Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Μια κλειδαριά θα αλλάξεις που θα την παρεις μαζί σου όταν φύγεις. Γιατί να αλλάξει μπορεί η αδερφή του να κρυφό γουστάρει που μπαίνει ο καθένας ότι ώρα θέλει σπίτι και κόβει βόλτες 2
dtk-386 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Sorry γιατί θα μας τρελάνετε μερικοί. Το ότι ο άλλος μπαίνει στο σπίτι που έχει νοικιάσει το διαβάσατε? Ωραίο φρούτο ιδιοκτήτης! Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο φάουλ. Εγώ στην θέση σου θα είχα βάλει wifi κάμερα και θα τον ξεκ....λιαζα....Μπράβο σας που του λέτε να αλλάξει κλειδαριά αλλά συγνώμη κιόλας κανείς ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει επειδή ο άλλος δεν έχει αλλάξει κλειδαριά. 2 2
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Sorry γιατί θα μας τρελάνετε μερικοί. Το ότι ο άλλος μπαίνει στο σπίτι που έχει νοικιάσει το διαβάσατε? Ωραίο φρούτο ιδιοκτήτης! Αυτό από μόνο του είναι τεράστιο φάουλ. Εγώ στην θέση σου θα είχα βάλει wifi κάμερα και θα τον ξεκ....λιαζα....Μπράβο σας που του λέτε να αλλάξει κλειδαριά αλλά συγνώμη κιόλας κανείς ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει επειδή ο άλλος δεν έχει αλλάξει κλειδαριά. Μα εν γνώση του γινόταν απο ότι κατάλαβα.
StamTheMan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 24 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό έγραφα και εγώ. Το ξανασκέφτηκα βέβαια μετά και είπα "σάμπως θα του αλλάξεις άποψη αν το γράψεις;". Ε και στο τέλος το έσβησα. Στο τελος το εγραψες ομως 51 λεπτά πριν, valadsk είπε ερχόταν και έμπαινε μέσα στο σπίτι με δικό του κλειδί Τελειωνει εκει,καντου οτι θες. Αν τον εβρισκα μεσα στο σπιτι θα του εσπαγα τα κοκκαλα με το ροπαλο του baseball. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Στο τελος το εγραψες ομως Έγραψα τι σκέφτηκα, όχι τι ήθελα να του πω 😉
zygorito Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, valadsk είπε γιατί να πρέπει ένας με που με δυσκολία τα βγάζει πέρα να μπει σε έξοδα να αλλάξει κλειδαριές από θωρακισμένη πόρτα? και εγώ στο σπίτι που έκανα ανακαίνιση και πρόσθεσα πόρτα ασφαλείας προφανώς για την εξυπηρέτηση και των δυο πλευρών θεωρώ δεδομένο οτι ο ενοικιαστής θα αλλάξει τον κυλίνδρο ασφαλείας μόλις μπει και θα τον πάρει πίσω φεύγοντας για ασφάλεια οτι δεν έχει κανείς κλειδί από το σπίτι ούτε ότι το δικό μου θα πέσει σε χέρα τρίτων. είναι το πιο φυσιολογικό, τη μέρα που κάνεις το συμβόλαιο και παραλαμβάνεις τα κλειδιά αλλάζεις τον κύλινδρο, και όταν νοίκιασα για σπουδές την πρώτη μέρα το κάναμε πριν μπουν πράγματα μέσα. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από zygorito
StamTheMan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Έγραψα τι σκέφτηκα, όχι τι ήθελα να του πω 😉 Εγραψες αυτο που σκεφτηκες,το καναμε και στο δημοτικο και δεν πηγαινε ποτε καλα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εγραψες αυτο που σκεφτηκες,το καναμε και στο δημοτικο και δεν πηγαινε ποτε καλα. Σύμφωνοι, τώρα ξέρω γιατί η υπόλοιπη ημέρα μου θα χειροτερέψει.
ANGEL.TSIO Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 26/8/2022 στις 3:48 ΜΜ, valadsk είπε ας κάνει μια αγωγή. και? δεν έχω τίποτα να μου πάρει. Ένα ενοίκιο θα του οφείλω, άλλωστε έχει και εγγύηση που δεν μου την δίνει. ειχα καθυστερησει ενα ενοικιο και εστειλε δικηγορο. Θα μπορούσες να απαντήσεις για το πως θα χειριζοσουν την υπόθεση αυτή ως ιδιοκτήτης;
valadsk Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ANGEL.TSIO είπε Θα μπορούσες να απαντήσεις για το πως θα χειριζοσουν την υπόθεση αυτή ως ιδιοκτήτης; δεν αξίζει για ένα ενοίκιο 380 ευρώ να τον τρέξεις τον άλλον. δεν θα μπορούσα να τον τρέξω γνωρίζοντας τα οικονομικά μου. εχει 4 σπίτια που νοικιάζει, επομένως έχει λεφφτά να με τρέξει + οτι είναι και περιεργος + οτι θα φυγω και μετα θα του το πω. ουσιαστικα εχουμε φυγει, λιγα πραγματα εμειναν απλα 1/9 θα ενημερωθει, οταν δω στο taxis το νέο συμβόλαιο και το αποδεχτώ. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από valadsk
kawavn800 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 26/8/2022 στις 11:21 ΠΜ, tsaltinho είπε Και για ενα χρονο να εχει υπογραψει, ο νομος θεωρει οτι το minimum ειναι 3 χρονια. Αν θελει ο ιδιοκτητης μπορει να τον τρεξει! " Η μίσθωση κύριας κατοικίας (το αρχικό συμβόλαιο δηλαδή) έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξι μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης" . Τα 3 έτη είναι το μίνιμουμ προς όφελος του ενοικιαστή και μόνο, όχι για τον ιδιοκτήτη. Μπορεί ανά πάσα ώρα να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και να αποχωρήσει. Τώρα όσον αφορά την εγγύηση, εφόσον πληρωθούν υποχρεώσεις, αποκατασταθεί το σπίτι από τυχόν ζημιές βάψιμο σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης κλπ επιστρέφεται. Δεν συμψηφίζεται. Εκτός εάν υπάρχουν άλλοι όροι στο συμβόλαιο. 4 λεπτά πριν, valadsk είπε δεν αξίζει για ένα ενοίκιο 380 ευρώ να τον τρέξεις τον άλλον. δεν θα μπορούσα να τον τρέξω γνωρίζοντας τα οικονομικά μου. εχει 4 σπίτια που νοικιάζει, επομένως έχει λεφφτά να με τρέξει + οτι είναι και περιεργος + οτι θα φυγω και μετα θα του το πω. ουσιαστικα εχουμε φυγει, λιγα πραγματα εμειναν απλα 1/9 θα ενημερωθει, οταν δω στο taxis το νέο συμβόλαιο το αποδεχτώ. Εάν αρχίζει και σε τρέχει τρέξε να βρεις 2 δουλειές. Θα βάλει πράγματογνώμονα και θα σου ράψει κοστούμι. Και οι δικηγόροι δαγκώνουν. Το συμβόλαιο είναι μόνο μέσω taxisnet ή το συνέταξε δικηγόρος; Εάν ισχύει το δεύτερο συμβουλέψου κάποιον σοφό εκτός Insomnia.gr.
StamTheMan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Τα 3 έτη είναι το μίνιμουμ προς όφελος του ενοικιαστή και μόνο, όχι για τον ιδιοκτήτη. Ηθελα να το πω και εγω αυτο,αλλα δεν ημουν σιγουρος. Ειναι 100%;
Joshua21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Τα 3 έτη είναι το μίνιμουμ προς όφελος του ενοικιαστή και μόνο, όχι για τον ιδιοκτήτη. Μπορεί ανά πάσα ώρα να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και να αποχωρήσει. Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε. (πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών) έχει διαφορετική άποψη: "Ο μισθωτής δεν δικαιούται να αποχωρήσει από το μίσθιο πριν από την λήξη του συμβατικού χρόνου αν δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής. Αν υπάρξει σχετική συμφωνία θα πρέπει απαραιτήτως να είναι έγγραφη. Μετά την λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης δεν μπορεί επίσης να φύγει αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3ετία από την υπογραφή του πρώτου μισθωτηρίου αφού ο νόμος προβλέπει ότι η μίσθωση ισχύει υποχρεωτικά για 3 χρόνια πράγμα που δεσμεύει και τον μισθωτή." https://www.pasype.gr/νομοθεσία/καταγγελία-μίσθωσης-κατοικίας-και-υποχρεωτική-διάρκεια 4
kawavn800 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε. (πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών) έχει διαφορετική άποψη: "Ο μισθωτής δεν δικαιούται να αποχωρήσει από το μίσθιο πριν από την λήξη του συμβατικού χρόνου αν δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής. Αν υπάρξει σχετική συμφωνία θα πρέπει απαραιτήτως να είναι έγγραφη. Μετά την λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης δεν μπορεί επίσης να φύγει αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3ετία από την υπογραφή του πρώτου μισθωτηρίου αφού ο νόμος προβλέπει ότι η μίσθωση ισχύει υποχρεωτικά για 3 χρόνια πράγμα που δεσμεύει και τον μισθωτή." https://www.pasype.gr/νομοθεσία/καταγγελία-μίσθωσης-κατοικίας-και-υποχρεωτική-διάρκεια Γράψε λίγο και την άποψη των ενοικιαστών. Εγώ πχ είμαι στο Πολεμικό Ναυτικό. Και παίρνω μετάθεση για τη Σούδα. Θα πληρώνω για 2 έτη ενοίκιο επειδή δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής; Συγγενικό μου πρόσωπο παρέλαβε τα κλειδιά από τον δικηγόρο των ενοικιαστών. Αγόρασα σπίτι με στεγαστικό δάνειο. Θα συνεχίζω να πληρώνω ενοίκιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου; Γράψτε σοβαρούς λόγους. Νοικιάζω διαμερίσματα από το 91. Και μου έχουν συμβεί τα παραπάνω. Καλό ξημέρωμα
SabotazNic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Γράψε λίγο και την άποψη των ενοικιαστών. Εγώ πχ είμαι στο Πολεμικό Ναυτικό. Και παίρνω μετάθεση για τη Σούδα. Θα πληρώνω για 2 έτη ενοίκιο επειδή δεν συμφωνεί ο εκμισθωτής; Αν ξερεις οτι σε 1 ετος θα φυγεις, κανεις συμβολαιο για 1 ετος. Κατα 99% ο ιδιοκτητης δεν θα κυνηγησει τα 3 ετη, και το σπιτι θα ξανα ενοικιαστει. Αν δεν ειναι σιγουρος για το ετος, και ανδ εν συμφωνησει ο ιδιοκτητης, ναι θα πληρωνεις. 8 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Αγόρασα σπίτι με στεγαστικό δάνειο. Θα συνεχίζω να πληρώνω ενοίκιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου; Ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα