Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους! 

Έχω πακέτο triple play της Nova με VDSL 50, απεριόριστα σταθερά, 6 ώρες κινητά και το Cinema Pack. Το modem συγχρονίζει στα 50+/5+ (down/up) ενώ attainable rate μου δείχνει 110+/10+, αφού η καμπίνα είναι στα 50 μέτρα από σπίτι μου. Η τηλεφωνία είναι POTS, όχι VoIP (δεν ξέρω πώς τούς ξέφυγα). Έχω τον παλιό δορυφορικό αποκωδικοποιητή  HD831, με εξωτερικό δίσκο 1 ΤΒ στον οποίο είναι γραμμένες ταινίες που δεν πρόλαβα να δω και αρκετές εκπομπές που θα ήθελα να τις κρατήσω ως αρχείο. Το μήνα πληρώνω γύρω στα 42 ευρώ, αν δεν κάνω υπέρβαση στα τέλη τηλεφωνίας.Το συμβόλαιό μου έχει λήξει από τον Ιανουάριο του 2021.

Για να είμαι ειλικρινής, το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Nova (EON) δεν με ενθουσιάζει, λόγω έλλειψης περιεχομένου και επαναλήψεων αλλά βλέπω την ποιότητα των εκπομπών της Digea και λέω "πάλι καλά". Βλέπω κυρίως Fox, Fox Life, Discovery, National Geographic, Viasat Explore και Viasat History και καμμιά ταινία από τις καινούργιες που βάζει. Έχω smart tv αλλά δεν με αφήνει να δω από την εφαρμογή, γιατί λέει είναι λειτουργία διαθέσιμη μόνο σε νέες συνδρομές. Έτσι, έχω συνδέσει ένα NUC με Windows και βλέπω από εκεί αλλά θέλω να το αφαιρέσω γιατί δεν βολεύει. Υπάρχει ακόμα συνδρομή Netflix, που μάλλον τζάμπα την πληρώνω γιατί μέχρι να βρεις τι θες να δεις, έρχεται η ώρα για ύπνο! Υπάρχει επίσης πρόσβαση σε Cosmote TV από άλλη συνδρομή, μέσω του Cosmote TV box που επί του παρόντος είναι συνδεδεμένο στην κρεβατοκάμαρα.

Ψάχνομαι για ανανέωση συμβολαίου, βλέποντας τις τιμές να έχουν πέσει (έστω λίγο) και τις ταχύτητες να έχουν ανέβει. Θα ήθελα να πάω στα 100 Mbps και απεριόριστα κινητά, διατηρώντας την πρόσβαση στα παραπάνω κανάλια και σε ταινίες χωρίς το NUC, φυσικά πληρώνοντας λιγότερα από τώρα. Αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να κρατήσω και τη δορυφορική της Nova, αφενός για εναλλακτικότα, αφετέρου για τα γραμμένα προγράμματα που δεν παίζουν αν δεν έχει σύνδεση στο δορυφόρο ο αποκωδικοποιητής. Δεν με ενδιαφέρει το FTTH για την ώρα. Αν και το ZTE H168N που έχω τώρα δεν με ικανοποιεί, δεν καίγομαι να αλλάξω εξοπλισμό, γιατί έχω βάλει δικό μου access point και όλη τη διαχείριση (access control κλπ) την κάνω από εκεί.

Εκδήλωσα ενδιαφέρον στη Nova για το πακέτο ΕΟΝ Fiber 100 συν απεριόριστα κινητά, στα 37 ευρώ το μήνα συνολικά. Δεν μου δίνουν τους 3 μήνες δώρο γιατί λέει δεν είμαι νέος συνδρομητής. Επίσης, με πήρε τηλέφωνο αργότερα μια αγενέστατη και πιεστική κυρία από το 2111082776, που μου πρόσφερε το πακέτο που ήδη έχω στα 37 ευρώ, και καλά ότι μου κάνουν έκπτωση! Όταν αρνήθηκα, με απείλησε ότι αφού απορρίπτω την προσφορά, στην επόμενη ανανέωση θα πληρώσω ακριβότερα. 

Καλοβλέπω την Wind που με το πακέτο "WIND Fiber 100 μαζί με EON TV", δίνει αυτά που ζητάω στα 33,70 το μήνα, βέβαια χωρίς τους δωρεάν μήνες. Η Vodafone δεν έχει καινούριες ταινίες, μόνο παλιές και τα κανάλια που δίνει είναι λίγα. Η Cosmote είναι πολύ ακριβή και δεν καίγομαι να συνεργαστώ μαζί τους, γιατί είχα πολύ άσχημη εμπειρία παλαιότερα μαζί τους, αν και "έστρωσαν" μόλις μπήκε στη μέση η ΕΕΤΤ.

Ερωτήσεις:

- Αν πάρω το πακέτο της Nova, υπάρχει περίπτωση να με γυρίσουν σε VoIP ή/και να χάσω την πρόσβαση στην δορυφορική;

- Αν πάω σε κατάστημα της Nova ή καλέσω τον σύμβουλο πωλήσεων στο 800 100 0700, υπάρχει χώρος για παζάρι του τύπου "δεν θέλω νέο εξοπλισμό-δώστε μου τους δωρεάν μήνες μην πάω σε άλλο πάροχο";  Μπορώ να πάρω διαβεβαίωση (και στο συμβόλαιο) ότι δεν θα διακοπεί η δορυφορική και δεν θα με γυρίσουν σε VoIP;

- Αν κάνω αίτημα φορητότητας στην Wind, υπάρχει ακόμα το "'έθιμο" της αντιπροσφοράς  από τον τρέχοντα πάροχο για να διακοπεί το αίτημα;

- Υπάρχει τρόπος να πάρω (νόμιμα, βέβαια) δεύτερη πρόσβαση στην Cosmote TV, π.χ. μέσω app ή web browser στην smart TV ή από το NUC; Όσο έψαξα, δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο με την πρόσθετη πρόσβαση που π.χ. δίνει η Nova στο ΕΟΝ για 3,30 το μήνα.

- Γενικώς, κινδυνεύω να χάσω τελικά σε ταχύτητα σύνδεσης από την ανανέωση του συμβολαίου ή την αλλαγή παρόχου; Ξέρω ότι τυπικά η απάντηση είναι "όχι", αλλά έχω ακούσει κι έχω διαβάσει διάφορα. Η καμπίνα είναι του ΟΤΕ, αν αυτό έχει κάποια σημασία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους έχουν την υπομονή να διαβάσουν το σεντόνι κι ακόμα  περισσότερο, όσους κάνουν τον κόπο να απαντήσουν. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...