Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

η κανονική τροφή κάνει πρόβλημα,

Τι πρόβλημα δηλαδή; 

Γιατί εγώ αυτές που ταΐζω μια χαρά τις βλέπω χαρούμενες ωραία καθαρή γούνα δραστήριες παιχνιδιάρες κτλ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Τι πρόβλημα δηλαδή; 

Γιατί εγώ αυτές που ταΐζω μια χαρά τις βλέπω χαρούμενες ωραία καθαρή γούνα δραστήριες παιχνιδιάρες κτλ 

Σε βάθος χρόνου θα παρουσιάσουν προβλήματα υγείας, δλδ διαβήτη, καρδιακά, νεφρά κτλ όπως ο άνθρωπος αν τρώει κάθε μέρα το πρωί πάστες, το μεσημέρι σουβλάκια και το βράδυ πίτσα με κόκα κόλα στα 40 του, σάκχαρο και τίγκα χοληστερίνες...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, JLEE είπε

Τώρα το καλοκαίρι βλέπετε να έχει μειωθεί η όρεξη της γάτας σας για φαγητό?

Έχω ένα αρσενικό "κακάντερο" 😁 που δεν είναι λαίμαργος και στις ζέστες τρώει τα 2 / 3 της μερίδας του...

Ισχύει

Στις 29/8/2022 στις 9:22 ΜΜ, Haldol είπε

Άμα δίνω στις αδέσποτες φτηνή τροφή (χύμα) τους κάνω κάποιο καλό, ή πιο πολλή ζημιά; Σα να τρώω εγώ κάθε μέρα σουβλάκια κ.λπ; :P

Στις δικές μου (στις μέσα) δίνω ACANA αλλά δε μπορώ να δίνω 13€ / κιλό για ζώα που δεν "ελέγχω" ιατρικά... δώρον άδωρον .

Το κακό ειναι ότι μένουν αστείρωτες

Δημοσ.

Λοιπόν ήρθε σήμερα η Carnilove και έδωσα και στα 3 γατιά... ο Θεμιστοκλής έφαγε λίγο και μετά δεν ήθελε άλλο, ο Ευγένιος μιλάμε έφαγε ένα πιατάκι και μόνο που δεν το έγλυψε, η Κλυταιμνήστρα επίσης έφαγε αρκετό. Μυρίζει πολύ ''βαριά'' καμία σχέση με την μυρωδιά γαριδάκι των Friskies. Πιστεύω θα την φάνε, κι ας μου κάνει λίγο τον δύσκολο ο Θεμιστοκλής που αυτός με ενδιαφέρει πιο πολύ γιατί είμαστε πολλές ώρες μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2022 στις 6:10 ΜΜ, Milkofree είπε

Σε βάθος χρόνου θα παρουσιάσουν προβλήματα υγείας, δλδ διαβήτη, καρδιακά, νεφρά κτλ όπως ο άνθρωπος αν τρώει κάθε μέρα το πρωί πάστες, το μεσημέρι σουβλάκια και το βράδυ πίτσα με κόκα κόλα στα 40 του, σάκχαρο και τίγκα χοληστερίνες...

Δεν είμαι τόσο πεπεισμένος με το θέμα  θέλω να πω δεν ειναι cheetos η γατοτροφή απο κρεάς και λαχανικά παράγεται (βέβαια όχι απο φιλέτο κρέας και φρέσκα λαχανικά but still) 

Επίσης αν ειναι να δίνω 13 ευρώ το κιλό για "ειδικές κροκέτες" καλύτερα να τα δίνω πχ φρέσκο νοπό κοτόπουλο (8 ευρώ το κιλό) ψάρια κτλ 

*Βασικά το κάνω αλλά όχι τακτικά κυρίως γιατί βαριέμαι :P οπότε πάω στην εύκολη λύση που έχω στην αποθήκη σε "στοκ" (κροκέτες και κονσέρβες)  αλλά συχνά πυκνά τους πετάω πχ ένα κοτόπουλο και το σκίζουν :P 

Σε γιορτές πχ Χριστούγεννα ή τα γενέθλια μου κτλ τους πετάω και κάνα κόκορα ή γαλοπούλα να κάνουν λουκούλλειο γεύμα :P  

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Milkofree είπε

Λοιπόν ήρθε σήμερα η Carnilove και έδωσα και στα 3 γατιά... ο Θεμιστοκλής έφαγε λίγο και μετά δεν ήθελε άλλο, ο Ευγένιος μιλάμε έφαγε ένα πιατάκι και μόνο που δεν το έγλυψε, η Κλυταιμνήστρα επίσης έφαγε αρκετό. Μυρίζει πολύ ''βαριά'' καμία σχέση με την μυρωδιά γαριδάκι των Friskies. Πιστεύω θα την φάνε, κι ας μου κάνει λίγο τον δύσκολο ο Θεμιστοκλής που αυτός με ενδιαφέρει πιο πολύ γιατί είμαστε πολλές ώρες μαζί.

Ακριβώς επειδή έχει πολύ περισσότερο κρέας από τις άλλες, θέλουν λίγο χρόνο να συνηθίσουν, αλλά δείχνει καλή τροφή μέχρι στιγμής, συν του ότι δεν τα στουμπώνεις πατάτα/σιτάρι που έχουν οι φτηνές και καταλήγουν οι γάτες μπαλόνια.

Υπόψη, θα μυρίζει και το χώμα περισσότερο, αλλά εφόσον έχεις μια αξιοπρεπή άμμο, δεν είναι κάτι το ανυπέρβλητο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Milkofree είπε

ανακατεψε την με την παλια στο πιατο τους. μην τους δωσεις μονο απο την καινουργια γιατι μπορει να τους ενοχλησει στο στομαχι αλλα και για να την συνηθησουν σιγα σιγα.

Δημοσ.

Τους έδωσα και σήμερα, ο Θεμιστοκλής έφαγε ελάχιστα, μετά την ανακάτεψα με friskies πάλι λίγο έφαγε, δεν τον βλέπω καλά, η φωνούλα του βγαίνει με δυσκολία εδώ και 3 μέρες, δεν έχει όρεξη για παιγνίδι, και πότε πότε βγάζει λίγα σάλια, φταρνίζεται κτλ, μάλλον είναι λίγο άρρωστος, αλλά όπως είπα δεν είναι δικός μου γάτος, ανήκει σε άλλον, δεν μπορώ με το έτσι θέλω να τον πάω στον κτηνίατρο, άμα δώ τον ιδιοκτήτη θα του το πώ, αν είναι να τον πάει αυτός, μήπως έπαθε τίποτα ο γάτος. Πάντως στο χάδι τραγουδάει, και αν του δώσω ψάρι ή κρέας ή κονσέρβα τα τρώει..

Τα άλλα δύο, έφαγαν την τροφή χωρίς προσμίξεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Dr_Pepper said:

Δεν είμαι τόσο πεπεισμένος με το θέμα  θέλω να πω δεν ειναι cheetos η γατοτροφή απο κρεάς και λαχανικά παράγεται (βέβαια όχι απο φιλέτο κρέας και φρέσκα λαχανικά but still) 

Επίσης αν ειναι να δίνω 13 ευρώ το κιλό για "ειδικές κροκέτες" καλύτερα να τα δίνω πχ φρέσκο νοπό κοτόπουλο (8 ευρώ το κιλό) ψάρια κτλ 

*Βασικά το κάνω αλλά όχι τακτικά κυρίως γιατί βαριέμαι :P οπότε πάω στην εύκολη λύση που έχω στην αποθήκη σε "στοκ" (κροκέτες και κονσέρβες)  αλλά συχνά πυκνά τους πετάω πχ ένα κοτόπουλο και το σκίζουν :P 

Σε γιορτές πχ Χριστούγεννα ή τα γενέθλια μου κτλ τους πετάω και κάνα κόκορα ή γαλοπούλα να κάνουν λουκούλλειο γεύμα :P  

Τα στειρωμένα ζώα πρέπει να τρέφονται με κατάλληλες τροφές που απευθύνονται σε αυτά. Αυτές οι τροφές έχουν ένδειξη για πρόληψη κρυσταλουρίας από οξαλικά και στρουβιτικά άλατα

https://www.iatronet.gr/ktiniatriki/ygeia/article/14524/oyrologiko-syndromo-gatas.html

το 13e φυσικά και δεν είναι βιώσιμο άμα ταΐζεις αδέσποτα, αλλά υπάρχουν και φτηνές λύσεις για στειρωμένα όπως η απλή σειρά της Brit, και ακόμα και η μάρκα του Σκλαβενίτη έχει για στειρωμένα.

να πηγαίνεις σε super premium για αδέσποτα το βρίσκω υπερβολή γιατί έτσι ταΐζεις λιγότερα. (εκτος αν το φυσάς το παραδάκι :P )

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Milkofree είπε

Τους έδωσα και σήμερα, ο Θεμιστοκλής έφαγε ελάχιστα, μετά την ανακάτεψα με friskies πάλι λίγο έφαγε, δεν τον βλέπω καλά, η φωνούλα του βγαίνει με δυσκολία εδώ και 3 μέρες, δεν έχει όρεξη για παιγνίδι, και πότε πότε βγάζει λίγα σάλια, φταρνίζεται κτλ, μάλλον είναι λίγο άρρωστος, αλλά όπως είπα δεν είναι δικός μου γάτος, ανήκει σε άλλον, δεν μπορώ με το έτσι θέλω να τον πάω στον κτηνίατρο, άμα δώ τον ιδιοκτήτη θα του το πώ, αν είναι να τον πάει αυτός, μήπως έπαθε τίποτα ο γάτος. Πάντως στο χάδι τραγουδάει, και αν του δώσω ψάρι ή κρέας ή κονσέρβα τα τρώει..

Τα άλλα δύο, έφαγαν την τροφή χωρίς προσμίξεις..

Πόσων ετών είναι ο Θέμης; Λογικά είναι ρινοτραχίτιδα και διορθώνεται εύκολα, αλλά κρίμα το ζωντανό να μείνει χωρίς αγωγή.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lucifer είπε

Πόσων ετών είναι ο Θέμης; Λογικά είναι ρινοτραχίτιδα και διορθώνεται εύκολα, αλλά κρίμα το ζωντανό να μείνει χωρίς αγωγή.

2,5 ετών περίπου... τώρα του έδωσα μία κονσέρβα την έφαγε όλη με πολύ όρεξη, άμα δώ τον ιδιοκτήτη του θα του το πώ

Δημοσ.

Τώρα του έδωσα και μία Purina Gourmet Gold ψάρια, την έφαγε κι αυτήν... άρα το πρόβλημα του ''Θέμη'' είναι η ξηρή, επικοινώνησα με το Gatoskilo και μου είπαν να κάνω υπομονή και σιγά σιγά θα την φάει, είναι όπως ο άνθρωπος που τρώει Junk Food και τον πάς στα βραστά μπρόκολα, τις φακές και το στήθος κοτόπουλο στην λαδόκολλα.

Δημοσ.

Τα φτερνίσματα λογικα ρινοτραχίτιδα, αλλά τα σάλια συνήθως είναι ένδειξη για στοματικά προβλήματα, βλ.πόνο σε δόντια-ούλα, το οποίο θα δικαιολογούσε και την προτίμηση στην υγρή. Μου έχει συμβεί περίπτωση που είχε και τα δύο θέματα παράλληλα. 

Δεν ξερω τι ρολο βαραει ο φροντιστής του, αλλά κρατα και αυτό ως πληροφορια προς πασα κατευθυνση: αν η ρινοτραχίτιδα -ως ειθισται- χειροτερεψει και αρχισουν εκκρίματα από μύτες και στη συνεχεια μπούκωμα, στο τέλος δεν θα τρωει ουτε την υγρή πολύ απλά γιατί δεν θα μπορεί να μυρίσει, ας του βαλεις και σολομο μπροστά του. Και το θέμα είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστεί να τον πηγαινει για ενέσιμη αντιβίωση, ενω οσο είναι νωρις και τρωει υγρη, η αγωγή θα είναι ευκολη για ολους βάζοντας την μεσα στο φαι του. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...