destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Έστησα εχθές το καινούργιο μου set up που αποτελείται από τα παρακάτω components : ASUS ROG STRIX X570-E GAMING WIFI 2 MOBO AMD RYZEN 7 5800X CPU 2X GSKILL RIPJAW F4-3200C14D-16GVK ΣΥΝΟΛΟ 32GB Το PSU (CORSAIR RM850) καθώς και GPU (gigabyte 1070), COOLER (corsair h115pro) τα είχα από πριν. Το πρόβλημα είναι ότι από εχθές που το συναρμολόγησα δεν έχω καταφέρει να μπω ούτε στο bios , μου ανάβει το κίτρινο led DRAM συνέχεια ενώ από το qcode panel περνάει από διάφορους κωδικούς και σταματάει στο 15 και μετά ξανά από την αρχή μόνο του. Δοκίμασα χωρίς ram και σφυρίζει το alarm κανονικά, (υπόψιν οι μνήμες είναι καινούργιες όλες) ακόμη και με 1 μνήμη σε ένα slot πάλι τα ίδια κάνει, δοκίμασα με μνήμη φίλου που την έχει και αυτός στο ίδιο mobo και δουλεύει και πάλι τα ίδια. Έχω κάνει ήδη flashback το bios οπότε ούτε από εκεί είναι το πρόβλημα, έβγαλα ψύκτρα και επεξεργαστή, έλυσα ξανά όλα τα καλώδια ρεύματος από το psu και εξακολουθεί να κάνει τα ίδια. Faulty μητρική ; Τι παίζει ; Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από destroy23
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Το βιντεο ειναι απο το setup σου? Παιζει ο 5800x χωρις καρτα γραφικων? To code 15 στην μητρικη σου εχει να κανει ειτε με μνημες ειτε με επεξεργαστη , αφου ειδες τις μνημες και δεν ειχες αποτελεσμα κανε εναν κοπο και λασκαρισε λιγο την υδροψυξη απο τον επεξεργαστη και ξαναδοκιμασε , αν οχι βγαλτον και δες μηπως εχει κανενα πιν λυγισμενο , τελος ασυμβατοτητα ram , τις δοκιμαζεις αλλου ή δοκιμαζεις σ'εσενα καποιες αλλες 2
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Το βιντεο ειναι απο το setup σου? Παιζει ο 5800x χωρις καρτα γραφικων? To code 15 στην μητρικη σου εχει να κανει ειτε με μνημες ειτε με επεξεργαστη , αφου ειδες τις μνημες και δεν ειχες αποτελεσμα κανε εναν κοπο και λασκαρισε λιγο την υδροψυξη απο τον επεξεργαστη και ξαναδοκιμασε , αν οχι βγαλτον και δες μηπως εχει κανενα πιν λυγισμενο , τελος ασυμβατοτητα ram , τις δοκιμαζεις αλλου ή δοκιμαζεις σ'εσενα καποιες αλλες Έχω τσεκαρει για ασυμβατότητα και όλα τα components είναι στην ASUS QVL LIST. Δεν παίζει, άλλωστε όπως έγραψα και παραπάνω δοκίμασα ήδη μνήμη που δουλεύει στο ίδιο board και δεν άλλαξε κάτι, έβγαλα CPU δεν υπάρχει pin λυγισμένο. Όχι δεν έχει integrated graphics ο 5800X , απλά έβγαλα το βίντεο έτσι για να φαίνεται καλύτερα. Στο παρακάτω το έχω με την κάρτα επάνω, ωστόσο δεν φαίνεται να παίρνει ρεύμα.. https://youtube.com/shorts/lmuXX9-XVQ8?feature=share
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, destroy23 είπε Έχω τσεκαρει για ασυμβατότητα και όλα τα components είναι στην ASUS QVL LIST. Δεν παίζει, άλλωστε όπως έγραψα και παραπάνω δοκίμασα ήδη μνήμη που δουλεύει στο ίδιο board και δεν άλλαξε κάτι, έβγαλα CPU δεν υπάρχει pin λυγισμένο. Όχι δεν έχει integrated graphics ο 5800X , απλά έβγαλα το βίντεο έτσι για να φαίνεται καλύτερα. Στο παρακάτω το έχω με την κάρτα επάνω, ωστόσο δεν φαίνεται να παίρνει ρεύμα.. https://youtube.com/shorts/lmuXX9-XVQ8?feature=share Σε ειπα για αρχη λασκαρισε λιγο την υδροψυξη , υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι απο κει
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, triplex1 είπε Σε ειπα για αρχη λασκαρισε λιγο την υδροψυξη , υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι απο κει Το δοκίμασα, με λασκαρισμενη υδρόψυξη , το ίδιο.. Αν είχε θέμα η CPU δεν έχω θα άναβε και το led για το CPU ; Εδώ ανάβει μόνο για DRAM..
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, destroy23 είπε Το δοκίμασα, με λασκαρισμενη υδρόψυξη , το ίδιο.. Αν είχε θέμα η CPU δεν έχω θα άναβε και το led για το CPU ; Εδώ ανάβει μόνο για DRAM.. ή cpu ειναι ή ram , αφου λες οι ram ειναι οκ αρα καταληγουμε στο πρωτο , καινουρια την πηρες? αν μπορεις βρες απο κανεναν γνωστο σου cpu για να σιγουρευτεις και για την μητρικη Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από triplex1
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 40 λεπτά πριν, triplex1 είπε ή cpu ειναι ή ram , αφου λες οι ram ειναι οκ αρα καταληγουμε στο πρωτο , καινουρια την πηρες? αν μπορεις βρες απο κανεναν γνωστο σου cpu για να σιγουρευτεις και για την μητρικη Ναι καινούρια και η Mobo και οι μνήμες και ο επεξεργαστής..
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, destroy23 είπε Ναι καινούρια και η Mobo και οι μνήμες και ο επεξεργαστής.. Κοιτα μηπως μπορεις να βρεις επεξεργαστη απο κανα φιλο να δοκιμασεις για να το σιγουρεψεις οτι δεν ειναι μητρικη και να τον στειλεις πισω επιστροφη Πες μου λιγο τι bios την περασες.
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, triplex1 είπε Κοιτα μηπως μπορεις να βρεις επεξεργαστη απο κανα φιλο να δοκιμασεις για να το σιγουρεψεις οτι δεν ειναι μητρικη και να τον στειλεις πισω επιστροφη Πες μου λιγο τι bios την περασες. Το απόγευμα θα δοκιμάσω με επεξεργαστή και VGA που λειτουργούν και θα ενημερώσω. Version 4404 αυτήν έβαλα, αν μπήκε..Η διαδικασία με τα led έγινε κανονικά αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη.
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, destroy23 είπε Το απόγευμα θα δοκιμάσω με επεξεργαστή και VGA που λειτουργούν και θα ενημερώσω. Version 4404 αυτήν έβαλα, αν μπήκε..Η διαδικασία με τα led έγινε κανονικά αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη. βγαλτην χυμα εξω , φτιαξε το στικ με την 0309 και βαλτην αφου βγαλεις πρωτα την μπαταρια για κανα 10λεπτο
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, triplex1 είπε βγαλτην χυμα εξω , φτιαξε το στικ με την 0309 και βαλτην αφου βγαλεις πρωτα την μπαταρια για κανα 10λεπτο Να βγάλω την mobo από το case , να κάνω downgrade με ver 0309 , μετά clear cmos και μετά να την ξαναβάλω στο case ? Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από destroy23
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, destroy23 είπε Να βγάλω την mobo από το case , να κάνω downgrade με ver 0309 , μετά clear cmos και μετά να την ξαναβάλω στο case ? οχι μη τη βαζεις μεσα , αν εχει θεμα το ξερεις? Δηαλαδη πως εκανες bios update , μεσα και με το flash button και ολα κουμπωμενα? .........να ετοιμασουμε κηδιοχαρτα για την μητρικη σου τοτε αν το'κανες ετσι
destroy23 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, triplex1 είπε οχι μη τη βαζεις μεσα , αν εχει θεμα το ξερεις? Δηαλαδη πως εκανες bios update , μεσα και με το flash button και ολα κουμπωμενα? .........να ετοιμασουμε κηδιοχαρτα για την μητρικη σου τοτε αν το'κανες ετσι Ναι κάπως έτσι το έχω κάνει, η κατάσταση στο boot και οι κωδικοί βέβαια δεν έχει αλλάξει καθόλου, ίδια led αναμμένα ίδιοι qcodes.
bep1995 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 8 minutes ago, triplex1 said: οχι μη τη βαζεις μεσα , αν εχει θεμα το ξερεις? Δηαλαδη πως εκανες bios update , μεσα και με το flash button και ολα κουμπωμενα? .........να ετοιμασουμε κηδιοχαρτα για την μητρικη σου τοτε αν το'κανες ετσι ακυρο αυτο που λες, δεν παθαινει κατι η μητρικη αν κανεις flashback bios update με αυτον τον τροπο, εχω κανει 2 φορες με ολα κουμπωμενα επανω και μεσα στο κουτι με επιτυχια.
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, destroy23 είπε Ναι κάπως έτσι το έχω κάνει, η κατάσταση στο boot και οι κωδικοί βέβαια δεν έχει αλλάξει καθόλου, ίδια led αναμμένα ίδιοι qcodes. Δεν μιλαω για κατασταση και κωδικους αλλα για την διαδικασια που εκανες , οταν δε λες τι ακριβως εχεις κανει πως θες εδω μεσα καποιος να βγαλει ακρη , σιγα σιγ ολα θα βγουν αλλα θα εχουμε γεεμισει 4-5 σελιδες στο θεμα σου μεχρι τοτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα