domino Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, domino είπε Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου; Τι γλώσσες ξέρεις;Εχεις κάπου ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αρχή;Εχεις ψάξει καθόλου απο μονος σου που υπάρχει η εργασία που ψάχνεις; 1
Raylan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 50 λεπτά πριν, domino είπε Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου; Όπου και να πας χάος θα συναντήσεις, χειρότερα θα είναι καλύτερα δεν θα είναι, άσε που τα ενοίκια είναι παντού δυσβάσταχτα, θα δουλεύεις για να πληρώνεις σπίτι, λογαριασμούς και το φαγητό σου… Αυτες οι κινήσεις γίνονται μόνο αν έχεις άνθρωπο που μπορεί να σε βολέψει και να σου έχει έτοιμη δουλειά… Ελλαδα φορ εβερ… 3 2
kostantisgr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 58 λεπτά πριν, domino είπε Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου; Σαν ανειδικευτος μη ξεκινησεις να φυγεις ετσι χυμα στο κυμα, θα κλαψεις.. 10 1
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Χωρις πτυχιο και θες να φυγεις στο Εξωτερικο. Νομιζω οτι κανεις πλακα. Κατσε Ελλαδα και μη κουνιεσαι Αν ειχες πτυχια, μεταπτυχιακα, πιστοποιησεις θα σου ελεγα με τα 1000 Ολλανδια ή Ελβετια, αλλα τωρα χωρις πτυχιο δεν μπορεις να πας πουθενα. Θα παιρνεις ψιχουλα, θα σου βαζουν 12ωρα και δεν θα συμμαζευεται
SabotazNic Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Αν έχεις εμπειρία ως πχ σερβιτόρος, τότε οκ κάτι γίνεται. Διάφορες αγγελίες που βλέπω στο fb, αναφέρουν διαμονή, μετακίνηση και φαγητό και κάνα 1600 καθαρά, που είναι καλά από την ώρα που έχεις βγάλει το σπίτι εκτός στα έξοδα.
xgol Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Οι μεταφορικες πληρωνουν πολυ καλα κ δεν απαιτουν γλωσσα.
Jorvik Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, kostantisgr είπε Σαν ανειδικευτος μη ξεκινησεις να φυγεις ετσι χυμα στο κυμα, θα κλαψεις.. +1. Εφυγα πριν λιγο καιρο για Ελβετια και βλεπω να ερχονται πολλα παιδια χωρις να εχουν καποιο πτυχιο και χωρις να εχουν βρει ηδη δουλεια εκει. Αποτελεσμα; Μπαινουν μεσα καποιες χιλιαδες ευρω και φευγουν πισω αρων αρων. Ακουνε ολοι βασικο μισθο κοντα στα 3500 αλλα δεν κοιτανε οτι για να μεινεις πχ σε ενα shared flat με αλλους 3/4/5/6 θες κανα 1000 το μηνα. Δεν ξερουν οτι το σουβλακι εχει 16, η πιτσα 20, η καρτα απεριοριστων διαδρομων για 3 ζωνες 125/μηνα, η υποχρεωτικη ασφαλιση σου απο 200+/μηνα αναλογα την ηλικια κτλπ. Καλο ειναι να τσεκαρεις πολυ προσεκτικα τα παντα, να ρωτησεις Ελληνες που ζουν εκει και αν νομιζεις οτι θα τα καταφερεις να επιβιωσεις τοτε να ξεκινησεις να πας. 9 2
dbrillis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πολλοι θεωριτικοι μαζευτηκαμε πάλι. Ως ανιδεικευτος πρέπει να εισαι προετοιμασμένος να φας σκατά τα πρωτα χρόνια. Μπορεί να ειναι 2 χρόνια, μπορει 3 χρόνια, μπορει 7 χρόνια αλλα θα πρέπει να ειναι προετοιμασμένος ψυχολογικα να το αντέξεις. Αν αντέχεις ψυχολογικα τη μοναξιά, τις κακουχίες και τις διενέξεις, δουλεια σε μεγαλες αποθηκες logistics σε Γερμανία και Ολλανδία θα βρεις. Αν δεν είσαι εντελως βούρλο, δουλεύεις και δεν κοιτας τι κάνουν οι αλλοι γυρω σου (ισχύει για όλες τις δουλειές), οι προϊστάμενοι σου θα σε δουν και αν ζητας και εσυ αυτα που θες, σιγα σιγα θα ανεβεις και θα βγεις απο το βουρκο. Θα πρέπει και εσυ φυσικα να φροντίσεις να μαθαινεις κατι, με δομή και οχι μονο εμπειρικα. Το προβλημα σου δεν θα ειναι οι προϊστάμενοι σου αλλα οι συνάδελφοι σου, ανιδεικευτοι απο ολες τις χωρες του κοσμου, με ολα τα background του κοσμου, καποιοι ειναι εκει και 20 χρονια και ειναι ακομα ανιδεικευτοι (μην γίνεις ενας απο αυτούς). Για να φύγεις πρέπει να εχεις βρει δουλειά και να εχεις ήδη λεφτά στην ακρη. Μη πας ετσι χυμα να βρεις δουλειά αφου φτασεις. Μην πας σε ταβέρνες και γενικα horeca, θα εισαι μια ζωη σκλαβος. Αρλουμπες του στυλ κατσε Ελλαδα και μην κουνιεσαι μην τις ακους. Στο εξωτερικό σιγα σιγα ,αν αντέξεις, θα ανεβεις σε ενα ικανοποιητικό βαθμο. Προφανώς πολλοι άνθρωποι εντος Ελλάδας ακομα δεν εχουν δουλεψει. 9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Χωρις πτυχιο και θες να φυγεις στο Εξωτερικο. Νομιζω οτι κανεις πλακα. Κατσε Ελλαδα και μη κουνιεσαι Αν ειχες πτυχια, μεταπτυχιακα, πιστοποιησεις θα σου ελεγα με τα 1000 Ολλανδια ή Ελβετια, αλλα τωρα χωρις πτυχιο δεν μπορεις να πας πουθενα. Θα παιρνεις ψιχουλα, θα σου βαζουν 12ωρα και δεν θα συμμαζευεται Εχεις δουλεψει Ολλανδία ή Ελβετια ως ανιδεικευτος ή με πτυχίο; Υ.Γ. Κατι που ξεχασα να γραψω, κάποιοι θα σου πουν οτι το εξωτερικό ειναι σκληρό. Είναι ακριβώς οσο σκληρη ειναι η Ελλάδα και οι Ελληνες με τους μετανάστες γενικα. Καμια διαφορά ή μάλλον ψέματα, η Ελλάδα ειναι πιο σκληρη. Αν παρεις την απόφαση να φύγεις πρέπει ταυτόχρονα να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις και ως ανθρωπος. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από dbrillis 9 4
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Raylan είπε Όπου και να πας χάος θα συναντήσεις, χειρότερα θα είναι καλύτερα δεν θα είναι, άσε που τα ενοίκια είναι παντού δυσβάσταχτα, θα δουλεύεις για να πληρώνεις σπίτι, λογαριασμούς και το φαγητό σου… Αυτες οι κινήσεις γίνονται μόνο αν έχεις άνθρωπο που μπορεί να σε βολέψει και να σου έχει έτοιμη δουλειά… Ελλαδα φορ εβερ… Ελλάδα πάντως δουλευεις και δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε αυτά.Οπότε για καλύτερα ακούγεται. 2
wesker Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ελλάδα πάντως δουλευεις και δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε αυτά.Οπότε για καλύτερα ακούγεται. Και στο εξωτερικό σαν ανειδίκευτος το ίδιο είναι. 2
takoulou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, domino είπε Καλησπέρα. Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Δεν έχω πτυχίο. Ψάχνω για δουλειά σε εστιατόριο ή κάτι τέτοιο. Σε ποια χώρα θα πηγαίνατε; Που θεωρείται ότι είναι καλύτερα από άποψη μισθού και ενοικίου; Καλημερα... Για σκεψου να πας Νοτια Αμερικη... Αλλα τα λεφτα ειναι πολυ λιγα... Γλωσσες ξερεις; Αν οχι κατσε εδω με τα λιγα..
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, takoulou είπε Καλημερα... Για σκεψου να πας Νοτια Αμερικη.. Πολύ δύσκολα τα πράγματα εκεί. Δύο ταχυτήτων.
airtrelomike13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, dbrillis είπε Πολλοι θεωριτικοι μαζευτηκαμε πάλι. Ως ανιδεικευτος πρέπει να εισαι προετοιμασμένος να φας σκατά τα πρωτα χρόνια. Μπορεί να ειναι 2 χρόνια, μπορει 3 χρόνια, μπορει 7 χρόνια αλλα θα πρέπει να ειναι προετοιμασμένος ψυχολογικα να το αντέξεις. Αν αντέχεις ψυχολογικα τη μοναξιά, τις κακουχίες και τις διενέξεις, δουλεια σε μεγαλες αποθηκες logistics σε Γερμανία και Ολλανδία θα βρεις. Αν δεν είσαι εντελως βούρλο, δουλεύεις και δεν κοιτας τι κάνουν οι αλλοι γυρω σου (ισχύει για όλες τις δουλειές), οι προϊστάμενοι σου θα σε δουν και αν ζητας και εσυ αυτα που θες, σιγα σιγα θα ανεβεις και θα βγεις απο το βουρκο. Θα πρέπει και εσυ φυσικα να φροντίσεις να μαθαινεις κατι, με δομή και οχι μονο εμπειρικα. Το προβλημα σου δεν θα ειναι οι προϊστάμενοι σου αλλα οι συνάδελφοι σου, ανιδεικευτοι απο ολες τις χωρες του κοσμου, με ολα τα background του κοσμου, καποιοι ειναι εκει και 20 χρονια και ειναι ακομα ανιδεικευτοι (μην γίνεις ενας απο αυτούς). Για να φύγεις πρέπει να εχεις βρει δουλειά και να εχεις ήδη λεφτά στην ακρη. Μη πας ετσι χυμα να βρεις δουλειά αφου φτασεις. Μην πας σε ταβέρνες και γενικα horeca, θα εισαι μια ζωη σκλαβος. Αρλουμπες του στυλ κατσε Ελλαδα και μην κουνιεσαι μην τις ακους. Στο εξωτερικό σιγα σιγα ,αν αντέξεις, θα ανεβεις σε ενα ικανοποιητικό βαθμο. Προφανώς πολλοι άνθρωποι εντος Ελλάδας ακομα δεν εχουν δουλεψει. Εχεις δουλεψει Ολλανδία ή Ελβετια ως ανιδεικευτος ή με πτυχίο; Υ.Γ. Κατι που ξεχασα να γραψω, κάποιοι θα σου πουν οτι το εξωτερικό ειναι σκληρό. Είναι ακριβώς οσο σκληρη ειναι η Ελλάδα και οι Ελληνες με τους μετανάστες γενικα. Καμια διαφορά ή μάλλον ψέματα, η Ελλάδα ειναι πιο σκληρη. Αν παρεις την απόφαση να φύγεις πρέπει ταυτόχρονα να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις και ως ανθρωπος. Προφανως και δεν ειναι ολα ροδινα στο Εξωτερικό, αλλά σίγουρα δεν έχεις το άγχος των εργασιακων συνηθηκων που υφίστανται στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν πας έξω χωρίς πτυχίο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί οι εποχές που έφευγαν οι Έλληνες στο Εξωτερικό χωρίς πτυχίο έχουν τελειώσει. Πλεον αυτές τις δουλειές της δίνουν σε άλλες εθνικότητες. Είναι περιττό να πω ότι αρκετοί συμμαθητές μου είναι στην Ολλανδία και στην Ελβετία, καθώς αν δεν παω εγω ο ίδιος να τα βιώσω δεν έχει νόημα, το μόνο παράπονο που ακούω είναι ο καιρός
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Εκτός Ελλάδας δεν πάνε μονο πτυχιούχοι.Τόσοι σερβιτόροι,ψήστες,νυχούδες,κομμώτριες,οδηγοί,picker packer, ,σε σουπερμαρκετ ,εργάτες,καθαρίστριες ,γηροκόμοι κλπ υπάρχουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις