Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, f3d0n είπε Θα σου απαντήσω για Αγγλία* καθώς μένω τα τελευταία 4 χρόνια. Η κοπέλα μου παίρνει τον κατώτατο μισθό της Αγγλίας και βγάζει £1300 το μήνα καθαρά. Τα μηνιαία μας έξοδα για 1-bedroom flat είναι £1400 (δεν μένουμε Λονδίνο). Όπως καταλαβαίνεις εάν έμενε μόνη της, απλά δεν βγαίνει με το βασικό μισθό. Η συμβουλή μου είναι για Αγγλία, έλα είτε με την κοπέλα σου μαζί για να έχετε 2 εισοδήματα ή εάν είσαι μόνος πήγαινε σε μεγάλη πόλη ΕΚΤΟΣ Λονδίνου και αναγκάστηκα σε shared flats με 2-3 άτομα μαζί. Τέλος, να ξέρεις το NHS (δημόσιο νοσοκομείο) πάντα ψάχνει για άτομα και παίρνει χωρίς εμπειρία ή πτυχία (βοηθός μάγειρα, άτομα που καθαρίζουν, βοηθούς σε γραφεία, κλπ) και προσφέρει δωμάτια (shared με 3-4 άτομα μέσα) με ~£300 το μήνα και την θέρμανση+ηλεκτρικό πληρωμένα από το NHS! *Δεν γνωρίζω τι γίνεται ή πόσο εύκολο πλέον είναι να βγάλεις visa. Τι δουλειά κάνει και βγάζει τόσα λίγα;Γιατί με τόσα χρήματα δεν υπάρχει λογος να ξενιτευτείς.Αν απλά δουλευει για να βγάζει τα έξοδα της και ο δικός σου μισθός καλύπτει όλα τα άλλα ,οκ. Για visa https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0 Kαι μερικά νούμερα για μισθους https://www.avtrinity.com/uk-average-salary 1
Raylan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Άνοιξε θέμα ο ενδιαφερόμενος και εξαφανίστηκε και γέμισαν 6 σελίδες, τελικά αποφασίσατε που θα πάμε για να κονομησουμε? 1
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι δουλειά κάνει και βγάζει τόσα λίγα;Γιατί με τόσα χρήματα δεν υπάρχει λογος να ξενιτευτείς.Αν απλά δουλευει για να βγάζει τα έξοδα της και ο δικός σου μισθός καλύπτει όλα τα άλλα ,οκ. Για visa https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0 Kαι μερικά νούμερα για μισθους https://www.avtrinity.com/uk-average-salary Δηλαδή στην Αγγλία, ενας πτυχιουχος με μεταπτυχιακο τι μισθο μπορει να παρει ως junior?
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Δηλαδή στην Αγγλία, ενας πτυχιουχος με μεταπτυχιακο τι μισθο μπορει να παρει ως junior? Ρίξε μια ματιά στο https://uk.indeed.com/career-advice/pay-salary/average-uk-salary Και πιο ειδικά στο https://uk.indeed.com/career/salaries?from=gnav-techbiz--careerguide (εγώ ανειδίκευτος είμαι )
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ρίξε μια ματιά στο https://uk.indeed.com/career-advice/pay-salary/average-uk-salary Και πιο ειδικά στο https://uk.indeed.com/career/salaries?from=gnav-techbiz--careerguide (εγώ ανειδίκευτος είμαι ) Σ ευχαριστω πολυ. βλεπω ομως οτι αγγλια για σενα και το TS εχει καποιες καλες δουλιτσες οπως πχ σεκιουριτι ή να πατε στα τρενα να δουλεψετε
Ducatista Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Εγω επιμένω αν είναι να πάρει κάποιος στην Αγγλία ή Γερμανία 1500 και 1700 ευρώ καλύτερα εδώ με 1000 στην Ελλάδα τα νησιά έχουν θέσεις και επιμένω.... 4 1
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Εγω επιμένω αν είναι να πάρει κάποιος στην Αγγλία ή Γερμανία 1500 και 1700 ευρώ καλύτερα εδώ με 1000 στην Ελλάδα τα νησιά έχουν θέσεις και επιμένω.... ε αμα δεν εχει σπουδασει κατι ή επιστημη ή καποια τεχνη ναι. Αν ομως έχει πτυχια, μεταπτυχιακα, πιστοποιησεις , skills, τι να κατσει να κανει στην Ελλαδα? Αυτο το πραγμα που συμβαινει στην Ελλαδα ενας ειδικευομενος να παιρνει τα ιδια λεφτα με εναν ανεδεικευτο ως μισθο, δεν γινεται πουθενα στο κοσμο 4
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Σ ευχαριστω πολυ. βλεπω ομως οτι αγγλια για σενα και το TS εχει καποιες καλες δουλιτσες οπως πχ σεκιουριτι ή να πατε στα τρενα να δουλεψετε Δουλειές υπάρχουν,το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν μπορεις να έρθεις έτσι απλά μετά το brexit.Θελεις διαδικασία και κεφάλαιο συν ότι δεν σε αφήνει να κάνεις οτι δουλειά θες. Εγώ ήρθα το 2019,,δεν έχω αλλάξει εργοδότη αφού με καλύπτει απόλυτα η εργασία μου και ο μισθος μου ,ειδικά με τις αυξήσεις που έχουν γίνει μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια αλλά και με το εγγυημένο σε ώρες και μισθό συμβόλαιο 40 εβδομάδων.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δουλειές υπάρχουν,το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν μπορεις να έρθεις έτσι απλά μετά το brexit.Θελεις διαδικασία και κεφάλαιο συν ότι δεν σε αφήνει να κάνεις οτι δουλειά θες. Εγώ ήρθα το 2019,,δεν έχω αλλάξει εργοδότη αφού με καλύπτει απόλυτα η εργασία μου και ο μισθος μου ,ειδικά με τις αυξήσεις που έχουν γίνει μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια αλλά και με το εγγυημένο σε ώρες και μισθό συμβόλαιο 40 εβδομάδων. με το μισθο που λαμβανεις, σου φτανει να ζεις αξιοπρεπως το μηνα σου?
Maximus Decimus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Αυτο το πραγμα που συμβαινει στην Ελλαδα ενας ειδικευομενος να παιρνει τα ιδια λεφτα με εναν ανεδεικευτο ως μισθο, δεν γινεται πουθενα στο κοσμο Εγώ ξέρω φιλαράκι όμως ότι μια φορά κάτι δουλειές που βγάζουν οι ανιδείκευτοι ανα τον κόσμο, αυτές που οι μαμάδες των ειδικευμένων τρέμανε μην τυχόν και "καταλήξει το παιδί" δεν τις κάνει κανείς και για αυτό και αμοίβονται αναλόγως. Όταν ο άλλος είναι πάνω σε δυο ρόδες και βαράει 12ωρα, όταν οδηγάει τριαξονικά και φορτοεκφορτώνει με deadline, όταν κουβαλάει σίδερα στους 40 βαθμούς και πόσα και πόσα απαραίτητα επαγγέλματα που συντηρούν την λειτουργικότητα του κόσμου μας, τότε αυτός ο ανιδείκευτος - ο οποίος δεν ξέρω γιατί του λες περαστικά σε προηγούμενο post, λες και ήτανε δεδομένο ότι είχε τα μέσα να σπουδάσει και δεν το έκανε - δικαιούται να απαιτεί και τα ανάλογα γιατί μπορεί να του λείπουν πτυχία αλλά σίγουρα δεν υπολείπεται σε σθένος και δύναμη. Οπότε εσύ απο την πλευρά σου πολύ καλά κάνεις να ζητάς το μέγιστο δυνατό για τον εαυτό σου και τις όποιες σπουδές έχεις κάνει, αλλά επειδή βλέπω ότι βγάζεις μια ψιλοσνομπίλα απέναντι στους ανιδείκευτους καλά θα κάνεις να μην συγκρίνεις καταστάσεις πριν μάθεις και πως είναι απο την άλλη πλευρά. Χωρίς ίχνος κακεντρέχειας και πολύ φιλικά όλα αυτά. 8 1
f3d0n Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 59 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι δουλειά κάνει και βγάζει τόσα λίγα;Γιατί με τόσα χρήματα δεν υπάρχει λογος να ξενιτευτείς.Αν απλά δουλευει για να βγάζει τα έξοδα της και ο δικός σου μισθός καλύπτει όλα τα άλλα ,οκ. Για visa https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.el?fbclid=IwAR29Ixojqjwu4T7pda4Et4X251xN_S93mh4ckLLUfJeJE55PLhoAHEd86A0 Kαι μερικά νούμερα για μισθους https://www.avtrinity.com/uk-average-salary Νηπιαγωγος είναι, αλλά δυστυχώς πληρώνεται με το basic pay... Εγώ είμαι Band 6 στο NHS, οπότε δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Απλά έδωσα παράδειγμα στον ΟΡ πως θα είναι η κατάσταση για κάποιον ανειδίκευτο στα πρώτα του βήματα εάν σκέφτεται να έρθει Αγγλία. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε με το μισθο που λαμβανεις, σου φτανει να ζεις αξιοπρεπως το μηνα σου? Ναι,και εγώ και η οικογένεια μου στην Ελλάδα.Αλλά δεν έχω έξοδα διαμονής στην Αγγλία.,είναι μέσα στο πακέτο της δουλειάς.Είμαι φροντιστής ηλικιωμένων στα σπίτια τους.Εχει άλλα αρνητικά ως εργασία αλλά είναι τόσα τα θετικά που το ξεπερνάς. 1 λεπτό πριν, f3d0n είπε Νηπιαγωγος είναι, αλλά δυστυχώς πληρώνεται με το basic pay... Εγώ είμαι Band 6 στο NHS, οπότε δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Απλά έδωσα παράδειγμα στον ΟΡ πως θα είναι η κατάσταση για κάποιον ανειδίκευτο στα πρώτα του βήματα εάν σκέφτεται να έρθει Αγγλία. Αν βγάλει κάποιος βίζα αναγκαστικά θα έχει και κατώτατο μισθό που είναι πάνω απο 21000£ αν θυμάμαι καλά.Eγω live in carer είμαι και απο ότι βλέπω πέρυσι ήμουν ελάχιστα πιο κάτω απο το top step point του Band 5 σε αποδοχές.
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Maximus Decimus είπε Εγώ ξέρω φιλαράκι όμως ότι μια φορά κάτι δουλειές που βγάζουν οι ανιδείκευτοι ανα τον κόσμο, αυτές που οι μαμάδες των ειδικευμένων τρέμανε μην τυχόν και "καταλήξει το παιδί" δεν τις κάνει κανείς και για αυτό και αμοίβονται αναλόγως. Όταν ο άλλος είναι πάνω σε δυο ρόδες και βαράει 12ωρα, όταν οδηγάει τριαξονικά και φορτοεκφορτώνει με deadline, όταν κουβαλάει σίδερα στους 40 βαθμούς και πόσα και πόσα απαραίτητα επαγγέλματα που συντηρούν την λειτουργικότητα του κόσμου μας, τότε αυτός ο ανιδείκευτος - ο οποίος δεν ξέρω γιατί του λες περαστικά σε προηγούμενο post, λες και ήτανε δεδομένο ότι είχε τα μέσα να σπουδάσει και δεν το έκανε - δικαιούται να απαιτεί και τα ανάλογα γιατί μπορεί να του λείπουν πτυχία αλλά σίγουρα δεν υπολείπεται σε σθένος και δύναμη. Οπότε εσύ απο την πλευρά σου πολύ καλά κάνεις να ζητάς το μέγιστο δυνατό για τον εαυτό σου και τις όποιες σπουδές έχεις κάνει, αλλά επειδή βλέπω ότι βγάζεις μια ψιλοσνομπίλα απέναντι στους ανιδείκευτους καλά θα κάνεις να μην συγκρίνεις καταστάσεις πριν μάθεις και πως είναι απο την άλλη πλευρά. Χωρίς ίχνος κακεντρέχειας και πολύ φιλικά όλα αυτά. καταρχας διευκρινισα και σε αλλο ποστ, οτι σπουδες δεν ειναι μονο μια επιστημη αλλα και μια τεχνη. Δηλαδη το παιδι που θα ερθει να μου φτιαξει το ψυγειο, ο ψυκτικος ξερει μια τεχνη , η οποια εξειδικευεται σε αυτο το ειδος. οπως και το aircondition. Ο ωρολογοποιος, θα του παω να του φτιαξει ενα παλιο ρολοι που εχω. Και αυτος ειναι τεχνιτης, εχει σπουδασει μια τεχνη. Ο Οδοντοτεχνιτης θα μου φτιαξει τα δοντια που θα του παραγγειλει ο οδοντιατρος, για τα δοντια της γιαγιας. Κια αυτος εχει σπουδασει μια τεχνη-επιστημη. Σπουδες δεν ειναι μονο το πανεπιστημιο. Αλλα με συγχωρεις που θα στο πω, ο ανεδεικευτος θα δουλευει και θα ζει παντα σε αθλιες συνθηκες απο επιλογη του. Αυτα που μου λες, μου τα ελεγαν κατι οικοδομοι στις καλες εποχες και τωρα ζητανε δανεικα απο εδω και απο εκει, γιατι η οικοδομη επεσε, και δεν εχουν μεροκαματα. Επισης ναι, ενας λογος που σπουδασα ηταν να μην εχω αυτες τις συνθηκες στο κεφαλι μου και με το αγχος, ποτε θα πληρωθω, ποσες ωρες θα δουλεψω για να αξιοποιησω το χρονο μου, ποσες βαριες δουλειες θα εχω με κινδυνο να τραυματιστω. Με μια μητερα στον ιδιωτικο τομεα 30 ετη ως πωλήτρια, κληρονομησε απο τη δουλεια που κανει , ενα σωρο ορθοπαιδικα προβληματα. Ξερεις ποσες φορες μετανιωνει που δεν πηγε να σπουδασει κατι και το λεει στον εαυτο της? Τωρα τελειωσε, θα παρει συνταξη καποια στιγμη, αλλα δυστυχως οι δουλειες που δεν υπαγονται σε καποια ειδικευση, τραβανε μεγαλα βασανα , με κακοπληρωμενα ωραρια και με κινδυνο να θυσιασεις την υγεια σου. Τα ιδια ηταν και ο παπους μου, 40 χρονια σε ενα εργοστασιο και σχεδον ολοι οι συναδελφοι του που ηταν ανεδείκευτοι εργάτες, δεν προλαβαν να δουν συνταξη. Απο τις κακες εργασιακες συνθηκες, εφυγαν νέοι. Δούλευαν σε ενα εργοστάσιο χωρις ωτοασπίδες ( ηταν εργοστασιο με σκληρες μηχανές), κακή υγιεινή ( δεν τηρούνταν τα μέτρα) και οι περισσότεροι έφυγαν απο πνευμονία και άλλες πολλές ασθένεις. Μόνο ο παππούς μου κατάφερε και έφτασε στα 92. Οι υπολοιποι στα 60 απεβίωσαν. Γι αυτο σου λεω. Οτι λεω, δεν το λεω τυχαια και ουτε να προσβαλλω καποιον. Ειναι απο βιωματα δικων μου ανθρωπων 3
Maximus Decimus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 22 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε καταρχας διευκρινισα και σε αλλο ποστ, οτι σπουδες δεν ειναι μονο μια επιστημη αλλα και μια τεχνη. Δηλαδη το παιδι που θα ερθει να μου φτιαξει το ψυγειο, ο ψυκτικος ξερει μια τεχνη , η οποια εξειδικευεται σε αυτο το ειδος. οπως και το aircondition. Ο ωρολογοποιος, θα του παω να του φτιαξει ενα παλιο ρολοι που εχω. Και αυτος ειναι τεχνιτης, εχει σπουδασει μια τεχνη. Ο Οδοντοτεχνιτης θα μου φτιαξει τα δοντια που θα του παραγγειλει ο οδοντιατρος, για τα δοντια της γιαγιας. Κια αυτος εχει σπουδασει μια τεχνη-επιστημη. Και ποιος σου είπε ότι ο καλουπατζής δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο φούρναρης δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο μαραγκός δεν είναι τέχνη? Ποιος σου είπε ότι ο φρακοφόρος δεν είναι τέχνη? Τα πάντα χρειάζονται στον έναν ή στον άλλο βαθμό κάποια μάθηση και τεχνική. Απλά τα απότοκα του ξεβλαχέματος με τα Χρηματηστήρια τα Νιτρο και τα Κλικ στις γνωστές εποχές, κάνανε πολύ κόσμο να πιστεύει ότι η αξιοπρέπεια της εργασίας είναι ίδιον μιας άλλης sui generis κατηγορίας πολιτών που φοράει κολώνια Hermes, δεν γυρνάει ιδρωμένη στο σπίτι απ'το μεροκάματο και κουβαλάει briefcase με laptop. 10 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Αλλα με συγχωρεις που θα στο πω, ο ανεδεικευτος θα δουλευει και θα ζει παντα σε αθλιες συνθηκες απο επιλογη του Διαφωνώ. Και καλά να δουλεύει, αλλά και να ζει σε άθλιες συνθήκες? Πως προσδιορίζεται αυτό γιατί εγώ ξέρω παρα πολλούς ανειδίκευτους που ζουν πολύ καλύτερα απο πολλά παιδιά που το πτυχίο τους δεν έχει αξία στην μεταπρατική και παρασιτική οικονομία της Ελλάδος (ένας εξ'αυτών και εγώ με πτυχίο Φιλοσοφικής) ή στον μηχανιστικό κόσμο του ψηφιακού αυνανισμού που ονειρεύονται κάτι ανώμαλοι σε διάφορα συνέδρια που τρώνε ακρίδες και μεταξοσκώληκες. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ή θες να μου πεις δηλαδή ότι το σύστημα παιδείας είναι τόσο αξιοκρατικό και βρίθει παροχών που οποισδήποτε θελήσει φτάνει απλά να κάτσει τον κώλο του κάτω? Έλα ρε φίλε μου τώρα, άσε τώρα μην αρχίσουμε την κουβέντα για το με τι τρόπους συντηρούν τα παιδιά τις σπουδές τους στα διάφορα πανεπιστήμια ανα την Ελλάδα γιατί θα βάλουμε ομαδικώς τα κλάματα... Δεν πήραν όλοι δώρο αυτοκίνητο μετά την επιτυχία στις πανελλήνιες, κάποιοι πήρανε δυο πικραμένα βλέμματα που δεν μπορούσαν να συμμεριστούν την χαρά του παιδιού γιατί πέρασε στην επαρχία και δεν είχανε να τον στηρίξουν. Στο ξαναλέω με αγάπη γιατί εξακολουθώ να διακρίνω μια αποστροφή και σε επίπεδο χαρακτηρισμών για τους ανιδείκευτους. Καμιά δουλειά δεν περισσεύει και κυρίως καμία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Καλή σταδιοδρομία εύχομαι! 2 1
Ducatista Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε καταρχας διευκρινισα και σε αλλο ποστ, οτι σπουδες δεν ειναι μονο μια επιστημη αλλα και μια τεχνη. Δηλαδη το παιδι που θα ερθει να μου φτιαξει το ψυγειο, ο ψυκτικος ξερει μια τεχνη , η οποια εξειδικευεται σε αυτο το ειδος. οπως και το aircondition. Ο ωρολογοποιος, θα του παω να του φτιαξει ενα παλιο ρολοι που εχω. Και αυτος ειναι τεχνιτης, εχει σπουδασει μια τεχνη. Ο Οδοντοτεχνιτης θα μου φτιαξει τα δοντια που θα του παραγγειλει ο οδοντιατρος, για τα δοντια της γιαγιας. Κια αυτος εχει σπουδασει μια τεχνη-επιστημη. Σπουδες δεν ειναι μονο το πανεπιστημιο. Αλλα με συγχωρεις που θα στο πω, ο ανεδεικευτος θα δουλευει και θα ζει παντα σε αθλιες συνθηκες απο επιλογη του. Αυτα που μου λες, μου τα ελεγαν κατι οικοδομοι στις καλες εποχες και τωρα ζητανε δανεικα απο εδω και απο εκει, γιατι η οικοδομη επεσε, και δεν εχουν μεροκαματα. Επισης ναι, ενας λογος που σπουδασα ηταν να μην εχω αυτες τις συνθηκες στο κεφαλι μου και με το αγχος, ποτε θα πληρωθω, ποσες ωρες θα δουλεψω για να αξιοποιησω το χρονο μου, ποσες βαριες δουλειες θα εχω με κινδυνο να τραυματιστω. Με μια μητερα στον ιδιωτικο τομεα 30 ετη ως πωλήτρια, κληρονομησε απο τη δουλεια που κανει , ενα σωρο ορθοπαιδικα προβληματα. Ξερεις ποσες φορες μετανιωνει που δεν πηγε να σπουδασει κατι και το λεει στον εαυτο της? Τωρα τελειωσε, θα παρει συνταξη καποια στιγμη, αλλα δυστυχως οι δουλειες που δεν υπαγονται σε καποια ειδικευση, τραβανε μεγαλα βασανα , με κακοπληρωμενα ωραρια και με κινδυνο να θυσιασεις την υγεια σου. Τα ιδια ηταν και ο παπους μου, 40 χρονια σε ενα εργοστασιο και σχεδον ολοι οι συναδελφοι του που ηταν ανεδείκευτοι εργάτες, δεν προλαβαν να δουν συνταξη. Απο τις κακες εργασιακες συνθηκες, εφυγαν νέοι. Δούλευαν σε ενα εργοστάσιο χωρις ωτοασπίδες ( ηταν εργοστασιο με σκληρες μηχανές), κακή υγιεινή ( δεν τηρούνταν τα μέτρα) και οι περισσότεροι έφυγαν απο πνευμονία και άλλες πολλές ασθένεις. Μόνο ο παππούς μου κατάφερε και έφτασε στα 92. Οι υπολοιποι στα 60 απεβίωσαν. Γι αυτο σου λεω. Οτι λεω, δεν το λεω τυχαια και ουτε να προσβαλλω καποιον. Ειναι απο βιωματα δικων μου ανθρωπων Φίλε συγνώμη αλλά έχεις μαυρα μεσάνυχτα χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω επειδή θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά παραδείγματα το μόνο που θα πω ότι φίλος που δουλεύει σερβις σε sports bar εκτός ότι 7 8 μήνες στην σεζόν κάθε μήνα βγάζει ένα πάρα πολύ σεβαστό ποσο τοσο που μπορει να παιρνει ότι θέλει και να ειναι καθε χειμωνα στο εξωτρικο διακοπες 1-2 μηνες και το πιο σημαντικο δίνει στον γαμπρό και την αδερφή του που είναι δικηγόρος! Και σήμερα είχα μια άλλη κουβέντα με έναν άλλο φίλο που είναι γκρουμ σε ξενοδοχείο και σήμερα έβγαλε 140 ευρω μόνο τιπς και δουλεύει 7 μέρες χ 7 μήνες... στο τέλος του μήνα τα χρηματα του ξεπερνάνε το μισθό ενός διευθυντή με σπουδες κλπ.. ξέρεις όλοι αυτοί τι δεν έχουν για άτομα που σκέφτονται όπως εσύ? Prestige βέβαια λίγο μετράει οταν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το ρεύμα σου... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις