Raylan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει να μας πει δυο τρία πράγματα? Ψάχνω μάστορα να μου κάνει την σύνδεση μπας και καταφέρω να εξοικονομήσω κανά ευρώ από τον θερμοσίφωνα..
SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Για ηλιακο δεν γνωριζω αν γινεται, αλλα εμεις εχουμε συνδεσει το μποιλερ του μπανιου (δεν εχουμε θερμοσιφωνα) με τον λεβητα ξυλου/καρβουνου, πετρελαιο και τηλεθερμανση. Τα 2 πρωτα μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε και μονο για ζεστο νερο. Αν θες μπορω να ρωτησω αυριο τι παιζει με το μποιλερ. Τι χρησιμοποιεις γενικα για θερμανση? Δεν νομιζω να αξιζει να ασχοληθεις με ξυλο για ενα μπανιο. Θελει λιγη ωρα να παρει μπρος, και σιγουρα θα σας περισσευει και ζεστο νερο (αν βαζετε 2-3 ξυλα αναλογως το μεγεθος, για αν δωσει καλη φωτια). Επισης, θελει την ιδια διαδικασια καθε φορα που θα κανετε μπανιο. Ενω αν το χρησιμοποιειτε και για θερμανση, θα το "ταιζετε" πιο συχνα και ετσι δεν θα σβηνει.
fredd0 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 τι το ιδιαιτερο εχει δηλαδη? Αν ο ηλιακος σου εχει σερπαντινα τραβας παροχη/επιστροφη απο τον λεβητα και αυτο ηταν. Αν δεν εχει σερπαντινα ο ηλιακος πρεπει να αγορασεις μια αντισταση με σερπαντινα, να τη εγκαταστησεις στη θεση της υπαρχουσας αντιστασης, και να κανεις την υδραυλικη συνδεση. Δεν ειναι βεβαια και ιδιαιτερα συμφερον ενεργειακα να θερμαινεις ενα καζανι εκτεθημενο στις καιρικες συνθηκες, αλλα φανταζομαι τα ξυλα σου βγαινουν φθηνοτερα απο τις εναλλακτικες.
Raylan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Εγώ το χειμώνα για θέρμανση χρησιμοποιώ λέβητα ξύλου για να ζεσταθούμε, έχω ελιές οπότε έχω και ξύλα δικά μου και μπορώ να βρω και ποσότητα σε πολύ καλές τιμές και για αυτό το έβαλα για να απεξαρτηθώ από το κλιματιστικό και το πετρέλαιο.. Κάνω κατανάλωση από της 5:30 το απόγευμα μέχρι το πρωί και κάπου είχα ακούσει ότι μπορώ να το συνδέσω με τον ηλιακό για να έχω ζεστό νερό.. Τώρα πως γίνεται, ποσο θα κοστίσει που μπορώ να απευθυνθώ δεν έχω ιδέα, μάλλον σε κάνα ψυκτικό… τώρα το Σεπτέμβρη να είμαστε καλά θα ψάξω να βρω ένα μάστορα να κάνει την εγκατάσταση… Ξέρουμε τιμούλες να ξέρουμε ενδεικτικά τι παίζει?
fredd0 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 σου ειπα τι παιζει, αν ο ηλιακος σου εχει σερπαντινα( ειναι "τριπλης") τραβας σωληνες και τελος. Αν δεν εχει, αγοραζεις αντισταση με εναλλακτη. Και στις δυο περιπτωσεις χρειαζεται υδραυλικος. Κοστος εξαρταται, ποσα μετρα σωληνα χρειαζεσαι απο το λεβητα μεχρι τον ηλιακο, τι σωληνα θα βαλεις, τι αυτοματισμους θα βαλεις αν βαλεις και τι χρεωνει ο υδραυλικος για την εργασια του. Ο εναλλακτης αν δεν εχεις κανει γυρω στο κατοσταρικο (καπου στα διπλα αν ο ηλιακος ειναι Calpak) Οταν τελος παντων βρεις υδραυλικο κοκ, ρωτα τον αν ξερει/μπορει να σου βαλει εναλλακτη ΖΝΧ στο λεβητοστασιο, θα σου εξηγησει τι και ποσο.
hp8 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, Raylan είπε Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει να μας πει δυο τρία πράγματα? Ψάχνω μάστορα να μου κάνει την σύνδεση μπας και καταφέρω να εξοικονομήσω κανά ευρώ από τον θερμοσίφωνα.. Ζητάς απαντήσεις χωρίς να δώσεις στοιχεία Τι ηλιακό έχεις διπλής η τριπλής ενέργειας - πόσα λίτρα - πόσους ορόφους από τον λέβητα - ο λέβητας αντέχει περίπου 7000 + θερμίδες επιπλέον που θέλει το μποιλερ - ο κυκλοφορητής αντέχει σε παροχή m³ και μανομετρικο η θα πρέπει να βάλεις ξεχωριστό ? Δεν είναι οικονομική κατασκευή γενικότερα
Raylan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Διπλής ενέργειας είναι, 160 λίτρα, υπολογίζω περίπου 25 μέτρα σωλήνα, ναι αντέχει ο κυκλοφορητής δεν θα έχω πρόβλημα.. Πρέπει να αγοράσω σερπαντινα περίπου στα 50€ πάει? Και 100€ σε σωλήνες..
Maurikycli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Φοβάμαι ότι το κόστος θα πάει παραπάνω. Συν ότι η απόσταση είναι μεγάλη θα έχεις κάμποσες απώλειες. Θα έλεγα να βάλεις εναλλάκτη για ζεστό νερό χρήσης στο ξυλολέβητα και να τον τροφοδοτείς με το νερό του ηλιακού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα