Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν λες ¨εστιατοριο" ή κατι τετοιο τι εννοεις?

Πως γινεται να εισαι τοσο τελειως ανειδικευτος.

Πηγαινε σε κανα ιεκ για σεφ. Κρα κανουν απειροι σε Ελλαδα και εξωτερικο.

Ναι ειναι πολυ δυσκολα στην αρχη αλλα ξερω αρκετους που πλεον βγαζουν πολλα και χωθηκαν σε καλα ξενοδοχεια 5αστερα σε ελλαδα και εξωτερικο, και σε σουπερ εστιατορια

• Like 1
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και ναι το ενοικιο Αγγλία είναι πιο πολύ απο Ελλάδα,αλλά όταν ο μισθός σου είναι 3 και 4 φορές πιο μεγάλος απο Ελλάδα

Για τον ανειδικευτο με τιποτα. Ελλαδα ο ανειδικευτος παιρνει 600, Αγγλια αντε να πιανει 1500 λιρες στην καλυτερη, δηλαδη 2.5 φορες πανω και πολλα βαλαμε. Η διαφορα στο εξωτερικο ειναι χαωδης για τους ειδικευμενους, οπου εκει οι μισθοι μπορει ανετα να ειναι 5πλασιοι με το καλημερα

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρω Ολλανδία αλλά Αγγλία έχει τόσο μεγάλη ποικιλία απο έτοιμα γευματα σε ΣΜ που με έναν φούρνο μικροκυμάτων τρως κάθε μέρα με κάτω απο 10€.

Και σε 2-3 χρονια τα τιναζεις απο τα νιτρικα-νιτρωδη αλατα και τα λοιπα συντηρητικα στα οποια ειναι τιγκα τα εν λογω φαγητα. Ουκ ολιγα αρθρα εχουν γραφτει για αυτου του ειδους τα γευματα. Γενικα ομως εχεις δικιο πως το κοστος ζωης στην Αγγλια δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο σε σχεση με Ελλαδα, σε πολλα ειναι μικροτερο. Πχ εχει απειρες και απιστευτες προσφορες σε προιοντα κοντα στη ληξη τους, εχει πολλες προσφορες πχ στα 2 πουκαμισα το δευτερο μειον 50% κλπ και οι τιμες ειναι παρεμφερεις με την Ελλαδα, εκτος των τσιγαρων

Και το ενοικιο δεν ειναι πολυ ακριβοτερο, πλην του Λονδινου που ειναι απλησιαστα τα ενοικια και απαγορευτικη η διαμονη ενος ανειδικευτου χωρις συγκατοικηση

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, archer100 είπε

Για τον ανειδικευτο με τιποτα. Ελλαδα ο ανειδικευτος παιρνει 600, Αγγλια αντε να πιανει 1500 λιρες στην καλυτερη, δηλαδη 2.5 φορες πανω και πολλα βαλαμε. Η διαφορα στο εξωτερικο ειναι χαωδης για τους ειδικευμενους, οπου εκει οι μισθοι μπορει ανετα να ειναι 5πλασιοι με το καλημερα

Και σε 2-3 χρονια τα τιναζεις απο τα νιτρικα-νιτρωδη αλατα και τα λοιπα συντηρητικα στα οποια ειναι τιγκα τα εν λογω φαγητα. Ουκ ολιγα αρθρα εχουν γραφτει για αυτου του ειδους τα γευματα. Γενικα ομως εχεις δικιο πως το κοστος ζωης στην Αγγλια δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο σε σχεση με Ελλαδα, σε πολλα ειναι μικροτερο. Πχ εχει απειρες και απιστευτες προσφορες σε προιοντα κοντα στη ληξη τους, εχει πολλες προσφορες πχ στα 2 πουκαμισα το δευτερο μειον 50% κλπ και οι τιμες ειναι παρεμφερεις με την Ελλαδα, εκτος των τσιγαρων

Και το ενοικιο δεν ειναι πολυ ακριβοτερο, πλην του Λονδινου που ειναι απλησιαστα τα ενοικια και απαγορευτικη η διαμονη ενος ανειδικευτου χωρις συγκατοικηση

Mε 9,5£ που ειναι το ελάχιστο την ώρα επί 8 ώρες=76£ την ημέρα

76£ επί 30 μερες= 2280£

2280£-20% εφορία=1824£ 

οδηγοί πχ για Αμαζον ή κουριερ κάτω απο 160£ την ημέρα δεν υπάρχουν.

εργάτες σε οικοδομές κάτω απο 100£ δεν υπάρχουν.

Γκαρσόνια κάτω απο 13£ την ώρα δεν πάνε.

Να μην ξεχνάμε  αυτούς που τους παραχωρείται σπίτι απο το δημοτικό συμβούλιο ή για τα επιδόματα που παίρνουν .

Για τα έτοιμα φαγητά η σύγκριση ήταν με του εστιατορίου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

76£ επί 30 μερες= 2280£

Μιλαμε παντα για εργασιμη εβδομαδα 40 ωρων, οποτε 170 ωρες περιπου το μηνα που βγαινει περιπου 1615 λιρες μεικτα και 1300 καθαρα

Το 30 μερες σερι δουλεια δεν υπαρχει

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, archer100 είπε

Μιλαμε παντα για εργασιμη εβδομαδα 40 ωρων, οποτε 170 ωρες περιπου το μηνα που βγαινει περιπου 1615 λιρες μεικτα και 1300 καθαρα

Το 30 μερες σερι δουλεια δεν υπαρχει

Οτι υπάρχει σερί 30 μέρες,υπάρχει .Και δίνει αρκετά παραπάνω ,χωρίς να πληρώνεις και έξοδα διαβίωσης.

Τι δίνουν τα ΣΜ την ώρα https://www.mirror.co.uk/money/aldi-tesco-lidl-morrisons-asda-27221995

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω για Αγγλία* καθώς μένω τα τελευταία 4 χρόνια. Η κοπέλα μου παίρνει τον κατώτατο μισθό της Αγγλίας και βγάζει £1300 το μήνα καθαρά. Τα μηνιαία μας έξοδα για 1-bedroom flat είναι £1400 (δεν μένουμε Λονδίνο). Όπως καταλαβαίνεις εάν έμενε μόνη της, απλά δεν βγαίνει με το βασικό μισθό. 

Η συμβουλή μου είναι για Αγγλία, έλα είτε με την κοπέλα σου μαζί για να έχετε 2 εισοδήματα ή εάν είσαι μόνος πήγαινε σε μεγάλη πόλη ΕΚΤΟΣ Λονδίνου και αναγκάστηκα σε shared flats με 2-3 άτομα μαζί. 

Τέλος, να ξέρεις το NHS (δημόσιο νοσοκομείο) πάντα ψάχνει για άτομα και παίρνει χωρίς εμπειρία ή πτυχία (βοηθός μάγειρα, άτομα που καθαρίζουν, βοηθούς σε γραφεία, κλπ) και προσφέρει δωμάτια (shared με 3-4 άτομα μέσα) με ~£300 το μήνα και την θέρμανση+ηλεκτρικό πληρωμένα από το NHS! 

*Δεν γνωρίζω τι γίνεται ή πόσο εύκολο πλέον είναι να βγάλεις visa. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω να πω στον φιλο οτι δεν εχει ψαξει καλα...φετος στην ροδο δεν υπαρχει προσωπικο και ολοι ζητανε με μισθο πανω κατω 900-1200 κλπ και δωματιο να μεινεις σε πολλες περιπτωσεις! σεζον περιπου 7 μηνες και μετα ανεργια! και του χρονου απο τις προκρατησεις καπως ετσι θα πανε... αντι να κοιτας ελβετια κοιτα λιγο πιο διπλα σου και αντικειμενικα μπορεις να βρεις μια δουλιτσα που να εισαι αξιοπρεπης.. ιδανικα μπορεις να βρεις σε ξενοδοχειο και θα εχει καλυψει και το θεμα του φαγητου σου!

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, domino είπε

Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου;

Αν σε ενδιαφέρει θέλει γνωστός μου να ανοίξει νεο εστιατόριο στην Γερμανία και ψάχνει προσωπικό. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να μου στείλεις μήνυμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ducatista είπε

με μισθο πανω κατω 900-1200

καταξοδευτηκαν παλι οι εργοδοτες. Διαμονη σε κανα κοντεινερ της συμφορας, ωραρια 14 ωρων και 7/7. Τι ωραια

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

καταξοδευτηκαν παλι οι εργοδοτες. Διαμονη σε κανα κοντεινερ της συμφορας, ωραρια 14 ωρων και 7/7. Τι ωραια

διαμονη σε δωματιο με κλιματισμο με αλλον ενα ωραριο 8 ωρο τωρα για το 7ημερο δεν ξερω να σου απαντησω.. και οχι δεν ειναι ωραια ειναι πιο σωστη κινηση απο το να πας γερμανια να παρεις 2500 και να μην μπορεις να παρεις τσιγαρα.. δυστυχως αν δεν εχεις εξειδικευση μην περιμενεις να παρεις πολλα

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

διαμονη σε δωματιο με κλιματισμο με αλλον ενα ωραριο 8 ωρο τωρα για το 7ημερο δεν ξερω να σου απαντησω.. και οχι δεν ειναι ωραια ειναι πιο σωστη κινηση απο το να πας γερμανια να παρεις 2500 και να μην μπορεις να παρεις τσιγαρα

2500 στη Γερμανια δεν παιρνει ο ανεδικευτος. Περαστικα σε εκεινον που αποφασισε να μην σπουδασει ή μια επιστημη ή μια τεχνη. Σημερα αμα εισαι ανεδικευτος δεν πας πουθενα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

2500 στη Γερμανια δεν παιρνει ο ανεδικευτος. Περαστικα σε εκεινον που αποφασισε να μην σπουδασει ή μια επιστημη ή μια τεχνη. Σημερα αμα εισαι ανεδικευτος δεν πας πουθενα

ενα φιλαρακι σε κουζινα τοσα επαιρνε αν ειναι ακομη πιο κατω  τοτε χειροτερα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

ενα φιλαρακι σε κουζινα τοσα επαιρνε αν ειναι ακομη πιο κατω  τοτε χειροτερα

3000 παιρνει πρωην συμφοιτητης μου με ΜΒΑ στη Γερμανια. Και θα παιρνει 2500 ο ανεδεικευτος? Να μου πεις για τον οδηγο λεωφορειου στη Γερμανια 1900-2000 μπορει να τα παρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

3000 παιρνει πρωην συμφοιτητης μου με ΜΒΑ στη Γερμανια. Και θα παιρνει 2500 ο ανεδεικευτος? Να μου πεις για τον οδηγο λεωφορειου στη Γερμανια 1900-2000 μπορει να τα παρει

ολως τυχαιως ειναι οδηγος νταλικας πλεον και παιρνει λιγο πιο κατω με καλυτερο ωραριο ομως! σε ελληνικο εστιατοριο ηταν τι να σου πω...

Επεξ/σία από Ducatista
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...