!

Δημοσ.

η inventor πραγματι δεν εχει εργοστασιο και τα παραγουν κινεζοι για λογαριασμο της. Αυτοι κανουν τον ποιοτικο (δειγματολειπτικο) ελεγχο στην Ελλαδα και το ντιζαιν/features

υπαρχει ενα μικρο μυστηριο με μια σουηδικη εταιρια (στο χωρο κλιματιστικων) που την αγορασε και το μελλον της (για αυτο και εγραψα ας δουμε για το μελλον)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

@xerizotis μα πληρώνεις με την κάρτα, στην οποία έχει γίνει επιστροφή χρημάτων, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. (σούπερ μάρκετ καύσιμα κτλ) 

Dummy Feeling Dumb GIF

Φίλε Θανάση, έχεις απόλυτο δίκιο! Καλά, μου άνοιξες τα μάτια.. Είχε κολλήσει ο εγκέφαλος ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω το ποσό αυτό για αγορά άλλης συσκευής. 🤣 Ότι να' ναι.. Πάει, το' χασα από τώρα!

• Like 1
Δημοσ.

HEINNER , έχω γυγειο και πλυντηριο αρκετα καλα για τα λεφτα τους.. τωρα 1 χρονο δεν εχουν κανει κιχ και τα πηρα πολυ φθηνα σε crazy sundays :)

Δημοσ.

2 πλυντήρια Whirlpool άντεξαν 5 το καθένα χρόνια, το 1ο ήταν ακριβό μοντέλο το 2ο το πιο απλό τους 6kg χωρίς οθόνες κτλ. και τα δύο βλάβη στον κάδο ασύμφορο να φτιαχτεί. Τώρα πήρα το https://www.skroutz.gr/s/30162735/Eskimo-ES-WM6F1000-Πλυντήριο-Ρούχων-6kg-1000-Στροφών.html μιας και έχει αντιπροσωπεία και ανταλλακτικά και είναι μια χαρά μέχρι στιγμής αρκετά αθόρυβο και μισό στο μέγεθος. Για εμένα δεν αξίζει κάτι ακριβότερο αν το βάλεις μέσα στο w.c. αφού οι σκουριές ήδη έχουν ξεκινήσει σε αυτά τα 5 χρόνια ή αν έχουν πολλά ηλεκτρονικά..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Beefeater είπε

HEINNER , έχω γυγειο και πλυντηριο αρκετα καλα για τα λεφτα τους.. τωρα 1 χρονο δεν εχουν κανει κιχ και τα πηρα πολυ φθηνα σε crazy sundays :)

Την πρωτοείδα πριν 4 χρόνια με κάτι πάμφθηνα κλιματιστικά. Για μενα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ακόμα και να μαζευτεί σημαντικό feedback και κριτικές. Με τόσο φθηνά κλιματιστικά που έβλεπα δεν θα εμπιστευομουν να δώσω τα λεφτά μου. Για το ψυγείο σου κτλ, εύχομαι να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο πολύ, θα μπορείς να κρίνεις σε 3 ως 5 έτη καλύτερα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

@Klausx @Beefeater

τι να πω ρε γμτ, είναι λες και παίζεις ρουλέτα η αγορά. Πραγματικά δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει, αν θα κλαις ή θα γελάς στο τέλος.. Πάντως προσωπικά μου φαίνονται ρισκαδόρικες επιλογές όλες τους και εν τέλει συμφωνώ με Βασίλη. Βέβαια το ίδιο ισχύει (εννοώ στα 3-5 ετη κρίνεις καλύτερα για το ποιόν) και για πιο επώνυμες μάρκες από τη στιγμή που το κάθε μοντελο είναι μια έκπληξη (που κατασκευάζεται, πως ειναι η γραμμη παραγωγης, από ποιο εργοστασιο ειναι τα περισσότερα ανταλλακτικα και τι παρτίδα κτλ.. Ειναι αδύνατο να γνωρίζεις όλες τις πληροφορίες για όλα τα μοντέλα)..

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες από τις επιλογές που έχω κάνει.. Η λίστα είναι μεγάλη και πρέπει να την μικρύνω.. Ποστάρω, κουβέντα να γίνεται!

1. https://www.skroutz.gr/s/30716853/Samsung-WW90T504DAX-S7-Πλυντήριο-Ρούχων-9kg-με-Ατμό-1400-Στροφών-Γκρι.html

2. https://www.skroutz.gr/s/26047851/Hisense-WFQY1014EVJM-Πλυντήριο-Ρούχων-10kg-με-Ατμό-1400-Στροφών.html

3. https://www.skroutz.gr/s/25282036/Candy-CS-1410TXME-1-S-Πλυντήριο-Ρούχων-10kg-1400-Στροφών.html

4. https://www.skroutz.gr/s/33984010/LG-F4WV309S6TE-Πλυντήριο-Ρούχων-9kg-με-Ατμό-1400-Στροφών-Ασημί.html

5. https://www.skroutz.gr/s/22395876/Bosch-WAN24208GR-Πλυντήριο-Ρούχων-8kg-1200-Στροφών.html

6. https://www.skroutz.gr/s/25578725/Pitsos-WUP1400G9-Πλυντήριο-Ρούχων-9kg-1400-Στροφών.html

7. https://www.skroutz.gr/s/37041530/Pitsos-Πλυντήριο-Ρούχων-9kg-1400-Στροφών.html

8. https://www.skroutz.gr/s/19820012/Gorenje-WEI943-Πλυντήριο-Ρούχων-9kg-1400-Στροφών.html

Για Hisense ανησυχώ καθώς βρίσκομαι Δυτική Μακεδνία και από αντιπρόσωπους δεν βλέπω φως στο τούνελ.. Οπότε μάλλον την αφήνω στην άκρη.

Για Gorenje έχω δουλέψει από κοντα μόνο φούρνο, κι αυτόν όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών.. Φτηνή εταιρεία

Για τα υπόλοιπα μοντέλα έχει κανείς προσωπική άποψη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...