hisXLNC Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα στο forum, αγόρασα ένα μεταχειρισμένο επεξεργαστή και motherboard πριν λίγους μήνες αλλά μόλις παρατήρησα ότι η κάρτα γραφικών μου τρέχει σε x8 pcie mode ενώ θα έπρεπε να τρέχει x16. Καταλαβαίνω ότι πρακτικά δεν έχει διαφορά στην απόδοση, αλλά επειδή θέλω να αναβαθμίσω σε pcie ssds τους πολλούς sata δίσκους μου, οι οποίοι θα δεσμεύουν κάποια lanes φοβάμαι μην πέσει σε x4 mode η gpu (αν αυτό γίνεται βέβαια), αλλα επίσης θα ήθελα για το γαμώτο να τρέχει x16. Γενικά δεν έχω άλλες συσκευές pcie πάνω και ο επεξεργαστής μου έχει αρκετά lanes. Μπορώ κάπως να αλλάξω το mode; To bios μου ειναι το πιο πρόσφατο και δεν έχει επιλογή να αλλάξω το mode απο x8 σε x16. Σας παραθέτω και τα specs του μηχανήματος αναλυτικά. Κάπου διάβασα ότι μπορεί η motherboard να το ρίχνει μόνη της σε x8 για power saving, αλλά μετά από gaming δεν είδα διαφορά. (Όλους τους δίσκους τους χρειάζομαι για video editing, έχουν λόγο ύπαρξης γενικά... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 μια χαρα τρεχει η καρτα ρε μπαρκαρουτσο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Λες ότι χρειάζεσαι πολλούς δίσκους για video editing ( αν τους ειχες σε raid 0 θα συμφωνούσα) Δηλαδή αν ειχες έναν αλλά αρκετά γρήγορο nvme δεν θα μπορούσες να κανείς video editing. Pcie ssds? Στην θέση σου θα αναβάθμιζα σε πιο σύγχρονο σύστημα με nvme θύρες παρά να πέταγα τα λεφτά σε pcie ssds…. (Εκτός και τους έχεις βρει φτηνά ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hisXLNC Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, dsi44 είπε μια χαρα τρεχει η καρτα ρε μπαρκαρουτσο Αφου λέει @ x8 δεν θα έπρεπε να λέει @ x16 ; 21 λεπτά πριν, atheatos είπε Λες ότι χρειάζεσαι πολλούς δίσκους για video editing ( αν τους ειχες σε raid 0 θα συμφωνούσα) Δηλαδή αν ειχες έναν αλλά αρκετά γρήγορο nvme δεν θα μπορούσες να κανείς video editing. Pcie ssds? Στην θέση σου θα αναβάθμιζα σε πιο σύγχρονο σύστημα με nvme θύρες παρά να πέταγα τα λεφτά σε pcie ssds…. (Εκτός και τους έχεις βρει φτηνά ) Αυτό είναι το πλάνο, λιγότεροι και πιο γρήγοροι nvme (αυτό έννοουσα με pcie). Η mobo έχει 4 θέσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Είναι σίγουρο στο σωστό σλοτ; Αν ναι, βγάλε, καθάρισε το σλοτ από την σκόνη και ξαναβάλτην. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Σου λέει ότι ΤΏΡΑ τρέχει στο χ8 γτ προφανώς δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Κατέβασε το gpu-z και κατά το render κουμπί. Θα πάει χ16 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, hisXLNC είπε Αφου λέει @ x8 δεν θα έπρεπε να λέει @ x16 ; Αυτό είναι το πλάνο, λιγότεροι και πιο γρήγοροι nvme (αυτό έννοουσα με pcie). Η mobo έχει 4 θέσεις. Διάβασε το manual της Mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hisXLNC Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, hln3 είπε Είναι σίγουρο στο σωστό σλοτ; Αν ναι, βγάλε, καθάρισε το σλοτ από την σκόνη και ξαναβάλτην. Ήταν στο σωστό σλοτ, αλλα όντως την έβγαλα, καθαρισα επαφές και σλοτ και όταν την ξαναέβαλα δούλεψε κανονικά στο x16. Οπότε αυτό ήταν! Σε ευχαριστώ! 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε Σου λέει ότι ΤΏΡΑ τρέχει στο χ8 γτ προφανώς δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Κατέβασε το gpu-z και κατά το render κουμπί. Θα πάει χ16 Το έκανα και δεν άλλαξε κάτι στο render, έβγαλα την κάρτα και την ξαναέβαλα και δούλεψε κανονικά! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, hisXLNC είπε Ήταν στο σωστό σλοτ, αλλα όντως την έβγαλα, καθαρισα επαφές και σλοτ και όταν την ξαναέβαλα δούλεψε κανονικά στο x16. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα