AtiX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hellghan είπε In her decision, Rogers identified that the market of concern was neither games (Apple's stance) nor Apple's App Store (Epic's stance) but digital mobile gaming transactions. Rogers identified that the demographics for mobile games was far different from computer or console games, and mobile games most often use the freemium payment model in which games are offered for free on the App Store but include additional features, such as cosmetic features or power-up bonuses, available for purchase, making this particular market sufficiently different from the overall video game market.[66] Under this market definition, Judge Rogers concluded that Apple was not a monopoly and mostly a duopoly alongside Google, with potential competition to come from Nintendo and Google Stadia, and while Apple "enjoys considerable market share of over 55% and extraordinary high profit margins", that type of success was not an illegal monopoly.[66][67] In this light, Judge Rogers ruled that Epic had failed to show that Apple violated federal or state antitrust laws, but ruled that Apple did violate the California Unfair Competition Law through the anti-competitive behavior of disallowing any mention of other payment systems within apps.[68][66] Είναι τελειώς διαφορετικό αυτο που έγινε με την Epic. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις Το ξέρω και το αναφέρω και παραπάνω στον Herald όταν του ζήτησα να μου πει τον νόμο και μου έδωσε ως απάντηση την απόφαση για την Epic vs Apple & Google… Θα μπορούσες να μου βρεις τον νόμο όπου βασίστηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση της Sony??? Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Herald είπε Μα δεν είναι το πρόβλημα η τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία που σου έφτιαξε το αμάξι (sony για την κονσόλα) σε υποχρεώνει να βάζεις βενζίνη μόνο από δικά της πρατήρια για να της πληρώνεις ταρίφα. Αν ξέρεις ΠΡΩΤΟΥ το αγοράσεις ότι η μόνη επιλογή να βάλεις βενζίνη είναι το δικό της πρατήριο, ΓΙΑΤΙ ακριβώς φταίει η Sony μετά για το αυτοκίνητο που εσύ αγόρασες κατ'επιλογη; Άλλο παράδειγμα : Η Yamaha, απο την οποία αγόρασα μηχανή, σου λέει οτι θα έχεις εγγύηση για 2 χρόνια, ΜΟΝΟ ΑΝ τα σέρβις γίνονται σε εξουσιοδοτημενα συνεργεία. γιατί εγώ να την κυνηγήσω και να πω μετά απο αυτό οτι είναι άδικο να μην έχω εγγύηση επειδή πήγα σε αλλο συνεργείο; Δεν ξέρω ρε παιδιά, είναι τόσο ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι ούτε μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, ούτε με κορόιδεψε κάπου. Μη σας πω κιόλας οτι μου φαίνεται πολύ πιο υπεύθυνο να έχει δικό της store ώστε να μπορεί να ελέγχει θέματα ασφάλειας κτλ. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από kwstas321 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, kwstas321 είπε Αν ξέρεις ΠΡΩΤΟΥ το αγοράσεις ότι η μόνη επιλογή να βάλεις βενζίνη είναι το δικό της πρατήριο, ΓΙΑΤΙ ακριβώς φταίει η Sony μετά για το αυτοκίνητο που εσύ αγόρασες κατ'επιλογη; Aν ξέρεις από πρίν ότι η Renault σου πουλάει αυτοκίνητο με χαλασμένα φρένα....όλα καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, AtiX είπε Μια στιγμή, κατα την αγορά του προϊόντος δεν ήξεραν τι αγόραζαν? Πραγματικά αν είναι έτσι να κινηθούμε εναντίον οποιασδήποτε εταιρίας πουλάει αποκλειστικά ανταλλακτικά για τα προϊόντα της…. Ξέρεις τι γίνεται? Διάβασα λίγο την επιχειρηματολογία της εταιρείας που κάνει την μαζική αγωγή, και βασικά υποστηρίζουν ότι το video gaming δεν είναι απλά κατανάλωση προϊόντος, αλλά κάτι σαν αναγκαίο αγαθό. Οποτε σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ακριβός, με πρακτικές όπως της Sony, στερείται το video gaming από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη... Θυμηθείτε οι πιο παλιοί ότι το ίντερνετ κάποτε ήταν υπηρεσία για λίγους και τώρα θεωρείται αναγκαίο αγαθό, και τυγχάνει αυστηρής επιτήρησης από τις ρυθμιστικές αρχές των κρατών. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Aν ξέρεις από πρίν ότι η Renault σου πουλάει αυτοκίνητο με χαλασμένα φρένα....όλα καλά; Είναι εντελώς ανόμοια η σύγκριση. Δεν γίνεται να μου πουλήσει αυτοκίνητο χωρίς φρένα, γιατί δεν θα περάσει προδιαγραφές και δεν θα κυκλοφορήσει γιατί θα είναι παράνομο. Αλλα επειδή κατάλαβα τον παραλληλισμό σου(και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, αν έτσι φαίνεται) σου απαντάω με μια ερώτηση: Αντε και πέρασε τις προδιαγραφές και κατάφερε και το έβγαλε στην παραγωγή. Αν μου έχει δηλώσει από πριν οτι το αυτοκίνητο δεν έχει φρένα, κι εγώ πάω και το αγοράσω, και τρακάρω και τραυματιστω, έχω το 'δικαίωμα' να την κατηγορήσω; (edit) Επαναλαμβάνω οτι το παράδειγμα σου είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που σχολιάζουμε στο άρθρο. (edit : πόσο μάλλον τη στιγμή που υπάρχουν αλλα αυτοκίνητα με φρένα, για να είμαστε πιο κοντά στον παραλληλισμό σου) 5 λεπτά πριν, panther_512 είπε Ξέρεις τι γίνεται? Διάβασα λίγο την επιχειρηματολογία της εταιρείας που κάνει την μαζική αγωγή, και βασικά υποστηρίζουν ότι το video gaming δεν είναι απλά κατανάλωση προϊόντος, αλλά κάτι σαν αγαθό που το έχουμε ανάγκη. Οποτε σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ακριβός, με πρακτικές όπως της Sony, στερείται το video gaming από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη... Με την ίδια λογική, και τα cocktails αν γίνουν ακριβά να κυνηγήσουμε αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές τους. Άλλο ανάγκη( είναι το νερό, και αλίμονο να το πληρώναμε 10€ το μπουκάλι) και άλλο επιθυμία. Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από kwstas321 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, kwstas321 είπε Είναι εντελώς ανόμοια η σύγκριση. Δεν γίνεται να μου πουλήσει αυτοκίνητο χωρίς φρένα, γιατί δεν θα περάσει προδιαγραφές και δεν θα κυκλοφορήσει γιατί θα είναι παράνομο. Και γιατί να μην περάσει τις προδιαγράφες; Γιατί δεν την αφήνουν να περάσει; Αφού αν συμφωνήσει ο αγοραστής να το πάρει - όλα καλά. Ουσιαστικά αυτό είναι το επιχείρημα σου, ότι αφού συμφώνησες να το αγοράσεις όλα καλά 3 λεπτά πριν, kwstas321 είπε Επαναλαμβάνω οτι το παράδειγμα σου είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που σχολιάζουμε στο άρθρο. Καθόλου διαφορετικό. Σου εξηγώ ότι είτε συμφώνησες είτε όχι είναι αδιαφόρο για το νόμο. Δεν μπορώ να σουβλίσω άνθρωπο και να τον φάω ακόμα και αν αυτός ο άνθρωπος συμφώνησε να φαγωθεί ας πούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Και γιατί να μην περάσει τις προδιαγράφες; Γιατί δεν την αφήνουν να περάσει; Αφού αν συμφωνήσει ο αγοραστής να το πάρει - όλα καλά. Ουσιαστικά αυτό είναι το επιχείρημα σου, ότι αφού συμφώνησες να το αγοράσεις όλα καλά Δεν περνάει τις προδιαγράφες γιατί μιλάμε για ενα αμάξι - δολοφόνο. Σου είπα 2 φορές οτι το παράδειγμα σου( η κυκλοφορία ενός αμαξιού δολοφόνου) είναι εντελώς ανόμοιο με το πως θα κοστολογείται ενα παιχνίδι σε ενα κατάστημα αποκλειστικής διανομής παιχνιδιών. Δεν θα πάθει ΚΑΝΕΝΑΣ κακό αν δεν αγοράσεις το παιχνίδι απο τη sony. Θα συνεχίσουν όλοι τις ζωές τους κανονικά. Όσο για το αυτοκίνητο που αναφέρεις, δεν ισχύει το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, kwstas321 είπε Με την ίδια λογική, και τα cocktails αν γίνουν ακριβά να κυνηγήσουμε αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές τους. Άλλο ανάγκη( είναι το νερό, και αλίμονο να το πληρώναμε 10€ το μπουκάλι) και άλλο επιθυμία. Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις... Εγώ αναφέρω τη θέση του ενάγοντα. Υποστηρίζει ότι το video gaming είναι κάτι παραπάνω από απλή κατανάλωση προϊόντος. Όπως και να έχει φίλε μου αυτοί είναι οι ειδικοί και όχι εγώ. Για να μπήκε αυτή η εταιρεία στη διαδικασία να κάνει μαζική αγωγή, χωρίς πληρωμή, σημαινει ότι το μελέτησε το θέμα απείρως περισσότερο από σένα και μένα και είδε ότι υπάρχει βάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, panther_512 είπε Εγώ αναφέρω τη θέση του ενάγοντα. Υποστηρίζει ότι το video gaming είναι κάτι παραπάνω από απλή κατανάλωση προϊόντος. Όπως και να έχει φίλε μου αυτοί είναι οι ειδικοί και όχι εγώ. Για να μπήκε αυτή η εταιρεία στη διαδικασία να κάνει μαζική αγωγή, χωρίς πληρωμή, σημαινει ότι το μελέτησε το θέμα απείρως περισσότερο από σένα και μένα και είδε ότι υπάρχει βάση. Σαφώς φίλε. Σου περιγράφω κι εγώ τον τρόπο σκέψης μου ωστόσο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, kwstas321 είπε Σαφώς φίλε. Σου περιγράφω κι εγώ τον τρόπο σκέψης μου ωστόσο. Σωστός. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η όλη έκβαση του θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, kwstas321 είπε Δεν περνάει τις προδιαγράφες γιατί μιλάμε για ενα αμάξι - δολοφόνο. Σου είπα 2 φορές οτι το παράδειγμα σου( η κυκλοφορία ενός αμαξιού δολοφόνου) είναι εντελώς ανόμοιο με το πως θα κοστολογείται ενα παιχνίδι σε ενα κατάστημα αποκλειστικής διανομής παιχνιδιών. Δεν θα πάθει ΚΑΝΕΝΑΣ κακό αν δεν αγοράσεις το παιχνίδι απο τη sony. Θα συνεχίσουν όλοι τις ζωές τους κανονικά. Όσο για το αυτοκίνητο που αναφέρεις, δεν ισχύει το ίδιο. Άρα εφόσον συμφωνήσεις, μπορώ να σου πουλήσω ότι θέλω αρκεί να μην βλάπτω τρίτους; Πχ. χαλασμένα τρόφιμα , ναρκωτικά κλπα; Αφού ξέρουμε ότι δεν ισχύει, γιατί επιμένεις; Το ότι συμφώνησες να αγοράσεις κάτι δεν κάνει νόμιμη την πώληση του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, panther_512 είπε Ξέρεις τι γίνεται? Διάβασα λίγο την επιχειρηματολογία της εταιρείας που κάνει την μαζική αγωγή, και βασικά υποστηρίζουν ότι το video gaming δεν είναι απλά κατανάλωση προϊόντος, αλλά κάτι σαν αναγκαίο αγαθό. Οποτε σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ακριβός, με πρακτικές όπως της Sony, στερείται το video gaming από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη... Θυμηθείτε οι πιο παλιοί ότι το ίντερνετ κάποτε ήταν υπηρεσία για λίγους και τώρα θεωρείται αναγκαίο αγαθό, και τυγχάνει αυστηρής επιτήρησης από τις ρυθμιστικές αρχές των κρατών. Το internet κάποτε ήταν μη αναγκαίο, όταν αλλάξει το καθεστώς και στα video games και δεν θα μπορέσουν να κάνουν απαραίτητες δουλειές με αυτά τότε θα έχουν δίκιο… μέχρι τότε η κουτοπονηριά των εναγόμενων κάνει μπαμ από μακριά… Έχει να πέσει πολύ γελοίο όπως έπεσε και σε όλες τις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις…. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Άρα εφόσον συμφωνήσεις, μπορώ να σου πουλήσω ότι θέλω αρκεί να μην βλάπτω τρίτους; Πχ. χαλασμένα τρόφιμα , ναρκωτικά κλπα; Αφού ξέρουμε ότι δεν ισχύει, γιατί επιμένεις; Το ότι συμφώνησες να αγοράσεις κάτι δεν κάνει νόμιμη την πώληση του Πάλι αναφέρεις παράνομα προϊόντα, που εν δυνάμει σκοτώνουν. Σε σύγκριση με ενα παιχνίδι κονσόλας. Σε παρακαλώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ να καταλάβεις τη διαφορά των προϊόντων που αναφέρεις, γιατί έχεις ξεφύγει του θέματος ρε συ. Το θέμα είναι ΤΌΣΟ ΑΠΛΟ: 1)Η sony σου λέει το παιχνίδι αυτό κάνει 70€ (για παράδειγμα) ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημείωση εδώ : το παιχνίδι αυτό δε μπορεί να σε βλάψει, δεν μπορεις να το πάρεις απο αλλού, αν θες τόσο πολύ, αυτή είναι η μόνη σου επιλογή. 2) το αγοράζεις, και αποφασίζεις μετά απο καιρό οτι η sony σε κορόιδεψε. Και ρωτώ : που ακριβώς φταίει; δεν ήταν ξεκάθαρη κάπου ως προς το τι επιπτώσεις έχει το παιχνίδι σε εσένα; ή στην τιμή, που εσύ ξαναλέω, τελικά, αποφάσισες να αγοράσεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 27/8/2022 στις 12:30 ΜΜ, kwstas321 είπε Πάλι αναφέρεις παράνομα προϊόντα, που εν δυνάμει σκοτώνουν. Σε σύγκριση με ενα παιχνίδι κονσόλας. Σε παρακαλώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ να καταλάβεις τη διαφορά των προϊόντων που αναφέρεις, γιατί έχεις ξεφύγει του θέματος ρε συ. Το θέμα είναι ΤΌΣΟ ΑΠΛΟ: 1)Η sony σου λέει το παιχνίδι αυτό κάνει 70€ (για παράδειγμα) ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημείωση εδώ : το παιχνίδι αυτό δε μπορεί να σε βλάψει, δεν μπορεις να το πάρεις απο αλλού, αν θες τόσο πολύ, αυτή είναι η μόνη σου επιλογή. 2) το αγοράζεις, και αποφασίζεις μετά απο καιρό οτι η sony σε κορόιδεψε. Και ρωτώ : που ακριβώς φταίει; δεν ήταν ξεκάθαρη κάπου ως προς το τι επιπτώσεις έχει το παιχνίδι σε εσένα; ή στην τιμή, που εσύ ξαναλέω, τελικά, αποφάσισες να αγοράσεις; Επιμένεις στο ίδιο μοτιβό. Το ότι ήταν ξεκάθαρη δεν σημαίνει ότι καλώς στο πούλησε. Το ότι γνώριζες τι αγόραζες επίσης δεν σημαίνει ότι καλώς στο πούλησε. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένω περίπτωση είνια ότι η Sony μαζί με ένα προιόν που θες να αγοράσεις (playstation) σε αναγκάζει να πληρώσεις και για ένα προιόν που δεν θές (playstation store). To ίδιο έκανε και η Apple και το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιτρέπει εφαρμογές και εκτός apple store. Σε όλα τα υπόλοιπα προιόντα θα μας φαίνοταν χαζομάρα να πρέπει μαζί με το Χ προιόν να αγοράσεις και το Ψ από την ίδια εταιρεία, εδώ γιατί κάνουμε πλάτες; Πχ. η τάδε μάρκα καφέ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με την τάδε μάρκα ζάχαρης (και φυσικά με 30% ταρίφα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwstas321 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε Επιμένεις στο ίδιο μοτιβό. Το ότι ήταν ξεκάθαρη δεν σημαίνει ότι καλώς στο πούλησε. Το ότι γνώριζες τι αγόραζες επίσης δεν σημαίνει ότι καλώς στο πούλησε. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένω περίπτωση είνια ότι η Sony μαζί με ένα προιόν που θες να αγοράσεις (playstation) σε αναγκάζει να πληρώσεις και για ένα προιόν που δεν θές (playstation store). To ίδιο έκανε και η Apple και το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιτρέπει εφαρμογές και εκτός apple store. Σε όλα τα υπόλοιπα προιόντα θα μας φαίνοταν χαζομάρα να πρέπει μαζί με το Χ προιόν να αγοράσεις και το Ψ από την ίδια εταιρεία, εδώ γιατί κάνουμε πλάτες; Πχ. η τάδε μάρκα καφέ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με την τάδε μάρκα ζάχαρης (και φυσικά με 30% ταρίφα). Φίλε μου, θα στο χαλάσω αλλα, το ότι ήταν ξεκάθαρη, σημαινει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι ΚΑΛΩΣ μου το πούλησε. Γνώριζα τι αγόραζα, και λήγει εκεί. Δε μου έβαλε μαχαίρι στο λαιμό, ούτε είναι αγαθό πρώτης ανάγκης για να φροντίσει η νομοθεσία να με προστατέψει με πλαφόν. Αν δεν θες να αγοράσεις το PlayStation Store, και πάλι δική σου επιλογή είναι να αγοράσεις το PlayStation. Πάρτο και βάζε blu ray ταινίες αν δεν σου αρέσει το Store και οι επιλογές που σου δίνει. Αν πας σε ενα σουβλατζιδικο και σου πει 'εγώ το φτιάχνω μόνο με πατάτες',και φας το σουβλάκι, μετά θα γκρινιάξεις για το αν κάνει καλα ή όχι που το πουλάει κατά αυτό τον τρόπο; πρόβλημα του αν θα πουλήσει, και σου, που θα πρέπει να πας στον δίπλα να 'φας ο,τι έχει'. Σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο άνθρωπος όμως που στο είπε εξ'αρχης όμως. Δεν ξέρω πόσο πιο ταιριαστό παράδειγμα να φέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα