tsamo2 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δεν ήμουν σίγουρος πως να ξεκινήσω το θέμα, οπότε πήρα το template. Διαθέσιμο budget: Ας πούμε απεριόριστο, αλλά όσο χαμηλότερο, τόσο το καλύτερο Απόσταση και γωνία θέασης: Σε γραφείο στο 1-1,50 μέτρο Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: PC Gaming, coding και σειρές, με αυτή τη σειρά προτεραιότητας. προτίμηση σε μέγεθος: 40-43" Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Περιορισμένος χώρος κλειστού γραφείου, οπότε δυστυχώς δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 40-43". Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα;: PVR, Hbbtv, 4k ultra HD, HDR, VRR, Smart TV, Media Player, 120+hz, hdmi 2.1 Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Sony A90K, LG C2, Samsung QN90B Οποιαδηποτε βοήθεια/συμβουλή, ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jobous Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Όπως είσαι LG C2 για OLED, Η Sony είναι αρκετά ακριβή. Όμως παίζει επιστροφή της Samsung 300 € σε δωροεπιταγή και 20% επιστροφή με κάρτα σε MM και Κωτσόβολο (αν δεν κάνω λάθος) στην QE43QN90B και σου έρχεται τελική 660 € 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, jobous είπε Όπως είσαι LG C2 για OLED, Η Sony είναι αρκετά ακριβή. Όμως παίζει επιστροφή της Samsung 300 € σε δωροεπιταγή και 20% επιστροφή με κάρτα σε MM και Κωτσόβολο (αν δεν κάνω λάθος) στην QE43QN90B και σου έρχεται τελική 660 € Με την επέκταση της εγγύησης η LG έρχεται κοντά χρηματικά στην Sony, αλλά από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, η Α90Κ δεν είναι αισθητά καλύτερη για να δικαιολογεί τη διαφορά. Η Samsung είναι μια τίμια επιλογή νομίζω σ'αυτά τα χρήματα και σε συγκρίσεις που έχω δει έρχεται σχετικά κοντά στις oled. Ξέρουμε κανένα κατάστημα που μπορεί να τις έχει στην έκθεση; Πήγα σε 2 σήμερα και δεν είχαν καμία από τις τρεις, σε κανένα μέγεθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maximus Decimus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Σε αυτές τις ίντσες (το τονίζω γιατί έχει σημασία) και για την χρήση που θες εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω κανέναν λόγο να πας για OLED και να δώσεις χιλιάρικο και παραπάνω, εκτός αν είσαι τζόρας που λέμε και παρατηρείς την παραμικρή διαβάθμιση στα μαύρα και παθαίνεις OCD κλπ που αντικειμενικά σε αυτές τις ίντσες οι όποιες αλλοιώσεις μπορεί να προκύψουν στις LED, 9 στις 10 φορές είναι πταίσμα του πταίσματος ακριβώς λόγω της μικρής επιφάνειας (εξαιρούμε τις IPS προφανώς). Επίσης πάλι προσωπικά, δεν θα πήγαινα ποτέ σε Samsung λόγω κακής εμπειρίας με το after sales. Προσωπικά θα κοιτούσα και αυτήν την περίπτωση : https://www.skroutz.gr/s/35205891/Sony-Smart-Τηλεόραση-43-4K-UHD-LED-KD-43X89J-HDR-2021.html που σε καλύπτει σε όλα αυτά που ζητάς και γλιτώνεις και 5 κατοστάρικα(και επειδή δεν αναφέρεται στο λινκ, το panel είναι VA). Απο κει και πέρα τις ανάγκες σου τις ξέρεις εσύ, αλλά αν δεν μιλάμε για main τηλεόραση, αλλά για το γραφείο τότε εγώ θα έψαχνα κάτι σε αυτήν την κατηγορία και θα πήγαινα σε OLED σε άλλες ίντσες για την βασική τηλεόραση ας πούμε, οπού εκει πραγματικά δείχνει και μετράει η ποιοτική τους ανωτερότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CaptainChris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 TCL 43P735 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/8/2022 στις 11:37 ΜΜ, CaptainChris είπε TCL 43P735 Δυστυχώς δεν πληρεί τις προυποθέσεις. Στις 27/8/2022 στις 12:10 ΜΜ, Maximus Decimus είπε Σε αυτές τις ίντσες (το τονίζω γιατί έχει σημασία) και για την χρήση που θες εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω κανέναν λόγο να πας για OLED και να δώσεις χιλιάρικο και παραπάνω, εκτός αν είσαι τζόρας που λέμε και παρατηρείς την παραμικρή διαβάθμιση στα μαύρα και παθαίνεις OCD κλπ που αντικειμενικά σε αυτές τις ίντσες οι όποιες αλλοιώσεις μπορεί να προκύψουν στις LED, 9 στις 10 φορές είναι πταίσμα του πταίσματος ακριβώς λόγω της μικρής επιφάνειας (εξαιρούμε τις IPS προφανώς). Επίσης πάλι προσωπικά, δεν θα πήγαινα ποτέ σε Samsung λόγω κακής εμπειρίας με το after sales. Προσωπικά θα κοιτούσα και αυτήν την περίπτωση : https://www.skroutz.gr/s/35205891/Sony-Smart-Τηλεόραση-43-4K-UHD-LED-KD-43X89J-HDR-2021.html που σε καλύπτει σε όλα αυτά που ζητάς και γλιτώνεις και 5 κατοστάρικα(και επειδή δεν αναφέρεται στο λινκ, το panel είναι VA). Απο κει και πέρα τις ανάγκες σου τις ξέρεις εσύ, αλλά αν δεν μιλάμε για main τηλεόραση, αλλά για το γραφείο τότε εγώ θα έψαχνα κάτι σε αυτήν την κατηγορία και θα πήγαινα σε OLED σε άλλες ίντσες για την βασική τηλεόραση ας πούμε, οπού εκει πραγματικά δείχνει και μετράει η ποιοτική τους ανωτερότητα. Σκεφτόμουν κάποια από αυτές τις τηλεοράσεις ως stopgap μέχρι να βγει κάτι άλλο στο μέλλον και μετά όποια τηλεόραση πάρω θα μπει στο σαλόνι για να αντικαταστήσει την τωρινή μας παλιά αλλά καλή Sony. Έχω μεγάλο πιστωτικό στον Κωτσόβολο, τη δυνατότητα να την πάρω με τιμολόγιο, συν ό,τι χρήματα πάρω από την πώληση της τωρινής μου οθόνης για αυτό ανέφερα ότι το χρηματικό δε με ενδιαφέρει τόσο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω βγάλει άκρη. Για τη Samsung γενικά δεν ακούω τα καλύτερα σε after sales και qc, συν το γεγονός ότι η QN90B έχει τεράστιο θέμα με τις γωνίες θέασης και με τα firmware updates. Η Sony δεν έχει dolby vision σε game mode, έχει (μάλλον) την πιο χαμηλή φωτεινότητα από τις τρεις, έχει μόνο 2 HDMI 2.1 κι είναι και μακράν η πιο ακριβή από τις τρεις. Η LG έχει χαμηλή ποιότητα υλικών, ιστορικά οι τηλεοράσεις της LG εμφανίζουν πιο έυκολα/γρήγορα burn-in από της Sony, έχει πολύ επιθετικό dimming και πολύ χαμηλή φωτεινότητα σε pc mode. Οπότε ακόμα ψάχνω να δω τι θα κάνω και ποια θα πάρω από τις τρεις... Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2022 από tsamo2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maximus Decimus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Τότε δεν υπάρχει debate πας στην C2, και όσον αφορά το burn in μην ξεχνάς ότι μιλάμε για EVO panel όπου χρησιμοποιείται δευτέριο αντί υδρογόνου οπότε υπάρχει μεγαλύτερη αντοχή σε θερμοκρασίες (αρα και περισσότερα nits => καλύτερο HDR/Dolby Vision) και καλύτερη προστασία απο burn in. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μάλλον εκεί θα καταλήξω. Ίσως αν η Sony ήταν σε αντίστοιχη τιμή, όπως είναι για παράδειγμα στην Αμερική, να επέλεγα εκείνη, καθώς ό,τι Sony τηλεόραση έχει περάσει από τα χέρια μου έχει αποδειχτεί σκυλί. Samsung έχω ακούσει σημεία και τέρατα για qc και με τα firmwares έχει γίνει χαμός, οπότε... Θα πάρω και την επέκταση εγγύησης LG Premium Care για 5 χρόνια και ελπίζω να μην υπάρξει θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maximus Decimus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tsamo2 είπε Μάλλον εκεί θα καταλήξω. Ίσως αν η Sony ήταν σε αντίστοιχη τιμή, όπως είναι για παράδειγμα στην Αμερική, να επέλεγα εκείνη, καθώς ό,τι Sony τηλεόραση έχει περάσει από τα χέρια μου έχει αποδειχτεί σκυλί. Samsung έχω ακούσει σημεία και τέρατα για qc και με τα firmwares έχει γίνει χαμός, οπότε... Θα πάρω και την επέκταση εγγύησης LG Premium Care για 5 χρόνια και ελπίζω να μην υπάρξει θέμα. Παρομοίως για Sony έχω πολύ καλή εμπειρία. Για Samsung θα σου πω ότι προσωπικά έχω δει banding, ψεύτικα popped χρώματα και purple ghosting ακόμα και σε πολυδιαφημισμένα μοντέλα και πραγματικά απορούσα. Το QC είναι άθλιο, ειδικά σε μικρότερες κατηγορίες έχεις τσεπώσει bleeding στο χαλαρό, και μιλάμε για bleeding τώρα που να βγάζει μάτια, όχι του "περίεργου" που λέμε. Είχα φωτό στο παλιό κινητό απο μια 43αρα για χρήση γραφείου καλή ώρα, που δυστυχώς δεν τις πέρασα σε PC θα τις έβαζα τώρα να δεις για τι έγκλημα μιλάμε. Στο ζητούμενο. Προχώρα χωρίς φόβο, έχει γίνει δουλίτσα απο την LG Electronics σε αυτά τα θέματα, και στα μεγάλα τους συν είναι ότι έχουν εξαιρετικό Customer Service. Ότι και να γίνει (χτύπα ξύλο) έχουν έρθει κατευθείαν στο γραφείο την παίρνουν, την φτιάχνουν στην φέρνουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 30/8/2022 στις 10:56 ΠΜ, tsamo2 είπε Για τη Samsung γενικά δεν ακούω τα καλύτερα σε after sales και qc, συν το γεγονός ότι η QN90B έχει τεράστιο θέμα με τις γωνίες θέασης και με τα firmware updates. Γωνιες θεασης εχεις δει? Εχει το ιδιο πανελ με την 95ba βλεπεις σχεδον απο παντου? προβλημα Updates σε μοντελο 2022? Καθε 2 εβδομαδες βγαζει? Που τα διαβαζετε αυτα????? Δεν ειναι oled σαφως, εχει ομως αξιοπρεπέστατα μαυρα, διπλάσια φωτεινότητα και καθολου burn in. Λιωσε την (καθως καταλαβα θα παιξει πολυ gaming). After sales μια απο τα ιδια σκατα ολοι οσοι εχουν καει ξερουν,... βαλε 5ετη απο σοβαρο retail... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από graphist83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, graphist83 είπε Γωνιες θεασης εχεις δει? Εχει το ιδιο πανελ με την 95ba βλεπεις σχεδον απο παντου? προβλημα Updates σε μοντελο 2022? Καθε 2 εβδομαδες βγαζει? Που τα διαβαζετε αυτα????? Δεν ειναι oled σαφως, εχει ομως αξιοπρεπέστατα μαυρα, διπλάσια φωτεινότητα και καθολου burn in. Λιωσε την (καθως καταλαβα θα παιξει πολυ gaming). After sales μια απο τα ιδια σκατα ολοι οσοι εχουν καει ξερουν,... βαλε 5ετη απο σοβαρο retail... Εχει κάνει review το Rtings και δείχνει τις γωνίες θέασης. Χάλια μαύρα είναι. Το 43 (και μαλλον 48) μοντελο χρησιμοποιουν διαφορετικο coating σε σχέση με τα μεγαλυτερα μοντέλα (για τα οποία όλοι λένε τα καλύτερα) και αλλοιώνεται πάρα πολύ η εικόνα off-axis. Είχε γίνει χαμός με το firmware update του συγκεκριμένου μοντέλου, γιατί ενώ λειτουργούσε τέλεια, βγαίνει ενημέρωση και χαλάει αρκετά το local dimming και μετά από λίγο διάστημα βγάζει άλλο update που καταργεί τελείως το local dimming. Ήταν λες κι έβλεπες μοντέλο δεκαετίας και η τηλεοραση ήταν έτσι για κοντά μήνα. Κι αν το ψάξεις λίγο θα δεις οτι αναλογικά η Samsung έχει περισσότερα θέματα ποιότητας υλικών και πάνελ σε σχέση με άλλες εταιρίες του χώρου. DSE, banding, κλπ. Προφανώς καμία εταιρία δεν είναι τέλεια, αλλά μετά από ένα σημείο παίζεις με τις πιθανότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δωσε μου λιγο χρονο, εχω δυνατότητα να την δοκιμάσω ο ιδιος. Θα ανεβάσω υλικο αν χρειαστει, Μου κάνουν εντύπωση οσα διαβάζω, Θα δουμε μαζι τι ισχυει. Περιμένω απαντηση απο κάποια αλυσίδα retail οπου εχω επικοινωνήσει να με αφήσει να ''παίξω''. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από graphist83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Έπρεπε να κάνω την αγορά, επειδή έληγε το πιστωτικό που είχα, οπότε κατέληξα τελικά στην LG C2 42'' κι ο Θεός βοηθός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasw Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα γράψω εδώ. Τηλεόραση για το πατρικό 43'' και μόνο. Θα είναι η κύρια τηλεόραση οπότε κοιτάμε κάτι καλό όσο γίνεται έως 600-700€. Ύστερα από μια hisense προ τριετίας η οποία είναι όντως άθλια κοιτάμε σε lg ή Samsung. Κάθε πρόταση καλοδεχουμενη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα