kawavn800 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Οποτε οπως καταλαβαινεις και μονος σου, η 3ετια ΔΕΝ ειναι για να προστατευει μονο τον ενοικιαστη αλλα και τον ιδιοκτητη. Εκτος αν υπαρχουν ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ λογοι. Οχι επειδη βρηκαμε καλυτερο σπιτι και οπως λεει ο συντακτης του post "δεν παιζει να το χασω". Αφου μονος σου τα λες και αυτοαναιρεισαι, γιατι μας παραθετεις σχετικα copy paste; Για "σπουδαιους λογους" που θα εκτιμηθουν δικαστικα, μπορουμε να περασουμε και ενα κοκκινο φαναρι ή να σπασουμε την πορτα ενος ξενου σπιτιου, χαιρω πολυ. Τα γνωριζουμε αυτα. Αυτο δε σημαινει οτι γενικα το δικαιουμαστε. Λιγο να καταλαβαινουμε τι λεμε. 1. Τα 3 έτη είναι το μίνιμουμ προς όφελος του ενοικιαστή και μόνο, όχι για τον ιδιοκτήτη. Μπορεί ανά πάσα ώρα να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και να αποχωρήσει. Τώρα όσον αφορά την εγγύηση, εφόσον πληρωθούν υποχρεώσεις, αποκατασταθεί το σπίτι από τυχόν ζημιές βάψιμο σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης κλπ επιστρέφεται. Δεν συμψηφίζεται. Εκτός εάν υπάρχουν άλλοι όροι στο συμβόλαιο. 2.Γράψε λίγο και την άποψη των ενοικιαστών. Εγώ πχ είμαι στο Πολεμικό Ναυτικό. Και παίρνω μετάθεση για τη Σούδα. Θα πληρώνω για 2 έτη ενοίκιο επειδή δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής; Συγγενικό μου πρόσωπο παρέλαβε τα κλειδιά από τον δικηγόρο των ενοικιαστών. Αγόρασα σπίτι με στεγαστικό δάνειο. Θα συνεχίζω να πληρώνω ενοίκιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου; Γράψτε σοβαρούς λόγους. Νοικιάζω διαμερίσματα από το 91. Και μου έχουν συμβεί τα παραπάνω. Καλό ξημέρωμα 3.Καλημέρα. Ο νόμος θέλει να προστατεύσει τον ενοικιαστή από αυξήσεις που πιθανόν να θέλει ο ιδιοκτήτης. Δεν επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή σε ένα σπίτι χωρίς τη θέληση του ενοικιαστή. Πόσο πιο απλά να σας το πω. Λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί πάρα πολλοί. Και οι δύο συμβαλομενοι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Τα δικαστήρια για αυτό το λόγο υπάρχουν. Εάν διαβάσεις τα σχόλια μου, τα ίδια λέω. Είναι να μη σου τύχει κακός άνθρωπος και από τα 2 μέρη. Παραδείγματα χιλιάδες. Απο μυαλό δόξα τω θεώ. ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΜΟΥ . Που βλέπεις να αυτοαναιρούμαι ;;
airtrelomike13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Καλό είναι να του βρεις ενοικιαστή πριν φύγεις, να είσαι σωστός
tsaltinho Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, kawavn800 είπε 1. Τα 3 έτη είναι το μίνιμουμ προς όφελος του ενοικιαστή και μόνο, όχι για τον ιδιοκτήτη. Μπορεί ανά πάσα ώρα να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και να αποχωρήσει. Τώρα όσον αφορά την εγγύηση, εφόσον πληρωθούν υποχρεώσεις, αποκατασταθεί το σπίτι από τυχόν ζημιές βάψιμο σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης κλπ επιστρέφεται. Δεν συμψηφίζεται. Εκτός εάν υπάρχουν άλλοι όροι στο συμβόλαιο. 2.Γράψε λίγο και την άποψη των ενοικιαστών. Εγώ πχ είμαι στο Πολεμικό Ναυτικό. Και παίρνω μετάθεση για τη Σούδα. Θα πληρώνω για 2 έτη ενοίκιο επειδή δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής; Συγγενικό μου πρόσωπο παρέλαβε τα κλειδιά από τον δικηγόρο των ενοικιαστών. Αγόρασα σπίτι με στεγαστικό δάνειο. Θα συνεχίζω να πληρώνω ενοίκιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου; Γράψτε σοβαρούς λόγους. Νοικιάζω διαμερίσματα από το 91. Και μου έχουν συμβεί τα παραπάνω. Καλό ξημέρωμα 3.Καλημέρα. Ο νόμος θέλει να προστατεύσει τον ενοικιαστή από αυξήσεις που πιθανόν να θέλει ο ιδιοκτήτης. Δεν επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή σε ένα σπίτι χωρίς τη θέληση του ενοικιαστή. Πόσο πιο απλά να σας το πω. Λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί πάρα πολλοί. Και οι δύο συμβαλομενοι κοιτάζουν το συμφέρον τους. Τα δικαστήρια για αυτό το λόγο υπάρχουν. Εάν διαβάσεις τα σχόλια μου, τα ίδια λέω. Είναι να μη σου τύχει κακός άνθρωπος και από τα 2 μέρη. Παραδείγματα χιλιάδες. Απο μυαλό δόξα τω θεώ. ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΜΟΥ . Που βλέπεις να αυτοαναιρούμαι ;; Δεν υπαρχει πουθενα συμφωνια που να καλυπτει μονο την μια πλευρα. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να λες το αντιθετο. Η τριετια ισχυει και για τους 2. Οι νομοι αλλαξαν το 2014, ξαναδιαβασε τους σε παρακαλω πολυ . Επισης θα πρεπει να ξεχωρισεις το νομο απο το προσωπικο σου συμφερον. Το αν φυγεις απκ ενα σπιτι πριν την 3ετια, ο ιδιοκτητης νομικα μπορει να ζητησει διακαστικο την εξοφλιση των υπολοιπον ενοικιων. Βλεπεις μονο την δικη σου πλευρα αλλα οχι και του ιδιοκτητη. Για να βγαζει καποιος το σπιτι για ενοικιαση σημαινει οτι εχει αναγκη τα λεφτα. Εχω εγω πχ κανει συμβολαιο με εσενα για 3 χρονια και εχω εξασφαλισει ενα εισοδημα για τα επομενα χρονια, μπορει να εχω παρει και καποιο δανειο. Κι ερχεσαι εσυ στον χρονο και μου λες φευγω....και μενει το σπιτι ξενικοιαστο για 1 χρονο. Δεν μενει ξεκρεμαστος ο ιδιοκτητης. Στη περιπτωση του παλικαριου, πιθανοτατα δεν θα γινει τιποτα γιατι κι ευκολα θα νοικιαστει το σπιτι και κανεις δεν τρεχει σε δικηγορους, να δωσει 500-600 ευρω για να παρει πισω 1.500 , ποσο μαλλον να κρατησει κι ενα χρονο ξενοικιαστο το σπιτι...
kawavn800 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Δεν υπαρχει πουθενα συμφωνια που να καλυπτει μονο την μια πλευρα. Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχιζεις να λες το αντιθετο. Η τριετια ισχυει και για τους 2. Οι νομοι αλλαξαν το 2014, ξαναδιαβασε τους σε παρακαλω πολυ . Επισης θα πρεπει να ξεχωρισεις το νομο απο το προσωπικο σου συμφερον. Το αν φυγεις απκ ενα σπιτι πριν την 3ετια, ο ιδιοκτητης νομικα μπορει να ζητησει διακαστικο την εξοφλιση των υπολοιπον ενοικιων. Βλεπεις μονο την δικη σου πλευρα αλλα οχι και του ιδιοκτητη. Για να βγαζει καποιος το σπιτι για ενοικιαση σημαινει οτι εχει αναγκη τα λεφτα. Εχω εγω πχ κανει συμβολαιο με εσενα για 3 χρονια και εχω εξασφαλισει ενα εισοδημα για τα επομενα χρονια, μπορει να εχω παρει και καποιο δανειο. Κι ερχεσαι εσυ στον χρονο και μου λες φευγω....και μενει το σπιτι ξενικοιαστο για 1 χρονο. Δεν μενει ξεκρεμαστος ο ιδιοκτητης. Στη περιπτωση του παλικαριου, πιθανοτατα δεν θα γινει τιποτα γιατι κι ευκολα θα νοικιαστει το σπιτι και κανεις δεν τρεχει σε δικηγορους, να δωσει 500-600 ευρω για να παρει πισω 1.500 , ποσο μαλλον να κρατησει κι ενα χρονο ξενοικιαστο το σπιτι... Ως ιδιοκτήτης αναφέρομαι. Που καταλαβαίνεις ότι μιλάω ως ενοικιαστής; Διάβασε τα λίγο πριν σχολιάσεις. Και που αυτοαναιρούμαι δεν μου λες.
