Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μόνη "Ευρωπαϊκη" χώρα...εκτός Ευρωπης...για την οποία θα εγκατελειπα την Ελλάδα, είναι ο Καναδάς.

• Thanks 1
  • Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1600 είπε

Η μόνη "Ευρωπαϊκη" χώρα...εκτός Ευρωπης...για την οποία θα εγκατελειπα την Ελλάδα, είναι ο Καναδάς.

Είστε και εσείς οπαδός του Μάικλ Μουρ ;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Ακριβώς. Και ακόμα και να βάζεις σεβαστό ποσό στην άκρη, αν μείνεις 3 Μήνες χωρίς δουλειά ή χτύπα ξύλο πάθεις κάτι, εξαφανίζεται το κομπόδεμα για πλάκα. Μην πω βγαίνεις και χρεωμένος κιόλας.

Αν μείνεις χωρίς δουλειά παίρνεις επίδομα όσο ψάχνεις για την νέα σου εργασία.Αν πάθεις κατι πάλι παίρνεις επίδομα για να σε καλύπτουν στις βασικές ανάγκες.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αν ερθεις ανιδεικευτος με γραφείο σου δίνουν σπίτι, φυσικα μαζι με αλλους 4-5. Ειναι μεσα στις "δυσκολιες" που γενικά αναφέρθηκα. Για καποιους η συγκατοίκηση δεν ειναι δυσκολία για άλλους ειναι. Επισης η ζωη ειναι πιο ευκολη όταν εισαι ζευγάρι, σαν μοναδα θεωρω οτι τα πράγματα ειναι πολύ δυσκολα. Για το εστιατόριο ειπα οτι ταβερνα και γενικα horeca δεν πας να δουλέψεις, δεν εχει νοημα, είναι σκλαβιά, μια σκλαβια που δε σε αφήνει να ψαξεις να βρεις κατι αλλο.

Μπορω να γραφω αρνητικα για ωρες αλλα εχει και παρα πολλά καλά. Οι παρατηρησεις μου στο θεμα αυτο ειναι πολύ γενικές, ο καθένας ζει τα ιδια πράγματα διαφορετικά, ο καθένας εχει και την δικη του τυχη.

Ένα γενικό point που θελω να μεταφέρω ειναι οτι στο εξωτερικό δεν είναι παράδεισος. Κατι αφηνεις πισω και κατι αλλο κερδιζεις.

Συμφωνώ 101% με το παλικάρι πιο πανω που λεει οτι η ΕΕ ειναι καραβι που βουλιαζει. Πουλανε πλεον μονο αριστοκρατία. Και σε καμια περίπτωση οι εταιρίες δεν δουλευουν "ρολοι", δουλευουν όπως όλοι απλά βρίσκονται σε πιο ισχυρες οικονομίες. Μπορω να γραφω περιστατικα που καποιοι θα ελεγαν "μονο Ελλαδα αυτα" και συμβαινουν στην αφροκρεμα της Ολλανδικης επιχειρηματικοτητας.

- Απαντάς σε άνθρωπο που έχει ζήσει στην Ολλανδία και είχε τη δυνατότητα να τα δει όλα γιατί η εργασία του ήταν ολιγόωρη και καλοπληρωμένη.

- Όσον αφορά το εστιατόριο, εννοώ τις τιμές των εστιατορίων γι αυτόν που δεν έχει σπίτι με κουζίνα ή δεν ξέρει να μαγειρεύει και δεν εργάζεται σε εστιατόριο όπου εξασφαλίζει την τροφή τουλάχιστον. Μπορεί να το πληρώσει ένας ανειδίκευτος εργάτης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, 1600 είπε

Εγώ, η Νορβηγία. Εκτός Ευρώπης να μου λείπει το βήσσυνο.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, archer100 είπε

Ανειδικευτος θα ειναι δυσκολα σε ολες τις χωρες, ειδικα φετος που το κοστος διαβιωσης θα εκτιναχτει στη Βορεια Ευρωπη.

Τα εστιατορια καλο ειναι να τα αποφυγεις για πολλους και διαφορους λογους

Στο πρώτο δεν έχω να προσθέσω κάτι, τα είπες όλα

Υπάρχουν και (ελάχιστοι) καλοί εργοδότες ελληνικών εστιατορίων, ενώ μερικά από αυτά δουλεύουν λίγες ώρες και δεν είναι γαλέρες. Μιλάω βέβαια για τις εξαιρέσεις και όχι για τον κανόνα. Είναι όμως η μοναδική εργασία στην οποία ένας ανειδίκευτος μπορεί να κάνει αποταμίευση (δωρεάν κατοικία-συνήθως-και φαγητό).

3 ώρες πριν, GrKata είπε

Οι εμπειριες διαφερουν αναλογα την περιπτωση. Εχω γνωστους που πηγαν εξωτερικο για σπουδες και στη συνεχεια εμειναν και για δουλεια, οι οποιοι εζησαν την φοιτητικη ζωη και ειχαν μια πιο ομαλη μεταβαση στον εργασιακο τους χωρο + οτι ειχαν μεταπτυχιακο απο Πανεπιστημιο της χωρας, εχω γνωστους που πηγαν καρφωτα για δουλεια και δυσκολευτηκαν πολυ στην αρχη λογω γλωσσας - γραφειοκρατιας κτλ , και εχω και γνωστους που πηγαν με μεσον σε αλλη χωρα για δουλεια και καλοπερασαν , γιατι υπηρχε ηδη καποιος να τους δειξει τα κατατοπια, να τους φιλοξενησει κτλ.

Γενικα, του καθενος η εμπειρια διαφερει αναλογα με την κατασταση του. Παντως χωρες οπως η Ολλανδια, Δανια, Ελβετια, Σουηδια εχουν πολυ καλες συνθηκες και εληνικο community. Απεφυγε θα σου λεγα οποιαδηποτε μη Ευρωπαικη χωρα, τουλαχιστον για το ξεκινημα σου. Παντως να ξερεις οτι οι ανιδεικευτοι δεν εχουν τοσο ζητηση οσο παλιοτερα σε αυτες τις χωρες και ψαχνουν κυριως εξειδικευμενο προσωπικο με γνωσεις και εμπειρια.

- Συναναστροφή με “εληνικο community” = 100% αποτυχία ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία και συναναστροφή με άτομα που ένας μεγάλος αριθμός τους ζει σε προηγούμενες εποχές, ακόμα και στον Μεσαίωνα. Εξαιρέσεις πιθανόν να υπάρχουν, μίλησα για τον κανόνα.

3 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Τεσσερα χρονια Αγγλια εγω. Εχω εμπειρια απο τρεις διαφορετικες πολεις. Εχω τρια πτυχια, μηχανικος. Η δικια μου εμπειρια ειναι πολυ διαφορετικη απο φιλων και γνωστων που ειναι Αγγλια αλλα ειναι software developers, στο finance, στο marketing. Ενας κανονας ειναι οτι για καποια χρονια ειτε εχει πτυχιο ειτε οχι θα βαρας γκαζμα μεχρι να φτιαξεις βιογραφικο. Αναλογα τη τυχη η την δικτυωση μπορει να ειναι ειτε για 1 χρονο ειτε για 4. Μετα αντι να τρεχεις εσυ θα σε κυνηγανε οι recruiters.

Για τον φιλο το θεμα ειναι γιατι θελει να παει εξωτερικο? Για την εμπειρια μαλλον αξιζει. Για να βγαλει χρηματα σαν ανιδικευτος ας το ξεχασει, πρεπει να μεινει πολλα χρονια και να κανει οικονομιες. Που μετα απο εναν χειμωνα μεσα στη συννεφια τη βροχη και τα χιονια οταν πηγαινει Ελλαδα θα τα σκορπαει ολα για να ζησει λιγο σαν ανθρωπος. Με λιγη οικονομια παντως σε παιρνει να βαζεις στην ακρη 2000-3000 ευρω το χρονο. Καθεσαι εξω πεντε χρονια, εχεις μια καβατζα 15000. Τι προβλημα σου λυνουν αυτα τα χρηματα?

Θα ήθελα να ξέρω σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα ζει και εργάζεται ο ανειδίκευτος που θα καταφέρει να αποταμιεύσει έστω και 10 ευρώ, ειδικά στην τωρινή συγκυρία. Σε τι χώρο θα ζει στον όποιο ελεύθερο χρόνο του και τι θα τρώει… (εκτός από εργαζόμενο σε ελληνικό εστιατόριο, όμως το 95% από αυτά είναι “γαλέρες”)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Απαντάς σε άνθρωπο που έχει ζήσει στην Ολλανδία και είχε τη δυνατότητα να τα δει όλα γιατί η εργασία του ήταν ολιγόωρη και καλοπληρωμένη.

- Όσον αφορά το εστιατόριο, εννοώ τις τιμές των εστιατορίων γι αυτόν που δεν έχει σπίτι με κουζίνα ή δεν ξέρει να μαγειρεύει και δεν εργάζεται σε εστιατόριο όπου εξασφαλίζει την τροφή τουλάχιστον. Μπορεί να το πληρώσει ένας ανειδίκευτος εργάτης;

Δεν ξέρω Ολλανδία αλλά Αγγλία έχει τόσο μεγάλη ποικιλία απο έτοιμα γευματα σε ΣΜ που με έναν φούρνο μικροκυμάτων τρως κάθε μέρα με κάτω απο 10€.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρω Ολλανδία αλλά Αγγλία έχει τόσο μεγάλη ποικιλία απο έτοιμα γευματα σε ΣΜ που με έναν φούρνο μικροκυμάτων τρως κάθε μέρα με κάτω απο 10€.

Ναι τρως με αυτο το ποσο περιπου με  8-9 Ευρω... Οταν εδω μπορεις να φας το ιδιο ακριβως με 4.00 Ευρω..Το ενοικιο εδω ειναι περιπου στα 300 Ευρω  και στην Αγγλια 900 Ευρω...Μια πιτσα εδω εχει 6-7 Ευρω και στην Αγγλια 15-18 Ευρω..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, takoulou είπε

Ναι τρως με αυτο το ποσο περιπου με  8-9 Ευρω... Οταν εδω μπορεις να φας το ιδιο ακριβως με 4.00 Ευρω..Το ενοικιο εδω ειναι περιπου στα 300 Ευρω  και στην Αγγλια 900 Ευρω...Μια πιτσα εδω εχει 6-7 Ευρω και στην Αγγλια 15-18 Ευρω..

Nαι αλλα υπαρχουν διαφορετικοι μισθοι στην Αγγλια απο οτι στην ΕΛλαδα.

Εδώ στη πλειοψηφία του ένας πτυχιούχος με μεταπτυχιακο, skills, προυπηρεσία θα πάρει 800-900 ως μισθο, θα χτυπάει 12ωρα, ενώ στην Αγγλια θα δουλεύει 8ωρο και θα παιρνει ενα αξιοπρεπες μισθο.

Επισης ποιο ενοικιο 300 ευρω? 300 ευρω εδινες πριν 4 χρονια. Τωρα κατω απο 400 ΞΕΧΝΑ ΤΟ

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Εδώ στη πλειοψηφία του ένας πτυχιούχος με μεταπτυχιακο, skills, προυπηρεσία θα πάρει 800-900 ως μισθο, θα χτυπάει 12ωρα, ενώ στην Αγγλια θα δουλεύει 8ωρο και θα παιρνει ενα αξιοπρεπες μισθο.

Επισης ποιο ενοικιο 300 ευρω? 300 ευρω εδινες πριν 4 χρονια. Τωρα κατω απο 400 ΞΕΧΝΑ ΤΟ

Το πρωί είχε ρεπορτάζ από Λονδίνο. Ενας κύπριος που μίλαγε ανέφερε ότι δίνει 1500 λίρες ενοίκιο και ο μισθός του ήταν 2500.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtk-386 είπε

Το πρωί είχε ρεπορτάζ από Λονδίνο. Ενας κύπριος που μίλαγε ανέφερε ότι δίνει 1500 λίρες ενοίκιο και ο μισθός του ήταν 2500.

εξαρταται τον κλαδο, ανν μενει μονος, με ποσους συγκατοικει, τι εξοδα κανει. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν το νομιζω... Υπαρχουν σπιτια και με αυτο το ποσο...Για δυαρι λεμε...Στην Αγγλια δεν σε συμφερει να μενεις μονος σου...Αν παει σε μια καλη εταιρεια και εχει προσοντα θα παρει παραπανω απο 1100 Ευρω...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

εξαρταται τον κλαδο, ανν μενει μονος, με ποσους συγκατοικει, τι εξοδα κανει. Παιζουν πολλα πραγματα ρολο

αυτό λέω ότι πρέπει να κάνεις πολλές παραχωρήσεις και στο εξωτερικό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, takoulou είπε

Ελλάδα με 4€;Μια πίτα σουβλάκι και ένα μπουκαλάκι νερό;Που έχει η πίτσα 15€; PapaJohns με 10£ η μεγάλη απο όλα.Dominos έχει παντα 50% εκπτωση και είναι στα ίδια επιπεδα.Επίσης στο ΣΜ βρίσκεις έτοιμες με 4£ ,οχι κατεψυγμένες,απλά τις ψήνεις.Και γενικότερα το ΣΜ είναι πιο φτηνό Αγγλία απο Ελλάδα.

Και ναι το ενοικιο Αγγλία είναι πιο πολύ απο Ελλάδα,αλλά όταν ο μισθός σου είναι 3 και 4 φορές πιο μεγάλος απο Ελλάδα θα ειναι και πιο μεγάλο.Πρέπει να συγκρίνουμε σωστά.Να υπολογίζεις το ενοίκιο και τα λοιπά έξοδα ως ποσοστό του μισθού σου και όχι ως απόλυτα ποσά.

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Εχω βαρεθεί με την τρομολαγνία απο ελληνικά κανάλια για την Αγγλία,πεινάνε,δεν έχουν νερό,μένουν στο δρόμο.Για να δίνει 1500£ μένει κέντρο Λονδίνο και για να εισπράττει 2500£ είναι ελάχιστα πάνω απο ανειδίκευτος.Κάτι λάθος  κάνει ο ο τύπος στην ζωή του ,ή απλά φουσκώνει τα δύο νούμερα για εντυπώσεις.Αγγλία δεν είναι μονο το Λονδίνο,δουλειές έχει παντού και σχεδόν παντου τα ενοίκια ειναι φτηνότερα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αερα θα πηγαινα Ισλανδια, για κανα χρονο, να μαζευω Αλατι... να μη βλεπω κανεναν και  η παρεα μου να ειναι μονο ο Γαταρος μου.... Μετα βλεπουμε..😇

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...