Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ουσιαστικές διαφορές του 14 pro είναι:

- καλύτερος ήχος.

- 48Mpixel camera

- dynamic island

- always on display

- Χρώμα συσκευής

- πιο γρήγορο (περίπου 10~20%)

Το αν αξίζουν ή όχι την αναμονή και τα 170€ είναι δικιά σου απόφαση.

• Like 1
  • Απαντ. 466
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StavrosD είπε

Οι ουσιαστικές διαφορές του 14 pro είναι:

- καλύτερος ήχος.

- 48Mpixel camera

- dynamic island

- always on display

- Χρώμα συσκευής

- πιο γρήγορο (περίπου 10~20%)

Το αν αξίζουν ή όχι την αναμονή και τα 170€ είναι δικιά σου απόφαση.

σε ευχαριστω που απαντησες.
αυτα ειναι στα χαρτια,  στο ματι και στην πραξη ειναι ορατες οι διαφορες?
δεν με ενδιαφερει το always on display. δεν θελω να μου τρωει και μπαταρια.
Δηλαδη η καμερα για να ειναι καλυτερη πρεπει να ενεργοποιησεις την 48 mp.αλλη διαφορα εχουν?
πιο γρηγορο ειναι? στην πραξη ξαναλεω. 
η οθονη του 14 ειναι πιο φωτεινη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, chivious είπε

Δηλαδη η καμερα για να ειναι καλυτερη πρεπει να ενεργοποιησεις την 48 mp.αλλη διαφορα εχουν?

Εξαρταται πως το βλεπει κανεις το "στο ματι και στην πραξη"...

Προφανως και ειναι γεγονος οτι ειναι πιο γρηγορο αφου εχει πιο γρηγορο επεξεργαστη. Αυτο δε σημαινει οτι θα ανοιγει το instagram αισθητα πιο γρηγορα γιατι το instagram ηδη ανοιγει... ακαριαια και στο 13αρι και στο 12αρι.

Οποτε το στην πραξη οχι δεν θα το δεις σε καθημερινη χρηση ιδιαιτερως. Θα το δεις αν κανεις edting, exporting και θα το δεις λογικα και στο μελλον οπου το 14αρι θα αρχισει να "αργει αργοτερα" απο το 13αρι...

Η οθονη του ναι ειναι πιο φωτεινη. Αισθητα απο οτι φαινεται, ιδιως κατω απο το φως του ηλιου.

Το Dynamic Island ειναι περι ορεξεως αλλα ηρθε για να μεινει.

Η καμερα ειναι συνολικα καλυτερη, οχι μονο η 48αρα, εφολης της υλης ειναι πιο δουλεμενη. Ιδιως σε χαμηλο φωτισμο. Και παλι ομως εξαρταται τι χρηστης εισαι και τι θες απο μια καμερα. Αν απλα τραβας φωτογραφιες και τις βλεπεις στο κινητο και γενικα δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις, δεν θα δεις πολλες διαφορες. Αν ψαχτεις, αν θες το κατι παραπανω, ναι η καμερα και το βιντεο στο 14 ειναι απλα αντικειμενικα καλυτερα.

Οι διαφορες σε καμμια περιπτωση δεν ειναι χαοτικες. Αλλα ετσι ειναι καθε χρονια. Οποιος εχει το 13 προ και παει στο 14 προ, ειναι κυριολεκτικα κινηση πολυτελειας και τιποτε αλλο.

Επεξ/σία από Valkyre
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chivious είπε

καλησπερα παιδια. μια βοηθεια στην αγορα μου. να παω σε 13 pm η 14 pro max? διαβαζω οτι δεν εχουν χτυπητες διαφορες. παω πρωτη φορα σε iphone να πω, ημουν σε xiaomi μεχρι τωρα.
εχω παραγγειλει σε κωτσοβολο το 14 pm deep purple 128gb απο 3 οκτωβριου.εχω δωσει και 100 ευρω προκαταβολη.απο οτι καταλαβαινω θα αργησει πολυ , εδω δεν εχουν παραλαβει αλλοι που παρηγγειλαν απο σεπτεμβριο.
επειδη εχω απαλλαγη φπα η διαφορα μεταξυ 13pm και 14 pm ειναι μονο 170 ευρω(1079e και 1249e). και σκεφτομαι να τους παρω και να αλλαξω την παραγγελια μου και να παρω το 13 pm.

σιγουρα το 14 θα εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια σε ενα χρονο. αλλα περα απο αυτο αξιζει να περιμενω (δεν ξερω ποσο καιρο θα κανει) και να δωσω τα 170 ευρω παραπανω για το 14 pm?

Σαν πρώτη φορά, θα έλεγα να πας σε 13 PM. Το έχει η σύντροφος, εγώ έχω το 14 PM, είναι σχεδόν ίδια. Παρόλο που είμαι fanboy, ας μην γελιόμαστε, τα τηλέφωνα είναι πανομοιότυπα, ταχύτατα με σούπερ κάμερα. Δες πως θα είναι το 13 PM, κράτα το μερικά χρόνια και αναβάθμισε εφόσον σου αρέσει η όλη εμπειρία με τα iPhone.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Πολλά τηλέφωνα σε μεγάλες αλυσίδες τα τρώνε μεταξύ τους ή τα δίνουν εκεί που υπάρχει προτεραιότητα. Για παράδειγμα, είναι προφανές ότι αν έρθει μια μεγάλη εταιρεία ή ο δήμαρχος και ζητήσουν 5 Pro Max, δε θα μπουν σε σειρά προτεραιότητας αλλά θα τα πάρουν με την επόμενη παραλαβή, ασχέτως από το πότε τα παρήγγειλαν ή σε ποια θέση βρίσκονται στην ουρά. Κατά συνέπεια, θα καθυστερήσουν οι υπόλοιπες προ(παραγγελίες). 

Γινονται αυτα τα πραγματα στην ελλαδα?

βυσμα για το iphone...

εδω σε αλλο θεμα καποιοι εσκιζαν τα ρουχα τους οτι υπηρετησανε στο πενταγωνο χωρις βυσμα.

τουτανα ελλαδα με τα τΕκνα σου..

Δημοσ.

Σχετικά με το πόσα κινητά πάνε σε προέδρους κλπ, απλά μπείτε στο diavgeia.gov.gr και κάντε αναζήτηση για "έγκριση δαπάνης συσκευής κινητής τηλεφωνίας" τους τελευταίους δύο μήνες.

Πριν μερικά χρόνια 9 στις 10 αποφάσεις ήταν φωτογραφημένες για iPhone (έγκριση ποσού γύρω στα 800~1300€). Φέτος βλέπω και πολλά android αλλά όλο και κάποια απόφαση βλέπω με 1300€+

Δημοσ.
19 ώρες πριν, chivious είπε

ανάλογα τις ανάγκες σου. Ακόμα και το Iphone 11 αν πάρεις δεν θα σου φανεί αργό ειδικά αν δεν έχεις με κάτι να το συγκρίνεις. Ο λόγος να πας στο τελευταίο είναι να σου κρατήσει παραπάνω και να λάβει αρκετές αναβαθμίσεις (π.χ. το 14 θα πάρει περισσότερες πια απο το 11). Απο κάμερα επίσης όλες καλές εκτός να έχεις εσύ  κάποια άλλη απαίτηση. Αν πάλι θες να το πουλήσεις του χρόνου και δεν είναι κάτι που θα κρατήσεις δεν ξέρω αν θα πάρεις πίσω τα 170 που λες για την διαφορά τιμής. Εγώ που κρατάω τα κινητά χρόνια προσπαθώ να πηγαίνω στην τελευταία γενιά για να μου κρατήσει περισσότερο. Αν τα άλλαζα ανα 1-2 χρόνια τότε θα πήγαινα στην προηγούμενη

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτησω ρε παιδια, οσοι εχετε παραλαβει το νεο iphone 14 pro ποσο χρονικο διαστημα περασε μεχρι να το παρετε; και απο που το τσιμπησατε; γιατι μαλλον ο ενας μηνας που περιμενω ειναι λιγος με αυτα που ακουμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, colombiano747 είπε

να ρωτησω ρε παιδια, οσοι εχετε παραλαβει το νεο iphone 14 pro ποσο χρονικο διαστημα περασε μεχρι να το παρετε; και απο που το τσιμπησατε; γιατι μαλλον ο ενας μηνας που περιμενω ειναι λιγος με αυτα που ακουμε.

3 βδομάδες από Κωτσο (14pro μωβ) 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JokeR8Greece είπε

3 βδομάδες από Κωτσο (14pro μωβ) 

Τυχερός ήσουν απ’οτι φαίνεται, κλείνω τις 4 σε 3 μέρες και ούτε ειδοποίηση 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, colombiano747 είπε

Περίπου ένας μήνας (16/9 - 20/10) από Κώτσο 14 Pro Space Black.

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι περίεργο που τόσος κόσμος ψάχνει να το πάρει και στις αγγελίες πουλάνε τόσα σφραγισμένα? όλοι αυτοί τα πήραν πρώτη μέρα για να τα πουλήσουν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, slaughter είπε

δεν είναι περίεργο που τόσος κόσμος ψάχνει να το πάρει και στις αγγελίες πουλάνε τόσα σφραγισμένα? όλοι αυτοί τα πήραν πρώτη μέρα για να τα πουλήσουν?

Είναι από συσκευές που δίνουν με συμβόλαια ή (συνηθέστερα) από <<επαγγελματίες αγγελιάκηδες>> που τα παίρνουν χωρίς ΦΠΑ και τα πουλάνε σε τιμές λιανικής έτσι ώστε να έχουν 24% κέρδος. Φαντάσου ότι το περιθώριο κέρδους των καταστημάτων είναι περίπου 7-8% στα iPhone άρα αυτοί βγάζουν 3 φορές περισσότερα χρήματα από ένα κατάστημα λιανικής χωρίς να κάνουν τίποτα. Ουσιαστικά είναι το σύστημα φοροκαρουζέλ που έκαναν τα σκρουτζομάγαζα παλιότερα (που ironically, γι' αυτούς βγήκε και η απαλλαγή ΦΠΑ στα κινητά) απλά σε μικρότερο βαθμό. Ξεφτίλα και παράνομο, αλλά αφού υπάρχουν αυτοί που τα παίρνουν...

Επεξ/σία από enlightened
Δημοσ.

Οι επαγγελματίες δύσκολο να τα πουλήσουν, αν γίνει φορολογικός έλεγχος πρέπει να τα έχουν διαθέσιμα διαφορετικά θα φάνε πρόστιμο.

Πολλά καινούργια κινητά τα πουλάνε πρόεδροι, διευθυντές κλπ, κυρίως από το δημόσιο. Ψάξτε στο Διαύγεια και έγκριση δαπάνης κινητής τηλεφωνίας, όλο και κάποιες θα είναι πάνω από 1000€.

Επίσης μερικά τα πουλάνε sugar babes. Δεν χρειάζεται ανάλυση. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Οι επαγγελματίες δύσκολο να τα πουλήσουν, αν γίνει φορολογικός έλεγχος πρέπει να τα έχουν διαθέσιμα διαφορετικά θα φάνε πρόστιμο.

Πολλά καινούργια κινητά τα πουλάνε πρόεδροι, διευθυντές κλπ, κυρίως από το δημόσιο. Ψάξτε στο Διαύγεια και έγκριση δαπάνης κινητής τηλεφωνίας, όλο και κάποιες θα είναι πάνω από 1000€.

Επίσης μερικά τα πουλάνε sugar babes. Δεν χρειάζεται ανάλυση. 

οι επαγγελματίες τα πουλάνε. τα παίρνουν χωρίς ΦΠΑ όπως έγραψε ο από πανω

ποιος έλεγχος να γίνει? κινητό είναι έπεσε έσπασε το πέταξα. γεια σας σιγά το πράγμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...