airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε Φίλε συγνώμη αλλά έχεις μαυρα μεσάνυχτα χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω επειδή θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά παραδείγματα το μόνο που θα πω ότι φίλος που δουλεύει σερβις σε sports bar εκτός ότι 7 8 μήνες στην σεζόν κάθε μήνα βγάζει ένα πάρα πολύ σεβαστό ποσο τοσο που μπορει να παιρνει ότι θέλει και να ειναι καθε χειμωνα στο εξωτρικο διακοπες 1-2 μηνες και το πιο σημαντικο δίνει στον γαμπρό και την αδερφή του που είναι δικηγόρος! Και σήμερα είχα μια άλλη κουβέντα με έναν άλλο φίλο που είναι γκρουμ σε ξενοδοχείο και σήμερα έβγαλε 140 ευρω μόνο τιπς και δουλεύει 7 μέρες χ 7 μήνες... στο τέλος του μήνα τα χρηματα του ξεπερνάνε το μισθό ενός διευθυντή με σπουδες κλπ.. ξέρεις όλοι αυτοί τι δεν έχουν για άτομα που σκέφτονται όπως εσύ? Prestige βέβαια λίγο μετράει οταν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το ρεύμα σου... Δεν με νοιαζει η γνωμη σου, ουτε τι εκανε ενας φιλος σου, φιλος του και 1002 που αναφερεις. Αν ο γαμπρος του ή η δικηγορος αδερφη του ειναι τεμπεληδες, και δεν ξερουν να εργαζονται και να βγαζουν λεφτα συν οτι τους δανειζει και απο πανω ειναι δικο του προβλημα. Πηγαινε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χωρις πτυχιο, ως ανεδεικευτος και μετα ελα ν αμου πεις ποσα θα βγαζεις. Βεβαια οταν εργαζεσαι στο τουρισμο και νομιζεις οτι εχεις βγαλει λεφτα, μαλλον πρεπει να ξυπνησεις απο το ονειρο. Το τερματισες, σε λιγο θα μου πεις οτι βγαζει πιο πολλα και απο εναν οικονομικο διευθυνη ή διευθυντη με σπουδες. Μαθε λοιπον οτι ο διευθυντης με σπουδες, εστω σε ενα σουπερμαρκετ, σε ενα υποκαταστημα αλυσιδας της Χ εταιρειας, βγαζει 1500 , και εχει 500 ευρω και δωροεπιταγη για ψωνια το μηνα. Και μαντεψε , τις μισες ωρες καθεται στο γραφειακι του και βγαζει χρηματα, εχοντας και τις ισορροπημενες ευθυνες του. Κακός ειναι βουνά μου? 1
oneiricocelot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Φίλε συγνώμη αλλά έχεις μαυρα μεσάνυχτα χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω επειδή θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά παραδείγματα το μόνο που θα πω ότι φίλος που δουλεύει σερβις σε sports bar εκτός ότι 7 8 μήνες στην σεζόν κάθε μήνα βγάζει ένα πάρα πολύ σεβαστό ποσο τοσο που μπορει να παιρνει ότι θέλει και να ειναι καθε χειμωνα στο εξωτρικο διακοπες 1-2 μηνες και το πιο σημαντικο δίνει στον γαμπρό και την αδερφή του που είναι δικηγόρος! Και σήμερα είχα μια άλλη κουβέντα με έναν άλλο φίλο που είναι γκρουμ σε ξενοδοχείο και σήμερα έβγαλε 140 ευρω μόνο τιπς και δουλεύει 7 μέρες χ 7 μήνες... στο τέλος του μήνα τα χρηματα του ξεπερνάνε το μισθό ενός διευθυντή με σπουδες κλπ.. ξέρεις όλοι αυτοί τι δεν έχουν για άτομα που σκέφτονται όπως εσύ? Prestige βέβαια λίγο μετράει οταν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το ρεύμα σου... Δεν διαφωνείτε, το ίδιο πράγμα λέτε πάνω κάτω. Ο trelomike δεν αμφισβήτησε τους ανειδίκευτους απλά ανέφερε ότι συνδέεται με μια αρκετά παραπάνω ανεβαιότητα και κακές συνθήκες εργασίας (για να δούμε βέβαια όσοι εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή για 10 ωρες καθημερινά καθισμένοι τι προβλήματα θα προκύψουν σε μερικές δεκαετίες). Απλώς οι εποχές που ανειδίκευτος δούλευε καλά έχουν τελειώσει. Εποχές όπως πχ των γιαγιάδων μας που πηγαιναν Σουηδία να δουλέψουν σε ραπτομηχανές χωρίς καν να ξέρουν την γλώσσα και οι εργοδότες τους υπέγραψαν συμβόλαια κτλ δεν ξαναέρχονται. Με τα τελευταία γεγονότα δε η ΕΕ όπως γράφτηκε παραπάνω φαίνεται όλο και περισσότερο ως καράβι που βουλιάζει.
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Δεν με νοιαζει η γνωμη σου, ουτε τι εκανε ενας φιλος σου, φιλος του και 1002 που αναφερεις. Αν ο γαμπρος του ή η δικηγορος αδερφη του ειναι τεμπεληδες, και δεν ξερουν να εργαζονται και να βγαζουν λεφτα συν οτι τους δανειζει και απο πανω ειναι δικο του προβλημα. Πηγαινε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χωρις πτυχιο, ως ανεδεικευτος και μετα ελα ν αμου πεις ποσα θα βγαζεις. Βεβαια οταν εργαζεσαι στο τουρισμο και νομιζεις οτι εχεις βγαλει λεφτα, μαλλον πρεπει να ξυπνησεις απο το ονειρο. Το τερματισες, σε λιγο θα μου πεις οτι βγαζει πιο πολλα και απο εναν οικονομικο διευθυνη ή διευθυντη με σπουδες. Μαθε λοιπον οτι ο διευθυντης με σπουδες, εστω σε ενα σουπερμαρκετ, σε ενα υποκαταστημα αλυσιδας της Χ εταιρειας, βγαζει 1500 , και εχει 500 ευρω και δωροεπιταγη για ψωνια το μηνα. Και μαντεψε , τις μισες ωρες καθεται στο γραφειακι του και βγαζει χρηματα, εχοντας και τις ισορροπημενες ευθυνες του. Κακός ειναι βουνά μου? Ότι βγάζει περισσότερα αυτο ειναι το μόνο σιγουρο. Και ναό οταν εργάζεσαι με τουρίστες βγαζεις χρηματα πρωτη φορά το ακους? Άσε τον διευθυντη να καθεται και να παίρνει 1500 ο δικός μου δουλεύει φίλε δεν είναι όλοι τεμπέληδες
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Maximus Decimus είπε Και ποιος σου είπε ότι ο καλουπατζής δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο φούρναρης δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο μαραγκός δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο φρακοφόρος δεν είναι τέχνη? Τα πάντα χρειάζονται στον έναν ή στον άλλο βαθμό κάποια μάθηση και τεχνική. Απλά τα απότοκα του ξεβλαχέματος με τα Χρηματηστήρια τα Νιτρο και τα Κλικ στις γνωστές εποχές, κάνανε πολύ κόσμο να πιστεύει ότι η αξιοπρέπεια της εργασίας είναι ίδιον μιας άλλης sui generis κατηγορίας πολιτών που φοράει κολώνια Hermes, δεν γυρνάει ιδρωμένη στο σπίτι απ'το μεροκάματο και κουβαλάει briefcase με laptop. Διαφωνώ. Και καλά να δουλεύει, αλλά και να ζει σε άθλιες συνθήκες? Πως προσδιορίζεται αυτό γιατί εγώ ξέρω παρα πολλούς ανειδίκευτους που ζουν πολύ καλύτερα απο πολλά παιδιά που το πτυχίο τους δεν έχει αξία στην μεταπρατική και παρασιτική οικονομία της Ελλάδος (ένας εξ'αυτών και εγώ με πτυχίο Φιλοσοφικής) ή στον μηχανιστικό κόσμο του ψηφιακού αυνανισμού που ονειρεύονται κάτι ανώμαλοι σε διάφορα συνέδρια που τρώνε ακρίδες και μεταξοσκώληκες. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ή θες να μου πεις δηλαδή ότι το σύστημα παιδείας είναι τόσο αξιοκρατικό και βρίθει παροχών που οποισδήποτε θελήσει φτάνει απλά να κάτσει τον κώλο του κάτω? Έλα ρε φίλε μου τώρα, άσε τώρα μην αρχίσουμε την κουβέντα για το με τι τρόπους συντηρούν τα παιδιά τις σπουδές τους στα διάφορα πανεπιστήμια ανα την Ελλάδα γιατί θα βάλουμε ομαδικώς τα κλάματα... Δεν πήραν όλοι δώρο αυτοκίνητο μετά την επιτυχία στις πανελλήνιες, κάποιοι πήρανε δυο πικραμένα βλέμματα που δεν μπορούσαν να συμμεριστούν την χαρά του παιδιού γιατί πέρασε στην επαρχία και δεν είχανε να τον στηρίξουν. Στο ξαναλέω με αγάπη γιατί εξακολουθώ να διακρίνω μια αποστροφή και σε επίπεδο χαρακτηρισμών για τους ανιδείκευτους. Καμιά δουλειά δεν περισσεύει και κυρίως καμία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Καλή σταδιοδρομία εύχομαι! Αυτο ηταν δικη σου επιλογη να σπουδασεις, τωρα αν ησουν ατυχος ή οχι δεν το ξερω και δεν με αφορά. Μιλας πολυ γενικευμενα, χωρις να εχεις δει ζωντανα βιωματα Προχτες που εβρεχε και μαλιστα δυνατα, περνουσα έξω από ένα κατάστημα που φτιαχνει ανσανσερ και πουλάει και μπογιες για τα σπίτια. Ο άνθρωπος επειδη έχει πάρα πολύ δουλειά και μπράβο του, απασχολει αρκετο προσωπικο σε μια αποθηκη που εχει διπλα, οπου οι ανθρωποι εκει φορτωνουν και ξεφορτωνουν τις παραγγελιες και τις μεταφερουν με φορτηγο σε εταιρειες κλπ. Οταν λοιπον επιασε η δυνατη βροχη, ειδα ολο αυτο το κοσμο να τρεχει μεσα στη βροχη , να παει τις μπογιες στο φορτηγο, να της φορτωνει και μεσα σε 5 λεπτα να γινεται παπακι. Αν θες πιστεψε το, επειδη τον έναν τον ξερω, λόγω ότι διαμενει στην ιδια πολυκατοικια με εμενα, του ειπα αν θελει να παω στη γυναικα του να του παρω αλλαξια, γιατι ειχε γινει χαλια. Μαντεψε τι μου ειπε " εκανα το λαθος να μη σπουδασω, και τα λουζομαι τωρα" 8 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Δεν διαφωνείτε, το ίδιο πράγμα λέτε πάνω κάτω. Ο trelomike δεν αμφισβήτησε τους ανειδίκευτους απλά ανέφερε ότι συνδέεται με μια αρκετά παραπάνω ανεβαιότητα και κακές συνθήκες εργασίας (για να δούμε βέβαια όσοι εργάζονται μπροστά στον υπολογιστή για 10 ωρες καθημερινά καθισμένοι τι προβλήματα θα προκύψουν σε μερικές δεκαετίες). Απλώς οι εποχές που ανειδίκευτος δούλευε καλά έχουν τελειώσει. Εποχές όπως πχ των γιαγιάδων μας που πηγαιναν Σουηδία να δουλέψουν σε ραπτομηχανές χωρίς καν να ξέρουν την γλώσσα και οι εργοδότες τους υπέγραψαν συμβόλαια κτλ δεν ξαναέρχονται. Με τα τελευταία γεγονότα δε η ΕΕ όπως γράφτηκε παραπάνω φαίνεται όλο και περισσότερο ως καράβι που βουλιάζει. Και οι παππουδες στη Γερμανια. Αυτα τελειωσαν. Πηγαιναν οι παπουδες στη Γερμανια ως εργατες , ηταν ψημενοι για δουλεια και μπραβο τους και εβγαζαν χρημα με το κοπο τους και τον ιδρωτα τους. Ηταν και το νομισμα της γερμανιας τοτε γερό και δυνατό, αλλά αυτά τελείωσαν 5 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ότι βγάζει περισσότερα αυτο ειναι το μόνο σιγουρο. Και ναό οταν εργάζεσαι με τουρίστες βγαζεις χρηματα πρωτη φορά το ακους? Άσε τον διευθυντη να καθεται και να παίρνει 1500 ο δικός μου δουλεύει φίλε δεν είναι όλοι τεμπέληδες σωπα ρε. Ειναι τεμπελη ο Διευθυντης που απολαμβανει τους κοπους των πτυχιων του και τον αγωνα που εκανε και ο δικος σου ο εξυπνος. Αχ μακαρι να ερθει εδω και η μισθολογικη διαφορα που ισχυει στο Εξωτερικο και να δω ποιον πολιτικο θα τρεχετε να παρακαλατε να σας βαλει σε σχολη , να εχετε ενα χαρτι. Και εμενα ο υδραυλικος μου βγαζει περισσοτερα απο τη γυναικα του που ειναι γιατρος, αλλα ο υδραυλικος μου σπουδασε μια τεχνη, η γυναικα του μια επιστημη. Δεν ειναι ανεδείκευτοι Αλλα που εισαι ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ξεχασε το... με καθε κοστος Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από airtrelomike13 1
Κελεπούρι Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δηλαδή αν όλοι οι άνθρωποι ήταν "πετυχημένοι" σε μία κοινωνία δεν θα υπήρχαν εργάτες ας πούμε για οικοδομή , εργοστάσια , χωράφια , εστίαση κλπ και θα είμασταν όλοι μια ωραία παρέα .. Αντί να λέμε πως θα έπρεπε σε όλες τις δουλείες να υπάρχουν (τηρούνται) κανόνες για να είναι ανθρώπινες βλέπω πέφτει και κράξιμο με αστεία επιχειρήματα τύπου << Καλά να πάθει που σερβίρει 12 ώρες ας έκανε μεταπτυχιακό ας πρόσεχε >> λες και ξεκινάνε όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο ανέγγιχτοι και ίσοι από την ίδια αφετηρία.. Αλλά εσείς γκρινιάζετε ότι παίρνουν και πολλά λεφτά ενώ δεν έχουν πτυχία.. Πάντως αν είχατε πραγματικά πετύχει κάτι σε οτιδήποτε δεν νομίζω να βγάζατε τόσο κόμπλεξ γενικότερα. 4 3
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Αυτο ηταν δικη σου επιλογη να σπουδασεις, τωρα αν ησουν ατυχος ή οχι δεν το ξερω και δεν με αφορά. Μιλας πολυ γενικευμενα, χωρις να εχεις δει ζωντανα βιωματα Προχτες που εβρεχε και μαλιστα δυνατα, περνουσα έξω από ένα κατάστημα που φτιαχνει ανσανσερ και πουλάει και μπογιες για τα σπίτια. Ο άνθρωπος επειδη έχει πάρα πολύ δουλειά και μπράβο του, απασχολει αρκετο προσωπικο σε μια αποθηκη που εχει διπλα, οπου οι ανθρωποι εκει φορτωνουν και ξεφορτωνουν τις παραγγελιες και τις μεταφερουν με φορτηγο σε εταιρειες κλπ. Οταν λοιπον επιασε η δυνατη βροχη, ειδα ολο αυτο το κοσμο να τρεχει μεσα στη βροχη , να παει τις μπογιες στο φορτηγο, να της φορτωνει και μεσα σε 5 λεπτα να γινεται παπακι. Αν θες πιστεψε το, επειδη τον έναν τον ξερω, επειδη μενει στην ιδαι πολυκατοικια με εμενα, του ειπα αν θελει να παω στη γυναικα του να του παρω αλλαξια, γιατι ειχε γινει χαλια. Μαντεψε τι μου ειπε " εκανα το λαθος να μη σπουδασω, και τα λουζομαι τωρα" Και οι παππουδες στη Γερμανια. Αυτα τελειωσαν. Πηγαιναν οι παπουδες στη Γερμανια ως εργατες , ηταν ψημενοι για δουλεια και μπραβο τους και εβγαζαν χρημα με το κοπο τους και τον ιδρωτα τους. Ηταν και το νομισμα της γερμανιας τοτε γερό και δυνατό, αλλά αυτά τελείωσαν σωπα ρε. Ειναι τεμπελη ο Διευθυντης που απολαμβανει τους κοπους των πτυχιων του και τον αγωνα που εκανε και ο δικος σου ο εξυπνος. Αχ μακαρι να ερθει εδω και η μισθολογικη διαφορα που ισχυει