Tzini_Gr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Καλησπερα, Ψηνομαι να προβω στην αγορα του i30 HB 1.0T 120ps 6MT PREMIUM που ειναι η πιο απλη εκδοση. Το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις / αποδοση; Επιπλεον γενικοτερα ανα περιοδους βαζουν τπτ εκπτωσεις; Σκοπος ειναι να δωσω γυρω στα 10k μπροστα και τα αλλα με δοσεις. το επιτοκιο βλεπω μπαινει αυτοματα 7. κατι %. Αυτο μπορω να το διαπραγματευτω; 3
Fordakias7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Πολύ καλό αμάξι το ι30 αλλά δεν θα το διάλεγα σε καμία περίπτωση με τον 1000αρι πέφτει λίγο μικρός για το σκάφος του μια εξαιρετική επιλογή είναι ο 1.5 στα 160 ο οποίος εκτός πόλης πετυχαινει μέχρι και καλύτερη κατανάλωση από τον 1.0 Πάντως αν είναι να πας στο 1.0 120 άλογα γιατί όχι κορολλα 1.2 115 που είναι ανώτερο οδηγικά; 0-100 11.1 το ι30 0-100 9.3 το κορολλα και με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (απλώνει πιο καλά) Πολλαπλών συνδέσμων κορολλα vs ημιακοπτου άξονα το ι30 Δεν είμαι σε καμία περίπτωση τογιοτακας απλά το 1.0 δεν το θεωρώ καθόλου καλή αγορά. Τους χρόνους τους έβαλα όχι για καγκουρια για να κάνεις πατήματα από στάση η κάτι τέτοιο απλα για να δείξω ότι το ι30 υστερεί σε δύναμη από τον ανταγωνισμό (μειωμένη ενεργητική ασφάλεια ειδικά σε προσπεράσεις)και τσάμπα αυξημένη κατανάλωση λόγω απώλειας ιπποδύναμης η αυξημένου βάρους 5
Dimi00 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Ειναι πολύ καλό, εαν εχεις παρκινγκ. το σκεφτομουν για αγορά, ομως για Αθήνα ειναι λιγο ογκωδες πιστεύω. Ετσι πηγα στο ι20 Το επιτοκιο δε διαπραγματευεται. Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλό. 2
GeorgeTrzs Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Fordakias7 είπε Πολύ καλό αμάξι το ι30 αλλά δεν θα το διάλεγα σε καμία περίπτωση με τον 1000αρι πέφτει λίγο μικρός για το σκάφος του μια εξαιρετική επιλογή είναι ο 1.5 στα 160 ο οποίος εκτός πόλης πετυχαινει μέχρι και καλύτερη κατανάλωση από τον 1.0 Πάντως αν είναι να πας στο 1.0 120 άλογα γιατί όχι κορολλα 1.2 115 που είναι ανώτερο οδηγικά; 0-100 11.1 το ι30 0-100 9.3 το κορολλα και με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (απλώνει πιο καλά) Πολλαπλών συνδέσμων κορολλα vs ημιακοπτου άξονα το ι30 Δεν είμαι σε καμία περίπτωση τογιοτακας απλά το 1.0 δεν το θεωρώ καθόλου καλή αγορά. Τους χρόνους τους έβαλα όχι για καγκουρια για να κάνεις πατήματα από στάση η κάτι τέτοιο απλα για να δείξω ότι το ι30 υστερεί σε δύναμη από τον ανταγωνισμό (μειωμένη ενεργητική ασφάλεια ειδικά σε προσπεράσεις)και τσάμπα αυξημένη κατανάλωση λόγω απώλειας ιπποδύναμης η αυξημένου βάρους Το i30 είχε ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση...άλλαξε πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι???
GIS Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Με επιφυλαξη... αλλα σχετικα με τις Multi-link αναρτησεις πισω νομιζω οτι ισχυει το εξης: - Ολα τα 1.5 Turbo (160ps) εχουν ανεξαρτητως εκδοσης. - Τα 1.0 εχουν μονο στην N Line - Το 1.5 DPi (110ps) δεν εχει Θα συμφωνησω και εγω οτι το. 1.5 (160ps) ειναι εξαιρετικο. 1
Fordakias7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, GeorgeTrzs είπε Το i30 είχε ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση...άλλαξε πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι??? Έτσι είχα διαβάσει δεν ξέρω αν είναι 100% Όσες δοκιμές και reviews έχω δει λένε υστερεί σε επιδόσεις δεν ξέρω γιατί ίσως λόγω κλιμάκωσης σασμάν; Επειδή δεν είναι τόσο γεμάτο το μοτέρ σε όλο το φάσμα; Πάντως από το κορολλα το οποίο υποτίθεται ότι είναι 4 άλογα περισσότερα είναι πολύ πιο αργό και σε ρεπριζ και σε τελικές. Το 1.5 160 είναι εξαιρετική επιλογή.
Sakiz105 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε Καλησπερα, Ψηνομαι να προβω στην αγορα του i30 HB 1.0T 120ps 6MT PREMIUM που ειναι η πιο απλη εκδοση. Το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις / αποδοση; Επιπλεον γενικοτερα ανα περιοδους βαζουν τπτ εκπτωσεις; Σκοπος ειναι να δωσω γυρω στα 10k μπροστα και τα αλλα με δοσεις. το επιτοκιο βλεπω μπαινει αυτοματα 7. κατι %. Αυτο μπορω να το διαπραγματευτω; Έκανα παραγγελία το 1.5 Nline fastback τον Ιούνιο (περίπου δεκέμβριο θα έρθει). Και εγώ με 10κ μπροστά και τα υπόλοιπα δόσεις. Επιτόκιο μου έδωσαν 6,9% για 7 χρόνια (αρχικά για 5 πήγαινα αλλά είτε 3 είτε 7 το ίδιο ήταν το επιτόκιο). Μερικά πράγματα. Το 1,0 με το 1,5 δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά σε κατανάλωση και όπως ανέφεραν, σε αντίθεση με τον 1,5 που είναι στα ίδια με τον 1.5 tsi της VW, ο 1,0 δεν είναι αντίστοιχος των ecoboost και 1,0 tsi που καταφέρνουν και 6 λίτρα μέσα σε πόλη (το έχω δει σε ibiza). Δεν θα πω κάτι για το mild hybrid καθώς δεν έχω δοκιμάσει το απλό για να ξέρω. Δες λίγο τις διαφορές στις εκδόσεις και αν πιστεύεις θα σου λείψει κάτι. Εϊτε τα trims είτε το HB/FB. Εγώ ψύριζα καιρό το HB ωστόσο όταν είδα το FB το λάτρεψα. Σε premium/distinctive οι βασικές διαφορές έιναι κλιματισμός-πίνακας οργάνων, ζάντες, σκουρόχρωμα παράθυρα. Ωστόσο αλλάζει και το μέγεθος της οθόνης. Σε Nline δίνει και άλλα εξτρά. Τώρα για την πίσω ανάρτηση, Σε Hatchback 1,0 είτε 48v είτε απλό, σε premium/distinctive σου δίνει torsion beam, ενώ σε 1,5 όλες τις εκδόσεις σου δίνει Multi Link, όπως και στην NLINE σου δίνει multilink και στην 1,0 έκδοση. Στο fastback πάλι, έχει multilink σε όλες τις εκδόσεις και για αυτό κάνει και 500 ευρώ ακριβότερα. Για αυτό που λες ξεκινάει απτά 18890 με το κόκκινο χρώμα (εμένα μου άρεσε,αυτό πήρα. Μην με ακούς για το χρώμα όμως,δεν δίνω σημασία επειδή ξέρω πως θα έχει rock chips στο καπό πάνω στην εβδομάδα) Αν είσαι σαν και εμένα πάντως, δες και το fastback αλλά και την hatchback 1,5 έκδοση ακόμα και στην Premium στα 20890. Επίσης ποια άλλα έχεις κοιτάξει/κοιτάς? Για να έχουμε μια ιδέα τι ψάχνεις 1 2
Tzini_Gr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπερα σε ολους και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Αρχικα το budget σιγουρα ειναι στα 20K ταβανι. στην αρχη ειχα στο μυαλο το fastback γτ πραγματικα απο εμφανισει μ αρεσει παρα πολυ. Αλλα δυστηχως η γυναικα επειδη εχει συνηθησει στα μικρα αμαξια, με θα χει θεμα στο παρκαρισμα. Επιπελον στο σπιτι που μενω (ενικοιο) δεν ξερω αν χωρα στο παρκινγκ του σπιτιου (θα πρεπει δλδ να τα κανω test drive η να το νοικιασω μια μερα να δω) Εννοειται πως αν μπορεσω για το fastback, θα το κλεισω... κατα δευτερον θελω να μεινω στα 1000κυβικα λογο κοστους που ανεβαινει η τιμη... τι ειναι το HB & FB? σρυ που ρωταω... υβριδικο και το αλλο fuel? δλδ αμολυβδη; EDIT: HB / FB εννοεις hatchback/fastback ε; Κατα τριτον, λογω του budget κοιταζα και τα kia αλλα νμζ τα hyundai ειναι οτι πιο vfm και απο γνωστους που ειχαν getz & i10 (του 2018) & accent (2004) φαινεται οτι ειναι σκυλια Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από Tzini_Gr
Tzini_Gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 επανερχομαι στο θεμα με τις εξης ερωτησεις. 1/ η εκδοση του υβριδικου αξιζει με τν εννοια της μικροτερης καταναλοσης σε βενζινη; και γενικοτερα αξιζει στο συγκεκριμενο αμαξι; 2/ επιπλεον, ολοι οι αντιπροσωποι εχουν το ιδιο επιτοκιο; (με την προυποθεση στανταρ ποσο ως προκαταβολη) ή ο καθε αντιπροσωπος παιζει με τα επιτοκια; 3/ ολοι οι αντιπροσωποι πουλανε στην ιδια λιανικη τιμη; 4/ με τεστ drive τι παιζει; το παιρνεις φαση μια μερα ή το οδηγας μονο με καποιον απο αυτους μεσα;
kaktos77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε επανερχομαι στο θεμα με τις εξης ερωτησεις. 1/ η εκδοση του υβριδικου αξιζει με τν εννοια της μικροτερης καταναλοσης σε βενζινη; και γενικοτερα αξιζει στο συγκεκριμενο αμαξι; 2/ επιπλεον, ολοι οι αντιπροσωποι εχουν το ιδιο επιτοκιο; (με την προυποθεση στανταρ ποσο ως προκαταβολη) ή ο καθε αντιπροσωπος παιζει με τα επιτοκια; 3/ ολοι οι αντιπροσωποι πουλανε στην ιδια λιανικη τιμη; 4/ με τεστ drive τι παιζει; το παιρνεις φαση μια μερα ή το οδηγας μονο με καποιον απο αυτους μεσα; 1. Είναι mild hybrid, που σημαίνει ότι δεν θα δεις και τρομερή οικονομία. Δεν είναι full hybrid, όπως πχ βγάζουν το kona. 2. Όχι, κάθε αντιπρόσωπος έχει τα δικά του επιτόκια και έξοδα δανείου που θέλει αυτός και συμφωνεί με την τράπεζα, ώστε να βγάλει και από εκεί, οπότε πρέπει να ψάξεις να βρεις και να πας σε όλους όσους μπορείς. 3. Κατά βάση ναι, η τιμή θα είναι η ίδια, εκτός αν κάποιος έχει κανένα κομμάτι με παλιά τιμή και στο δώσει λίγο φθηνότερα, γιατί αυτό το διάστημα οι τιμές ανεβαίνουν ανά δίμηνο. Από εκεί και πέρα διαφοροποιούνται τα δώρα που σου κάνει κάθε αντιπρόσωπος δηλαδή τα έξτρα που μπορεί να σου βάζει δωρεάν πάνω, αλλά μην περιμένεις τίποτα τρελά, αντί για συναγερμό και πατάκια, να σου βάλει στην καλύτερη αισθητήρες κλπ 4. Μόνο με κάποιον από αυτούς, για κανένα μισάωρο περίπου, κάνετε 4-5 χιλιόμετρα κοντά στην αντιπροσωπεία ώστε να το δεις. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από kaktos77 1
Tzini_Gr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 καλησπερα σας, επανερχομαι στο θεμα, οπου και αν ρωτησα η παραδωση φτανει μεχρι και τους 8μηνες! ετυχε σε μια αντιπρωσοποια να το βρω απο τεστ ντραιβ αλλα το ειχε κλεισει δυστηχς αλλως για αγορα... σε περιπτωση μεταχειρισμενου, υπαρχει κανεις απο αθηνα ωστε με λαπτππ κτλπ να πιστοποιησεο αν οντως τα αναγραφωμενα χιλιομετρα ειναι αληθηνα η πειραγμενα;
Black Demis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Το έχω οδηγήσει μερικές φορές, σαν ποιότητα κλπ όλα καλά, ο κινητήρας μετσ της 2500 rpm πάει πολύ καλά. Τα ζωρια είναι στην πόλη όπου είσαι σταματά ξεκινά και στης χαμηλές στροφές όπου η τούρμπο κοιμάτε και αμάξι σέρνεται(λογικό 1000 cc με κλειστή τουρμπίνα στην εκκίνηση) Βέβαια αυτό που οδήγησα δεν είχε 48 volt hybrid μονάδα, πιστεύω σε hybrid όλα τα θέματα που περιγράφω δεν υπάρχουν
korakios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tzini_Gr είπε σε περιπτωση μεταχειρισμενου, υπαρχει κανεις απο αθηνα ωστε με λαπτππ κτλπ να πιστοποιησεο αν οντως τα αναγραφωμενα χιλιομετρα ειναι αληθηνα η πειραγμενα; απο μάντρα λες αγορά ? ρίσκο τα εισαγόμενα ,ακόμα και με γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων (εννοείται μόνο κάτι τέτοιο δέχεσαι, όχι οτι σε εξασφαλίζει) , πάντως μπορείς να πας αντιπροσωπεία για έλεγχο
Tzini_Gr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 56 minutes ago, korakios said: απο μάντρα λες αγορά ? ρίσκο τα εισαγόμενα ,ακόμα και με γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων (εννοείται μόνο κάτι τέτοιο δέχεσαι, όχι οτι σε εξασφαλίζει) , πάντως μπορείς να πας αντιπροσωπεία για έλεγχο οχι μαντρα, απο εκθεσεις μεταχειρησμενων που εχουν βιτρινα εννοω.. η αντιπροσωπεια αν το παε βλεπει τα πραγματικα χιλιομετρα;
korakios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Tzini_Gr είπε οχι μαντρα, απο εκθεσεις μεταχειρησμενων που εχουν βιτρινα εννοω.. η αντιπροσωπεια αν το παε βλεπει τα πραγματικα χιλιομετρα; κανονικά ναι , (το "από εκθέσεις μεταχειρισμένων" δεν αποκλείει να είναι εισαγωγής) , θα ρωτήσεις όμως τον τρόπο εξακρίβωσης και θα πάρεις και χαρτί ελέγχου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα