geobikas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. πριν από 50 λεπτά Πρόσφατα είδα στην ΔΕΔΑ ότι υπάρχει διαθεσιμότητα για νέες συνδέσεις φυσικού Αερίου στη Βέροια. Έκανα ένα αίτημα ενδιαφέροντος και τηλεφωνικά με ενημέρωσαν πως γίνονται ήδη εργασίες ( το είδα και εγώ ) όπου γίνεται ένας σταθμός CNG στην είσοδο της πόλης και θα ξεκινήσουν δύο αγωγοί σε κεντρικές αρτηρίες. Ο Ένας περνά έξω από το στενό μας μήκους 150μ με 5 πολυκατοικίες. Τηλεφωνικά με ενημέρωσαν για όλη την διαδικασία που τους αφορά. Αυτό που ακόμη αναζητώ είναι ποιο θα είναι το extra κόστος για εμένα ( τα τέλη σύνδεσης είναι δωρεάν). Λογικά είναι ο λέβητας και οι εργασίες για να έρθει από το ρολόι στο σπίτι. Λέβητες είδα στα 1000+€ για τις εργασίες εδώ στη Βέροια μου είπαν για 300-500€ . Είμαι στον πρώτο όροφο και η πολυκατοικία έχει ήδη έτοιμες αναμονές από τον εργολάβο. Ένα θέμα που επίσης δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι το κόστος με τα τωρινά δεδομένα. Έχω διαμέρισμα 87 τετραγωνικά στον 1ο όροφο με δύο μπαλκόνια και ένα τοίχο που δεν συνορεύουν με κάτι άλλο. Επίσης μέρος του πατώματος είναι και αυτό ανοικτό γιατί από κάτω υπάρχει κάτι σαν πυλωτή. Υπάρχει μόνωση και διπλά τζάμια αλλά το σπίτι μου έχει τις περισσότερες απώλειες από όλα τα άλλα της οικοδομής ( κατασκευή 2005 και αγορά το 2007 ) . Σε συζήτηση με δύο φίλους από την Θεσσαλονίκη μου είπαν πως την σεζόν που πέρασε πλήρωσαν 650€ & 800€ ενώ την προηγούμενη 130€ & 300€ ....για όλη τη σεζόν (έτος). Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω στοιχεία για τώρα και ποιο θα ήταν το κόστος θέρμανσης για εμένα τώρα αν είχα ΦΑ έστω και στο περίπου. Θέλω να το δω και σε σύγκριση με το πετρέλαιο που το αναμένουμε με τα τωρινά δεδομένα να ξεκινήσει στα 1,8€/lt Επίσης δεν ξέρω να υπολογίσω έστω σε kwh στο περίπου που θα χρειαστεί το σπίτι. Γενικά νομίζω πως κάποια στιγμή η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Δεν θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν αλλά δεν θα παραμείνει και έτσι. Το γενικό ερώτημα λοιπόν είναι: την κάνω την κίνηση; Να σημειωθεί πως 15 χρόνια αναμένουμε το αέριο στη Βέροια και το έφεραν την καλύτερη στιγμή. Από την στιγμή που θα κάνει η ΔΕΔΑ τη διαδικασία θα έχω 12 μήνες να κάνω στην σύνδεση από το ρολόι στο σπίτι. Από ότι μου είπαν μπορώ αν δω ότι την περίοδο εκείνη πως δεν θέλω λόγο κόστους να κάψω αέριο, μπορώ να το κάνω. Για φέτος από ότι φαίνεται θα πάρει η επικουρική ξυλόσομπα φωτιά!!!! Ευχαριστώ!!!!! 1
korakios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 δεν υπάρχει λόγος να ανοίξεις πάλι νέο νήμα https://www.insomnia.gr/forums/topic/789005-σύγκριση-κόστους-θέρμανσης/page/21/#comment-59383874 ήδη σου απάντησαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις