Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Οταν καποιος ειναι στην ftp μου ή σε slot στο DC++ τοτε και το σερφαρισμα στο ιντερνετ γιναται παρα πολυ αργο.Φυσικα οταν τα ατομα ειναι 2 το κακο παραγινεται..Το up και το down μιας γραμμης δεν ειναι ανεξαρτητα??? :?: :?: :?: Ξερω οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλα ικανοποιητικη απαντηση δεν ειδα...Εκτος και δεν την ειχα καταλαβει... Εχω dsl 384/128 .
nikosmag Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 To exa paratirisei kai egw auto sto ftp. Sinithos oso upload sou trone allo toso sou trone apo to download. Den kserw an ginetai ontos etsi.alla se emena kapos etsi ginotan.
Dreamstorm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Το up και down στην περίπτωση της adsl δεν είναι ανεξάρτητα. Εκεί κολλάει και το (a) που δηλώνει ασύγχρονη μετάβαση δεδομένων. a-dsl-> Asymmetric Digital Subscriber Line s-dsl-> Symmetric Digital Subscriber Line Στην περίπτωση τώρα που είχες s-dsl τότε download και upload είναι ανεξάρτητα. Τώρα υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσες να στέλνεις με 16kb/sec και να κατεβάζεις με 32kb/sec μιας και ο αριθμός των kb που στέλνεις αφαιρείται από την ικανότητα σου να κατεβάσεις. Τα παραπάνω φυσικά σε ιδανικές συνθήκες. Βάλε τώρα την μείωση από τα πρωτόκολλα, τις συνθήκες της γραμμής και το dslam που είσαι και ο αριθμός μειώνεται. Τώρα άμα κατεβάζεις και στέλνεις σε 2-3 άτομα , σερφάρεις και γενικά έχεις πολλές συνδέσεις ανοιχτές σε κάποιο σημείο η γραμμή "μπουκώνει". edit: Προσωπικά εγώ όταν στέλνω κάτι μέσω ftp δεν κατεβάζω τίποτα, μόνο σερφάρω. Τα σαββατοκύριακα μόνο φαίνονται να λειτουργούν όλα κανονικά και να μπορώ να στείλω/κατεβάσω κάτι χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Ευχαριστω.Νομιζα τα αναποδα για adsl και sdsl... Γιατι το φαινομενο ειναι χειροτερο οταν καποιος ειναι στο dc++ σε σχεση με την ftp μου???Ετσι νομιζω τουλαχιστον. :oops: :oops: :oops:
calculator Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 1. Το upload / download δεν είναι σε κανένα πρωτόκολλο ανεξάρτητα. Σε όλα συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται. Απλά στο ADSL δεν είναι ίσα, εξ ου και το Α(symmetric). Αν ήταν ίσα τότε θα είχαμε S(ymmetric)DSL. 2. Με βάση αυτό, όταν κατεβάζουν από σένα στου τρώνε το 1/3 του bandwitdh. Σου απομένουν τα υπόλοιπα 2/3 gia download. 3. Τέλος σημασία έχει τι ακριβώς κάνεις. Αν π.χ. κατεβάζεις απλά ένα αρχείο θα δεις ότι θα πάρεις σχεδόν όλο το bandwidth που απομένει (πλην βέβαια τις απώλεις λόγω headers του TCP και του DSL). Αν όμως κάνεις κάτι άλλο που χρειάζεται όχι μόνο να κατεβάσεις αλλά και να στείλεις δεδομένα (π.χ. browsing), τότε με μπουκαρισμένο το Upload θα αργείς και την απόκριση των sites (αφού ότι είναι να στείλεις, ακόμα και λίγο, θα αργεί). Στο downloading στέλνεις ανά περιόδους πολύ μικρά πακέτα και είναι αναπαίσθητη η διαφορά. Ελπίζω να σε διαφώτισα.
mikaha Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Στην isdn τι ισχυει; Από http://www.go-isdn.gr Οι ISDN γραμμές, σε αντίθεση με τις PSTN ή τις ADSL, είναι συμμετρικές . Στις ασύμμετρες γραμμές, η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων για τη λήψη (download) και την αποστολή (upload) δεν είναι η ίδια , συνήθως η δεύτερη είναι μικρότερη όπως για παράδειγμα στα 57600bps modems που η λήψη μπορεί να φτάσει ως τα 57600bps (στα όνειρά μας) αλλά η αποστολή περιορίζεται στα 31,1Kbps. το ISDN είναι σύγχρονο και full-duplex αν έχεις ISDN 64 έχεις 64 up + 64 down αν έχεις ISDN 128 έχεις 128 up + 128 down http://www.multitech.com/DOCUMENTS/guides/proxy/page4.asp http://forums.delphiforums.com/n/main.asp?webtag=isdn&msg=2728&find=Search http://forums.delphiforums.com/isdn/messages?msg=655.1
calculator Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2004 Φίλε mikaha κάνεις λάθος. 64Kb/s είναι το συνολικό bandwidth που έχεις, είτε για upload είτε για download. Απλά με όση ταχύτητα μπορείς να κατεβάσεις, με την ίδια μπορείς να ανεβάσεις. 100% είναι έτσι, μην το μπερδεύετε.
mikaha Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Θέλεις να πεις οτι το συνολικό bandwidth δηλ τα 64kb/s μοιράζονται σε download/upload? Φίλε μου είναι ανεξάρτητα το download/upload δηλ την ίδια χρονική στιγμή μπορείς να κατεβάζεις με 7.8 ΚΒ/s και να ανεβάζεις με 7.8 ΚΒ/s. Έχω δεκάδες screenshots apo kazaa emule dumeter που είχα 7αρι ταυτόχρονα σε κατέβασμα/ανέβασμα. Το μπερδεύουν πάρα πολλοί αυτό. Όπως το ακούς είναι : το ISDN είναι σύγχρονο και full-duplex αν έχεις ISDN 64 έχεις 64 up + 64 down αν έχεις ISDN 128 έχεις 128 up + 128 down
kavaliotis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Μερικα παραδειγματα απο την δικια μου 384/128... Upload μεχρι 9kb/sec -> Download μεχρι 40kb/sec max Upload 10kb/sec -> Download μεχρι 36kb/sec max Upload 11kb/sec -> Download μεχρι 32kb/sec max Upload 12kb/sec -> Download μεχρι 25kb/sec max Upload 13kb/sec (max για μενα) -> Download 10-15 kb/sec max Απο εκει και περα εξαρταται και τι κανεις εκεινη την ωρα, οι παραπανω ενδεικτικες ταχυτητες ειναι για upload ενος αρχειου και download απο αλλο FTP... Στο DC++ και σε αλλα P2P προγραμματα μην ξεχνατε οτι bandwidth τρωνε και τα καναλια που εισαι μεσα αλλα και οι εκατονταδες συνδεσεις που πραγματοποιουνται για να βρουνε alternate downloads, searches, uploads απο αλλους κτλ... Προτεινω οσο καθεστε στο PC να εχετε maximum upload 8kb/sec και οσο λειπετε να το αυξανετε σε 10-11 max, παραπανω θα μπουκωσει την συνδεση σας... Με καποια τεστακια μπορειτε να διαπιστωσετε σε ποιες ταχυτητες μπουκωνει το modem σας, εχω ακουσει απο ατομα να κανουνε upload me 16k και να κατεβαζουνε με 45k, ειναι πολλα που παιζουν ρολο... Παντως μεσο ορο απο πολλους που εχω ακουσει σε ολους δουλευει αρκετα καλα το συστημα τους με 10k upload χωρις να επηρεαζεται το download τους καθολου...
Reginald Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Παντως μεσο ορο απο πολλους που εχω ακουσει σε ολους δουλευει αρκετα καλα το συστημα τους με 10k upload χωρις να επηρεαζεται το download τους καθολου... Ακριβως αυτο εχω κανει και εγω...εχω βαλει 10kb upload ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι
markou_13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Τελικά τί ακριβώς ισχύει με την ISDN;;; Εγώ που έχω 64άρα όταν κατεβάζω με 7 από το DC++ το upload είναι ΠΑΝΤΑ πολύ μικρό. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση... Πέρα από τι ΠΡΕΠΕΙ να ισχύει στα δικά μου screenshots δεν θα έχω ποτέ upload kai download 7kB/s ταυτόχρονα... αφού βέβαια σταθεροποιηθούν πρώτα...
Asterakias Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 σε ISDN έχεις όσα για Download τόσα και upload... definately...
calculator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 100% oso katebazeis (download) toso ligotera anebazeis (upload). Apokleietai na anebazeis me 8Kb/s kai na katebazeis me alla 8Kb/s se ISDN 64. Paw stoixhma ta resta mou me opoion thelei.
Teoulas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Όχι, 8KB/s δεν μπορείς να πιάσεις λόγω του overhead των πρωτοκόλλων. Αλλά 7.5KB/s ταυτόχρονα upload & download μπορείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.