στο Εξωτερικο και να δω ποιον πολιτικο θα τρεχετε να παρακαλατε να σας βαλει σε σχολη , να εχετε ενα χαρτι. Και εμενα ο υδραυλικος μου βγαζει περισσοτερα απο τη γυναικα του που ειναι γιατρος, αλλα ο υδραυλικος μου σπουδασε μια τεχνη, η γυναικα του μια επιστημη. Δεν ειναι ανεδείκευτοι Αλλα που εισαι ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ξεχασε το... με καθε κοστος Ζεις σε δικό σου πλανήτη φίλε και άσε σε ποιον πολιτικό θα τρέχουμε κλπ αν σου ζητήσω δανεικά τότε να έχεις άποψη γιατι κάνεις προσωπική επίθεση χωρις λογο τα παράδειγμα που ανέφερα εγω είναι για άτομα χωρίς επάγγελμα όπως το εννοείς εσύ όχι για υδραυλικούς κλπ που λες τώρα το ισα και όμοια όπως λες για καντο λίγο λίγο πιο Λιάνα για να καταλάβουμε το θέμα που σε ταλαιπωρεί 1
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Κελεπούρι είπε Δηλαδή αν όλοι οι άνθρωποι ήταν "πετυχημένοι" σε μία κοινωνία δεν θα υπήρχαν εργάτες ας πούμε για οικοδομή , εργοστάσια , χωράφια , εστίαση κλπ και θα είμασταν όλοι μια ωραία παρέα . και ρωταω ξανα: Γιατι οι ανθρωποι στις δουλειες που αναφερεις , στο Εξωτερικο πχ στη Γερμανια πληρωνονται πολυ χαμηλοτερα απο ανθρωπους που ειναι τεχνιτες, ή εχουν πτυχια και μαστερ? Και δεν ειναι μονο οτι ισχυει στη Γερμανια αυτο. Ισχυει και σε αλλες σοβαρες Ευρωπαικες χωρες. Υφιστανται μισθολογικη διαφορα ενος ανθρωπου που εχει πτυχιο, και μαστερ, ή ξερει μια τεχνη ( πχ επιπλοποιος, ξυλουργος, υδραυλικος κλπ) απο καποιον που θα παει εκει και δεν θα ξερει μια ειδικευση Σε αλλο ποστ μου εστειλε ενας χρηστης ενα λινκ που λεει για τους μισθους στην Αγγλια. Αν ανοιξεις και το διαβασεις λεει μεσα οτι πετυχιανεις αυξηση μισθου με οσα περισσοτερα προσοντα εχεις και ελεγε για μεταπτυχιακα κλπ. Λες να μιλαω τοσο αοριστα χωρις να εχω βιωματα? Εδω ξερω παιδι που ειχε παγκο σε λαικη, εφυγε Αγγλια ως ανεδεικευτος και δεινοπαθει απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να μπορει να ζησει εκει και εχει ενα σωρο ορθοπαιδικα προβληματα
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, Κελεπούρι είπε Δηλαδή αν όλοι οι άνθρωποι ήταν "πετυχημένοι" σε μία κοινωνία δεν θα υπήρχαν εργάτες ας πούμε για οικοδομή , εργοστάσια , χωράφια , εστίαση κλπ και θα είμασταν όλοι μια ωραία παρέα .. Αντί να λέμε πως θα έπρεπε σε όλες τις δουλείες να υπάρχουν (τηρούνται) κανόνες για να είναι ανθρώπινες βλέπω πέφτει και κράξιμο με αστεία επιχειρήματα τύπου << Καλά να πάθει που σερβίρει 12 ώρες ας έκανε μεταπτυχιακό ας πρόσεχε >> λες και ξεκινάνε όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο ανέγγιχτοι και ίσοι από την ίδια αφετηρία.. Αλλά εσείς γκρινιάζετε ότι παίρνουν και πολλά λεφτά ενώ δεν έχουν πτυχία.. Πάντως αν είχατε πραγματικά πετύχει κάτι σε οτιδήποτε δεν νομίζω να βγάζατε τόσο κόμπλεξ γενικότερα. Δεν τα καταλαβαίνουν φίλε όλα αυτά μερικοί...
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Ζεις σε δικό σου πλανήτη φίλε και άσε σε ποιον πολιτικό θα τρέχουμε κλπ αν σου ζητήσω δανεικά τότε να έχεις άποψη γιατι κάνεις προσωπική επίθεση χωρις λογο τα παράδειγμα που ανέφερα εγω είναι για άτομα χωρίς επάγγελμα όπως το εννοείς εσύ όχι για υδραυλικούς κλπ που λες τώρα το ισα και όμοια όπως λες για καντο λίγο λίγο πιο Λιάνα για να καταλάβουμε το θέμα που σε ταλαιπωρεί δεν κανω καμια επιθεση. Ισως ο γραπτος λογος το μπερδευει. Το ισα και ομοια, το αναφερω με τη λογικη που επκρατει στο Εξωτερικο και στη χωρα μας δεν ισχυει. Και προσωπικα δεν το αποδεχομαι αυτο που ισχυει στη χωρα μας. Δηλαδη γιατι στη Γερμανια, στην Αγγλια, στην Ολλανδια ενας που εχει κοπιασει περισσοτερο απο καποιον αλλον παιρνει περισσοτερα σε μια θεση εργασιας, και στην Ελλαδα ειτε εχεις σπουδασει ειτε οχι παιρνεις τα ιδια? Δεν εινι δικαιο, δεν ειναι σωστο 1
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε δεν κανω καμια επιθεση. Ισως ο γραπτος λογος το μπερδευει. Το ισα και ομοια, το αναφερω με τη λογικη που επκρατει στο Εξωτερικο και στη χωρα μας δεν ισχυει. Και προσωπικα δεν το αποδεχομαι αυτο που ισχυει στη χωρα μας. Δηλαδη γιατι στη Γερμανια, στην Αγγλια, στην Ολλανδια ενας που εχει κοπιασει περισσοτερο απο καποιον αλλον παιρνει περισσοτερα σε μια θεση εργασιας, και στην Ελλαδα ειτε εχεις σπουδασει ειτε οχι παιρνεις τα ιδια? Δεν εινι δικαιο, δεν ειναι σωστο Με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσε και ο οικοδόμος να παίρνει διπλάσιο μεροκάματο απο τον διευθυντή γιατί ο ένας δουλεύει με Ρίσκο την ζωή του με τα προβλήματα της δουλειάς ορθοπεδικά κλπ και ο αλλος ναι σπουδασε αλλά τώρα απλά κάθεται.. τώρα αν κάποιος έχει την ευθύνη μιας εταιρίας και αυτός να πληρωθεί ανάλογα
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσε και ο οικοδόμος να παίρνει διπλάσιο μεροκάματο απο τον διευθυντή γιατί ο ένας δουλεύει με Ρίσκο την ζωή του με τα προβλήματα της δουλειάς ορθοπεδικά κλπ και ο αλλος ναι σπουδασε αλλά τώρα απλά κάθεται.. τώρα αν κάποιος έχει την ευθύνη μιας εταιρίας και αυτός να πληρωθεί ανάλογα ναι οκ δεκτη η αποψη σου. Αλλα για να γινει αποδεκτη, θα πρεπει να μου εξηγησεις γιατι στο υπολοιπο Εξωτερικο ενας οικοδομος δεν παιρνει τον ιδιο μισθο με εναν διευθυντη ή με ενα οικονομολογο ή με ενα δικηγορο ή με ενα υδραυλικο. Τα ρωταω ολα αυτα και πιο πανω. Δηλαδη στο Εξωτερικο εχουν διαφορετικα κριτηρια ας πουμε?
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε ναι οκ δεκτη η αποψη σου. Αλλα για να γινει αποδεκτη, θα πρεπει να μου εξηγησεις γιατι στο υπολοιπο Εξωτερικο ενας οικοδομος δεν παιρνει τον ιδιο μισθο με εναν διευθυντη ή με ενα οικονομολογο ή με ενα δικηγορο ή με ενα υδραυλικο. Τα ρωταω ολα αυτα και πιο πανω. Δηλαδη στο Εξωτερικο εχουν διαφορετικα κριτηρια ας πουμε? Δεν εχω αποψη σε αυτο δεν ξερω τι παίρνουν... ο γαμπρος μου πάει Ντουμπάι για head σε μια εταιρία εδώ δούλευε στην ΔΕΗ μηχανικός και εφτιαχαν το καινούριο εργοστασιο στην ροδο και η διαφορά με έναν εργάτη ήταν χαώδης δεν είναι μόνο στο εξωτερικό η διαφορα μεγάλη.. εγώ εξήγησα ότι δεν είναι όλα τα επαγγέλματα χώρος ειδικότητα που ζουν σε αθλιες συνθήκες ή δεν πληρώνουν καλά προφανώς αν είσαι εργάτης ή κούριερ η κατι τετοιο ισχύει αυτό που λες αλλά υπάρχουν και ανειδικευτοι που έχουν αρκετά μεγάλες απολαβές και με καλές συνθήκες εργασίας
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Δεν εχω αποψη σε αυτο δεν ξερω τι παίρνουν... ο γαμπρος μου πάει Ντουμπάι για head σε μια εταιρία εδώ δούλευε στην ΔΕΗ μηχανικός και εφτιαχαν το καινούριο εργοστασιο στην ροδο και η διαφορά με έναν εργάτη ήταν χαώδης δεν είναι μόνο στο εξωτερικό η διαφορα μεγάλη.. εγώ εξήγησα ότι δεν είναι όλα τα επαγγέλματα χώρος ειδικότητα που ζουν σε αθλιες συνθήκες ή δεν πληρώνουν καλά προφανώς αν είσαι εργάτης ή κούριερ η κατι τετοιο ισχύει αυτό που λες αλλά υπάρχουν και ανειδικευτοι που έχουν αρκετά μεγάλες απολαβές και με καλές συνθήκες εργασίας Τοτε μαλλον μπερδευουμε ή παρερμηνευουμε την λεξη "ανειδίκευτος". Όσον αφορά το γαμπρό σου, προφανώς και η διαφορά θα ήταν χαώδης, καθώς ο άνθρωπος στη ΔΕΗ είχε διαφορετικο μισθολογιο απο τους εργάτες, οπως και σε αλλες υπηρεσιες. Για παραδειγμα παρε το μισθολογιο του δημοσιου. ΣΥγκρινε το μισθο ενος ΠΕ-ΤΕ με ενος ΥΕ. Χαωδης διαφορα. Να ερθεις και να μου πεις οτι υπαρχουν ανειδικευτοι , που ανοιξαν μια επιχειρηση και επιασαν να πω ΝΑΙ. Υπαρχει ανθρωπος με μαγειρευτα στη συμπρωτευουσα , ο οποιος πουλαει τη μερα 1500 μεριδες και μπορει και παραπανω, και ανοιξε αυτη την επιχειρηση και επιασε. Εκει ναι συμφωνω μαζι σου με αυτη τη λογικη. Αλλα δεν ειναι υπαλληλος-ανειδικευτος. Ειναι επιχειρηματιας και κυριος του εαυτο του 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, f3d0n είπε Θα σου απαντήσω για Αγγλία* καθώς μένω τα τελευταία 4 χρόνια. Η κοπέλα μου παίρνει τον κατώτατο μισθό της Αγγλίας και βγάζει £1300 το μήνα καθαρά. Τα μηνιαία μας έξοδα για 1-bedroom flat είναι £1400 (δεν μένουμε Λονδίνο). Όπως καταλαβαίνεις εάν έμενε μόνη της, απλά δεν βγαίνει με το βασικό μισθό. Που μενετε βρε παιδια? 1 bed flat στο κεντρο ολων των Αγγλικων πολεων με εξαιρεση το Λονδινο θα βρεις με 800-1000 λιρες το μηνα. Αν βγεις λιγο εξω απο το κεντρο θα βρεις και με 700 κατι αξιοπρεπες.
panatha1369 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 αξιζει να φυγει καποιος για ελβετια η ολλανδια εχοντας μονο πιστοποιησεις σε it πχ ccna??
Προτεινόμενες αναρτήσεις