dbrillis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Προφανως και δεν ειναι ολα ροδινα στο Εξωτερικό, αλλά σίγουρα δεν έχεις το άγχος των εργασιακων συνηθηκων που υφίστανται στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν πας έξω χωρίς πτυχίο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί οι εποχές που έφευγαν οι Έλληνες στο Εξωτερικό χωρίς πτυχίο έχουν τελειώσει. Πλεον αυτές τις δουλειές της δίνουν σε άλλες εθνικότητες. Είναι περιττό να πω ότι αρκετοί συμμαθητές μου είναι στην Ολλανδία και στην Ελβετία, καθώς αν δεν παω εγω ο ίδιος να τα βιώσω δεν έχει νόημα, το μόνο παράπονο που ακούω είναι ο καιρός Ολοι οι Ελληνες που ξερω στην Ολλανδία και δεν ηταν ανιδεικευτοι μετα απο περίπου 8 χρόνια γυρισαν Ελλάδα. Ηδη και εγω με 3,5 χρονια εδω σκέφτομαι να γυρισω, οι μισθοί που μου προτεινουν Ελλάδα, αναλογικα ειναι καλύτεροι απο εδω. Αναλογικα αυτοι που έρχονται στην Ολλανδία μενουν για παντα ειναι αυτοι που αποκτούν ενα μεσαιο εισοδημα και κατω, και ζουν μια οκ ζωη με τα ολα της. Στην Ελλάδα για αυτούς τους ανθρώπους με ακριβως την ιδια δουλειά στην ιδια εταιρία σημαινει δεν μπορω να πληρωσω ουτε το ρεύμα. Αρα για να σου δωσω το συμπέρασμα, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία ειναι better deal για ανιδεικευτους απο ότι η Ελλάδα. Ο καιρός ειναι το παράπονο οταν εισαι νεος. Οταν εισαι λιγο πιο μεγάλος, τα παραπονα στην Ολλανδία ειναι ο καιρός, η υγεία, το κόστος ζωης, η μοναξιά και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Και πιστεψε με οι μηνες με καλο καιρό Ελλάδα οταν εχεις μια κακοπληρωμένη δουλειά δεν συγκρίνονται με το να πας 15 μερες διακοπες στην Ελλάδα. 1 1
hln3 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, domino είπε Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου; Γιατί θες να πας έξω; Το να εισαι πτυχιούχος και να μην βρισκεις δουλειά εδώ στον τομέα σου το καταλαβαίνω, αλλά σαν ανειδίκευτος γιατί; Δεν είμαστε στο 2014, υπάρχουν δουλείες και εδώ Ανάλογα την περιοχή βέβαια, αν δεν υπάρχουν στην περιοχή σου ίσως να έχει νοήμα να πας έξω π.χ από το να νοικιάσεις Αθήνα. Χωρίς γλώσσα όπου και να πας δύσκολα τα πράγματα, και σκέψου ότι έρχεται χειμώνας γκοτζίλας φέτος λόγω ενεργειακού Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από hln3
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, dbrillis είπε Ηδη και εγω με 3,5 χρονια εδω σκέφτομαι να γυρισω, οι μισθοί που μου προτεινουν Ελλάδα, αναλογικα ειναι καλύτεροι απο εδω. ναι αλλα αυτο το εχτισες εκει που εισαι. Οχι στην Ελλαδα. Εννοω οτι πηγες Εξωτερικο, ενδεχομενως Ολλανδια, εκανες τη προυπηρεσια σου, κερδισες, εμπειριες, βιωματα κλπ και ερχεται μια εταιρεια στην Ελλαδα και σου δινει τα λεφτα που θες. Αλλα αν δεν πηγαινες εξω ενδεχομενως να μην στα εδινε
archer100 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Ανειδικευτος θα ειναι δυσκολα σε ολες τις χωρες, ειδικα φετος που το κοστος διαβιωσης θα εκτιναχτει στη Βορεια Ευρωπη. Τα εστιατορια καλο ειναι να τα αποφυγεις για πολλους και διαφορους λογους 2
dbrillis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι αλλα αυτο το εχτισες εκει που εισαι. Οχι στην Ελλαδα. Εννοω οτι πηγες Εξωτερικο, ενδεχομενως Ολλανδια, εκανες τη προυπηρεσια σου, κερδισες, εμπειριες, βιωματα κλπ και ερχεται μια εταιρεια στην Ελλαδα και σου δινει τα λεφτα που θες. Αλλα αν δεν πηγαινες εξω ενδεχομενως να μην στα εδινε Οχι, όπως έγραψα ειμαι μολις 3,5 χρονια Ολλανδια και ειμαι 40 ετων. Αν ειχα μεινει Ελλαδα θα ήμουν ηδη στην δουλειά μου τωρα μου κανουν πρόταση και ειναι εκει και πολλοι πρώην συνάδελφοι μου. Σου βαζω εδω κομματι απο τσατ που εχω με Γαλλο που εχω στην ομαδα μου και ειναι ενα χρονο στην Ολλανδία, και ειναι dev. 1 1
archer100 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, dbrillis είπε Οχι, όπως έγραψα ειμαι μολις 3,5 χρονια Ολλανδια και ειμαι 40 ετων. Αν ειχα μεινει Ελλαδα θα ήμουν ηδη στην δουλειά μου τωρα μου κανουν πρόταση και ειναι εκει και πολλοι πρώην συνάδελφοι μου. Σου βαζω εδω κομματι απο τσατ που εχω με Γαλλο που εχω στην ομαδα μου και ειναι ενα χρονο στην Ολλανδία, και ειναι dev. Η Βορεια Ευρωπη θα αλλαξει προσωπο τα επομενα χρονια, λογω του πολεμου στην Ουκρανια. Η δηλωση του Μακρον οτι ηρθε το τελος της αφθονιας και της ανεμελιας αλλα και το γεγονος πως η ισοτιμια του ευρω/δολλαριο επεσε κατω απο το 1.00, καθως επισης και ΟΛΑ τα προγνωστικα για δυσκολο χειμωνα, ειναι σοβαρες ενδειξεις πως τα πραγματα αλλαζουν προς το ασχημο και ειναι ισως η χειροτερη εποχη για να μεταναστευσει κανεις, ακομα και αυτοι που ειναι ηδη επανω θα δουν μεγαλα ζορια, λογω εκτοξευσης του κοστους διαβιωσης 3 1
GrKata Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Οι εμπειριες διαφερουν αναλογα την περιπτωση. Εχω γνωστους που πηγαν εξωτερικο για σπουδες και στη συνεχεια εμειναν και για δουλεια, οι οποιοι εζησαν την φοιτητικη ζωη και ειχαν μια πιο ομαλη μεταβαση στον εργασιακο τους χωρο + οτι ειχαν μεταπτυχιακο απο Πανεπιστημιο της χωρας, εχω γνωστους που πηγαν καρφωτα για δουλεια και δυσκολευτηκαν πολυ στην αρχη λογω γλωσσας - γραφειοκρατιας κτλ , και εχω και γνωστους που πηγαν με μεσον σε αλλη χωρα για δουλεια και καλοπερασαν , γιατι υπηρχε ηδη καποιος να τους δειξει τα κατατοπια, να τους φιλοξενησει κτλ. Γενικα, του καθενος η εμπειρια διαφερει αναλογα με την κατασταση του. Παντως χωρες οπως η Ολλανδια, Δανια, Ελβετια, Σουηδια εχουν πολυ καλες συνθηκες και εληνικο community. Απεφυγε θα σου λεγα οποιαδηποτε μη Ευρωπαικη χωρα, τουλαχιστον για το ξεκινημα σου. Παντως να ξερεις οτι οι ανιδεικευτοι δεν εχουν τοσο ζητηση οσο παλιοτερα σε αυτες τις χωρες και ψαχνουν κυριως εξειδικευμενο προσωπικο με γνωσεις και εμπειρια. 1
dbrillis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Η Βορεια Ευρωπη θα αλλαξει προσωπο τα επομενα χρονια, λογω του πολεμου στην Ουκρανια. Η δηλωση του Μακρον οτι ηρθε το τελος της αφθονιας και της ανεμελιας αλλα και το γεγονος πως η ισοτιμια του ευρω/δολλαριο επεσε κατω απο το 1.00, καθως επισης και ΟΛΑ τα προγνωστικα για δυσκολο χειμωνα, ειναι σοβαρες ενδειξεις πως τα πραγματα αλλαζουν προς το ασχημο και ειναι ισως η χειροτερη εποχη για να μεταναστευσει κανεις, ακομα και αυτοι που ειναι ηδη επανω θα δουν μεγαλα ζορια, λογω εκτοξευσης του κοστους διαβιωσης Εγω το λεω στους Ολλανδούς και δεν καταλαβαίνουν " ΠΑΣΟΚ τέλος".
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, dbrillis είπε Οχι, όπως έγραψα ειμαι μολις 3,5 χρονια Ολλανδια και ειμαι 40 ετων. Αν ειχα μεινει Ελλαδα θα ήμουν ηδη στην δουλειά μου τωρα μου κανουν πρόταση και ειναι εκει και πολλοι πρώην συνάδελφοι μου. Σου βαζω εδω κομματι απο τσατ που εχω με Γαλλο που εχω στην ομαδα μου και ειναι ενα χρονο στην Ολλανδία, και ειναι dev. Kαπου χτες διαβασα οτι κανουν απεργιες σε κατι υπηρεσιες στην Ολλανδια γιατι ζητανε αυξηση μισθου
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Kαπου χτες διαβασα οτι κανουν απεργιες σε κατι υπηρεσιες στην Ολλανδια γιατι ζητανε αυξηση μισθου Kαι Αγγλία,τρένα ταχυδρομεία .Θέλουν αύξηση κοντά στον πληθωρισμό που είναι 10% αν δεν κάνω λάθος.
dtk-386 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 53 λεπτά πριν, dbrillis είπε Ο καιρός ειναι το παράπονο οταν εισαι νεος. Οταν εισαι λιγο πιο μεγάλος, τα παραπονα στην Ολλανδία ειναι ο καιρός, η υγεία, το κόστος ζωης, η μοναξιά και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Και πιστεψε με οι μηνες με καλο καιρό Ελλάδα οταν εχεις μια κακοπληρωμένη δουλειά δεν συγκρίνονται με το να πας 15 μερες διακοπες στην Ελλάδα. O καιρός φέτος θα είναι μεγάλο θέμα λόγω του ενεργειακού. Δεν είναι μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Διαβάζω για θερμοστάτες, μπάνιο 1 φορά την εβδομάδα που λέει ο λόγος στην Γερμανία και πλέον λέω ευτυχώς είμαστε στην νότια Ευρώπη με ότι και αν αυτό σημαίνει.
dbrillis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, dtk-386 είπε O καιρός φέτος θα είναι μεγάλο θέμα λόγω του ενεργειακού. Δεν είναι μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Διαβάζω για θερμοστάτες, μπάνιο 1 φορά την εβδομάδα που λέει ο λόγος στην Γερμανία και πλέον λέω ευτυχώς είμαστε στην νότια Ευρώπη με ότι και αν αυτό σημαίνει. Οι Ολλανδοί λογω mentality ηδη ετρωγαν με μπουφαν μεσα στο σπίτι για να μη χαλασουν λεφτά. Που θα πάει φέτος η φάση;; 😅😅 💸💸
PedroG Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Εργάζομαι σε μια δουλειά που το σύνολο των ατόμων που απευθύνονται έχουν χρέη, ειναι ανειδίκευτοι και έχουν υποχρεώσεις οικονομικές η άλλες. Οι 3 στους 4 με το που σταματάω την συνεργασία μαζί τους αναχωρούν για Ολλανδια. Το μεροκάματο εκεί ξεκινουν από 24€ την ώρα από ότι μου λένε. Δεν κρατώ επικοινωνία μαζί τους αλλά ξέρω ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, PedroG είπε Το μεροκάματο εκεί ξεκινουν από 24€ την ώρα από ότι μου λένε. Δεν κρατώ επικοινωνία μαζί τους αλλά ξέρω ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Πουθενά δεν χαρίζουν λεφτά.Πρέπει να τα κερδίζεις. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Τεσσερα χρονια Αγγλια εγω. Εχω εμπειρια απο τρεις διαφορετικες πολεις. Εχω τρια πτυχια, μηχανικος. Η δικια μου εμπειρια ειναι πολυ διαφορετικη απο φιλων και γνωστων που ειναι Αγγλια αλλα ειναι software developers, στο finance, στο marketing. Ενας κανονας ειναι οτι για καποια χρονια ειτε εχει πτυχιο ειτε οχι θα βαρας γκαζμα μεχρι να φτιαξεις βιογραφικο. Αναλογα τη τυχη η την δικτυωση μπορει να ειναι ειτε για 1 χρονο ειτε για 4. Μετα αντι να τρεχεις εσυ θα σε κυνηγανε οι recruiters. Για τον φιλο το θεμα ειναι γιατι θελει να παει εξωτερικο? Για την εμπειρια μαλλον αξιζει. Για να βγαλει χρηματα σαν ανιδικευτος ας το ξεχασει, πρεπει να μεινει πολλα χρονια και να κανει οικονομιες. Που μετα απο εναν χειμωνα μεσα στη συννεφια τη βροχη και τα χιονια οταν πηγαινει Ελλαδα θα τα σκορπαει ολα για να ζησει λιγο σαν ανθρωπος. Με λιγη οικονομια παντως σε παιρνει να βαζεις στην ακρη 2000-3000 ευρω το χρονο. Καθεσαι εξω πεντε χρονια, εχεις μια καβατζα 15000. Τι προβλημα σου λυνουν αυτα τα χρηματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις