Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Φίλε μου πολλές ανακρίβειες στο σχόλιο σου. Με βασικο μισθό 170.000 δρχ νοικιάζες σπίτι πλήρωνες λογαριασμούς και σου έμενε και κάτι της.  Με 500€ τι ακριβώς κανείς σήμερα. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί,οι αρχιτέκτονες που σήκωσαν από 5 πολυκατοικίες ο καθένας σε δολλάρια πληρώνονταν; Οι κατασκευαστές, εργολάβοι, βιοτέχνες σε δολλάρια έκαναν περιουσίες; 

Πρόσεξε δεν λέω τα βαρουφακικα με δραχμή ήταν καλύτερα, αλλά φίλε είχαμε αξιοπρέπεια, πράγμα που σήμερα δεν υπάρχει.

τις προαλλες εβλεπα μια ενημερωτικη εκπομπη ποσο ηταν το ΑΕΠ της χωρας το 1974, ηταν 17% μετα το 2000+ μπηκαμε στην κριση. οποτε δικιο εχει ο σοφος λαος καθε περσι κ καλυτερα. δυστυχως τα χρονια δεν γυριζουν πισω μονο προσπαθουμε τοσα χρονια μνημονιων κ κρισης να σταθουμε στα ποδια μας κ αυτο δεν το βλεπω να γινεται γρηγορα, για αυτο κ νεοι πτυχιουχοι φευγουν στο εξωτερικο. κανεις δεν φταιει εμεις που ψηφιζουμε τοσα χρονια τα ιδια κομματα κ τρωμε το σανο χρονια τωρα για αλλαγη κ μεταρυθμισεις... τιποτα δεν κανουν την τσεπη τους κοιταζουν κ τα 6.000ε μισθο το μηνα.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Μακρυα. Εχω συγγενικο μου προσωπο που δουλευει ως γραμματεας με μισθους απο 800-1000 ευρω το μηνα. Η Κυπρος εχει πιο ακριβα ενοικια και ανυπαρκτη συγκοινωνια αρα θες οπωσδηποτε αυτοκινητο. Αποψη μου οτι αξιζει μονο για πιο εξειδικευμενες δουλειες οπου μπορεις να βγαλεις τουλαχιστον 1500 καθαρα το μηνα με ταση για αυξηση.

Να πω την ταπεινη μου αποψη απο ολα οσα εχω ακουσει απο φιλους και συγγενεις που ζουνε Κυπρο. Οι μισθοι ειναι λιγο καλυτεροι απο Ελλαδα. Η αγοραστικη δυναμη ειναι λιγο καλυτερη απο Ελλαδα. Πιο ανθρωπινες συνθηκες εργασιας. Αλλα αν κανεις κανει το βημα να φυγει απο Ελλαδα γιατι να παει καπου λιγο καλυτερα και να μην παει δυτικη Ευρωπη που θα ειναι πολυ καλυτερα?

Για ποιο λογο να παει Κυπρο καποιος εφοσον θελει να φυγει απο Ελλαδα? Αυτο ειναι τρελο

Εγω Κυπρο κατω απο 1800 ευρω καθαρα το μηνα δεν θα πηγαινα. Ειναι κοροιδια να πας με 1500. Τα ενοικια ειναι στο θεο, το συστημα υγειας για τα πανηγυρια και τα μεταφορικα μεσα εχουν τεραστιο προβλημα

Σορρυ αλλα υπαρχουν καλυτερες χωρες για μετανάστευση

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Δεν ειναι κακο να το δοκιμασεις, δεν θελω να σε αποθαρρυνω. Απλα αν μπορεσεις να βρεις κατι στην πολη σου που να σου αρεσει σαν αντικειμενο και να μπορει να σου προσφερει εναν μισθο των 700 ευρω τον μηνα δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιζει η Κυπρος για 300-400 ευρω παραπανω. Επισης αν πρεπει να επισκεπτεσαι συχνα τον γονιο σου βαλε και τα εισητηρια μεσα που δεν ειναι καθολου φτηνα.

δυστυχως μισθος με 700ε δυσκολο ή θα ναι 9 μηνα μακρυα απο την πολη κ κει με 713ε δεν βγαινεις με τιποτα οσο οικονομια κ να κανεις για αυτο ψαχνω το λιγο καλυτερο απο θεμα μισθων κ ανθρωπινες συνθηκες εργασιας φιλικο κλιμα κλπ 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Φίλε μου πολλές ανακρίβειες στο σχόλιο σου. Με βασικο μισθό 170.000 δρχ νοικιάζες σπίτι, πλήρωνες λογαριασμούς,ζούσες μια σχετικά νορμάλ ζωή,και σου έμενε και κάτι της.  Με 500€ τι ακριβώς κανείς σήμερα. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί,οι αρχιτέκτονες που σήκωσαν από 5 πολυκατοικίες ο καθένας σε δολλάρια πληρώνονταν; Οι κατασκευαστές, εργολάβοι, βιοτέχνες σε δολλάρια έκαναν περιουσίες; 

Πρόσεξε δεν λέω τα βαρουφακικα με δραχμή ήταν καλύτερα, αλλά φίλε είχαμε αξιοπρέπεια, πράγμα που σήμερα δεν υπάρχει.

και μαντεψε ανεφερες 3 επαγγελματα που τωρα ολοι αποφευγουν να πανε να σπουδασουν. Φαρμακοποιοι πεθαμενο επαγγελμα, αρχιτεκτονικη στην Ελλαδα δεν υπαρχει και οι γιατροι την κάνουν κατευθειαν για εξω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Για ποιο λογο να παει Κυπρο καποιος εφοσον θελει να φυγει απο Ελλαδα? Αυτο ειναι τρελο

Εγω Κυπρο κατω απο 1800 ευρω καθαρα το μηνα δεν θα πηγαινα. Ειναι κοροιδια να πας με 1500. Τα ενοικια ειναι στο θεο, το συστημα υγειας για τα πανηγυρια και τα μεταφορικα μεσα εχουν τεραστιο προβλημα

καλα κ γω δεν ειμαι στα καλα μου μια δοση τρελλας την εχω 😛 κοιτα εγω προσωπικα θελω να το επιχειρησω να δω πως θα μου βγει, περσι ειχα περασει απο δυο συνεντευξεις για τη θεση γραμματεα κ ο εργοδοτης ηταν φιλικος εκτιμησε τα προσοντα κ την εμπειρια μου για αυτο το ψαχνω τωρα για εκει κ σε φροντιστηριο, εχω αναπηρη μανα κ μου ειναι αδυνατον να φυγω για Ολλανδια ή Γερμανια. τελος παντων ο καθενας κανει τις επιλογες του κ ο,τι μπορει για να ζησει αλλιως 

Δημοσ.

και μαντεψε ανεφερες 3 επαγγελματα που τωρα ολοι αποφευγουν να πανε να σπουδασουν. Φαρμακοποιοι πεθαμενο επαγγελμα, αρχιτεκτονικη στην Ελλαδα δεν υπαρχει και οι γιατροι την κάνουν κατευθειαν για εξω

Ρε συ τα στηριζεις καπου αυτα που λες; Παρουσιαζεις τη γνώμη σου σαν γενική αλήθεια και μαντεψε, δεν ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ducatista είπε

εγω εχω να πω στον φιλο οτι δεν εχει ψαξει καλα...φετος στην ροδο δεν υπαρχει προσωπικο και ολοι ζητανε με μισθο πανω κατω 900-1200 κλπ και δωματιο να μεινεις σε πολλες περιπτωσεις! σεζον περιπου 7 μηνες και μετα ανεργια! και του χρονου απο τις προκρατησεις καπως ετσι θα πανε... αντι να κοιτας ελβετια κοιτα λιγο πιο διπλα σου και αντικειμενικα μπορεις να βρεις μια δουλιτσα που να εισαι αξιοπρεπης.. ιδανικα μπορεις να βρεις σε ξενοδοχειο και θα εχει καλυψει και το θεμα του φαγητου σου!

1800€ μου έδιναν στην Κω από Ιούλιο ως Οκτωβριο για βοηθό σερβιτόρου. Αλλά ρεπό μηδέν και 12ωρο και σπασοκλαμπάνια εργοδότη που 110% θα νομίζει ότι σου κάνει χάρη που δουλεύεις και θα σε έχει και δηλωμένο 4ωρο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Ρε συ τα στηριζεις καπου αυτα που λες; Παρουσιαζεις τη γνώμη σου σαν γενική αλήθεια και μαντεψε, δεν ειναι.

Αυτή είναι η δική σου οπτική. Ναι φυσικα και τα στηρίζω κάπου. Οι αρχιτέκτονες εχουν πάρα πολυ ανεργία στο κλαδο τους στην ΕΛλαδα, πολλοι τελειωνουν τη σχολη και δεν εχουν δουλεια, οι φαρμακοποιοι ψαχνονται γαι μεταπτυχιακα σε φαρμακολογια κλπ γιατι η λογικη του "ανοιγω φαρμακειο" πλεον εχει ξεπεραστει και οι γιατροι για να παρουν ειδικοτητα στην Ελλαδα περιμενουν ποσα χρονια και τα παιδια αναγκαζονται να φυγουν εξω

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

αν βρεις δουλεια 1800 ευρω πρωτο μισθο φωναξε με και εμενα να αλλαξω δουλεια... τα νουμερα των 1500 ως πρωτο μισθο ουτε καν. οσο για τα υπολοιπα και εκεινα ανακριβειες , καλυτερα να το ψαχνες καλυτερα πριν μιλησεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, forgotten είπε

αν βρεις δουλεια 1800 ευρω πρωτο μισθο φωναξε με και εμενα να αλλαξω δουλεια... τα νουμερα των 1500 ως πρωτο μισθο ουτε καν. οσο για τα υπολοιπα και εκεινα ανακριβειες , καλυτερα να το ψαχνες καλυτερα πριν μιλησεις.

το εχω ψαξει εχω τη ξαδερφη μου εκει και ξερω. Ανακριβειες λες εσυ για ενα υπερτιμημενο μερος οπως η Κυπρος

Δημοσ.

Αυτή είναι η δική σου οπτική. Ναι φυσικα και τα στηρίζω κάπου. Οι αρχιτέκτονες εχουν πάρα πολυ ανεργία στο κλαδο τους στην ΕΛλαδα, πολλοι τελειωνουν τη σχολη και δεν εχουν δουλεια, οι φαρμακοποιοι ψαχνονται γαι μεταπτυχιακα σε φαρμακολογια κλπ γιατι η λογικη του "ανοιγω φαρμακειο" πλεον εχει ξεπεραστει και οι γιατροι για να παρουν ειδικοτητα στην Ελλαδα περιμενουν ποσα χρονια και τα παιδια αναγκαζονται να φυγουν εξω

Εχεις καποια εργασιακη εμπειρία απο το οτιδήποτε;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, forgotten είπε

δηλαδη; δεν δινουν τοσα; αφου ο βασικος τους για γραμματεα υπαλληλο κλπ στη Κυπρο ειναι 960€ μικτα απο κει κ επειτα η καθε εταιρεια "δινει" οσα θελει στον υποψηφιο εργαζομενο?? δεν ξερω απλα ρωταω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Εχεις καποια εργασιακη εμπειρία απο το οτιδήποτε;

εχω σπουδασει σε αλλους κλαδους απο αυτους που προανεφερα και εχω εργασιακη εμπειρια 4 ετων στο αντικειμενο που σπουδασα

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Είπα τυχαία επαγγελματα φίλε. Συγκεκριμενα για φαρμακοποιόυς που γνωρίζω το αντικείμενο καθώς είμαι στον κλάδο. Τα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι φουλ με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν φαρμακευτική, καθως δεν μπορούν να εισαχθούν στην Ελλάδα. Ενας κάλος υδραυλικός την δεκαετία του 80 και την δεκαετία του 90 έκανε δύο τρία σπίτια ή καμμία πολυκατοικία για τα παιδιά του, και έδινε και ψωμί σε τρεις τέσσερις βοηθούς.  Θες να μου πεις ποιοι κλάδοι/επαγγελματα εκαναν περιουσίες από ξένο νόμισμα; Και ποιο; Μόνο ναυτικούς μπορώ να σκεφτώ και βιομηχανικούς εργάτες που πήγαιναν Ασία Αφρική.

