Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Είμαι 28 χρόνων και θέλω να ασχοληθώ με την πληροφορική , για αλλάξω κάποια στιγμή επάγγελμα (η εκμάθηση δλδ θα γίνει παράλληλα με δουλειά).
Σκέφτομαι πανεπιστήμιο (Α.Ε.Ι. ή Ε.Α.Π.) όμως ο χρόνος (5+ έτη, θα φτάσω 33 !!!), το κόστος και το ότι είναι απλά ένα χαρτί-εισιτήριο, όπου μετά απ αυτό θα πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω ουσιαστικά - ρεαλιστικά πράγματα, με κάνουν να διστάζω πολύ.

Απ την άλλη σκέφτομαι να βγάλω κάποιο camp - σεμινάριο (επι πληρωμή) για να μάθω σε καλό επίπεδο (κάτι δεν ξέρω) πχ Java, δίκτυα κτλ όπου σε 1-2 χρόνια μαθαίνω και θα μπορώ μετά να κάνω project για να χτίσω το portfolio που λένε. Αλλά δεν ξέρω καν αν ισχύει αυτό, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν είμαι ούτε διάνοια, ούτε έχω πολλές ώρες στην ημέρα. Με συνέπεια και καθημερινή τριβή θα πορευτώ.
Χρειάζομαι ειλικρινά τις απόψεις σας. 
Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Mike_m5
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις κάποιο άλλο πτυχίο; Ποιο είναι το επάγγελμά σου τώρα;

Το ηλικιακό σωστά κάνεις και το σκέφτεσαι. Αν έχεις κάποιο συναφές πτυχίο ή το επάγγελμά σου είναι παρεμφερές τότε κάποια ταχύρυθμα σεμινάρια - courses θα σε φέρουν σε ένα επίπεδο αλλά πάλι εξαρτάται με τι θέλεις να ασχοληθείς, πχ DevOps.

Προσωπική άποψη πάντα, τίποτα δεν αντικαθιστά το πτυχίο.

Όποιος πτυχιούχος πει ότι δεν μετράει το πτυχίο του και είναι "άλλο ένα εκτυπωμένο Α4" δεν τιμά πρώτον τους κόπους του και την επένδυση του ή μάλλον δεν τον πολεενδιέφερε ούτως ή άλλως το αντικείμενο των σπουδών του. Για τους υπεύθυνους στο HR των οποίων τις απόψεις διαβάζουμε αποσπασματικά στο ίντερνετ ότι δεν δίνουν βάση στο πτυχίο, ρίξε μια ματιά στο τι άτομα προσλαμβάνουν και θα δεις ότι είναι το αντιθετο.

Το να μην έχεις πτυχίο αλλά μόνο σεμινάρια - courses είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σίγουρα αρκετοί θα διαφωνήσουν.

Άποψή μου κοίταξε αν σε ενδιαφέρει πρώτα αποκτώντας μια μικρή τριβή, άλλωστε δεν είναι όλα για όλους (το να κάθεσαι τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη δεν είναι και πολύ υγιεινό). Αν είσαι ικανοποιημένος με το επάγγελμά σου και την δουλειά σου κάτσε εκεί που είσαι.

Επεξ/σία από oneiricocelot
  • Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται ΤΙ θες να κάνεις, για web dev πχ ειναι εφικτό και χωρίς πτυχίο, για ειδικότητες που χρειάζονται πιο βαθιά γνώση χωρις πτυχίο δυσκολο να σε καλέσουν ακόμα και για συνέντευξη

Μπορεις να κανεις  ενα σεμινάριο ή bootcamp και να κανεις μερικά δικά σου πράγματα και μετά ταυτόχρονα με την αναζήτηση εργασίας γράφεσαι και στο ΕΑΠ ή σε κάποια άλλη σχολή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...