Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

επίσης επειδή είπες είναι 3, κολλάνε εύκολα μεταξύ τους, φτιάξε άμεσα τον έναν μην τρέχεις με 3. έπρεπε να δίνω αντιβιοτικά σε 4 πριν 2 χρόνια για 20 μέρες, και το κάθε σκασμενο την ήθελε αλλιώς. τα εμβολιασα και τα 4 και ηρέμησα φέτος.

Δημοσ.

Καλύτερα τον βλέπω σήμερα, δεν έχει καθόλου σάλια, φταρνίστηκε μία φορά, πιο ορεξάτος, έφαγε λίγη Carnilove αλλά πάει ρε παιδί μου στο ντουλάπι που έχω τις κονσέρβες και χτυπά με τα ποδαράκια του, αλλά θέλω να μάθει να τρώει την νέα ξηρή. Τα άλλα δύο γατιά την τρώνε όπως είπα σε άλλο πόστ με πολύ όρεξη.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει και η μετάβαση από υγρή τροφή του σούπερ μάρκετ μάλλον σε Bozita. Και εννοείται θα έχει και μεζέδες που ψήνω(πχ μπακαλιάρο, μπιφτέκι, ψαρονέφρι κτλ)...

Α του έκοψα τις λιχουδιές του σούπερ μάρκετ, αυτή εδώ του έπαιρνα την Catisfactions αλλά δεν νομίζω ότι του κάνει καλό... οπότε τέλος κι αυτή. Πλέον μόνο υγιεινή διατροφή

image.png.859ccb5ea38b997886e836fd40303def.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει τσιπάκι ο Θεμιστοκλής ή είναι γάτος της αυλής του γείτονα;

Μήπως να σκεφτείς για μόνιμη μετοίκηση στην τίμια οικία σου;

Επίσης μιας και έχω ζωντανό οικόσιτο. Αν ας πούμε ζούσα σε ασφαλή γειτονιά και πήγαινε στον γείτονα, δε θα ήθελα να τον ταίζει τροφές που δεν ξέρω/εγκρίνω για πολλούς λόγους.

Μήπως εν τέλει, δεν είναι και τόσο δικός του;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Έχει τσιπάκι ο Θεμιστοκλής ή είναι γάτος της αυλής του γείτονα;

Μήπως να σκεφτείς για μόνιμη μετοίκηση στην τίμια οικία σου;

Επίσης μιας και έχω ζωντανό οικόσιτο. Αν ας πούμε ζούσα σε ασφαλή γειτονιά και πήγαινε στον γείτονα, δε θα ήθελα να τον ταίζει τροφές που δεν ξέρω/εγκρίνω για πολλούς λόγους.

Μήπως εν τέλει, δεν είναι και τόσο δικός του;

Έχω μιλήσει μαζί του πριν από καιρό και μου είχε πεί, ότι τον έχει στειρώσει και τον έχει εμβολιάσει, τώρα αν έχει και τσιπάκι δεν ξέρω, ίσως... το βράδυ πάντως πάει εκεί και κοιμάται. Άσε δίπορτο το έχει, τρώει από δύο μεριές, μια χαρά, βασιλιάς!!! 

Α ναι μου είχε πεί ότι τον ταίζει τροφή για στειρωμένα, και τότε προβληματίστηκα γιατί δεν ήξερα ότι τα στειρωμένα τρώνε ειδικές τροφές και μπήκα στο ''ψάξιμο'' για το θέμα.

Το πρώτο συστατικό των τροφών του σούπερ μάρκετ είναι ''Δημητριακά''. Σαν να τρώμε εμείς οι άνθρωποι, γαριδάκια, τσίπς κτλ, ότι χειρότερο.

Νομίζω πλέον ότι δεν είναι και τόσο δικός του, όπως είπα το'χει δίπορτο, δεν φταίω εγώ πάντως, ο Θεμιστοκλής με διάλεξε, αυτός ήρθε και έπαιζε με το χαλί της εξώπορτας, και το έβρισκα το πρωί μετακινημένο κ δεν ήξερα ποιος το μετακινούσε, μέχρι που τον πέτυχα. Φάση ο Θεμιστοκλής..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Έχω μιλήσει μαζί του πριν από καιρό και μου είχε πεί, ότι τον έχει στειρώσει και τον έχει εμβολιάσει, τώρα αν έχει και τσιπάκι δεν ξέρω, ίσως... το βράδυ πάντως πάει εκεί και κοιμάται. Άσε δίπορτο το έχει, τρώει από δύο μεριές, μια χαρά, βασιλιάς!!! 

Α ναι μου είχε πεί ότι τον ταίζει τροφή για στειρωμένα, και τότε προβληματίστηκα γιατί δεν ήξερα ότι τα στειρωμένα τρώνε ειδικές τροφές και μπήκα στο ''ψάξιμο'' για το θέμα.

Το πρώτο συστατικό των τροφών του σούπερ μάρκετ είναι ''Δημητριακά''. Σαν να τρώμε εμείς οι άνθρωποι, γαριδάκια, τσίπς κτλ, ότι χειρότερο.

Νομίζω πλέον ότι δεν είναι και τόσο δικός του, όπως είπα το'χει δίπορτο, δεν φταίω εγώ πάντως, ο Θεμιστοκλής με διάλεξε, αυτός ήρθε και έπαιζε με το χαλί της εξώπορτας, και το έβρισκα το πρωί μετακινημένο κ δεν ήξερα ποιος το μετακινούσε, μέχρι που τον πέτυχα. Φάση ο Θεμιστοκλής..

Οκ κατανοητό. Του έχεις πάρει κάποιο κρεβατάκι; Ίσως μετακινηθεί μονίμως σε εσένα.

Πάντως καλό θα ήταν να μην τρώει διαφορετικές τροφές. Η ξηρά θα έπρεπε να είναι ίδια και στους δύο.

YΓ. Είναι πολύ όμορφος ο παπάρας!

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Έχω καταργήσει κονσέρβες λιχουδιές κλπ γιατί μετά δεν τρώνε τη ξηρά τροφή και η επιμονή τους μετά για κάτι "εκλεκτό" είναι απίθανη. 😕

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Έχω καταργήσει κονσέρβες λιχουδιές κλπ γιατί μετά δεν τρώνε τη ξηρά τροφή και η επιμονή τους μετά για κάτι "εκλεκτό" είναι απίθανη. 😕

Ναι αλλά οι γάτες πρέπει οπωσδήποτε να τρώνε υγρή τροφή, είναι απαραίτητη για τον οργανισμό τους, όπως λέει και ο Tsitsos the Cat 😺 εδώ https://www.tsitsosthecat.gr/giati-igri/ , στο site του βρήκα πολύ ωραία άρθρα περί γάτας. Αυτός προτίνει την ξηρή Carnilove και την υγρή Bozita και αν διαβάσεις την σύσταση αυτών των τροφών φαίνεται να είναι οι πιο ''καθαρές''.

1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Οκ κατανοητό. Του έχεις πάρει κάποιο κρεβατάκι; Ίσως μετακινηθεί μονίμως σε εσένα.

Πάντως καλό θα ήταν να μην τρώει διαφορετικές τροφές. Η ξηρά θα έπρεπε να είναι ίδια και στους δύο.

YΓ. Είναι πολύ όμορφος ο παπάρας!

Κρεββάτι όχι δεν του έχω πάρει, γιατί όταν έκανε κρύο τον χειμώνα κοιμόταν στο δικό μου 😜

Όσο δλδ ήμουνα σπίτι, ξάπλα στο κρεββάτι μου ήτανε ή ζήταγε μαμ...

Σκέφτομαι πάντως να του πάρω κάτι να ξύνει τα νύχια του, γιατί ένα ζευγάρι παντόφλες το έχει σχεδόν διαλύσει, βλέπεις τι κάνω για χάρη του; Τον  αφήνω και μου τις γρατζουνά όποτε μπεί μέσα

Δημοσ.

Προς το παρόν δεν έχω επιχειρήματα για το αντίθετο. 

ΟΙ πιο ηλικιωμένες γάτες που έχω είναι 12 χρονών , δραστήριες , κομψές και υγιείς. Όταν λέω ότι "έχω" είναι περιπτώσεις που τις βρήκα παρατημένες στην αυλή ή με επέλεξαν για φροντιστή και παραμένουν εκτός σπιτιού. 

Προχώρησα όμως σε στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Νερό τους αλλάζω δυο φερές τη μέρα και βλέπω να πίνουν μπόλικο.

Με αφορμή το άρθρο θα ψάξω περισσότερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο λόγος που λένε ότι οι γάτες πρέπει να τρώνε υγρή τροφή είναι γιατί είναι περίεργες με το νερό.

το πρόβλημα αυτό μπορείς να το λύσεις με σιντριβάνι για γάτες, που θα αρχίσουν να πίνουν συνέχεια ;)

το 2 και το 3 πρόβλημα που αναφέρει ο Τσίτσος δεν το έχω συναντήσει ποτέ εφόσον έχω λυμένο το πρώτο

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νερό τους βάζω κάθε πρωί φρέσκο, από φίλτρο της Multipure που θεωρείται και το καλύτερο της αγοράς, βλέπω πως το πίνουν, δεν έχουν πρόβλημα, απλά μόνο ξηρή ρε παιδί μου δεν τους κάνει καλό, θέλουν και ''κανονικό'' φαγητό, βασικά στον ''Θέμη'' δίνω κονσέρβες, στην ''Κλυταιμνήστρα'' και τον ''Ευγένιο'' μόνο ξήρη βάζω. Ίσως και γι αυτό τρώνε την Carnilove με όρεξη ενώ ο ''Θέμης'' μου κάνει μούτρα... καλά σήμερα που δεν του έδωσα καθόλου Friskies[χθές τελείωσε το τελευταίο κουτί που είχα], μιλάμε ούτε γουργούρισμα ούτε τίποτα, μούτρα ε? έχασε το Junk Food 

Σε άρθρο του ο Τσίτσος, λέει ότι η ξηρή πχ 50γρ έχει όσες θερμίδες έχει η υγρή στα 200γρ...

Λέω να φτιάξω ένα ''πρόγραμμα'' στον Θέμη να του δίνω 160-180γρ υγρή σε δύο δόσεις/ημέρα και μία χούφτα ξηρή και από δικό μου φαγητό ότι έχω πχ μπακαλιάρο, τόνο, μπιφτέκι, κοτόπουλο στήθος κτλ, γιατί έχει παχύνει υπερβολικά όταν πρωτοήρθε ήταν 6.0 κιλά τώρα έχει φτάσει 6.7, νομίζω είναι υπερβολικά πολλά

Επίσης στα άλλα δύο γατάκια θα βάζω ξηρή έξω στο μπώλ, δύο φορές/ημέρα αντί για 4-5 φορές που έβαζα την Friskies και πάντα φρέσκο φιλτραρισμένο νερό

Επεξ/σία από Milkofree
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Milkofree είπε

λέει ότι η ξηρή πχ 50γρ έχει όσες θερμίδες έχει η υγρή στα 200γρ...

Κουίζ: ποιο είναι πιο βαρύ, ένα κιλό πούπουλα ή ένα κιλό πέτρες;

Τέλος πάντων, αυτά είναι ανακρίβειες αν δεν δεις συστατικά και λιπαρά της καθεμιάς

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

Σήμερα προσπάθησα 2 φορές να τον ταίσω Carnilove, τίποτα, μούτρα μου έκανε.. οπότε, του έβαλα σε ένα πιατάκι την εβγαλα στην βεράντα είδε και απόειδε ότι δεν του έδινα τίποτα άλλο, βγαίνει έξω και πήγε και άρχισε και έτρωγε, όχι πολύ, αλλά είναι μια αρχή... πάντως μέσα στο σπίτι, πάει και τρίβεται πάνω στο σακί της τροφής, τον τραβάει η μυρωδιά.

Τώρα το μεσημέρι του έδωσα κονσέρβα, αυτή εδώ https://www.sklavenitis.gr/trofes-eidi-gia-katoikidia/trofes-eidi-gia-gates/ygri-trofi-gatas/barron-ugr-trof-gatas-pate-me-moshari-100gr-243539/ και μετά 50γρ μπιφτέκι κοτόπουλο, εντάξει μία χαρά είναι χορτάτος! 😺

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...