Προς το περιεχόμενο

Ομαδική αγωγή $5 δισεκατομμυρίων κατά του Sony PlayStation επειδή υπερχρέωσε 9 εκ. καταναλωτές

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

35 λεπτά πριν, jon_pallis είπε

Εδώ θα βρείτε το website που έχουν δημιουργήσει οι ενάγοντες --> website

Εδώ θα βρείτε την ανάλυση της αγωγής --> documentation

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι πρακτικά θεωρούν ως καταχρηστικό το γεγονός ότι ένας publisher είναι υποχρεωμένος να πουλάει τα παιχνίδια του μέσω του PS Store, με αποτέλεσμα αυτά να κοστίζουν περισσότερο. Μάλλον γίνεται μία σύγκριση τιμών Store > Retail > άλλα stores (πχ steam). Όντως ένα cross platform release κοστίζει περισσότερο στα PS Store/XBOX Store παρά στο Steam. Δεν ξέρω αν τα περί αθέμιτου ανταγωνισμού ισχύουν νομικά αλλά μάλλον εκεί το πάνε. 

Νομίζω ότι σκοπός είναι η δημοσιότητα που θα πάρει το θέμα και τα χρήματα που ενδεχομένως βγάλουν σε ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και προλαβαίνω. Σε πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό, η δικηγορική εταιρεία θα αμειφθεί πρώτη και μετά οι καταναλωτές. Πόσα να είναι άραγε οι αμοιβές τους.......

δεν είναι ακριβώς έτσι

https://www.allkeyshop.com/blog/buy-horizon-forbidden-west-ps5-compare-prices/#

θα βρεις και PS games πιο φτηνά στα "κλειδάδικα"

Στις περισσοτερες σοβαρες προσφορες PS5 Games  στα "κλειδαδικα" δινουν μονο account kai οχι το game key

πχ το NBA 2K22 παλι 75 Euro

https://www.allkeyshop.com/blog/buy-nba-2k22-ps5-compare-prices/

Προσφατα αγορασα XBOX Series X διοτι εκανα μελετη πριν οτι τα 30 games που ηθελα να αγορασω εκαναν 350 Euro ενω τα ιδια στο PS5 Digital εκαναν σχεδον 1000

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχουν υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή, όπως και ρυθμιστικές Αρχές.

Προστασίας του καταναλωτή ;;

Α θα εννοείς την μπούκα που κάνανε στο φίλο άνθρωποι της Sony και τον υποχρέωσαν σε αγορά ..

Ρε συνέλθετε ! Ελεύθερη αγορά έχουμε οτι θέλει χρεώνει ο καθένας για το προϊόν που παράγει .

Πρώτης ανάγκης είναι και χρίζει πλαφόν ;;

Οποίου δεν του αρέσει ,του φαίνεται ακριβό ή δεν ξέρω γώ τι άλλο ΑΠΛΑ δεν ψωνίζει .

Οι μήπως είναι μονοπώλιο η Sony στα βίντεο game και δεν το ξέρω ;;

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 2
  • Thanks 1

11 λεπτά πριν, tech_base είπε

Στις περισσοτερες σοβαρες προσφορες PS5 Games  στα "κλειδαδικα" δινουν μονο account kai οχι το game key

πχ το NBA 2K22 παλι 75 Euro

https://www.allkeyshop.com/blog/buy-nba-2k22-ps5-compare-prices/

Προσφατα αγορασα XBOX Series X διοτι εκανα μελετη πριν οτι τα 30 games που ηθελα να αγορασω εκαναν 350 Euro ενω τα ιδια στο PS5 Digital εκαναν σχεδον 1000

Ναι, όντως, πουλάνε ΚΑΙ λογαριασμούς. Υπάρχουν και πολλά κανονικά κλειδιά.

Πιστεύω έκανες την σωστή κίνηση με το xbox. Το ps5 μου μαζεύει σκόνη ενω το series x σχεδον δεν κλείνει. 

Τα έγραφα εγώ όταν έσκασε το θέμα apple-epic. Οτι θα σκάσει και για τις κονσόλες.

Καθότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ουσιαστικά λένε πως αφού δεν υπάρχει άλλο store στην πλατφόρμα δεν υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός(??) ξεχνώντας πως σε τέτοια συστήματα δεν είναι "ανοικτή" η πλατφόρμα.

Η epic έχασε γιατί η apple κυκλοφορεί και υπολογιστές με ελεύθερη την εγκατάσταση λογισμικού. Η sony πως θα το "μαζέψει"? Γενικά αυτό με τα Store δεν έχει αποσαφηνιστεί. Στα PC πχ δεν υπάρχει θέμα γιατί μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θέλεις. Μπορεί το Steam να είναι διάσημο αλλά υπάρχουν και άλλα Stores.

Εν αναμονή να δούμε τι θα πούνε μια και δεν μιλάμε για Αμερικα αλλά για Ευρώπη.

• Like 1

30 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Προστασίας του καταναλωτή ;;

Α θα εννοείς την μπούκα που κάνανε στο φίλο άνθρωποι της Sony και τον υποχρέωσαν σε αγορά ..

Ρε συνέλθετε ! Ελεύθερη αγορά έχουμε οτι θέλει χρεώνει ο καθένας για το προϊόν που παράγει .

Πρώτης ανάγκης είναι και χρίζει πλαφόν ;;

Οποίου δεν του αρέσει ,του φαίνεται ακριβό ή δεν ξέρω γώ τι άλλο ΑΠΛΑ δεν ψωνίζει .

Οι μήπως είναι μονοπώλιο η Sony στα βίντεο game και δεν το ξέρω ;;

Τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Άλλο πράμα το ΕΓΩ φτιάχνω κάτι και ΕΓΩ το πουλάω όσο γουστάρω και εντελώς άλλο το

ΜΟΝΟ το δικό μου μαγαζάκι είναι το επίσημο από όπου θα πουλάτε όλοι οι υπόλοιποι και θα μου ακουμπάτε κάθε φορά και ένα 30% προμήθεια γιατί τόσο χρεώνω το νταβατζιλίκι.

• Like 3

1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Άλλο πράμα το ΕΓΩ φτιάχνω κάτι και ΕΓΩ το πουλάω όσο γουστάρω και εντελώς άλλο το

ΜΟΝΟ το δικό μου μαγαζάκι είναι το επίσημο από όπου θα πουλάτε όλοι οι υπόλοιποι και θα μου ακουμπάτε κάθε φορά και ένα 30% προμήθεια γιατί τόσο χρεώνω το νταβατζιλίκι.

Καθόλου δεν τα μπέρδεψα .

Εξέφρασα την γνώμη μου πάνω σε αυτό και στα θέματα των store google apple etc.

Δικό μου μαγαζί είναι τόσο «γουστάρω» να σε χρεώνω .

Γιατί εγώ 30 χρόνια έκανα την πελατεία μου και εσυ ο μάγκας ήρθες τώρα να πουλήσεις στο τζάμπα στο μαγαζί μου ;;;

Όχι φίλε . Τόσο θα σου χρεώνω και εσυ αντί να βγάζεις 100 θα βγάζεις 70 για να κρατήσεις τον πελάτη .

Αν θες να βγάζεις 100 χρέωσε το στον πελάτη και αυτός θα αποφασίσει αν θέλει να τα σκάσει η όχι  

5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Μια στιγμή, κατα την αγορά του προϊόντος δεν ήξεραν τι αγόραζαν? Πραγματικά αν είναι έτσι να κινηθούμε εναντίον οποιασδήποτε εταιρίας πουλάει αποκλειστικά ανταλλακτικά για τα προϊόντα της….

• Like 2

1 λεπτό πριν, Chris_BMW είπε

Γιατί εγώ 30 χρόνια έκανα την πελατεία μου και εσυ ο μάγκας ήρθες τώρα να πουλήσεις στο τζάμπα στο μαγαζί μου ;;;

Όχι φίλε . Τόσο θα σου χρεώνω και εσυ αντί να βγάζεις 100 θα βγάζεις 70 για να κρατήσεις τον πελάτη .

Αν θες να βγάζεις 100 χρέωσε το στον πελάτη και αυτός θα αποφασίσει αν θέλει να τα σκάσει η όχι  

Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι και το θέμα ρε φίλε.

Σε κάποιες χώρες που λειτουργεί σωστά η προστασία καταναλωτή το 30% προμήθεια θεωρείτε υπερβολικό ποσοστό.

Δεν είπε κανείς να πουλάει τσάμπα.

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Μια στιγμή, κατα την αγορά του προϊόντος δεν ήξεραν τι αγόραζαν? Πραγματικά αν είναι έτσι να κινηθούμε εναντίον οποιασδήποτε εταιρίας πουλάει αποκλειστικά ανταλλακτικά για τα προϊόντα της….

Όταν εσύ αγοράζεις κάτι ξέρεις από πριν ποιό είναι το κέρδος του μαγαζιού, του μεσάζωντα, του παραγωγού και πάει λέγωντας δηλαδή;;;

11 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Μα στο δικο σου μαγαζί πουλα όσο θέλεις. Η sony απαγορεύουν στους αλλους να ανοίξουν μαγαζι. Φανταζομαι καταλαβαίνεις την διαφορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dpolal είπε

Όταν εσύ αγοράζεις κάτι ξέρεις από πριν ποιό είναι το κέρδος του μαγαζιού, του μεσάζωντα, του παραγωγού και πάει λέγωντας δηλαδή;;;

Δεν διαφωνώ, αλλά γιατί σε καίει η Sony και όχι η Nintendo πχ??

Πραγματικά δεν στέκει να θέλω να αλλάξει κάτι που το κάνουν όλοι και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό, μόνο και μόνο επειδή έκανα ΕΓΩ λάθος επιλογή…

Δεν έκανε καμία αύξηση στο ποσοστό κέρδους της η Sony, ούτε θεωρείται μονοπώλιο για να ισχύσουν αυστηρότεροι κανόνες…

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα στο δικο σου μαγαζί πουλα όσο θέλεις. Η sony απαγορεύουν στους αλλους να ανοίξουν μαγαζι. Φανταζομαι καταλαβαίνεις την διαφορα

Γιατί είναι συνέταιροι στην κονσόλα??? Αν δεν γουστάρουν να πάνε στις άλλες δυο κονσόλες που υπάρχουν και να μην ξανά βγάλουν παιχνίδια για αυτήν…

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γιατί είναι συνέταιροι στην κονσόλα??? Αν δεν γουστάρουν να πάνε στις άλλες δυο κονσόλες που υπάρχουν και να μην ξανά βγάλουν παιχνίδια για αυτήν…

Δεν χρειάζεται να ειναι συνεταιροι στη κονσολα. Θελω να σου πουλήσω ενα παιχνιδι για ps5 και θες να αγορασεις από μενα ενα παιχνιδι για ps5. Γιατι σου φαινεται λογικο να πρεπει να πληρώσουμε στη sony προμήθεια? Ειλικρινα τωρα... Οκ καταλαβαινω οτι μετα από τόσα χρονια εχει γινει συνηθες αλλα αμα το σκεφτεις λογικα δεν υπαρχει κατι πιο παραλογο απο αυτο. 

Θα σου φαινοταν λογικο στο αυτοκινητο σουν να μπορεις να βαζεις βενζινη μονο απο πρατήρια renault ας πούμε? 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν διαφωνώ, αλλά γιατί σε καίει η Sony και όχι η Nintendo πχ??

Πραγματικά δεν στέκει να θέλω να αλλάξει κάτι που το κάνουν όλοι και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό, μόνο και μόνο επειδή έκανα ΕΓΩ λάθος επιλογή…

Δεν έκανε καμία αύξηση στο ποσοστό κέρδους της η Sony, ούτε θεωρείται μονοπώλιο για να ισχύσουν αυστηρότεροι κανόνες…

Δεν με καίει προσωπικά κάτι, ούτε έχω ή είχα κονσόλα λόγο ηλικίας.
Και το θέμα δεν είναι να γενικεύουμε αόριστα του στύλ «αφού όλοι είναι τα ίδια σκ@τ@, γιατί πειράζει που το κάνει και η Sony».
Από τι στιγμή που το ποσοστό προμήθειας  (δεν μιλάμε για κέρδος) θεωρείται υπερβολικό ξεκινάς με έναν και είτε κερδίζεις με αποτέλεσμα να αναγκαστούν και οι υπόλοιποι σιγά σιγά να διορθωθούν, είτε χάνεις την αγωγή και την πληρώνουν τελικά όλοι οι καταναλωτές αφού έτσι στηρίζεται η γενικευμένη ασυδοσία.

Εκείνο που με παραξενεύει περισσότερο πάντως είναι πως τα μισά σχεδόν post στο νήμα είναι υπέρ της Sony από, υποτίθεται, καταναλωτές οι οποίοι ίσως και να βγουν κερδισμένοι στο τέλος μαζί με όλους τους άλλους.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...