as223 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Εδω και λιγες μερες παρακολουθω on-line μαθηματακια JAVA, (https://learningcenter-sai.sun.com) Πολυ ωραια, απλα και κατανοητα... Κατεβασα τον compiler της sun. Ενω οταν κανω compile τα προγραμμα τρεχουν κανονικα, (εντολη javac myprg.java) οταν παω να τα τρεξω (java myprg.class) μου βγαζει ΠΑΝΤΑ το ακολουθο μηνυμα: Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: myprg/class Ενα παραδειγμα, στο πολυ απλο προγραμμα Customer: >//Customer.java public class Customer { public int customerID = 0; // Default ID for the customer public String name = "-name required-"; // default public String address = "-address required-"; // default public String phoneNumber = "-phone required="; // default public String emailAddress = "-email required-"; // default public char status = 'N'; // default public double totalPurchases = 0.0; // default // This method displays the values for an item public void displayCustomerInfo() { System.out.println("Customer ID: " + customerID); System.out.println("Name:" + name); System.out.println("Address: " + address); System.out.println("Phone Number: " + phoneNumber); System.out.println("Email: " + emailAddress); System.out.println("Status: " + status); System.out.println("Purchases: " + totalPurchases); } // end of display method } // end of class Και στο τεσταρισμα: // CustomerTest >public class CustomerTest { public static void main (String args[]) { Customer myCustomer; myCustomer = new Customer(); myCustomer.customerID = 121; myCustomer.status = 'O'; myCustomer.totalPurchases = 100.00; myCustomer.displayCustomerInfo(); } } Ενω το compilation γινεται κανονικα (πρωτα το προγ και μετα το test) οταν παω να το τρεξω παιρνω το μηνυμα Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: CustomerTest/class Τι μπορει να φταιει?
Dionisos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Otan trexeis to programma den prepei na vazeis to .class Dhladh: java myprg Filika Dionisos
as223 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 σωστοοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς Ηταν τοσο απλο... Ψαχνω support και τετοια γυρω στις 3 ωρες!!! Να'σαι καλα ωρε Διονυσε!!! Ευχαριστω
ClouD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Γενικά για την επόμενη φορά στάθη, εκτός από αυτό που είπε ο Dionisos. Όταν σου βγάζει αυτό το μήνυμα συνήθως δεν μπορεί να βρεί το αρχείο που έχει την Main μέσα. Πέρα από το λάθος που βάζεις το .class μετά το αρχείο. Μπορεί να μην έχεις βάλει τα classpaths σωστά.
javanidhs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Τα παντα ειναι εδω.. πιο απλα δεν γινεται! http://java.sun.com/docs/books/tutorial/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.