Noobios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Στις 28/8/2022 στις 10:06 ΜΜ, Joshua21 είπε Η τριετία αφορά τα 3 πρώτα χρόνια της μίσθωσης. Αν γίνει ανανέωση τότε πρόκειται για την ίδια μίσθωση, συνεπώς η τριετία δεν μετράει ξανά από την αρχή. Μόνο στην περίπτωση που γίνει νέα μίσθωση η τριετία μετράει από την αρχή. Τι πιανεται σαν ανανεωση και τι σαν νεα μισθωση; Αλλαγη ενοικιου και προσθεση δευτερου ατομου στο συμβολαιο υποθετω πιανεται σαν νεα μισθωση;
Πανος999 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Εμενα δλδ που μου εχει κανει 2 αυξησεις σε 2 χρονια?? Μου έχει κανει μια 6μηνη ανανεωση,μου εκανε αυξηση,μετα μου εκανε 2 χρονια,το ανεβασε παλι κ τώρα μου εκανε 1μιση χρονο.. Μην ακουω οτι να ναι..Τα συμβολαια ειναι για να υπάρχουν....Δε νομίζω οτι μπορει καθε ιδιοκτήτης να κανει ανανεωση οσους μηνες θέλει κ να το ανεβαζει οποτε εχει προσωπικα εξοδα!!
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, Noobios είπε Τι πιανεται σαν ανανεωση και τι σαν νεα μισθωση; Αλλαγη ενοικιου και προσθεση δευτερου ατομου στο συμβολαιο υποθετω πιανεται σαν νεα μισθωση; Από την διατύπωση στο μισθωτήριο, αν γράφει πως ανανεώνει τη μίσθωση τότε είναι ανανέωση, αν δεν γράφει κάτι τέτοιο είναι νέα μίσθωση. Από την εκτύπωση taxis, εφόσον η δήλωση τροποποιεί κάποια προηγούμενη τότε γράφει "ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ xxxxxx", αλλιώς δεν γράφει τίποτα τέτοιο. Επίσης στο taxis η τροποποιητική δήλωση σου επιτρέπει να αλλάξεις τη διάρκεια της μίσθωσης, το μίσθωμα, την ημερομηνία σύνταξης του μισθωτηρίου, και προσθήκη/αλλαγή στο ενεργειακό πιστοποιητικό, συνεπώς η αλλαγή ενοικίου δεν απαιτεί νέα μίσθωση. Τα πεδία μισθωτής και εκμισθωτής είναι κλειδωμένα, δεύτερος μισθωτής μπορεί να μπει μόνο σε δήλωση νέας μίσθωσης. 23 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Εμενα δλδ που μου εχει κανει 2 αυξησεις σε 2 χρονια?? Μου έχει κανει μια 6μηνη ανανεωση,μου εκανε αυξηση,μετα μου εκανε 2 χρονια,το ανεβασε παλι κ τώρα μου εκανε 1μιση χρονο.. Μην ακουω οτι να ναι..Τα συμβολαια ειναι για να υπάρχουν....Δε νομίζω οτι μπορει καθε ιδιοκτήτης να κανει ανανεωση οσους μηνες θέλει κ να το ανεβαζει οποτε εχει προσωπικα εξοδα!! Για να ακριβολογούμε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει μονομερώς αύξηση. Εφόσον λήξει η μίσθωση και έχει περάσει τριετία μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει όσα θέλει όπως ακριβώς και ο ενοικιαστής μπορεί να προσφέρει όσα θέλει, αν τα βρουν έχει καλώς, αν δεν τα βρουν τότε τέλος η μίσθωση. 1 1
