Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εγώ στέλνω οικονομική βοήθεια σε συγγενή μου 500€ κάθε μήνα νόμιμο φορολογούμενο χρήμα( όχι για μια δυο φορές αλλά για πάνω από χρόνο), ο συγγενής θα έχει πρόβλημα με την εφορία? Θεωρείτε εισόδημα και πρέπει να φορολογηθεί? Δηλώνεται κάπου??

Αυτή είναι η ερώτηση μου και είναι συγκεκριμένη, αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει :) 

Επεξ/σία από Raylan
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ρώτα λογιστή. 

Λογικά κάνουν ελέγχους αλλά πρακτικά δεν ξέρω άμα ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα. 

Ίσως μια λύση θα ήταν να δηλώσετε ότι του τα έκανες δωρεά, εκεί νομίζω έχει φόρο. 

Ένας λογιστης ίσως ξέρει καλύτερα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ρώτα λογιστή. 

Λογικά κάνουν ελέγχους αλλά πρακτικά δεν ξέρω άμα ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα. 

Ίσως μια λύση θα ήταν να δηλώσετε ότι του τα έκανες δωρεά, εκεί νομίζω έχει φόρο. 

Ένας λογιστης ίσως ξέρει καλύτερα. 

δεν ασχωλειται κανεις για τετοια μικροποσα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

δεν ασχωλειται κανεις για τετοια μικροποσα.

Δεν ειναι μικροποσά καταρχήν ειναι κάθε μήνα και δεύτερον είναι 6000 το χρόνο 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Δεν ειναι μικροποσά καταρχήν ειναι κάθε μήνα και δεύτερον είναι 6000 το χρόνο 

μικροποσο. ιδιως σε συγγενη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Titos301 είπε

στελνε του τα με την υπηρεσια λεφτα στο λεπτο της τραπεζας πειραιως

Σωστό δεν το είχα σκεφτεί έτσι θα το κάνω :) 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Raylan είπε

Σωστό δεν το είχα σκεφτεί έτσι θα το κάνω :) 

Nα κανεις το σωστο! Ρωτα λογιστη... Μπορει να εχεις καποιο οφελος αν π.χ το κανεις δωρεα κτλ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Titos301 είπε

στελνε του τα με την υπηρεσια λεφτα στο λεπτο της τραπεζας πειραιως

Δεν βολεύει αυτό πλέον. Από το Μάρτιο έχουν προσθέσει το ακόλουθο βήμα κατά την ανάληψη:

Αναφορά σε κείμενο

Σαρώστε το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του ΑΤΜ επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής winbank mobile το εικονίδιο σάρωσης και εγκρίνετε την συναλλαγή μέσω της εφαρμογής winbank mobile.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Foutrelis είπε

Δεν βολεύει αυτό πλέον. Από το Μάρτιο έχουν προσθέσει το ακόλουθο βήμα κατά την ανάληψη:

οοοντως;;;  😠😠

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Mπας και γλυτώσουν τους αγαθούς απο τους απατεώνες.Αφού δεν καταλαβαίνουν απο μόνοι τους.

Δεν το έκαναν γι αυτό.Θέλουν να ελέγχουν το χρήμα που ακριβώς πάει.

Εμένα το συγκεκριμένο με είχε βολέψει πολύ γιατί έστελνα χρήματα σε κάποιον που ήθελα εκτός της πόλης μου που δεν είχε λογαριασμό στην Πειραιώς αλλά σε άλλες τράπεζες που δεν είχα εγώ (οπότε θα πλήρωνα προμήθειες).Τώρα πλέον αναγκάζει και τον αποδέκτη να έχει λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα οπότε δώρο άδωρο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Raylan είπε

Αν εγώ στέλνω οικονομική βοήθεια σε συγγενή μου 500€ κάθε μήνα νόμιμο φορολογούμενο χρήμα( όχι για μια δυο φορές αλλά για πάνω από χρόνο), ο συγγενής θα έχει πρόβλημα με την εφορία? Θεωρείτε εισόδημα και πρέπει να φορολογηθεί? Δηλώνεται κάπου??

Αυτή είναι η ερώτηση μου και είναι συγκεκριμένη, αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει :) 

Αυτά δεν είναι μία, είναι πολλές ερωτήσεις :)

Πρώτα από όλα το χρήμα πρέπει να δηλώνεται και να φορολογείται κάθε φορά που αλλάζει χέρια, όπως ακριβώς όταν εσύ το απέκτησες το δήλωσες και πλήρωσες τον φόρο που σου αναλογούσε το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον συγγενή σου. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να γίνει δήλωση δωρεάς (πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά), και ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί είναι ανάλογα τον βαθμό της συγγένειας, από 0% (αν είναι παιδί σου) έως και 40% (πχ ξαδέρφια).

Τώρα τα 500€ είναι πολύ μικρό ποσό για να το προσέξει κάποιος, πόσο μάλλον να ασχοληθεί με αυτό, αυτό που ενδέχεται να χτυπήσει κάποιο καμπανάκι όμως είναι η επαναλαμβανόμενη μεταφορά ίδιου ποσού κάθε μήνα. Ίσως υπάρξει πρόβλημα ίσως και όχι, κανένας δεν μπορεί να στο πει με σιγουριά αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Raylan είπε

Είναι μικρό το ποσό για να ελεγχθεί (επίσημα λέγεται ότι μπαίνουν σε λίστα προς έλεγχο λογ/σμοι που εμφανίζουν ετήσια πίστωση ή χρέωση (σύνολο) 100 χιλιάδες και άνω). Ακόμα και αυτοί οι λογ/σμοι μπορεί να μην ελεγχθούν. Το θέμα είναι ότι έχει δικαίωμα ο έλεγχος να πάει 5 χρόνια πίσω όσο αφορά τα τραπεζικά. Φυσικά το πρόβλημα θα το έχει ο συγγενής που θα λάβει τα εμβάσματα, εσύ όχι. 

Επεξ/σία από 1comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...