Προς το περιεχόμενο

Μου κολλάει και αφού εκανα format!!! SOS

Mr.kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα πριν λίγες μέρες έτσι στα ξαφνικά άρχισε να μου κολλάει ο υπολογιστής και έψαχνα τρόπους για να το ξεκολλήσω αλλά δε βρήκα κάποιο τρόπο με αποτέλεσμα να κάνω format το θέμα είναι ότι και μετά το φορμάτ πάλι μου κολλάει τι να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες σου κολάει εννοείς ότι παγώνει(freezing); 

Χρειάζεται να δεις ένα ένα τα πιθανά θέματα που μπορεί να έχεις.

Ξεκίνα από τις θερμοκρασίες, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και σκληρών δίσκων. Στην συνέχεια τσέκαρε την υγεία των σκληρών δίσκων. Στην συνέχεια έλεγξε την υγεία της RAM. Και πάει λέγοντας. Ξεκίνα από αυτά και βλέπεις πως πάει. Ρώτα ότι είναι.

• Like 2

Κατέβασε το hard disk sentinel για να δεις την υγεία και τις θερμοκρασίες των δίσκων. Υπάρχει ένα topic(μάλλον στις προσφορές) που το κατεβάζεις τσάμπα. Μετά κατέβασε το Gpu-z για να δεις της κάρτας γραφικών. Παρεπιπτόντως ποιο είναι το σύστημα σου;

• Like 2

Στις 25/8/2022 στις 9:11 ΜΜ, antbyron είπε

Κατέβασε το hard disk sentinel για να δεις την υγεία και τις θερμοκρασίες των δίσκων. Υπάρχει ένα topic(μάλλον στις προσφορές) που το κατεβάζεις τσάμπα. Μετά κατέβασε το Gpu-z για να δεις της κάρτας γραφικών. Παρεπιπτόντως ποιο είναι το σύστημα σου;

Είδα θερμοκρασίες των σκληρών και είναι μια χαρά θα κοιτάξω αυτό που μου λες για την κάρτα γραφικών και επίσης το σύστημα μου είναι i5 6600k 1070 16gb ram hyperx (τώρα ποια ακριβώς δεν θυμάμαι) και τροφοδοτικό 600w(που επίσης δεν θυμάμαι😅) και εβαλα πρόσφατα και μια coolermaster ml240l… Αλλά από τη στιγμή που έβαλα το coolermaster τότε άρχισε να μου κάνει τα περίεργα… μήπως φταίει αυτό?

Θερμοκρασίες επεξεργαστή; Μπες bios και βάλτο στην καρτέλα με τις θερμοκρασίες και παρακολούθησε το μέχρι πόσο πάει. Αν έχεις πρόγραμμα για θερμοκρασίες στα windows δες το και εκεί.

Την υδρόψυξη ποιος την τοποθέτησε; Ήξερε τι έκανε ή πειραματιζόταν; Μήπως δεν κούμπωσε σωστά και ανεβαίνει η θερμοκρασία;

• Like 3

13 ώρες πριν, micos000 είπε

Θερμοκρασίες επεξεργαστή; Μπες bios και βάλτο στην καρτέλα με τις θερμοκρασίες και παρακολούθησε το μέχρι πόσο πάει. Αν έχεις πρόγραμμα για θερμοκρασίες στα windows δες το και εκεί.

Την υδρόψυξη ποιος την τοποθέτησε; Ήξερε τι έκανε ή πειραματιζόταν; Μήπως δεν κούμπωσε σωστά και ανεβαίνει η θερμοκρασία;

Είδα θερμοκρασίες μέσω bios και εφαρμογης και μου βγαίνει κάπου 41 μέχρι 44 βαθμούς οπότε είμαι καλά… Εγώ την κούμπωσα

9 ώρες πριν, akourtisdev είπε

νεο ssd

Αχ μην μου λες τέτοια😂

Στις 26/8/2022 στις 10:47 ΜΜ, Mr.kostas είπε

Αλλά από τη στιγμή που έβαλα το coolermaster τότε άρχισε να μου κάνει τα περίεργα… μήπως φταίει αυτό?

Μήπως σφίξατε πολύ δυνατά το block; Δοκιμάστε αν θέλετε να ξεσφίξετε μισή βόλτα τις βίδες του block.

Πειράξατε και κάτι άλλο στο σύστημα;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως αρχισαν και δεν σε φτανουν τα ρευματα απο το 600αρι που δεν θυμασαι ποιο ειναι ; ........λεω εγω τωρα κανοντας μια σκεψη μ'αυτα που εχεις

Πριν απο την ml240  σε κολλουσε;

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1

3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Μήπως σφίξατε πολύ δυνατά το block; Δοκιμάστε αν θέλετε να ξεσφίξετε μισή βόλτα τις βίδες του block.

Πειράξατε και κάτι άλλο στο σύστημα;

Ε όχι δεν το’χω σφίξει τόσο δυνατά

2 ώρες πριν, triplex1 είπε

Μηπως αρχισαν και δεν σε φτανουν τα ρευματα απο το 600αρι που δεν θυμασαι ποιο ειναι ; ........λεω εγω τωρα κανοντας μια σκεψη μ'αυτα που εχεις

Πριν απο την ml240  σε κολλουσε;

Όχι δε μου κολλούσε πριν βάλω αυτή την ψύξη… Λες να είναι αυτό; Θα το κοιτάξω

Λοιπόν βρήκα το πρόβλημα ανακάλυψα ότι από τις 2 ραμ η μία έχει πρόβλημα γιατί μου το εμφάνισε σε μήνυμα με μια εφαρμογή που λέγετε διάγνωση μνήμης… πάει πιο γρήγορα με την μια ραμ απλά για κάποιο λόγο και πάλι κολλάει μήπως χρειαστεί πάλι format;

Τεσταρα και τις 2 ραμ μια-μια και μια λει πως δεν έχει πρόβλημα εννοώ η άλλη πως έχει.

6 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε

Ε όχι δεν το’χω σφίξει τόσο δυνατά

Όχι δε μου κολλούσε πριν βάλω αυτή την ψύξη… Λες να είναι αυτό; Θα το κοιτάξω

Πες μας ποιο ειναι το 600αρι που εχεις και ποσο καιρο το εχεις  , απο το πλαι εχουν ολα καρτελες  ανοιξε τραβηξε φωτο και ανεβασε

• Like 2

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/sharkoon-psu-series-600-w-80-bronze_3740307
Από κει το είχα πάρει πριν τρεις μήνες σχεδόν

Επίσης μου κάνει τώρα κάτι καινούργιο αφού βρήκα ότι η μία μνήμη έχει πρόβλημα και αφού μένω με την άλλη μία πάει γρήγορα μία κολλάει και πάω να κάνω ενημέρωση των drivers εκει άρχισε να μου βγάζει κάτι χρώματα στην οθόνη λες και έχει φάει μπουνιά η οθόνη… Έκανα μια επανεκκίνηση και έφτιαξε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρωματα αν θα δεις κατα κυριο λογο ειναι απο γραφικα , με τη μια μνημη τρεχει το μηχανημα δεν εχει προβλημα με τα 8gb αν δε κανεις κατι βαρυ...............με μια απλη ματια που εριξα κλεινω εξάρχης στο τροφοδοτικο σου αν και ειναι 3 μηνων δεν εχει καμια σημασια , εγω πιστευω οτι σε πεφτει ''μικρο'' για το συστημα σου και θα σε καλυπτε ενα 750w πιο σωστα.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το αποσυνδεσεις (οχι να το ξηλωσεις για την υδροψυξη μιλαω) και εφ'οσον εχεις την αεροψυξη που ειχες να την κουμπωσεις επανω και να δεις πως συμπεριφερεται (θα χρειαστεις σιγουρα παστα βγαζοντας & βαζοντας)

Πιστευω οτι ολα τα παρατραγουδα σου ειναι απο τα ρευματα

Επεξ/σία από triplex1
  • Thanks 1

18 ώρες πριν, triplex1 είπε

Χρωματα αν θα δεις κατα κυριο λογο ειναι απο γραφικα , με τη μια μνημη τρεχει το μηχανημα δεν εχει προβλημα με τα 8gb αν δε κανεις κατι βαρυ...............με μια απλη ματια που εριξα κλεινω εξάρχης στο τροφοδοτικο σου αν και ειναι 3 μηνων δεν εχει καμια σημασια , εγω πιστευω οτι σε πεφτει ''μικρο'' για το συστημα σου και θα σε καλυπτε ενα 750w πιο σωστα.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το αποσυνδεσεις (οχι να το ξηλωσεις για την υδροψυξη μιλαω) και εφ'οσον εχεις την αεροψυξη που ειχες να την κουμπωσεις επανω και να δεις πως συμπεριφερεται (θα χρειαστεις σιγουρα παστα βγαζοντας & βαζοντας)

Πιστευω οτι ολα τα παρατραγουδα σου ειναι απο τα ρευματα

Μάλιστα με το που έβγαλα τι μια μνήμη πήγαινε γρήγορα κανονικά αλλά πιστεύω ότι έχεις δίκιο με την υδρόψυξη άμα είναι να βάλω την παλιά μου ψήκτρα που ήταν επισης μια coolermaster… Θα το κάνω και για κάτι νεότερο θα στείλω…Ευχαριστω πολύ!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...