Elaine20 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι καινούρια εδώ. Ψάχνω απελπισμένα λύση στο πρόβλημά μου το οποίο είναι το εξής: Ζω σε μια κωμόπολη σε δικό μου σπίτι(διόροφο-εμεις μένουμε πάνω) με τη μητέρα μου η οποία έχει 85% αναπηρία (ακοή-τυφλη στο ένα μάτι-σοβαρό πρόβλημα στη μέση). Για την αναπηρία της ευθύνονται οι γονείς της κ ο αδερφός της λόγω των κακουχιών που έχει υποστεί από πολύ μικρή ηλικία. Παρόλα αυτά όλη της τη ζωή μέχρι κ πριν 2 χρόνια τους τάιζε (κ την τρελή γκόμενα του θείου μου) κ είχε χαλάσει πολλά λεφτά για αυτούς. Να μην τα πολυλογώ το αποτέλεσμα ήταν να μετακομίσει ο τενεκές θείος μου με την τρελή στο σπίτι από κάτω μαζί με τους άθλιους γέρους. Ξεκίνησαν να μας κάνουν καταγγελίες (κυρίως η γκόμενα του θείου μου) ότι ενοχλούμε με φασαρία ή επειδή απλώνουμε τα ρούχα στο μπαλκόνι (!) ή επειδή ρίχνουμε νερά (σε σημείο να έρθει ο αστυνομικός κ να μας ρωτάει που είναι τα νερά!). Όταν πια δεν τους έπαιρνε αυτό το παραμύθι έβαλαν γουφερ κ ηχεία (δεν ακούγεται μουσική-μονο υπερβολικό νταπα ντουπα το οποίο δεν μπορώ να εξηγήσω). Αυτό το πράγμα ενοχλεί τη μητέρα μου (λόγω του ακουστικού βαρικοιας) σε σημείο να παίρνει ηρεμιστικά πλέον. Η αστυνομία δεν μας βοηθάει γιατί λέει δεν μπορούν να κάνουν τίποτα κ να τα βρούμε μόνοι μας. Ούτε οι δικηγόροι μας δίνουν κάποια ουσιαστική λύση χωρίς να χαλάσουμε χιλιάδες ευρώ. Τι μπορώ να κάνω για να εξαλειφθεί η ηχορύπανση? Σκεφτόμουν να πάρω ηχεία ώστε να καλύπτουν τη "δόνηση", ας πούμε, από το γουφερ τους. Αλλά το budget μου φτάνει μέχρι 80 ευρώ. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο ηχείο με αυτό το budget που να αποδίδει? Ή έστω κάποια άλλη λύση παρακαλώ? Να σημειώσω πως η "κυρία" του θείου μου έχει νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο πριν κάποια χρόνια κ χρήζει ξανά εγκλεισμό, καθώς παθαίνει κρίσεις έξω (ακόμη κ όταν οδηγεί) κ δεν ηρεμεί αν δεν πάρει φάρμακα, κ γενικά είναι αρκετά επικίνδυνη. Η αστυνομία τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά "δεν μπορούν να κάνουν τίποτα". Είστε η τελευταία μου ελπίδα 🥺 Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από Elaine20 1
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Κατά αρχή άλλαξε τον τίτλο σου γιατί είναι προσβλητικός για όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικό νόσημα και έχουν νοσηλευτεί 2
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Καλύτερα....τώρα αν δεν κάνουν θόρυβο ώρα κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εγώ θα σου συνεστηνα να βάλεις ένα ηχομονωτικο τάπητα στο δωμάτιο για να περιορίσεις τον κραδασμό που ακούγεται
Elaine20 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, czarjuly είπε Καλύτερα....τώρα αν δεν κάνουν θόρυβο ώρα κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εγώ θα σου συνεστηνα να βάλεις ένα ηχομονωτικο τάπητα στο δωμάτιο για να περιορίσεις τον κραδασμό που ακούγεται Πλέον γίνεται κ ώρες κοινής ησυχίας αλλά η αστυνομία δεν ασχολείται να έρθει ώστε να σταματήσει αυτό. Μήπως γνωρίζεις πόσα χρήματα θα έπαιρνε κάτι τέτοιο? Δεν είναι μόνο σε ένα δωμάτιο.. είναι σε όλο το σπίτι.
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Άμα ψάξεις στο google για ηχομόνωση θα βρεις διάφορες προτάσεις,κόστος δε ξέρω να σου πω,τι πάει να πει η αστυνομία δεν ασχολείται εάν πάρεις το 100 για διατάραξη κοινής ησυχίας είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να καταγράψουν το συμβάν αν πάλι δεν έρχονται απευθύνεσαι σε εισαγγελέα υπηρεσίας και αναφέρεις το γεγονός ότι καλέις την αστυνομία και δεν ερχεται Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από czarjuly 2
Elaine20 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, czarjuly είπε Άμα ψάξεις στο google για ηχομόνωση θα βρεις διάφορες προτάσεις,κόστος δε ξέρω να σου πω,τι πάει να πει η αστυνομία δεν ασχολείται εάν πάρεις το 100 για διατάραξη κοινής ησυχίας είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να καταγράψουν το συμβάν αν πάλι δεν έρχονται απευθύνεσαι σε εισαγγελέα υπηρεσίας και αναφέρεις το γεγονός ότι καλές την αστυνομία και δεν ερχεται Είχα κοιτάξει κάποια στιγμή για ηχομόνωση αλλά ήταν αρκετά ακριβά τα υλικά μόνο, πόσο μάλλον μαζί με την τοποθέτηση. Γι αυτό σκέφτηκα για ηχεία ώστε να καλύπτει λίγο τη βαβούρα (;) Όσον αφορά την αστυνομία, έρχονται μετά από μια ώρα κ γενικά δεν ασχολούνται. Κ που έρχονται μας λένε: εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, βρείτε τα κτλ.. είναι χωριό εδώ, με το ζόρι έχουν περιπολικό πολλές φορές
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Κατάλαβα....κοίτα με τα 80 ευρώ που διαθέτεις μπορείς να πάρεις ένα μίνι ηχοσυστημα 80-100 ευρώ τα οποία παίζουν αρκετά δυνατά και θα μπορείς να καλύπτεις λίγο τον ήχο
Elaine20 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, czarjuly είπε Κατάλαβα....κοίτα με τα 80 ευρώ που διαθέτεις μπορείς να πάρεις ένα μίνι ηχοσυστημα 80-100 ευρώ τα οποία παίζουν αρκετά δυνατά και θα μπορείς να καλύπτεις λίγο τον ήχο Θα ρωτήσω κάποιον ειδικό τι ηχεία μπορώ να πάρω με αυτά τα χρήματα.. Ευχαριστώ
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Elaine20 είπε Θα ρωτήσω κάποιον ειδικό τι ηχεία μπορώ να πάρω με αυτά τα χρήματα.. Ευχαριστώ Επειδή την έχω ψάξει κι εγώ για ηχεία σε αυτό το εύρος δεν θα βρεις κάτι πολύ δυνατό για αυτό σου πρότεινα το μίνι ηχοσυστημα,όπως και να χει να σαι καλα 1
Kostas Savvidis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Όταν αρχίζει το νταπα ντουπα όπως λες από τον κάτω όροφο, να βγάζεις τα ακουστικά βαρικοίας της μητέρας σου. Το σπίτι που μένει ο θείος σου από κάτω είναι ιδιοκτησίας του; 1
jimakos00 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Με τι λογική να βάλεις κι άλλα ηχεία για να καλύψεις κάποιον θόρυβο; Χειρότερα θα το κάνεις. Θα έχεις και το "ντάπα ντούπα" των από κάτω και το δικό σου. Ή θα παριστάνετε ότι δεν σας ενοχλούν έτσι ώστε να βαρεθούν κάποια στιγμή και να σταματήσουν. Ή θα αρχίσετε τα αντίποινα και θα τους χτυπάτε εκεί που τους πονάει αυτούς.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Εγώ δε θα τους άφηνα να κοιμηθούν. Μπορείς να τους κόψεις το ρεύμα από το ρολόι όταν βάζουν τα ηχεια 1
Dimi00 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Για την ηχορυπανση καλεις την αστυνομία συνεχώς. Ιδίως εαν ειναι ωρες κοινης ησυχιας. Ζητας να περιοριστουν τα ντεσιμπελ μεσα στην οικια του και να μη μπαινουν στη δικιά σου. Οσο για την γυναικα....εαν χρειάζεται εγκλεισμό οπως είπες, πρεπει να συντρεχουν λογοι. Ή να κινδυνεύει η ίδια, ή ο περίγυρος. Εαν ο οικογενειακος κυκλος φοβαται κάτι τετοιο, μπορεί με αιτηση στον εισαγγελεα να ζητησει ψυχιατρικη εκτίμηση, ακομα και αν η παθούσα δε θελει να παει. Βεβαια ειναι πολύ λεπτό ζήτημα, αυτός ο ασθενής εχει δικαιώματα όπως όλοι μας. Τωρα για το σπιτι το κατω, εφοσον ειναι δικο σου, τους πετας εξω 3
NikosKallithea Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δεν λύνονται αυτά ετσι θα ζείτε, εκτός αν φυγεις. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις