Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, αν μπορει κάποιος να μου λυσει μια απορία, αν επιτρεπεται η οχι, αν μπορει να γινει κατι για ενα τυπο που εδω και 6 μηνες, εχει παρκάρει το αμαξι του στον δρομο κατω απο το σπιτι του (καμια παρανομια) και το εχει κουνησει κυριολεκτικα 2-3 φορες μονο. Θα μου πειτε που ειναι το προβλημα,  ειναι "προβλημα" γιατι στην ουσια εχει καβατζωσει μια θεση στον δρομο για παντα, και στερει απο ολους τους αλλους που πηγαινοερχονται καθε μερα στην δουλεια τους, 1 θεση παρκιν. Δουλευει delivery με μηχανακι, οποτε δεν το χρησιμοποιει ποτε.

Ευχαριστώ.

• Confused 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα, αν μπορει κάποιος να μου λυσει μια απορία, αν επιτρεπεται η οχι, αν μπορει να γινει κατι για ενα τυπο που εδω και 6 μηνες, εχει παρκάρει το αμαξι του στον δρομο κατω απο το σπιτι του (καμια παρανομια) και το εχει κουνησει κυριολεκτικα 2-3 φορες μονο. Θα μου πειτε που ειναι το προβλημα,  ειναι "προβλημα" γιατι στην ουσια εχει καβατζωσει μια θεση στον δρομο για παντα, και στερει απο ολους τους αλλους που πηγαινοερχονται καθε μερα στην δουλεια τους, 1 θεση παρκιν. Δουλευει delivery με μηχανακι, οποτε δεν το χρησιμοποιει ποτε.

Ευχαριστώ.

Αν δεν ενοχλεί.. Δεν είναι παρανομια.. Επιτρέπεται έχει πινακιδα;

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο όταν βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρους ή δρόμους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς, ή σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/aytokinito-egkataleleimmeno-sto-dromo-ti-prepei-na-kano

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο όταν βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρους ή δρόμους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς, ή σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/aytokinito-egkataleleimmeno-sto-dromo-ti-prepei-na-kano

Ναι σωστά.. Στην πράξη αυτό δεν ισχύει.. Οι δήμοι δεν ασχολούνται.. Μόνο αν υπάρχει συνεχώς ενόχληση.. Και αν τότε.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, takoulou είπε

Ναι σωστά.. Στην πράξη αυτό δεν ισχύει.. Οι δήμοι δεν ασχολούνται.. Μόνο αν υπάρχει συνεχώς ενόχληση.. Και αν τότε.. 

Αυτός ειναι ο νόμος,το τι κάνουν οι δήμοι δεν είναι ίδιο με το αν δεν ενοχλεί δεν είναι παρανομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εχει πινακιδες, οκ σιγουρα περνανε 30 ημερες ακινητο, πως το αποδεικνυεις ομως οτι δεν εχει κουνηθει 30 ημερες? τραβας φωτογραφια καθε μερα?

Οκ απο οτι κτλβ δεν μπορει να γινει τιποτα με λιγα λογια, μαλιστα, ευχαριστω

Επεξ/σία από Amaretos
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ναι εχει πινακιδες, οκ σιγουρα περνανε 30 ημερες ακινητο, πως το αποδεικνυεις ομως οτι δεν εχει κουνηθει 30 ημερες? τραβας φωτογραφια καθε μερα?

Οκ απο οτι κτλβ δεν μπορει να γινει τιποτα με λιγα λογια, μαλιστα, ευχαριστω

Διαβασες το λινκ που έβαλα;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ευχαριστώ.

Φίλε μου πως ακριβώς προκύπτει ότι αυτός που κινεί κάθε 2-3 μήνες το αυτοκίνητο του "στερεί" θέση στάθμευσης από κάποιον άλλον που κινεί καθημερινά το αυτοκίνητο του? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτός που το κινεί καθημερινά έχει πιο πολλά δικαιώματα στους δημόσιους δρόμους? Το σκεπτικό σου είναι εντελώς παράλογο!!!

Όσο για αυτό που ρωτάς όχι, δεν μπορεί να γίνει κάτι με αυτόν τον τύπο γιατί όπως επισήμανες και εσύ δεν κάνει κάτι παράνομο.

Βρες άλλη λύση στο "πρόβλημα" σου.

29 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τις 30 ημέρες τις είδες, το ότι αναφέρεται σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση το είδες? :)

Αν δεν απαγορεύεται η στάθμευση τότε το χρονικό διάστημα αυτό ανεβαίνει στις 90 ημέρες, και αν σκεφτείς τη διαδικασία που απαιτείται για την απομάκρυνση (καταγγελία, αυτοψία υπαλλήλου δήμου που θα πρέπει να διαπιστώσει σημάδια εγκατάλειψης, να κολλήσει αυτοκόλλητο/ειδοποίηση, μετά από 45 ημέρες ξανά αυτοψία, και μετά απομάκρυνση) το όχημα που περιγράφει ο ts δεν πρόκειται να το μαζέψουν ποτέ.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τις 30 ημέρες τις είδες, το ότι αναφέρεται σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση το είδες? :)

Αν δεν απαγορεύεται η στάθμευση τότε το χρονικό διάστημα αυτό ανεβαίνει στις 90 ημέρες, και αν σκεφτείς τη διαδικασία που απαιτείται για την απομάκρυνση (καταγγελία, αυτοψία υπαλλήλου δήμου που θα πρέπει να διαπιστώσει σημάδια εγκατάλειψης, να κολλήσει αυτοκόλλητο/ειδοποίηση, μετά από 45 ημέρες ξανά αυτοψία, και μετά απομάκρυνση) το όχημα που περιγράφει ο ts δεν πρόκειται να το μαζέψουν ποτέ.

Διαβασε το καλύτερα,έχει ένα "ή" πριν το κομμάτι που έβαλες. ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο όταν βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρους ή δρόμους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς, ή σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση

Το κείμενο είναι  copy paste χωρίς καμια αλλαγή απο εμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φίλε μου πως ακριβώς προκύπτει ότι αυτός που κινεί κάθε 2-3 μήνες το αυτοκίνητο του "στερεί" θέση στάθμευσης από κάποιον άλλον που κινεί καθημερινά το αυτοκίνητο του? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτός που το κινεί καθημερινά έχει πιο πολλά δικαιώματα στους δημόσιους δρόμους? Το σκεπτικό σου είναι εντελώς παράλογο!!!

Όσο για αυτό που ρωτάς όχι, δεν μπορεί να γίνει κάτι με αυτόν τον τύπο γιατί όπως επισήμανες και εσύ δεν κάνει κάτι παράνομο.

Βρες άλλη λύση στο "πρόβλημα" σου.

Οκ φιλαρακι εσενα μπορει να μην σε ενοχλει, με την ιδια λογικη και σε ολη την συγγρου χαμηλα οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων, εχουν παρκαρει 30-40 αυτοκινητα δικα τους σε ολο τον παραδρομο της συγγρου και ο κοσμακης που πηγαινοερχεται καθε μερα στην δουλεια του δεν εχει να παρκαρει. Εσυ μαλλον εισαι βολεμενος απο θεμα παρκιν και δεν σε νοιαζει, ρωτα και τον αλλον που γυρναει πτωμα , η την μανα με τα παιδια και τα ψωνια , και απο τις ελαχιστες θεσεις παρκιν που υπαρχουν στην Αθηνα, 2-3 πονηροι σαν αυτον να εχουν μονιμα πιασμενη θεση, και στην τελικη αφου δεν το κουνας, εισαι και "χαζος" γιατι το εχεις εκτεθημενο στον δρομο/καιρο, γρατζουνιες οτιδηποτε, αντι να πας πληρωσεις ενα παρκινγ να το εχεις προφυλαγμενο αφου το κουνας 5  φορες τον χρονο.

Επεξ/σία από Amaretos
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ευχαριστώ.

Φίλε μου καλησπέρα, παρά το μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε καθημερινά το αυτοκίνητο μας για τις μετακινήσεις μας, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν μεν ένα αυτοκίνητο για να κινούνται πχ σε ταξίδια, όταν βρέχει κλπ, αλλά δεν είναι σε θέση είτε οικονομικά είτε από θέμα χρόνου να το έχουν ως καθημερινό μέσο μετακίνησης. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να παρκάρουν και να μετακινούν το αυτοκίνητο τους συχνά. Ένα αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο φαίνεται λόγω της γενικότερης κατάστασης του, οπότε ναι εκεί να φωνάξεις το Δήμο να του κολλήσει χαρτί, αλλά στην περίπτωση που αναφέρεις εγώ δεν θα έκανα τίποτα.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Φίλε μου καλησπέρα, παρά το μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε καθημερινά το αυτοκίνητο μας για τις μετακινήσεις μας, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν μεν ένα αυτοκίνητο για να κινούνται πχ σε ταξίδια, όταν βρέχει κλπ, αλλά δεν είναι σε θέση είτε οικονομικά είτε από θέμα χρόνου να το έχουν ως καθημερινό μέσο μετακίνησης. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να παρκάρουν και να μετακινούν το αυτοκίνητο τους συχνά. Ένα αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο φαίνεται λόγω της γενικότερης κατάστασης του, οπότε ναι εκεί να φωνάξεις το Δήμο να του κολλήσει χαρτί, αλλά στην περίπτωση που αναφέρεις εγώ δεν θα έκανα τίποτα.

Εγω δεν ειπα να τον σκοτωσουμε, μια απλη ερωτηση εκανα, ΑΝ ειναι νομιμο η οχι

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Διαβασε το καλύτερα,έχει ένα "ή" πριν το κομμάτι που έβαλες. ένα αυτοκίνητο θεωρείται εγκαταλελειμμένο όταν βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρους ή δρόμους δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς, ή σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση

Δεν χρειάζεται, εγώ δεν βασίζομαι στις αυθαίρετες διατυπώσεις των δημοσιογράφων, πάντα προτιμώ να διαβάζω απευθείας την νομοθεσία, και η νομοθεσία προβλέπει το εξής:

Άρθρο 2
Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας, νοείται ως:
1.«όχημα», οποιοδήποτε όχημα χαρακτηρισμένο ως κατηγορία M1 ή N1, όπως ορίζεται στο Π.Δ. 431/1983 (Α' 160) όπως ισχύει, καθώς και τα τρίκυκλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως ορίζονται στην 21090/1874/1993 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 428) όπως ισχύει, πλην των τρίκυκλων μοτοσικλετών.
2.«εγκαταλειμμένο όχημα», όχημα το οποίο:
α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,
β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,
γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του,

https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/apobleta/pd-116-2004.html

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Amaretos είπε

και απο τις ελαχιστες θεσεις παρκιν που υπαρχουν στην Αθηνα, 2-3 πονηροι σαν αυτον να εχουν μονιμα πιασμενη θεση

μονο 2-3 πονηροι υπαρχουν σε ολη την αθηνα;

αφου πληρωνει τελοι μπορει να παρκαρει και ειναι νομιμος.

δηλαδη αν δεις αυριο οτι το αμαξι ειναι μια θεση μπροστα και μεθαυριο μια θεση πιο πισω και αντιμεθαυριο απεναντι τι αλλαζει για σενα; παλι 1 θεση θα πιανει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...