Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.... Έψαχνα στην αποθήκη μήπως έχω κάποιον εκτυπωτή που χρειάζομαι και βρήκα έναν Lexmark Z33. Το θέμα είναι πώς να τον συνδέσω με σύγχρονο λάπτοπ. Έχει μια θύρα πίσω αλλά δεν ξέρω πώς λέγεται για να ψάξω το ανάλογο USB καλώδιο. Τράβηξα μια φωτογραφία μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει. Κάπου την έχω ξαναδεί αλλά δεν θυμάμαι πως τη λένε....Χελπ!

IMG_20220827_185010777_HDR.jpg

Δημοσ.
Spoiler
3 ώρες πριν, kite26 είπε

Κάπου την έχω ξαναδεί

Οι εκτυπωτές (που έχουν περάσει από τα χέρια μου) αυτή τη θύρα έχουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά σε αυτή τη θύρα τετραγωνισαν τον κύκλο ή κύκλωσαν το τετράγωνο. Θέλω να πω δεν μπορώ να καταλάβω τι σχήμα έχει. Ελπίζω να λειτουργήσει το καλώδιο, κρίμα να παίρνω άλλον εκτυπωτή.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

αυτη η υποδοχη - θυρα, υπαρχει απο την δεκαετια το '90. Ταυτοχρονα με την υποδοχη Α, υπηρξε και η Β.

Μεχρι και σημερα ολες οι συσκευες εκτυπωτες, scanners, πολυμηχανηματα, external hard disk 3.5", κτλ, παντα εχουν αυτη την υποδοχη. USB A ο υπολογιστης, USB B οι μεγαλες συσκευες

https://en.wikipedia.org/wiki/USB

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kite26 είπε

Πραγματικά σε αυτή τη θύρα τετραγωνισαν τον κύκλο ή κύκλωσαν το τετράγωνο. Θέλω να πω δεν μπορώ να καταλάβω τι σχήμα έχει. Ελπίζω να λειτουργήσει το καλώδιο, κρίμα να παίρνω άλλον εκτυπωτή.

Ναι λιγο χαζος ο κυκλος, αλλα φαινεται μεσα το σχημα του

Δημοσ.

πρωτη φορα που βλεπω την υποδοχη σε περιφεριακο να εχει κυκλο περιμετρικα του βυσματος. Απο την εμπειρια μου, παντα ολα ηταν τετραγωνα (παραλληλογραμα) Ευτυχως που τα καλωδια συνδεσης εχουν βυσματα λιγο μεγαλυτερα σε μηκος, γιατι αλλιως δεν θα εφτανε εως μεσα.

Εαν καποιος εχει την απορια για την επιλογη να εχουν τα περιφερειακα υποδοχη usb B, ισχυει το εξης. Εαν εκαναν το λαθος να εχουν H/Y και περειφεριακο απο USB A, τοτε τα καλωδια θα ειχαν στα 2 ακρα απο βυσματα USB A αρσενικα. Θα ηταν πολυ ευκολο οι καταναλωτες που εχουν πολλα καλωδια στο PC να κανουν λαθος και να συνδεσουν το ιδιο καλωδιο (την ακρη) ξανα στον PC σε αλλη θυρα ... και να καψουν ολη την πλακετα. Το ιδιο και στα laptop. Ταυτοχρονα και οι εταιρειες γλυτωνουν καμμενες μητρικες εντος εγγυησης.

εκτος απο αυτο, δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο συσκευη με υποδοχη βυσματος αρσενικη (USB) και να εξεχει απο την συσκευη. Θα ειχαμε σπασμενες πλακετες και ταυτοχρονα απιθανο το προιον να μπει στο κουτι με φελιζολ μεταφορας. Ολες οι συσκευες εχουν αναγκαστικα θηλυκα βυσματα USB

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλα αυτά καλά, αλλά υπάρχει κανείς που να γνωρίζει/θυμάται το όνομα της συγκεκριμένης usb; Χάρη σ' αυτό το θέμα ανακάλυψα πως ούτε εγώ το γνωρίζω. Από την εποχή που άρχισαν να αντικαθιστούν τις παράλληλες θύρες, το ζητάω σαν usb για εκτυπωτή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, georgeole είπε

Όλα αυτά καλά, αλλά υπάρχει κανείς που να γνωρίζει/θυμάται το όνομα της συγκεκριμένης usb; Χάρη σ' αυτό το θέμα ανακάλυψα πως ούτε εγώ το γνωρίζω. Από την εποχή που άρχισαν να αντικαθιστούν τις παράλληλες θύρες, το ζητάω σαν usb για εκτυπωτή.

εγω δεν γνωριζω αλλη ονομασια περα απο την επισημη, αυτη δηλαδη που υπαρχει και στο λινκ του wikipedia που εχω λιγο πιο πανω. Ολος ο κοσμος, καταναλωτες και πωλητες παντα το περιεγραφαν ως "ενα καλωδιο για εκτυπωτη". Στα χαρτια παντα, η επισημη ονομασια της υποδοχης ειναι USB B. Για φαντασου να πρεπει να πεις στον πωλητη ενος καταστηματος .... "θελω ενα καλωδιο με βυσματα USB A male σε USB B male". Θα σε καταλαβει ? Παντος, αυτο που θα σου φερει, αυτη την περιγραφη θα εχει στην συσκευασια απο τον κατασκευαστη.

Κατι ακομα που ολοι το γνωριζουν ειναι οι μικρες συσκευες χειρος. Αυτες, αναλογα το παχος εχουν υποδοχες usb σε 2 εκδοσεις. Την mini usb και την micro usb. Ομως και αυτες συντομα θα εξαφανιστουν και την θεση τους στα καινουργια μοντελα βλεπουμε την υποδοχη USB C ή αλλιως και USB type C. Το ιδιο θα δουμε και στους υπολογιστες, που σε λιγα χρονια θα εχουν μονο usb c.

Επεξ/σία από lneam
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kite26 είπε

Το θέμα είναι πώς να τον συνδέσω με σύγχρονο λάπτοπ.

Mε συγχρονο λαπτοπ δηλαδη w10 η w11? το προβλημα σου δε θα ναι το καλωδιο αλλα να βρεις drivers για τοσο παλιο μηχανημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, renos91 είπε

Mε συγχρονο λαπτοπ δηλαδη w10 η w11? το προβλημα σου δε θα ναι το καλωδιο αλλα να βρεις drivers για τοσο παλιο μηχανημα

Σωστά...Κριμα πάντως...

11 ώρες πριν, kite26 είπε

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

σχετικα με τους drivers που θελεις θα σου ελεγα να κατεβασεις σε πρωτη φαση μεσα απο την σελιδα της εταιρειας

https://www.lexmark.com/en_au/printer/1284/Lexmark-Z33

μπορεις ακομα να βρεις βοηθεια και στην ελληνικη αντιπροσωπεια

https://www.lexmark.com/el_gr/contact-lexmark/headquarters.html

συσκευες που εχουν εισαχθει επισημα σε μια χωρα, το service θα εχει στο αρχειο του τα cd του προιοντος. Δεν ειναι δυσκολο να σου κανουν μια κοπια, ακομα και να εισαι στην επαρχεια

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, lneam είπε

"θελω ενα καλωδιο με βυσματα USB A male σε USB B male". Θα σε καταλαβει ?

Για να μην αναφερθούμε στο ''καλώδιο δίσκων που είναι σαν του εκτυπωτή, αλλά δεν είναι του εκτυπωτή, έχει ένα έξτρα πραγματάκι από πάνω και είναι μπλε'' (όπως με ρωτούσε ένας γνωστός μου). USB B 3.0 λέγεται (του λέω). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...