Θα ήθελες να μου απαντήσεις τι ακριβώς κανείς σήμερα με 500€, ενώ πριν 20 χρόνια με ακριβώς τα ίδια λεφτά ζούσες σαν ΆΝΘΡΩΠΟΣ.

Οι γιατροί δεν φεύγουν γιατι τα χρήματα είναι λίγα. Αυτός είναι δεύτερον παράγοντας. Φεύγουν γιατι τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε οινόπνευμα και δουλεύουν κάτι τρελές υπερωρίες/εφημερίες και πραγματικά εργάζονται σε περιβάλλον παρόμοιο με στρατιωτικό νοσοκομείο σε καιρό πολέμου. 

Νορβηγία πχ, το περιβάλλον είναι σωστό, διατηρούνται πρωτόκολλα, και ο γιατρός πραγματικά παίρνει ευθύνη και αποφάσεις για αυτά που του αναλογούν. Πρόσφατο παράδειγμα: να διαλέγει ποιος ασθενης θα διασωληνωθει και ποιος θα πεθάνει.Τα 12000€ είναι απλα το κερασάκι στη τούρτα.

15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Αρχιτέκτονες μηχανικοί έχουν ανεργία; Με φωτοβολταϊκά; με εξοικονομώ; με την κατασκευή να έχει πάει στον Θεό λόγω Airbnb και τεράστιας ανοικοδομησης σε επίπεδα προ κρίσης;

Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχεις πραγματική επαφή με την σημερινή αγορά.

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Φίλε μου πολλές ανακρίβειες στο σχόλιο σου. Με βασικο μισθό 170.000 δρχ νοικιάζες σπίτι, πλήρωνες λογαριασμούς,ζούσες μια σχετικά νορμάλ ζωή,και σου έμενε και κάτι της.  Με 500€ τι ακριβώς κανείς σήμερα. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί,οι αρχιτέκτονες που σήκωσαν από 5 πολυκατοικίες ο καθένας σε δολλάρια πληρώνονταν; Οι κατασκευαστές, εργολάβοι, βιοτέχνες σε δολλάρια έκαναν περιουσίες; 

Δεν θα μπω δε διαδικασία εκτός θέματος, αλλά μάλλον τα θυμάσαι ωραία επειδή ήταν η νιότη σου. Τα σπίτια το 1999 που ο βασικός μισθός ήταν 170.000δρχ, ήταν επίσης πανάκριβα, μια γρήγορη αναζήτηση θα σου δώσει πχ αποτελέσματα όπως το παρακάτω. Επίσης είχες τα λεφτά που σου μενανε στην άκρη και γινόντουσαν πετσετακια μέχρι να τα ξοδέψεις. Η τυρόπιτα είχε 1 ευρώ το 2001, και 1.20 το 2020, ενώ είχε 20 δραχμές το 1980, και είχε φτάσει 220 το 2000 (τα νούμερα στο περίπου). Το ότι έβγαλαν -κυριως μαυρο- χρήμα κάποιες ομάδες δε λέει κάτι. Και στη Τουρκία με τη λίρα σε ελεύθερη πτώση που ο κοσμακης υποφέρει, κάποιοι ακομα πλουτίζουν, δεν είναι σοβαρός δείκτης αυτός. 

Διαμέρισμα 28 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Χαλκηδόνα ενοικιάζεται για
90.000, ενώ ένα δυάρι 60 τετραγωνικών μέτρων κοντά στην Αχαρνών φτάνει τις
130.000 δραχμές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...