Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Γράφω αυτό το ποστ για να μου πείτε την γνώμη σας.

Αυτή την περίοδο, θα ξεκινούσα ιδανικά την δεύτερη ακαδημαική χρονιά του μεταπτυχιακό μου.

Το θέμα είναι ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων μου αδυνατό να πληρώσω τα δίδακτρα του τρέχουντου έτους και η μόνη λύση στην οποία κατέληξα είναι να πάρω την απόφαση να το διακόψω, παρότι μου αρέσει πολύ.

Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι το πάλεψα πολύ να φτάσω ως εδώ άλλα δεν πειράζει.

Αξίζει να ψάξω για δουλειά και να ξεκινήσω κάποιο άλλο μεταπτυχιακό όταν μαζέψω κάποια χρήματα; Αν γίνει αυτό, αυτό που με προβληματίζει είναι πως θα βγώ στην αγορά εργασίας του τομέα μου πολύ αργά.

Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας.

Υ.Γ Θα μπορούσα να πάρω φοιτητικό δάνειο, αλλά πήρα πέρισυ έτσι ώστε να πληρώσω το πρώτο έτος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pi314 είπε

Τσέκαρες αν δικαιούσαι υποτροφία με εισοδηματικά κριτήρια???

Θεωρούμαι ακόμα προστατευόμενο μέλος, και εκτός αυτού το μεταπτυχιακό είναι στο εξωτερικό.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Grsk25 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Γράφω αυτό το ποστ για να μου πείτε την γνώμη σας.

Αυτή την περίοδο, θα ξεκινούσα ιδανικά την δεύτερη ακαδημαική χρονιά του μεταπτυχιακό μου.

Το θέμα είναι ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων μου αδυνατό να πληρώσω τα δίδακτρα του τρέχουντου έτους και η μόνη λύση στην οποία κατέληξα είναι να πάρω την απόφαση να το διακόψω, παρότι μου αρέσει πολύ.

Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι το πάλεψα πολύ να φτάσω ως εδώ άλλα δεν πειράζει.

Αξίζει να ψάξω για δουλειά και να ξεκινήσω κάποιο άλλο μεταπτυχιακό όταν μαζέψω κάποια χρήματα; Αν γίνει αυτό, αυτό που με προβληματίζει είναι πως θα βγώ στην αγορά εργασίας του τομέα μου πολύ αργά.

Υ.Γ Θα μπορούσα να πάρω φοιτητικό δάνειο, αλλά πήρα πέρισυ έτσι ώστε να πληρώσω το πρώτο έτος.

Δε δικαιουσαι αναβολη για καποιο διαστημα πχ ενα χρονο??

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Δε δικαιουσαι αναβολη για καποιο διαστημα πχ ενα χρονο??

Δυστυχώς όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Grsk25 είπε

Πόσο είσαι;

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Grsk25 είπε

25

Έχεις γύρω στα 40 χρόνια καριέρας ακόμα μπροστά σου, δε ξέρω αν το έχεις καταλάβει :P 

Σιγά την αργοπορία.

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Grsk25 είπε

Ναι σωστό και αυτό :)

Με λίγα λόγια, αφού δε βγαίνεις οικονομικά αυτή την περίοδο και αφού απ' ότι καταλαβαίνω είναι αδύνατον να βάλουν πλάτη οι γονείς, αναπόφευκτα πρέπει να βγεις στην αγορά εργασίας, ιδανικά στον κλάδο σου (με τι ασχολείσαι;;). Βλέπω είσαι στο εξωτερικό, σε ποια χώρα; Παίζει να βρεις εκεί δουλεία;

Έπειτα, συνεχίζεις αν σε ενδιαφέρει ακόμα με κάποιο μεταπτυχιακό.

Όσον αφορά το άγχος σου για την αργοπορία, θαρρώ ότι είσαι αρκετά μικρός για να αγχώνεσαι γι' αυτό το λόγο. Αλίμονο να αρχίσουν να αγχώνονται οι 25-26-27-28ρηδες για αργοπορία (πάντα εφόσον ασχολούνται με κάτι ακαδημαικά (μάστερ, PhD) και όχι απλά κάθονται χωρίς να κάνουν κάτι).

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanis13 είπε

Με λίγα λόγια, αφού δε βγαίνεις οικονομικά αυτή την περίοδο και αφού απ' ότι καταλαβαίνω είναι αδύνατον να βάλουν πλάτη οι γονείς, αναπόφευκτα πρέπει να βγεις στην αγορά εργασίας, ιδανικά στον κλάδο σου (με τι ασχολείσαι;;). Βλέπω είσαι στο εξωτερικό, σε ποια χώρα; Παίζει να βρεις εκεί δουλεία;

Έπειτα, συνεχίζεις αν σε ενδιαφέρει ακόμα με κάποιο μεταπτυχιακό.

Όσον αφορά το άγχος σου για την αργοπορία, θαρρώ ότι είσαι αρκετά μικρός για να αγχώνεσαι γι' αυτό το λόγο. Αλίμονο να αρχίσουν να αγχώνονται οι 25-26-27-28ρηδες για αργοπορία (πάντα εφόσον ασχολούνται με κάτι ακαδημαικά (μάστερ, PhD) και όχι απλά κάθονται χωρίς να κάνουν κάτι).

Προς το παρόν είμαι Ελλάδα.

Ασχολούμαι με την ανάλυση μεγάλων δεδομένων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Grsk25 είπε

Θεωρούμαι ακόμα προστατευόμενο μέλος, και εκτός αυτού το μεταπτυχιακό είναι στο εξωτερικό.

Και στο εξωτερικό σου δίνουν υποτροφίες με βάση το οικογενειακό εισόδημα από όσο ξέρω. Σε ποια χώρα είναι το μεταπτυχιακό?

Δημοσ.

Όντως, σε ποια χώρα είναι το μεταπτυχιακό; Δύσκολο μου φαίνεται να μην υπάρχει η δυνατότητα διακοπής για ένα έτος. Δηλαδή αν κάποιος αρρωστήσει για 1 μήνα χάνει το μεταπτυχιακό; Για ψάξ’το λίγο. 

• Like 2
Δημοσ.

ψαξτο περισσότερο μηπως βρεις καποιο τρόπο. ειτε να παρεις καποια υποτροφία  ειτε να βάλεις δόσεις είτε να αναλάβεις κάποιο έργο για τη σχολή. μου φαίνεται περιεργο που δε μπορείς να διακόψεις για ενα ετος και να συνεχίσεις μετά.

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Τελικά πάλι καλά μπόρεσα να πάρω 12 μήνες ακαδημαϊκή άδεια. Μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος :) 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...