Προς το περιεχόμενο

Lies of P [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2023 στις 7:11 ΜΜ, sleepychris είπε

μολις το τελειωσα και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω εκεινους που κλαιγονται οτι το παιχνιδι ειναι δυσκολο και μη-προσβασιμο.

ευχάριστο,βατό, ωραιο art direction (ειδικα στο πρωτο μισο που θυμιζε bloodborne,στο δευτερο μισο ηταν κόπια ds3 & elden ring), πολυ ενδιαφερον το mechanic του να δημιουργεις δικα σου οπλα.

εν ολιγοις, απο τα καλα soulslikes.

Είναι ανάλογα πως εκτιμάς την δυσκολία.Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι τα souls είναι μεν δύσκολα αλλά στην πλειοψηφία είναι δίκαια(λογικό tracking , καλό attack timing , καλά στη πλειοψηφία hitbox κλπ κλπ)

Εγώ το lies of p δεν το βρήκα δίκαιο.Στις περισσότερες τον περιπτώσεων κάνει αυτό που εκευρίζει τους πεισσότερους στο dark souls 3-Elden Ring , αφύσικα delayed charges που μετά έχουν αστραπιαίο swing.Όταν η συντριπτική πλειοψηφία τον εχθρών χρησημοποιεί delayed attacks είναι gimmick.Θα πρέπει να απλά να συνηθήσεις πόσο delay έχει ο καθένας.

Ο φυσιολογικός άνθρωπος όταν δεί κάποιον να σηκώνει τη σπάθα να σε κοπανίσει θα κάνει dodge/parry...έλα όμως που εχθρός μπορεί να κρατίσει το χέρι και 1-2-3-4 δεύτερα μέχρι να κάνει attack...

Πέραν αυτού το tracking τον εχθρών είναι γελοίο.Πολλές στιγμές είναι σαν να κάνουν ice skate οι εχθροί κυνηγόντας να με χτυπήσουν πάνω στο animation της κίνησης έτσι , χωρίς ουσιαστικά να περπατάνε.

Τέλος , αν και αυτό δεν είναι κατά του παιχνιδιού , το dodge εδώ είναι σχεδόν ανούσιο.Αυτό που έχει σημασία είναι το guard/parry.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κανείς τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι.Ειδικά στα τελευταία boss που είναι Jedi Ninja βαράω 13 hit στη σειρά η ταχύτητα του χαρακτήρα δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις άρα απαραίτητα guard.

Το easy mode είναι καλο guard regain , γρήγορο fable charge , καλό fable art και σχετικά γρήγορο όπλο.Fable arts σκάνε 2-3-4-5Κ damage οπότε είναι must.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 3
Δημοσ.

εφοσον το παιχνιδι βασιζεται στη λογικη του parry, ειναι φυσιολογικο να παιζει με πολυ delay.
επισης, αν παιξεις σωστα με τα p-organs μπορεις να βγαλεις το μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου με dodge.

ειμαι τωρα στο ng+ κι εκει σου ανοιγει και εκτο tree στα p-organs.

και μιας και θετεις ζητημα συγκρισης με τα της FromSoftware, το Lies of P ειχε πολυ καλυτερη καμερα (ειδικα στα boss fights)...

Δημοσ.

Για μένα ένα μεγάλο ++ σε σχέση με τα souls (+bloodborne/elden ring) είναι τα γραφικά που είναι εντυπωσιακά αλλά κυρίως το frame rate που δεν είναι κλειδωμένο στα 60 fps (γνωρίζω για τα mods αλλα δεν θα έπρεπε να βάλεις mod για unlocked framerate).

Ουσιαστικά είναι το πρώτο next gen soulslike, το έχω ευχαριστηθεί πολύ μέχρι στιγμής (8ο chapter).

Για dodge/parry είναι mixed κατάσταση, σχεδόν όλα τα boss έχουν attacks που μπορούν να γίνουν block/parry και άλλα που είναι σχεδόν αδύνατο να τα μπλοκάρεις και εκεί θέλει dodge/τρέξιμο. Επίσης legion arms και fable arts πολύ καλές ιδέες (αν και.. κλεμένες :) )

• Like 1
Δημοσ.

legion arms για μενα ειναι too weak και fable arts δηλαδη στην ουσια να κανεις extend το weapon αλλα με μπαρα ενεργειας ειναι κακη αντιγραφη απο το bloodborne

Δημοσ.

το πρωτο μου πηρε ακριβως 31 ωρες με πολυ exploring.
τωρα στο δευτερο, εχω φτασει ηδη στη μεση μεσα 7 ωρες.

δεν ανεβαινει η δυσκολια οσο θα ηθελα στο ng+.

Δημοσ.
15 hours ago, sleepychris said:

το πρωτο μου πηρε ακριβως 31 ωρες με πολυ exploring.
τωρα στο δευτερο, εχω φτασει ηδη στη μεση μεσα 7 ωρες.

δεν ανεβαινει η δυσκολια οσο θα ηθελα στο ng+.

Ενώ είχα την ίδια εντύπωση όταν πρωτοξεκίνησα το NG+, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν το παρατηρήσεις ακόμα και τα πιο απλά puppets κόβουν κομμάτια. Εγώ έχω 27 Vitality 85 level και μου κάνουν καλό damage. Απλά επειδή στο πρώτο playthrough πήγα για 100% και έψαξα όλα τα quartz κτλ. πλέον ξέρω κάθε ambush, την κίνηση κάθε αντιπάλου και boss και τα perfect guards μου πλέον βγαίνουν αβίαστα. 

Επίσης το P-organ στο δεύτερο playthrough μπορεί να σε κάνει OP, επειδή ξέρεις τι χρειάζεσαι για το build σου. Διάβασα ότι στο τέλος τα bosses δεν συγχωρούν. Τα patterns του

Spoiler

Nameless Puppet

πάντως δεν με είχαν δυσκολέψει. Μου είχε φανεί πολύ πιο εύκολος από

Spoiler

τη Laxasia, η οποία ήταν απρόβλεπτη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ισχυει αυτο που λες οτι κανουν ακομη και τα απλα mobs παραπανω damage, αλλα εχοντας 11 cells οπου το καθενα γεμιζει τη μιση μπαρα (εχω 40 lvls στο vitality), πραγματικα δεν μου λεει κατι.

γενικα, προς το τελος του,το παιχνιδι σου δινει ολα τα εργαλεια για να γινεις οχι απλα op,για να γινει το παιχνιδι braindead easy.

τα τελευταια 3 grindstones,σου δινουν το παιχνιδι στο πιατο.
ειδικα αν τα συνδιασεις σωστα με τα p-organs.

Επεξ/σία από sleepychris
Δημοσ.
Στις 18/10/2023 στις 2:18 ΜΜ, sleepychris είπε

εφοσον το παιχνιδι βασιζεται στη λογικη του parry, ειναι φυσιολογικο να παιζει με πολυ delay.

Απο που και ως που είναι φυσιολογικό ? Απο που προκύπτει πως παιχνίδια με parry έχουν τρελό delay πόσο μάλλον στην πλειοψηφία τον εχθρών.

επισης, αν παιξεις σωστα με τα p-organs μπορεις να βγαλεις το μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου με dodge.

Εννοείς το 2ο run καθώς στο πρώτο αν δεν κάτσεις να δείς online build χλωμό να ''παίξεις σωστά'' p-organs..

ειμαι τωρα στο ng+ κι εκει σου ανοιγει και εκτο tree στα p-organs.

Απάντησες μόνος σου στο παραπάνω που έγραψα.

και μιας και θετεις ζητημα συγκρισης με τα της FromSoftware, το Lies of P ειχε πολυ καλυτερη καμερα (ειδικα στα boss fights)...

Αυτό είναι γνώμη σου.Για εμένα έχει το ίδιο κακή και έχω στιγμές καταγράψει που δεν καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ ή στιγμές που γίνεσαι locked.

Δημοσ.

Εγώ μια χαρά ευχαριστημένος ήμουν με το πως έπαιξα τα P-Organs και το build μου πάντως. Δεν χρειάστηκε να δω κανένα guide και βρήκα το όλο "RPG σύστημα" του πολύ πιο βατό από Elden Ring για παράδειγμα. Στα RPG της FromSoftware σχεδόν επιβάλλεται να δεις οδηγούς για side quests και για builds...

Προσωπικά είχα παίξει όλο το παιχνίδι πριν βγει το patch 1.2, με εξαίρεση του Magnus (με πρόλαβε το patch). Το μόνο λογικό balance που θεωρώ έφερε το 1.2 Patch ήταν στη ζωή της δεύτερης φάσης αυτού του Boss. Τα υπόλοιπα που έφαγαν nerf δε με δυσκόλεψαν τόσο. Γενικά το παιχνίδι είναι πολύ πιο βατό από όλα τα παιχνίδια της FromSoftware. Και φυσικά αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητικό στοιχείο. Είναι απλά μια διαφορετική εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά και εδώ χωρις οδηγό, απλά θα χάσεις side quest/διαφορετικά τέλη, ειδικά μιας και ο μηχανισμό Lie or Truth δεν ειναι καθόλου ξεκάθαρος στο παιχνίδι πως λειτουργεί και πως επηρεάζει τον κόσμο/τέλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mα σα Πινόκιο που εισαι -  Lie your ass off το λεει και ο τιτλος . Δεν θυμαμαι να εκανα ποτε επιλογη tell the truth . Lie ηταν παντα η καλυτερη και ουσιαστικα δεν εχεις επιλογη :P * Ευτυχως δεν εχασα side quests - εχασα ομως μια βλαμενη npc οπως ετρεχα το grand exhibision 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...