Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Δεν μιλαω για κατασταση και κωδικους αλλα για την διαδικασια που εκανες , οταν δε λες τι ακριβως εχεις κανει πως θες εδω μεσα καποιος να βγαλει ακρη , σιγα σιγ ολα θα βγουν αλλα θα εχουμε γεεμισει 4-5 σελιδες στο θεμα σου μεχρι τοτε

Μα έχω γράψει στο πρώτο post ότι έκανα flashback το BIOS, έχω δώσει ότι πληροφορίες μπορούσα να δώσω σύμφωνα με τις γνώσεις που έχω. Εκτιμώ τις απαντήσεις σου και τον χρόνο που ξοδεύεις, ωστόσο αφενός έκανα το post γιατί η μητρική δεν λειτούργησε από την αρχή όχι μετά από κάτι που έκανα, και αφετέρου δεν το έκανα με σκοπό να φάω τον χρόνο κανενός, αν σε κουράζω δεν χρειάζεται να απαντήσεις.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φυσικα και δεν χρειαζεται να απαντησει καποιος , προσπαθω να εντοπισω τον τροπο που το εκανες ασχετα αν δεν πηρες εικονα απο την αρχη , ή το εκανες λαθος και παρεδωσε πνευμα ή εγω κανω λαθος μ'αυτα που λεω , εχω την εντυπωση οτι τα εκανες ολα με κουμπωμενα τα πραγματα επανω , ναι ή οχι? γιατι πιο πριν ειπες ''κατι τετοιο''

Το αν ακουμπαει κατι κατω απο την μητρικη πχ καποιο καλωδιο και δεν παιρνεις εικονα , εσυ το ξερεις και οχι εγω , γι αυτο τον λογο σε ειπα βγαλτην , τα κοιτας ολα εξω και μετα τα βαζεις μεσα οταν θα ειναι ετοιμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Φυσικα και δεν χρειαζεται να απαντησει καποιος , προσπαθω να εντοπισω τον τροπο που το εκανες ασχετα αν δεν πηρες εικονα απο την αρχη , ή το εκανες λαθος και παρεδωσε πνευμα ή εγω κανω λαθος μ'αυτα που λεω , εχω την εντυπωση οτι τα εκανες ολα με κουμπωμενα τα πραγματα επανω , ναι ή οχι? γιατι πιο πριν ειπες ''κατι τετοιο''

Το αν ακουμπαει κατι κατω απο την μητρικη πχ καποιο καλωδιο και δεν παιρνεις εικονα , εσυ το ξερεις και οχι εγω , γι αυτο τον λογο σε ειπα βγαλτην , τα κοιτας ολα εξω και μετα τα βαζεις μεσα οταν θα ειναι ετοιμα

Ναι, μέσα στο case καί με επεξεργαστή καί μνήμες κουμπωμενες, το είπε το ποίημα λες ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, destroy23 είπε

Ναι, μέσα στο case καί με επεξεργαστή καί μνήμες κουμπωμενες, το είπε το ποίημα λες ;

αυτο υποπτευομαι αν πηγε κατι στραβα γι αυτο στα λεω ολα αλλα εχει τυχει με ιδια μητρικη να βρισκει καλωδιο κατω απο την μητρικη σε καποιο ατομο και να ψαχνεται οπως εσυ .

Ηκαλυτερη λυση για μενα ειναι αυτο που ειπα χυμα εξω , αν θα παρεις εικονα τοτε θα τα βαλεις , αν ειναι off η μητρικη τι θα κανεις με το κουτι μαζι θα την στειλεις?

κοιτα κι αυτο το βιντεο , το αν καποιοι φλασαρετε με το flashback button και τα πραγματα κουμπωμενα και σας βγανει τοτε ισως κανω εγω λαθος

Guide: Asus Bios Flashback. No Processor. No RAM. No Problem.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, triplex1 είπε

αυτο υποπτευομαι αν πηγε κατι στραβα γι αυτο στα λεω ολα αλλα εχει τυχει με ιδια μητρικη να βρισκει καλωδιο κατω απο την μητρικη σε καποιο ατομο και να ψαχνεται οπως εσυ .

Ηκαλυτερη λυση για μενα ειναι αυτο που ειπα χυμα εξω , αν θα παρεις εικονα τοτε θα τα βαλεις , αν ειναι off η μητρικη τι θα κανεις με το κουτι μαζι θα την στειλεις?

κοιτα κι αυτο το βιντεο , το αν καποιοι φλασαρετε με το flashback button και τα πραγματα κουμπωμενα και σας βγανει τοτε ισως κανω εγω λαθος

Guide: Asus Bios Flashback. No Processor. No RAM. No Problem.

Όχι δεν υπάρχει τίποτα μεταλλικό ή σε καλώδιο κάτω από το board που να κάνει επαφή, το βίντεο που μου δείχνεις το έχω δει όπως και πολλά άλλα παρόμοια , προς ενημέρωση όλα λένε ότι απλά μπορείς να το κάνεις ΚΑΙ χωρίς μνήμες ή επεξεργαστή κουμπωμένα, σε κανένα δεν λέει ότι ΠΡΕΠΕΙ να μην τα έχεις κουμπωμένα . Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με το chipset x570 και τους ryzen 5000 series υπήρξε το 2020, από τότε και μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πολλά board έχουν από default το ανανεωμένο bios, απλά δεν υπάρχει και κάτι άλλο να κάνω για να ανάψει, δεν άναψε ποτέ. Το motherboard της 1 ημέρας...

Επεξ/σία από destroy23
Δημοσ.
Μόλις τώρα, destroy23 είπε

Όχι δεν υπάρχει τίποτα μεταλλικό ή σε καλώδιο κάτω από το board που να κάνει επαφή, το βίντεο που μου δείχνεις το έχω δει όπως και πολλά άλλα παρόμοια , η αλήθεια είναι ότι το θέμα με το chipset x570 και τους ryzen 5000 series υπήρξε το 2020, από τότε και μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πολλά board έχουν από default το ανανεωμένο bios, απλά δεν υπάρχει και κάτι άλλο να κάνω για να ανάψει, δεν άναψε ποτέ. Το motherboard της 1 ημέρας...

δοκιμασε με το 0309 αλλα βγαλτα ολα απο πανω και πιο πριν βγαλε την μπαταρια πριν το κανεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, destroy23 είπε

Το απόγευμα θα δοκιμάσω με επεξεργαστή και VGA που λειτουργούν και θα ενημερώσω. 

Version 4404 αυτήν έβαλα, αν μπήκε..Η διαδικασία με τα led έγινε κανονικά αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη.

έκανες bios update σε 4404 αφού προέκυψε το πρόβλημα ή πριν ? 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

έκανες bios update αφού προέκυψε το πρόβλημα ή πριν ? 

Δεν άναψε ποτέ, άμα δεις πιο πάνω έχω το βίντεο με το τι έκανε και ψάχνω λύση..

Δημοσ.

Για να μπει στο bios δεν χρειάζεται gpu. Δοκίμασε μόνο με cpu και ram πάνω και αν δεν δοκίμασε άλλον cpu. Αν δουλέψει φταίει ο cpu αν όχι δες το motherboard.καποιο σφάλμα βρίσκει η μητρική που μπορεί να οφείλεται και στο ρεύμα-βραχυκυκλωμα.

Δημοσ.

Έβαλα και άλλο επεξεργαστή που εγγυημένα δουλεύει και πάλι τίποτα, το ίδιο ακριβώς.

55 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δοκιμασε με το 0309 αλλα βγαλτα ολα απο πανω και πιο πριν βγαλε την μπαταρια πριν το κανεις

Μόλις τελείωσα, το ίδιο αποτέλεσμα..

Δημοσ.

Βγάλε την μητρική από το κουτί και δοκίμασε αν μπουτάρει. Μια μέρα παιδευομουν εγώ και τελικά ήταν μια μικρή βίδα που είχε πέσει από πίσω και έκανε βραχυκύκλωμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, destroy23 είπε

Έβαλα και άλλο επεξεργαστή που εγγυημένα δουλεύει και πάλι τίποτα, το ίδιο ακριβώς.

Μόλις τελείωσα, το ίδιο αποτέλεσμα..

δοκιμασε και cpu (ειπες οτι κατι περιμενεις) και στειλε πισω ενα απο τα 2 , αν την εβγαλες εξω τουλαχιστον μη την ξανακουμπωσεις

1 λεπτό πριν, vali είπε

Βγάλε την μητρική από το κουτί και δοκίμασε αν μπουτάρει. Μια μέρα παιδευομουν εγώ και τελικά ήταν μια μικρή βίδα που είχε πέσει από πίσω και έκανε βραχυκύκλωμα.

ετσι ή κατι βραχυκυκλωνει ή κατι παρεδωσε πνευμα

Ερωτηση

το τροφοδοτικο ποσο καιρο το εχεις?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, vali είπε

Τα κουμπώσα όλα μετά το downgrade του bios και την δοκίμασα εκτός case, τα ίδια συμπτώματα.. Άνοιξα ήδη RMA, έχει DOA 7 ημερών το eshop.

23 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δοκιμασε και cpu (ειπες οτι κατι περιμενεις) και στειλε πισω ενα απο τα 2 , αν την εβγαλες εξω τουλαχιστον μη την ξανακουμπωσεις

ετσι ή κατι βραχυκυκλωνει ή κατι παρεδωσε πνευμα

Ερωτηση

το τροφοδοτικο ποσο καιρο το εχεις?

Ναι έγραψα ότι έβαλα τον άλλο επεξεργαστή και πάλι τα ίδια. Το τροφοδοτικό 2 χρόνια, δεν είχε θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχεις δοκιμάσει τα πάντα και ο κοινός παρανομαστής είναι η μητρική, τι το συζητάμε. Στείλε την για RMA και άσε να βγάλουν αυτοί άκρη με το τι τρέχει.

Στη περίοδο μετά το covid το QC έχει πάει στα τάρταρα. Και εγώ έχω επιστρέψει αρκετά πράγματα που μου έρχονται DOA. Τελευταία πχ μου είχαν έρθει Cloud Alpha με καμμένο το mic port και τα έστειλα την ίδια ώρα πίσω.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...