zaq1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα Ξέρει κανείς εάν δικαίουμαι μερίδιο στην κληρονομιά θείου μου, ο οποίος ήταν πρώτος ξάδελφός του πατέρα μου, που όμως έχει και αυτός πεθάνει? Ο θείος δεν είχε παιδιά, σύζυγό ή αδέλφια πάρα μόνο δύο πρώτα ξαδέλφια τον πατέρα μου που έχει φύγει όπως είπα, και τον αδελφό του πατέρα μου(θειο μου δηλ που ζει) οπου αυτός έχει δύο τεκνα (δηλ πρώτα μου ξάδελφια) Με δύο λόγια επειδή έχει πεθάνει ο πατέρας μου 'χάνω' εγώ το δικαίωμα στην κληρονομιά και πηγαίνει όλη στον αδελφό του πατέρα μου ??
Raylan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1/2 της περιουσίας δικαιούσε & το άλλο 1/2 ο θείος σου.. 1
nickol-us Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό απαντάει το ερώτημα σου Τάξεις κληρονόμων http://www.odigostoupoliti.eu/klironomia-xoris-diathiki-me-poia-seira-kalountai-oi-klironomoi/ Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από nickol-us 1 1
zaq1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 @Raylan@nickol-us ευχαριστω τις απαντησεις σας πριν λιγο με ενημερωσαν οτι υπαρχει διαθηκη. Μεχρι σημερα δεν ηξερα/ηξερε καποιος κοντινος συγγενης μου κατι, αλλα σημερα προφορικα το ειπε ενας στη κηδεια. Υποθετω οτι ειναι χειρογραφη. Τωρα δηλ θα μας φωνάξει καποιος δικηγορος για να μας ενημερωσει? πρεπει εγω εντωμεταξύ να κανω κατι? δηλ να δηλωσω οτι ειμαι συγγενης καπου? απο οτι διαβαζω στο νετ εχω το δικαιωμα να την προσβαλω στις περιπτωσεις οπου Α. Ο διαθετης δεν ειχε την πνευματικη διαυγεια για να συνταξει διαθηκη ή να διαχειριστει τη περιουσια του *αφου με δικαστικη αποφαση ειχε οριστει τα τελευταια χρονια επιτροπη που εκανε αυτες τις ενεργειες για λογαριασμο του και Β. εαν με "παραλειψει" ως μεριδιουχο, 1786ΑΚ. τα ερμηνεύω σωστα ?
Raylan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 23 λεπτά πριν, zaq1 είπε @Raylan@nickol-us ευχαριστω τις απαντησεις σας πριν λιγο με ενημερωσαν οτι υπαρχει διαθηκη. Μεχρι σημερα δεν ηξερα/ηξερε καποιος κοντινος συγγενης μου κατι, αλλα σημερα προφορικα το ειπε ενας στη κηδεια. Υποθετω οτι ειναι χειρογραφη. Τωρα δηλ θα μας φωνάξει καποιος δικηγορος για να μας ενημερωσει? πρεπει εγω εντωμεταξύ να κανω κατι? δηλ να δηλωσω οτι ειμαι συγγενης καπου? απο οτι διαβαζω στο νετ εχω το δικαιωμα να την προσβαλω στις περιπτωσεις οπου Α. Ο διαθετης δεν ειχε την πνευματικη διαυγεια για να συνταξει διαθηκη ή να διαχειριστει τη περιουσια του *αφου με δικαστικη αποφαση ειχε οριστει τα τελευταια χρονια επιτροπη που εκανε αυτες τις ενεργειες για λογαριασμο του και Β. εαν με "παραλειψει" ως μεριδιουχο, 1786ΑΚ. τα ερμηνεύω σωστα ? Μάθε πρώτα ποιος βρήκε την διαθήκη και που, και κοιτα αν είσαι μέσα, αν δεν είσαι λυπάμαι έχασες, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εκτός και αν το χειρόγραφο είναι μούφα και το έγραψε ο θείος σου Ξέρω περιπτώσεις που έχει παίξει μούφα χειρόγραφη διαθήκη για να γίνει καταμερισμός της περιουσίας αλλά τα μέλη τα είχαν βρει και ήταν συνεννοημένοι.. Τωρα αν τον φρόντιζες και σε αγαπούσε και σου άφησε κάνα σπίτι η κάνα χωράφι ο μπάρμπας, πας σε συμβολαιογράφο και σε στέλνει σε εφορίες και υποθηκοφυλακεία.. Αν πάλι τον είχες ξεχάσει μάλλον θα σε ξέχασε και αυτός, έτσι πάνε αυτά 1
zaq1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ρωτάς δικηγόρο. εννοειται οτι θα παιξει δικηγορος απλα ρωταω μηπως καποιος απο εδω μεσα ειχε αντιμετωπισει καποια παρομοια κατασταση...
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, zaq1 είπε εννοειται οτι θα παιξει δικηγορος απλα ρωταω μηπως καποιος απο εδω μεσα ειχε αντιμετωπισει καποια παρομοια κατασταση... Θα περιμενεις κανενα 6μηνο να δημοσιευτεί η διαθηκη, μετα θα δεις τι γραφει και αν δεν συμφωνεις κανεις αμφισβήτηση, να ξερεις αυτη η υπόθεση είναι χρονοβόρα. 1
zaq1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, greekfragma είπε το "ας πουμε¨ το προσεξες? το οτι εσυ μπαινεις και σχολιαζεις το κανεις απο μονος σου, το κανεις με τη δικη σου θεληση, θα μπορουσες απλα να μην πεις κατι, αλλα τι κανεις? κρινεις τον αλλον χωρις να εχεις ολη την εικονα, αντι να απαντησεις εαν γνωριζεις σε δυο ερωτηματα, αρα το τι τραβας ειναι δικο σου θεμα, αναγκη για επικοινωνια ισως? δεν ξερω, και δεν με νοιαζει. να το κοιταζεις ομως επισης, το να βγαζεις μερος απο το πμ μου, ειναι πιστευεις σωστο και συμφωνα με τους κανονες του φορουμ? τωρα, εαν εσυ θελεις να το παιζεις σεριφης και να τρολλαρεις, οπως λες και εσυ, και να τονιζεις ορθογραφικα λαθη, οκ, δεν θα σε σταματησω, εαν την βρισκεις ετσι και που μαλλον σε μενα δειχνει οτι δεν εχεις κατι καΛΛΗταιρΩ να κανεις!! τα λεμε, εχει γινει αναφορα στο μηνυμα σου παντως, τωρα τι θα γινει απο εδω και περα δεν ξερω, Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από zaq1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα