sanji_kun Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Μετά από μήνες προβλημάτων με το internet του σπιτιού μου, ήρθε ένας τεχνικός του ΟΤΕ. Μετά από μετρήσεις που έκανε στη γραμμή, μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω το καλώδιο τηλεφώνου της πολυκατοικίας. Μου είπε επίσης, να έρθει το καλώδιο μονοκόμματα απ’ τον πίνακα κάτω, χωρίς ενώσεις/συνδέσεις. Μένω στον 3ο όροφο. Τι καλώδιο UTP να πάρω και πόσα μέτρα καλώδιο περίπου θα χρειαστώ;
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Cat5e είναι το καλώδιο Τα μετρα μόνο εσυ τα ξέρεις ή ο ηλεκτρολόγος σου
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 8 hours ago, sanji_kun said: Καλησπέρα παιδιά. Μετά από μήνες προβλημάτων με το internet του σπιτιού μου, ήρθε ένας τεχνικός του ΟΤΕ. Μετά από μετρήσεις που έκανε στη γραμμή, μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω το καλώδιο τηλεφώνου της πολυκατοικίας. Μου είπε επίσης, να έρθει το καλώδιο μονοκόμματα απ’ τον πίνακα κάτω, χωρίς ενώσεις/συνδέσεις. Μένω στον 3ο όροφο. Τι καλώδιο UTP να πάρω και πόσα μέτρα καλώδιο περίπου θα χρειαστώ; παλι βλακειες των τεχνικων.μια ζωη λενε να αλλαξεις το καλωδιο και στο 90 τις 100 των περιπτωσεων φταινε τα παραλληλα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf 2
filipN Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) - Εγώ θα σου προτείνω μια ενδιάμεση λύση, αφού δηλώσω πρώτα ότι σε αυτό τον τομέα δεν έxω ούτε την εμπειρία ούτε τις ειδικές γνώσεις του poulinos. - Πρώτα θα πρέπει να ελέγξεις την εσωτερική σου καλωδίωση αν είναι σωστή σύμφωνα με τον οδηγό της Cyta που σε παραπέμπει ο poulinos. Το ποιο απλό ερώτημα είναι: αν το διαμέρισμα έχει πολλές τηλεφωνικές πρίζες, η κεντρική πρίζα είναι διπλή; Αν η εσωτερική καλωδίωση είναι τέλεια πας παρακάτω. - Το καλώδιο που λες ή αυτό που πρότεινε ο NikosKallithea, δεν είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι υπάρχει και συνεστραμμένο τηλεφωνικό καλώδιο, που μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από filipN
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 hour ago, filipN said: - Εγώ θα σου προτείνω μια ενδιάμεση λύση, αφού δηλώσω πρώτα ότι σε αυτό τον τομέα δεν έxω ούτε την εμπειρία ούτε τις ειδικές γνώσεις του poulinos. - Πρώτα θα πρέπει να ελέγξεις την εσωτερική σου καλωδίωση αν είναι σωστή σύμφωνα με τον οδηγό της Cyta που σε παραπέμπει ο poulinos. Το ποιο απλό ερώτημα είναι: αν το διαμέρισμα έχει πολλές τηλεφωνικές πρίζες, η κεντρική πρίζα είναι διπλή; Αν η εσωτερική καλωδίωση είναι τέλεια πας παρακάτω. - Το καλώδιο που λες ή αυτό που πρότεινε ο NikosKallithea, δεν είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι υπάρχει και συνεστραμμένο τηλεφωνικό καλώδιο, που μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή. πρεπει να βρει την κεντρικη πριζα και να απομονωσει ολα τα αλλα πριζακια.ναι υπαρχουν και τηλεφωνικα που ειναι twisted. συνηθως διζευγα μετα πενταζευγα μετα δεκα ζευγα κτλ
sanji_kun Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, poulinos είπε παλι βλακειες των τεχνικων.μια ζωη λενε να αλλαξεις το καλωδιο και στο 90 τις 100 των περιπτωσεων φταινε τα παραλληλα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Έχω συνέχεια αποσυνδέσεις λίγων δευτερολέπτων, κάθε 3-4 λεπτά περίπου. Χωρίς να αλλάζει κάτι στο rooter. Τα λαμπάκια του rooter είναι κανονικά αναμμένα κι απλά φεύγει το internet για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ το λαμπάκι του internet είναι κανονικά ανοιχτό. Επίσης, το rooter είναι ολοκαίνουργιο, αλλά είχα το ίδιο θέμα και με το παλιό, οπότε δε φταίει το rooter. Επίσης ούτε το wifi είναι, γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα και με ethernet σύνδεση σε άλλες συσκευές. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει; Υ.Γ: Στο δωμάτιο πού είναι το rooter έχω μόνο μια γραμμή τηλεφώνου που να δουλεύει. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από sanji_kun
markon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Γιατι είναι στο δωμάτιο , το ρουτερ εκει είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου
vagelis2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Το μονο που μπορείς να κανεις ειναι να συνδέσεις το ρουτερ απευθείας στο κατανεμητη να δεις πόσο συγχρονίζει και αν εχεις αποκλίσεις στο συγχρονισμό απο οτι έχεις στο διαμέρισμα και αποσυνδέσεις. Αν έχεις στο κατανεμητη χαμηλό συγχρονισμό η errors και αποσυνδέσεις τοτε και να αλλάξεις καλώδιο δεν κερδίζεις τπτ, ειναι προβλημα του δικτύου του ΟΤΕ το δηλώνεις βλάβη και περιμένεις. Αν στο κατανεμητη εισαι καλύτερα απο οτι στι διαμέρισμα φωνάζεις καποιον τεχνικό και σου περνάει νεο καλώδιο μεχρι το διαμέρισμα σου και επίσης να κοιτάξει ο τεχνικος και μεσα στο διαμέρισμα μπριζες και καλωδίωση.
sanji_kun Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, markon είπε Γιατι είναι στο δωμάτιο , το ρουτερ εκει είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου Δεν είναι ακριβώς δωμάτιο. Βρίσκετε στο χόλ που είναι κι η γραμμή τηλεφώνου 12 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Το μονο που μπορείς να κανεις ειναι να συνδέσεις το ρουτερ απευθείας στο κατανεμητη να δεις πόσο συγχρονίζει και αν εχεις αποκλίσεις στο συγχρονισμό απο οτι έχεις στο διαμέρισμα και αποσυνδέσεις. Αν έχεις στο κατανεμητη χαμηλό συγχρονισμό η errors και αποσυνδέσεις τοτε και να αλλάξεις καλώδιο δεν κερδίζεις τπτ, ειναι προβλημα του δικτύου του ΟΤΕ το δηλώνεις βλάβη και περιμένεις. Αν στο κατανεμητη εισαι καλύτερα απο οτι στι διαμέρισμα φωνάζεις καποιον τεχνικό και σου περνάει νεο καλώδιο μεχρι το διαμέρισμα σου και επίσης να κοιτάξει ο τεχνικος και μεσα στο διαμέρισμα μπριζες και καλωδίωση. Ποιό κατανεμητή; Εννοείς τον κεντρικό της πολυκατοικίας;
vagelis2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, sanji_kun είπε Ποιό κατανεμητή; Εννοείς τον κεντρικό της πολυκατοικίας; Ναι εκει που έρχεται το καλώδιο του οτε. Αλλα αν εισαι σε πολυκατοικία δεν θα ειναι εύκολο να βρεις την γραμμή σου ιδικά αν εχεις και voip.. Εκτός αν ξέρεις ποιο ειναι το ζεύγος σού.
sanji_kun Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Ναι εκει που έρχεται το καλώδιο του οτε. Αλλα αν εισαι σε πολυκατοικία δεν θα ειναι εύκολο να βρεις την γραμμή σου ιδικά αν εχεις και voip.. Εκτός αν ξέρεις ποιο ειναι το ζεύγος σού. Ξέρω ποιό είναι ακριβώς, το πρόβλημα είναι ότι δέν υπάρχει πρίζα ρεύματος κοντά ώστε να συνδέσω το rooter
vagelis2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, sanji_kun είπε Ξέρω ποιό είναι ακριβώς, το πρόβλημα είναι ότι δέν υπάρχει πρίζα ρεύματος κοντά ώστε να συνδέσω το rooter Σωστό και αυτο ξεχασα να το αναφέρω οτι θα θες και ρεύμα. Και θα θες επίσης ενα μπριζακι Τηλεφώνου rj11 .. Κατσαβίδι και κοφτακι.. Ειναι λιγο μπελας γτ τα errors και αποσυνδέσεις μπορεί να μην στα κανει αμέσως και να θέλει ωρα. Ενω τον συγχρονισμό θα τον δεις απευθείας και συγκρίνεις με αυτο που έχεις στο διαμέρισμα.
markon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Αν έχεις κάποιον γνωστό σου που να έχει κάτι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/29845801/MIE0437-Ανιχνευτής-Καλωδίων-με-Γεννήτρια-Σήματος.html η παρόμοιο θα μπορέσει να σου βρει ποια είναι η γραμμή σου
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 On 27/08/2022 at 18:20, sanji_kun said: Έχω συνέχεια αποσυνδέσεις λίγων δευτερολέπτων, κάθε 3-4 λεπτά περίπου. Χωρίς να αλλάζει κάτι στο rooter. Τα λαμπάκια του rooter είναι κανονικά αναμμένα κι απλά φεύγει το internet για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ το λαμπάκι του internet είναι κανονικά ανοιχτό. Επίσης, το rooter είναι ολοκαίνουργιο, αλλά είχα το ίδιο θέμα και με το παλιό, οπότε δε φταίει το rooter. Επίσης ούτε το wifi είναι, γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα και με ethernet σύνδεση σε άλλες συσκευές. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει; Υ.Γ: Στο δωμάτιο πού είναι το rooter έχω μόνο μια γραμμή τηλεφώνου που να δουλεύει. καταρχην ειναι παραξενο να μην σβηνει κανενα λαμπακι.βαλε ενα Ping να βαραει συνεχεια το ρουτερ πχ Ping 192.168.1.1 και ενα Ping να βαραει τον εξω κοσμο. πχ ping 194.219.227.2 . οταν κανει διακοπη δες αν κοπηκαν και τα 2 ping ή μονο το ενα .αν κοπουν και τα 2 χανεις επαφη με το ρουτερ οποτε ειναι ασχετο γραμμης.αν χανεις μονο το δευτερο ειναι θεμα internet. καλο θα ηταν την καλωδιωση να την φτιαξεις για να παρεις τα μεγιστα ετσι και αλλιως.αν εχεις το ρουτερ στο δωματιο επειδη στα περισσοτερα σπιτια το δωματιο δεν ειναι η κεντρικη πριζα τοτε δεν θα πρεπει να εχεις τιποτα ουτε τηλεφωνο ουτε συναγερμο σε καποιο αλλο δωματιο.αν εχεις πχ στο σαλονι ενα τηλεφωνο τοτε η καλωδιωση δεν ειναι σωστη. το pdf της cyta λεει πολλα. αν δεν χανεις το ιντερνετ τοτε βλεπεις αν σε κοβει wifi αν κολλαει το ρουτερ αν ειναι θεμα ethernet.αν κολλαει ολο το δικτυο λογω καποιας συσκευης κτλ. akoma και αν δεν εχεις τηλεφωνα στα τηλεφωνικα πριζακια πιο πριν παλι μπορει να εχεις παραλληλα διοτι απο το σαλονι μπορει να φευγει ενα καλωδιο για το δικο σου δωματιο και ενα αλλο για καπου αλλου/θελει δοκιμες. On 27/08/2022 at 21:35, markon said: Γιατι είναι στο δωμάτιο , το ρουτερ εκει είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου συνηθως η κεντρικη ειναι στο σαλονι σε ολα τα κανονικα σπιτια που δεν εχουν γινει πατεντες. On 28/08/2022 at 10:42, sanji_kun said: Δεν είναι ακριβώς δωμάτιο. Βρίσκετε στο χόλ που είναι κι η γραμμή τηλεφώνου Ποιό κατανεμητή; Εννοείς τον κεντρικό της πολυκατοικίας; μπορει να ειναι και αυτη η κεντρικη πραγματι.θελει ανοιγμα για να δεις ποια ειναι. On 28/08/2022 at 19:43, sanji_kun said: Ξέρω ποιό είναι ακριβώς, το πρόβλημα είναι ότι δέν υπάρχει πρίζα ρεύματος κοντά ώστε να συνδέσω το rooter η ups αν εχεις, η power bank που ειναι για router ή μπαλαντεζα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα