Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ιστορικό δαπανών δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι ένα εργαλείο το οποίο σε βοηθάει να προγραμματίζεις τις μηνιαίες δαπάνες σου, για αυτό και σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις κατηγορίες.

Το σύνολο των δαπανών που μετράνε στο χτίσιμο του αφορολόγητου το βλέπεις σε άλλο σημείο, και φυσικά δεν σου δίνει δυνατότητα να επιλέξεις τι μετράει και τι δεν μετράει σε αυτές, αυτό το ορίζει η νομοθεσία:

image.jpeg

Στο μεσαίο εκεί που σου λέει μετρητά 0, εμένα π.χ. εμφανίζει κανονικά ποσά που έχω κάνει ανάληψη. Είσαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν τα μετράει κανονικά στις ηλεκτρονικές δαπάνες που εμφανίζονται στους κωδικούς 049-050 του Ε1;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Στο μεσαίο εκεί που σου λέει μετρητά 0, εμένα π.χ. εμφανίζει κανονικά ποσά που έχω κάνει ανάληψη. Είσαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν τα μετράει κανονικά στις ηλεκτρονικές δαπάνες που εμφανίζονται στους κωδικούς 049-050 του Ε1;

Εκείνα που μετράνε σαν δαπάνες τα βλέπεις απο τις αποδείξεις που παίρνουν μέρος στις κληρώσεις για τα 1000€  https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi (αν το έχω καταλάβει σωστά το θέμα)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ναι είμαι 100% σίγουρος, τον Ιούλιο έχω κάνει μια μεταφορά 100€ και την εμφανίζει κανονικά στο ιστορικό δαπανών γιατί όντως ανήκει στις δαπάνες μου (στα λεφτά που έχουν βγει από τον λογαριασμό μου), όχι όμως και στις δαπάνες μείωσης φόρου που όπως θα είδες και παραπάνω είναι μόλις 13,34€ για όλο το έτος.

image.png.db097c479c1b105175f59cb7c934174e.png

image.png.d1996f2d92060dccd78365579623c1fe.png

Τα 37€ ήταν κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου (μη επαγγελματικό), τα 3,43 και 5,43€ ήταν αγορές από εξωτερικό μέσω paypal, ορθώς όλα αυτά δεν προσμετρήθηκαν στις δαπάνες μείωσης φόρου μου.

Τα 13,34 ορθώς προσμετρήθηκαν μια και ήταν ψώνια σε ελληνικό s/m.

image.jpeg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι είμαι 100% σίγουρος, τον Ιούλιο έχω κάνει μια μεταφορά 100€ και την εμφανίζει κανονικά στο ιστορικό δαπανών γιατί όντως ανήκει στις δαπάνες μου (στα λεφτά που έχουν βγει από τον λογαριασμό μου), όχι όμως και στις δαπάνες μείωσης φόρου που όπως θα είδες και παραπάνω είναι μόλις 13,34€ για όλο το έτος.

image.png.db097c479c1b105175f59cb7c934174e.png

image.png.d1996f2d92060dccd78365579623c1fe.png

Τα 37€ ήταν κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου (μη επαγγελματικό), τα 3,43 και 5,43€ ήταν αγορές από εξωτερικό μέσω paypal, ορθώς όλα αυτά δεν προσμετρήθηκαν στις δαπάνες μείωσης φόρου μου.

Τα 13,34 ορθώς προσμετρήθηκαν μια και ήταν ψώνια σε ελληνικό s/m.

image.jpeg

Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Παραμένει βέβαια ένα ερώτημα σχετικά με τις αυξημένες περσινές δαπάνες της μητέρας μου. Παίζει να προσμετρήθηκε μεταφορά προς τον επαγγελματικό λογ/σμο του πατέρα μου που όμως είναι κι αυτή δικαιούχος. Κανονικά δεν θα πρεπε φαντάζομαι. Τεσπα, είμαστε εκτός θέματος. 

Δημοσ.

εγω προτεινω στο ινσομνια να αρχιζει να κερδιζει χρηματα φτιαχνοντας υπηρεσια παροχης συμβουλων, υδραυλικου λογιστη δικηγορου, ηλεκτρολογου, ηλεκτρονικου καθως και οτι αλλη ερωτηση σκαρφιστη καποιος, επισης γραμμη ψυχολογικης υποστηριξης σε περιπτωση απατης γιατι εστιλε χρηματα καποιος σε καποιον και αντι για Iphone του ηρθε τουβλο κτλ...

Αν ts θελεις σοβαρη απαντηση θα ρωτησεις τον λογιστη σου να σου πει τι λεει ο νομος, το να σου απαντησει σιγα να μην σε ελεξουν δεν ειναι απαντηση και σιγουρα μια στραβη να γινει εσυ θα τρεχεις εμεις εδω μια χαρα θα ειμαστε και θα συνεχισουμε να λεμε εκ του ασφαλους αποψεις γνωμες και ιστοριες για αγριους.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, 1comment είπε

Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Παραμένει βέβαια ένα ερώτημα σχετικά με τις αυξημένες περσινές δαπάνες της μητέρας μου. Παίζει να προσμετρήθηκε μεταφορά προς τον επαγγελματικό λογ/σμο του πατέρα μου που όμως είναι κι αυτή δικαιούχος. Κανονικά δεν θα πρεπε φαντάζομαι. Τεσπα, είμαστε εκτός θέματος. 

Παραμένει ερώτημα για εσένα μόνο, και αυτό επειδή δεν μπορείς (ή δεν θες) να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα οι δαπάνες της μητέρας σου (το σύνολο των χρημάτων που βγήκαν από τον ή τους λογαριασμούς της), και άλλο οι δαπάνες μείωσης φόρου.

Αν καταφέρεις και το καταλάβεις αυτό, μια χαρά θα βγάζουν όλα νόημα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Παραμένει ερώτημα για εσένα μόνο, και αυτό επειδή δεν μπορείς (ή δεν θες) να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα οι δαπάνες της μητέρας σου (το σύνολο των χρημάτων που βγήκαν από τον ή τους λογαριασμούς της), και άλλο οι δαπάνες μείωσης φόρου.

Αν καταφέρεις και το καταλάβεις αυτό, μια χαρά θα βγάζουν όλα νόημα.

Για τις δαπάνες φόρου μιλάω. Αυτά που εμφανίζονται στο Ε1. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, 1comment είπε

Για τις δαπάνες φόρου μιλάω. Αυτά που εμφανίζονται στο Ε1. 

Τότε κακώς που δεν διευκρίνησες ότι μιλάς για αυτές. Σε αυτές ορθώς συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς που είναι δηλωμένοι επαγγελματικοί (μια και τέτοιες οδηγίες έχουν οι τράπεζες), αλλά να έχεις υπόψιν ότι το προσυμπληρωμένο ποσό είναι απλά ενδεικτικό, ο φορολογούμενος φέρει την ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση των κωδικών 49-50.

Για παράδειγμα αν μεταφέρω ένα ποσό από τον προσωπικό μου στον επαγγελματικό μου λογαριασμό πχ για να καλυφθεί μια επιταγή. η τράπεζα θα το προσθέσει κανονικά στις δαπάνες μείωσης φόρου, εγώ όμως όταν κάνω την δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει το συγκεκριμένο ποσό να το αφαιρέσω μια και δεν ανήκει σε αυτές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...