Πανος999 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Joshua21 είπε Από την διατύπωση στο μισθωτήριο, αν γράφει πως ανανεώνει τη μίσθωση τότε είναι ανανέωση, αν δεν γράφει κάτι τέτοιο είναι νέα μίσθωση. Από την εκτύπωση taxis, εφόσον η δήλωση τροποποιεί κάποια προηγούμενη τότε γράφει "ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ xxxxxx", αλλιώς δεν γράφει τίποτα τέτοιο. Επίσης στο taxis η τροποποιητική δήλωση σου επιτρέπει να αλλάξεις τη διάρκεια της μίσθωσης, το μίσθωμα, την ημερομηνία σύνταξης του μισθωτηρίου, και προσθήκη/αλλαγή στο ενεργειακό πιστοποιητικό, συνεπώς η αλλαγή ενοικίου δεν απαιτεί νέα μίσθωση. Τα πεδία μισθωτής και εκμισθωτής είναι κλειδωμένα, δεύτερος μισθωτής μπορεί να μπει μόνο σε δήλωση νέας μίσθωσης. Για να ακριβολογούμε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει μονομερώς αύξηση. Εφόσον λήξει η μίσθωση και έχει περάσει τριετία μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει όσα θέλει όπως ακριβώς και ο ενοικιαστής μπορεί να προσφέρει όσα θέλει, αν τα βρουν έχει καλώς, αν δεν τα βρουν τότε τέλος η μίσθωση. Σαφως...Ειναι αυτο που ακουγεται συχνα τελευταία,απο εργοδοτες,απο ιδιοκτητες κλπ...Κ αν σ αρεσει!!! Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2022 από Πανος999
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Σαφως...Ειναι αυτο που ακουγεται συχνα τελευταία,απο εργοδοτες,απο ενοικιαστές κλπ...Κ αν σ αρεσει!!! Μάλλον ιδιοκτήτες ήθελες να γράψεις... τον τελευταίο καιρό συνήθως αυτοί λένε το αν σ' αρέσει/άμα θέλεις μια και αυτοί έχουν το πάνω χέρι λόγω της κατάστασης (αύξηση ενοικίων). 1
lector Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Στις 28/8/2022 στις 8:39 ΠΜ, kawavn800 είπε Τι περιλαμβάνει ο «σπουδαίος λόγος»: Ο ενοικιαστής μπορεί να επικαλεστεί κάποιο «σπουδαίο λόγο» ώστε να διακόψει τη συνέχιση της σύμβασης και να σπάσει το συμβόλαιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Αρείου Πάγου, σπουδαίος λόγος συντρέχει όταν η συνέχιση της μίσθωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη ή αδύνατη. Σε περίπτωση λοιπόν που ο μισθωτής αναγκαστεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη, την κατάσταση εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές. Η αδυναμια να πληρωσει δεν ειναι σπουδαιος λογος; Ο ανθρωπος εγραψε οτι παιρνει 600 ευρω (λογικα αυτο μπορει να φανει και στο εκκαθαριστικο του, αν δεν ειναι μαυρα), και το νοικι ειναι 380, το λογικοτερο δε θα ηταν ενα δικαστηριο να αποφασισει οτι ειναι αναμενομενο να μη μπορει να πληρωσει το νοικι;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, lector είπε Η αδυναμια να πληρωσει δεν ειναι σπουδαιος λογος; Ο ανθρωπος εγραψε οτι παιρνει 600 ευρω (λογικα αυτο μπορει να φανει και στο εκκαθαριστικο του, αν δεν ειναι μαυρα), και το νοικι ειναι 380, το λογικοτερο δε θα ηταν ενα δικαστηριο να αποφασισει οτι ειναι αναμενομενο να μη μπορει να πληρωσει το νοικι; Όχι ακριβώς 1ον το σπίτι λέει είναι της αδερφής του, 2ον αν με 600 ευρώ το μήνα διαλέγεις να μείνεις σε σπίτι με 380 ενοίκιο κάτι κάνεις λάθος Δεν ήρθε ο ιδιοκτήτης να σου βάλει το μαχαίρι στο λαϊκό υπέγραψε στα 380 εσύ πηγές και διάλεξες να κάνεις συμβόλαιο σε αυτά τα λεφτά
lector Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Όχι ακριβώς 1ον το σπίτι λέει είναι της αδερφής του, 2ον αν με 600 ευρώ το μήνα διαλέγεις να μείνεις σε σπίτι με 380 ενοίκιο κάτι κάνεις λάθος Δεν ήρθε ο ιδιοκτήτης να σου βάλει το μαχαίρι στο λαϊκό υπέγραψε στα 380 εσύ πηγές και διάλεξες να κάνεις συμβόλαιο σε αυτά τα λεφτά Μωρε ναι οκ, απλα λεω τι θα μπορουσε να προβαλει σαν επιχειρημα για να διακοψει νωριτερα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, lector είπε Μωρε ναι οκ, απλα λεω τι θα μπορουσε να προβαλει σαν επιχειρημα για να διακοψει νωριτερα. Στο δικαστηριο (γιατι για να μιλαμε για αποδειξη μιλαμε οτι εφτασαν δικαστηριο)το ιδιο θα σου πουνε , εκτος αν μπορεις να αποδειξεις οτι την ωρα που εκανες το συμβολαιο επερνες πχ 3000 και τωρα με τα 600 δεν βγαινεις , ισως κερδισεις , παρολα αυτα θα πρεπει να αποδειξει ο ιδιοκτητης οτι και αυτος εψαχνε ενεργα να το νοικιασει
Pwpwpw Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/8/2022 στις 2:46 ΜΜ, valadsk είπε ερχόταν και έμπαινε μέσα στο σπίτι με δικό του κλειδί, ό,τι ώρα ήθελε ειδικά στις αρχές και ειδικά τα πρωινά που ήξερε ότι δεν θα βρει κανέναν επειδή δούλευαν, για ναπάρει εργαλεία που είχε αφήσει και έκανε εργασίες διπλα, να πάρει ένα κουβά νερό από το μπάνιο κ.α. ε όχι λοιπόν, μην μου λέτε να νιωσω και τύψεις. Όταν τον πηδάς τον άλλον, επειδή έχεις ένα κολόσπιτο θα σε πηδήξει και αυτός με την πρώτη ευκαιρία. Ειναι εντελως παρανοικο εαν εμπαινε μεσα στο σπιτι σαν κλεφτης χωρις να σε ρωταει και χωρις να παρει την αδεια σου, αλλα φανταζομαι για να γνωριζεις οτι εμπαινε θα επαιρνε την αδεια σου και θα ησουν και εσυ παρον. Παντως οπως και να εχει το να φυγεις σαν κλεφτης πριν την ληξη του συμβολαιου και χωρις να ενημερωσεις ειναι παραλογο και σιγουρα θα αντιδρασει, τωρα πως θα αντιδρασει και ποσο θα το τραβηξει κανεις δεν ξερει. Ενα ακομη σημειο που διαβασα και μου εκανε τρομερη εντυπωση, ειναι το γεγονος οτι καθυστερησες οπως λες ενα ενοικιο και σου εστειλε δικηγορο και θεωρεις σε αυτο το κομματι παραλογο τον ιδιοκτητη, ενω προφανως σε μια καθυστερηση καταβολης ενοικιου αυτος που φταιει ειναι ο ενοικιαστης και οχι ο ιδιοκτητης που αντιδρα. Αυτο το "ειμαι στενα οικονομικα αυτο τον μηνα θα καθηστερησω να πληρωσω ενοικιο " απο που και ως που αρκετος κοσμος το θεωρει λογικο και ειναι κακος ο ιδιοκτητης εαν αντιδρασει πραγματικα δεν το καταλαβαινω.Αν γινοταν το ιδιο αλλα απο την αντιθετη πλευρα, δηλαδη να πει ο ιδιοκτητης στον ενοικιαστη "αυτο το μηνα θελω να μου καταβαλεις 2 ενοικια γιατι ειμαι στενα οικονομικα " φανταζομαι θα σας φαινοταν το λιγοτερο παραλογο για να μην πω τιποτα χειροτερο, πως το αντιστροφο σε πολλους φαινεται λογικο πραγματικα απορω. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα