Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Περασα στη σχολη Μηχανολογων και Αεροναυπηγων Μηχανικων στην Πατρα και προετοιμαζομαι για το πρψτο μου ετος ως φοιτητης. Ομως επειδη ειμαι λιγακι χαμενος θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα τη σχολη. Δεν ξερω αν χρειαζομαι υπολογιστη και αν ναι με τι προδιαγραφες (εχω ακουσει οτι καποιες σχολες ζητανε) και πως να προετοιμαστω για το διαβασμα, τα μαθηματα κλπ. Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας:D

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Panmakry είπε

Γεια σας. Περασα στη σχολη Μηχανολογων και Αεροναυπηγων Μηχανικων στην Πατρα και προετοιμαζομαι για το πρψτο μου ετος ως φοιτητης. Ομως επειδη ειμαι λιγακι χαμενος θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα τη σχολη. Δεν ξερω αν χρειαζομαι υπολογιστη και αν ναι με τι προδιαγραφες (εχω ακουσει οτι καποιες σχολες ζητανε) και πως να προετοιμαστω για το διαβασμα, τα μαθηματα κλπ. Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας:D

Δε γνωριζω λεπτομερειες για τη σχολη αλλά υπολογιστη θα χρειαστες 100%! Θα σου δωσουν ακαδημαϊκο email, πού θα βλεπεις τι σου στελνει η σχολη? Τις εργασιες πού θα τις κανεις?? Το εξτρα υλικο ή ο,τι αλλο θα ανεβαζουν σε κανα e-class πώς θα το προμηθευεσαι?

Τωρα για συγκεκριμενα specs δε γνωριζω, καλυτερα να βρεις καμια ομαδα στο φμπ και να ρωτησεις παλαιοτερους φοιτητες εκει αν χρησιμοποιουν ειδικα προγραμματα, τα οποια να θελουν και μια μινιμουμ RAM πχ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Panmakry είπε

Σιγουρα χρειαζεσαι. απο κει και πέρα εξαρταται τι προγράμματα θα χρησιμοποιεις για τις εργασιες. σε ραμ πχ δε μπορεις με κάτω από 8 να κάνεις τιποτα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Panmakry είπε

Ψάξε στα fora της Σχολής σου (αν υπάρχουν)  και μίλα πρώτα με συμφοιτητές σου πρώτα να μάθεις τι προγράμματα χρησιμοποιείς... πριν αγοράσεις λαπτοπ! Μην βιαστείς δηλαδή! Δεν ξέρω αν κάνετε κανά Machine Learning...τότε θα κοιτάξεις να έχεις και να μια ψιλομέτρια - ψιλοκαλή GPU (κάποια την οποία υποστηρίζει το tensorflow...)...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ ολους. Επισησ γνωριζετε αν ειναι καλη ιδεα το ipad? Ξερω οτι ειναι πολυ καλο για σημειωσεις και διαβασμα αλλα δεν ξερω αν ειναι συμβατο με τα προγραμματα που θα χρησιμοποιω

Δημοσ.

υπολογιστή θες ένα συχρονο με ελαχιστο  8 giga ram κυριως για τις εργασίες

τωρα αν κανεις και 3-4 σχεδια στο autocad ... δεν τρεχει και τιποτα

εδω τα καναμε εμεις με προιστορικους υπολογιστες

προσοχη με την σχολη να μην χασεις επαφη στα 2 πρωτα ετη

εκει εχει τα πιο πολλα μαθηματα σε αριθμο και παρα πολλα (υπερβολικα πολλα) μαθηματικα

οσο περναν τα χρονια ο αριθμος των μαθηματων πεφτει και σκανε μερικα καλα αγγουρια που αν δεν εχεις το background στα μαθηματικα θα ζοριστεις

εχουν περασει χρονια αλλα δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα ειναι λιγο σχολη δεινοσαυρων :)

καλη αρχη στις σπουδες σου και απολαυσε το ταξιδι :) στους μηχ-μηχ

• Like 2
Δημοσ.

Για γλώσσες προγραμματισμού και AutoCAD όχι ιδιαίτερα πράγματα. Αλλά εδώ και καιρό διδάσκονται στις σχολές (ενδεικτικά ΕΜΠ και ΠΑΔΑ) και προγράμματα όπως τα SOLIDWORKS και Autodesk Inventor. Εκεί πέρα των εργαστηρίων Η/Υ που λογικά θα έχουν όλα τα παραπάνω αν στο σπίτι θεωρείς ότι θέλεις να εξασκείς περαιτέρω κάποιοι τέτοιο πρόγραμμα χρειάζεσαι από πλευράς λάπτοπ κάτι παραπάνω. 

Μια 12αρα ή καλύτερα 16αρα μνήμη, σίγουρα ένα 500αρι σκληρό και από CPU καλό είναι να έχεις έστω ένα i5 Intel ( για amd συστήματα δεν γνωρίζω).

Δημοσ.

Υπολογιστή χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Δες αν σε βολεύει laptop για λόγους μεταφοράς. Πχ το παίρνεις μαζί σου στις διακοπές των Χριστουγέννων και Πάσχα για εργασίες και διάβασμα. Και να θυμάσε το καλύτερο είναι να παρακολουθείς την σχολη. Πολλοί που διαβάζουν τα θεωρητικά μαθήματα από σημειώσεις πηγαίνουν στις εξεταστικές και δεν έχουν ιδέα. Άσε που από την παρακολούθηση καταλαβαίνεις το τι χρειάζεται να διαβάσεις για την εξεταστική και μειώνεις τον όγκο της ύλης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...