Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν χρειάζεται, εγώ δεν βασίζομαι στις αυθαίρετες διατυπώσεις των δημοσιογράφων, πάντα προτιμώ να διαβάζω απευθείας την νομοθεσία, και η νομοθεσία προβλέπει το εξής:

Άρθρο 2
Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας, νοείται ως:
1.«όχημα», οποιοδήποτε όχημα χαρακτηρισμένο ως κατηγορία M1 ή N1, όπως ορίζεται στο Π.Δ. 431/1983 (Α' 160) όπως ισχύει, καθώς και τα τρίκυκλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως ορίζονται στην 21090/1874/1993 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 428) όπως ισχύει, πλην των τρίκυκλων μοτοσικλετών.
2.«εγκαταλειμμένο όχημα», όχημα το οποίο:
α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,
β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,

https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/apobleta/pd-116-2004.html

Το οποίο το γράφει και το λινκ που έβαλα 

Επίσης, όταν βρίσκεται σε άλλους χώρους, λιμενικούς, κοινόχρηστους ή μη και σε οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής. Εγκαταλελειμμένο τέλος θεωρείται και το όχημα που βρίσκεται σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το οποίο το γράφει και το λινκ που έβαλα 

Επίσης, όταν βρίσκεται σε άλλους χώρους, λιμενικούς, κοινόχρηστους ή μη και σε οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής. Εγκαταλελειμμένο τέλος θεωρείται και το όχημα που βρίσκεται σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου.

Eγώ επισήμανα ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας αυτό που έγραψες ΔΕΝ αφορά την περίπτωση του ts μια και εκεί ΔΕΝ απαγορεύεται η στάθμευση.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Φίλε μου καλησπέρα, παρά το μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε καθημερινά το αυτοκίνητο μας για τις μετακινήσεις μας, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν μεν ένα αυτοκίνητο για να κινούνται πχ σε ταξίδια, όταν βρέχει κλπ, αλλά δεν είναι σε θέση είτε οικονομικά είτε από θέμα χρόνου να το έχουν ως καθημερινό μέσο μετακίνησης. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να παρκάρουν και να μετακινούν το αυτοκίνητο τους συχνά. Ένα αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο φαίνεται λόγω της γενικότερης κατάστασης του, οπότε ναι εκεί να φωνάξεις το Δήμο να του κολλήσει χαρτί, αλλά στην περίπτωση που αναφέρεις εγώ δεν θα έκανα τίποτα.

Οκ, εγώ είμαι "βολεμένος", πιες τώρα το ξυδάκι σου και βρες άλλο τρόπο να λύσεις το πρόβλημα σου μια και δεν μπορεί να γίνει κάτι με τον τύπο αυτό :)

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οκ, εγώ είμαι "βολεμένος", πιες τώρα το ξυδάκι σου και βρες άλλο τρόπο να λύσεις το πρόβλημα σου μια και δεν μπορεί να γίνει κάτι με τον τύπο αυτό :)

"πιες τώρα το ξυδάκι σου" μαλιστα, νηπιαγωγειο :) , φυσικα αυτη η αντιληψη ειναι που μας εχει φαει στην Ελλαδα, οσο δεν μπαινει στον πωπο μας, περα βρεχει, ο καθε ενας κοιταει την παρτυ του για αυτο εχουμε αυτα τα χαλια, anyway, ευχαριστω ολους για την διευκηρινηση περι νομιμοτητας η οχι, καλο φθινοπωρο.

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Amaretos είπε

"πιες τώρα το ξυδάκι σου" μαλιστα, νηπιαγωγειο :) , φυσικα αυτη η αντιληψη ειναι που μας εχει φαει στην Ελλαδα, οσο δεν μπαινει στον πωπο μας, περα βρεχει, ο καθε ενας κοιταει την παρτυ του για αυτο εχουμε αυτα τα χαλια,

Ενώ το "Εσυ μαλλον εισαι βολεμενος" είναι τουλάχιστον λυκείου ε? :) Η αντίληψη που μας έχει φάει στην Ελλάδα είναι η δική σου, που αντί να λύσεις μόνος σου τα προβλήματα σου (όπως πχ εγώ και χιλιάδες άλλοι που αγοράσαμε/νοικιάσαμε χώρο στάθμευσης) κοιτάς πως θα τα φορτώσεις σε άλλους με επιχειρήματα του τύπου "αυτός δεν το πολυμετακινεί άρα στερεί θέση από μένα", "αυτός παρκάρει περισσότερα αυτοκίνητα από ένα άρα στερεί θέσεις στον κοσμάκη" κτλ κτλ. Στους δημόσιος δρόμους ΔΕΝ έχεις περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους.

image.jpeg.dec64e6996cbf6e4461658c02707cf97.jpeg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει ξανασυζητηθει απειρες φορες, αν κανειςαναζητηση με σωστες λεξεις θα σου λυθουν οι αποριες 

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ.

Υπάρχει νομοθεσία και ακόμα και όχημα με πληρωμένα τα τέλη και πινακίδες θεωρητικά δε μπορεί να είναι μονίμως σταθμευμένο στο ίδιο σημείο για πάνω από 30-45 μέρες. Το θέμα είναι ότι η όλη διαδικασία για απομάκρυνση από το δήμο είναι χρονοβόρα. Πρέπει εσύ να τους ενημερώσεις, αυτοί θα έρθουν να πάρουν στοιχεία οχήματος και που βρίσκεται και έπειτα θα ξαναπεράσουν μετά από 1,2,3 μήνες (ανάλογα με το αν ασχολούνται και είναι οργανωμένοι). Αν είναι ακόμα εκεί το όχημα θα του κολλήσουν αυτοκόλλητο ότι είναι εγκαταλελειμμένο, μετά θα περιμένουν πάλι 2-3 μήνες και αν είναι ακόμα εκεί θα το απομακρύνουν. (Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο και εφόσον το όχημα έχει πινακίδες και πληρωμένα τέλη, γίνεται νομίζω μια προσπάθεια επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη).

Όλα τα παραπάνω είναι αν όλα πάνε καλά, ενώ στη πράξη πολλές φορές ακόμα και μετά το αυτοκόλλητο μπορεί να μην ξαναπεράσουν.

Στη περίπτωσή σου, λίγο δύσκολο να συμβεί γιατί όπως λες υπάρχει ιδιοκτήτης που μένει κοντά και έστω κάποιες φορές το μετακινεί.

Δημοσ.

Ο νόμος πάντως εισάγει τη λογική της χρήσης του οδοστρώματος και όχι την κατάληψή του. Γι'αυτό θέτει χρονικά όρια. Αν αλλάζει θέση μια φορά το τρίμηνο για να ξαναμείνει ακίνητο 89 μέρες δεν τον κάνει παράνομο αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιεί το οδόστρωμα μόνο για παρκάρισμα. Αν ένα όχημα κινείται σε καθημερινή βάση αυξάνονται οι πιθανότητες να βρούν όλοι κάποια στιγμή θέση κοντά στο σπίτι τους την οποία βέβαια θα ξαναχάσουν για να βρουν άλλοι κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το θέμα με το πάρκινγκ εν τέλη δεν είναι να αναγκασεις τον άλλο να κάνει κάτι αλλά να υπάρχει η παιδεία έτσι ώστε να σέβεται ο ένας τον άλλο, πράγμα δύσκολο στην Ελλάδα μιας και νομίζω ότι δεν υπάρχει ποιο αντικοινωνικός λαός στον κόσμο από εμάς. 

Σε εμάς σε ένα δημόσιο χώρο παρκαρίσματος που παρκάρουν όλοι κάθετα εδώ και 50 χρόνια έχει εδώ και μια βδομάδα έφερε κάποιος ένα "χρέπι", κυριολεκτικά, και το έχει παρκάρει οριζόντια, πιάνει δύο ή τρεις θέσεις) και έφυγε... δεν μπορείς να τους κάνεις κάτι το θέμα είναι ότι είναι γαϊδούρι και το χειρότερο απ' όλα ότι μάλλον καμαρώνει για αυτό. 

Επεξ/σία από tost12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tost12 είπε

το θέμα με το πάρκινγκ εν τέλη δεν είναι να αναγκασεις τον άλλο να κάνει κάτι αλλά να υπάρχει η παιδεία έτσι ώστε να σέβεται ο ένας τον άλλο, πράγμα δύσκολο στην Ελλάδα μιας και νομίζω ότι δεν υπάρχει ποιο αντικοινωνικός λαός στον κόσμο από εμάς. 

Σε εμάς σε ένα δημόσιο χώρο παρκαρίσματος που παρκάρουν όλοι κάθετα εδώ και 50 χρόνια έχει εδώ και μια βδομάδα έφερε κάποιος ένα "χρέπι", κυριολεκτικά, και το έχει παρκάρει οριζόντια, πιάνει δύο ή τρεις θέσεις) και έφυγε... δεν μπορείς να τους κάνεις κάτι το θέμα είναι ότι είναι γαϊδούρι και το χειρότερο απ' όλα ότι μάλλον καμαρώνει για αυτό. 

Υπαρχει λυση και γι αυτο. 4-5 αυτοκολλητα " ειμαι γαιδαρος, παρκαρω οπου θελω " στο τζαμι μπροστα που του κοβει το οπτικο πεδιο οταν οδηγει.

Τα οποια αυτοκολλητα βγαινουν πολυ δυσκολα, ακομα και με ξυραφι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα, αν μπορει κάποιος να μου λυσει μια απορία, αν επιτρεπεται η οχι, αν μπορει να γινει κατι για ενα τυπο που εδω και 6 μηνες, εχει παρκάρει το αμαξι του στον δρομο κατω απο το σπιτι του (καμια παρανομια) και το εχει κουνησει κυριολεκτικα 2-3 φορες μονο. Θα μου πειτε που ειναι το προβλημα,  ειναι "προβλημα" γιατι στην ουσια εχει καβατζωσει μια θεση στον δρομο για παντα, και στερει απο ολους τους αλλους που πηγαινοερχονται καθε μερα στην δουλεια τους, 1 θεση παρκιν. Δουλευει delivery με μηχανακι, οποτε δεν το χρησιμοποιει ποτε.

Ευχαριστώ.

Καμμία παρανομία αφου δεν ειναι εγκαταλελειμμένο.

Εσυ δηλαδή φιλε μου παρκαρεις καθε φορα  σε αλλο μέρος?

Επεξ/σία από dimitrisgeorgo
Δημοσ.

Κι όμως ο νόμιμος τρόπος στάθμευσης είναι παράλληλα στο πεζοδρόμιο ακόμα και για τις μοτό 😕

4 λεπτά πριν, tost12 είπε

Δημοσ.

Αυτο λεω και εγω, ειναι φαση κανω "καταληψη". Και χεσε το δικο μου θεμα, αν καποιος περασει απο την Συγγρου, η Ford/Bmw κλπ εχουν παρκαρει 30-40 αυτοκινητα το ενα πισω απο το αλλο σε ολον τον παραδρομο, δλδ εισαι εταιρεια, και στην ουσια χρησιμοποιεις τον δημοσιο δρομο για την εκθεση αυτοκινητου σου. Και φανταζομαι δεν θα γινεται μονο εκει αυτο, σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες περιοχες. 

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...