Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα προσπαθώ να μάθω.

Είμαι τα μαύρα και είναι η σειρά μου γιατί ο Πύργος δεν μπορεί να φάει την πριγκίπισσα; Ευχαριστώ πολύ 

IMG_20220824_231817.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, petros_samurai είπε

Πριγκίπισσα έγραψα; Χαχαχα σκεφτόμουν την γυναίκα μου ☺️

Σας ευχαριστώ πολύ, τι υπέροχο παιχνίδι!!!

Διαβάζει το φόρουμ ε;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ούτε χάνεις ούτε ρουά μάτ είναι γιατί πολύ απλά είναι μια κίνηση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι παράνομη (όπως και να πας το πιόνι πίσω). Εκθέτεις το βασιλιά σου και αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό ισχύει για όλες τις κινήσεις.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Adrian είπε

Ούτε χάνεις ούτε ρουά μάτ είναι γιατί πολύ απλά είναι μια κίνηση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι παράνομη (όπως και να πας το πιόνι πίσω). Εκθέτεις το βασιλιά σου και αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό ισχύει για όλες τις κινήσεις.

ακριβώς! Ο πύργος είναι καρφωμένος όπως είθισται να λέγεται. 

Δημοσ.

Ο πύργος είναι "pinned" (δε μπορεί να κινηθεί) διότι αν (θεωρητικά) έφευγε από εκεί που είναι, άφηνε εκτεθειμένο το βασιλιά, οπότε τέλος παιχνιδιού. Στο σκάκι όμως δεν επιτρέπεται να αφήσεις εκτεθειμένο το βασιλιά, συνεπώς απαγορεύεται να κινήσεις τον πύργο. 

Γενικά για τον μαύρο είναι δύσκολα στημμένο το παιχνίδι, παίζει να κάτσει ματ σε 3-4 κινήσεις.

Δημοσ.

Aπαντησαν ηδη.. Επαιζα απο μικρος κ το ειχα παρατησει το αθλημα μεχρι που βρηκα αυτο το καναλι :

https://www.youtube.com/channel/UCL5YbN5WLFD8dLIegT5QAbA

και ξανασχοληθηκα τα τελευται 1-2 χρονια. Ριξε μια ματια εχει top παρτιδες και θα σε ωθησει να μαθεις πολλα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...