Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ADHD είπε

Άρα δεν την γλιτώνω την καταδρομική σε κατάστημα cosmote κατάλαβα, όταν λες πρέπει να πάρεις άλλη δηλαδή αν ας πούμε αλλάζω πλέον iphone κάθε χρόνο θα πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία δεν ισχύει η eSIM που θα πάρω τώρα?

έτσι είναι νομίζω στην cosmote :( ρώτα τους για καλό και κακό. Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις τηλ το κατάστημα πριν πας γιατί μπορεί να μην έχουν esim. την πάτησα έτσι σε voda και έπρεπε να τρέχω αλλου 

• Thanks 1
  • Απαντ. 466
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slaughter είπε

έτσι είναι νομίζω στην cosmote :( ρώτα τους για καλό και κακό. Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις τηλ το κατάστημα πριν πας γιατί μπορεί να μην έχουν esim. την πάτησα έτσι σε voda και έπρεπε να τρέχω αλλου 

Κατατοπιστικότατος, ευχαριστώ πολύ 👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ADHD said:

Α και προσωπικη μου αποψη αλλα μην πηγαινετε σε 128αρια, δεν αξιζει τα 136ε διαφορα ουτε για πλακα σε τοσο ακριβη συσκευη, ουτε το proRes δεν σας αφηνει να χρησιμοποιησετε και αν λεμε σας ενδιαφερει και η μεταπωληση μεσω ebay και οχι insomnia παρατηρησα οτι τα 256gb κρατανε πολυ καλυτερα.

Το 128αρι Pro γράφει Prores 30fps. Τα 256 και πάνω γράφουν έως και 60fps. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Το 128αρι Pro γράφει Prores 30fps. Τα 256 και πάνω γράφουν έως και 60fps. 

Ναι αλλα δεν ειναι κριμα να εχεις restrict ενα feature για 140ε παραπανω σε συσκευη που κοστιζει 1.5k?? Επισης με το 14 και την 48αρα καμερα αν τραβας σε raw θα γεμισεις αμεσως ειναι περιπου 75mb η μια αν δεν κανω λαθος και δεν ξερω και αν οι απλες πιανουν παραπανω χωρο.

Τελος παντων γνωμη μου ειναι αλλα θεωρω την εκδοση 128gb για τα νεα δεδομενα της συσκευης λιγα δεν εχει σχεση βεβαια με το φιασκο των 64gb του 11 που ευτυχως μας χαιρέτισαν για παντα. Εξαιρεση αν κανεις light χρηση τυπου 3-5k φωτο, ελαχιστα video και οχι σε 4k και παιχνιδια, περισσοτερο χρηση social media και αλλαζεις συχνα. Εγω με το 11 pro max αποφασισα να παω στα 256gb και να μην ξανακοιταξω ποτε ποση χωρητικότητα απομενει κλπ και δεν το εχω μετανιωσει καθολου, δινεις 140ε παραπανω και ξενοιαζεις συν οτι πιθανοτατα θα πιασεις περισσοτερα σε μεταπώληση.

Οπως ειπα γνωμη μου αλλα σκεφτειτε το οσοι εχετε δίλλημα. 

Δημοσ.
35 minutes ago, ADHD said:

Ναι αλλα δεν ειναι κριμα να εχεις restrict ενα feature για 140ε παραπανω σε συσκευη που κοστιζει 1.5k?? Επισης με το 14 και την 48αρα καμερα αν τραβας σε raw θα γεμισεις αμεσως ειναι περιπου 75mb η μια αν δεν κανω λαθος και δεν ξερω και αν οι απλες πιανουν παραπανω χωρο.

Τελος παντων γνωμη μου ειναι αλλα θεωρω την εκδοση 128gb για τα νεα δεδομενα της συσκευης λιγα δεν εχει σχεση βεβαια με το φιασκο των 64gb του 11 που ευτυχως μας χαιρέτισαν για παντα. Εξαιρεση αν κανεις light χρηση τυπου 3-5k φωτο, ελαχιστα video και οχι σε 4k και παιχνιδια, περισσοτερο χρηση social media και αλλαζεις συχνα. Εγω με το 11 pro max αποφασισα να παω στα 256gb και να μην ξανακοιταξω ποτε ποση χωρητικότητα απομενει κλπ και δεν το εχω μετανιωσει καθολου, δινεις 140ε παραπανω και ξενοιαζεις συν οτι πιθανοτατα θα πιασεις περισσοτερα σε μεταπώληση.

Οπως ειπα γνωμη μου αλλα σκεφτειτε το οσοι εχετε δίλλημα. 

Δεν λέω αν αξίζει ή όχι η διαφορά. Αυτό το κρίνει ο καθένας για λογαριασμό του. Εγώ έκανα απλώς τη διεύρυνση γιατί όπως το έγραψες θα θεωρούσε κάποιος ότι το 128αρι δεν γράφει καθόλου Prores. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν λέω αν αξίζει ή όχι η διαφορά. Αυτό το κρίνει ο καθένας για λογαριασμό του. Εγώ έκανα απλώς τη διεύρυνση γιατί όπως το έγραψες θα θεωρούσε κάποιος ότι το 128αρι δεν γράφει καθόλου Prores. 

ok δεν γράφει καθόλου σε 4k και 1080@60 παρά μόνο 1080@30 και 1080@25 για να το διευκρινήσουμε εντελώς τότε

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αστείο αυτό κάθε χρόνο με το μπάχαλο σε παραλαβές.

Ούτε για το 14 ούτε για το watch ultra ξέρουν κάτι. 

ειδικά για το ρολόι που έψαξα δεν ξέρουν τίποτα..

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ADHD είπε

Α και προσωπικη μου αποψη αλλα μην πηγαινετε σε 128αρια, δεν αξιζει τα 136ε διαφορα ουτε για πλακα σε τοσο ακριβη συσκευη, ουτε το proRes δεν σας αφηνει να χρησιμοποιησετε και αν λεμε σας ενδιαφερει και η μεταπωληση μεσω ebay και οχι insomnia παρατηρησα οτι τα 256gb κρατανε πολυ καλυτερα.

Ειναι παρα πολυ απλό. Δεν απασχολει τους περισσότερους το pro res/videos, γιαυτο και βολεύονται άνετα με 128gb χώρου, ή μάλλον γιαυτο και οι περισσότερες ναυαρχίδες το 2022 ακομα και σε Android μερια(οπως τα νέα Pixel)ξεκινάνε απο 128gb.

Και για την μεταπώληση,οταν με το καλό έρθει ο καιρος να το βάλεις αγγελία, αυτο που κοιτάνε οι περισσότεροι ειναι η χαμηλότερη τιμή. Και στην περίπτωση των ακριβότερων 256 και ειδικά 512gb, ακριβώς για αυτό τον λόγο πολλές φορές πέφτουν πολύ χρηματικά(αρα χάνουν περισσότερα), γιατι οι συσκευές δεν φεύγουν,ειδικά αν μιλάμε για μοντέλα 2+ετών.

Δεν ειναι λιγες οι φορές που πετύχαινα παλιότερα μοντέλα 256gb να πωλούνται σε τιμές 128gb ακριβώς επειδή δεν έφευγαν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Ειναι παρα πολυ απλό. Δεν απασχολει τους περισσότερους το pro res/videos, γιαυτο και βολεύονται άνετα με 128gb χώρου, ή μάλλον γιαυτο και οι περισσότερες ναυαρχίδες το 2022 ακομα και σε Android μερια(οπως τα νέα Pixel)ξεκινάνε απο 128gb.

Και για την μεταπώληση,οταν με το καλό έρθει ο καιρος να το βάλεις αγγελία, αυτο που κοιτάνε οι περισσότεροι ειναι η χαμηλότερη τιμή. Και στην περίπτωση των ακριβότερων 256 και ειδικά 512gb, ακριβώς για αυτό τον λόγο πολλές φορές πέφτουν πολύ χρηματικά(αρα χάνουν περισσότερα), γιατι οι συσκευές δεν φεύγουν,ειδικά αν μιλάμε για μοντέλα 2+ετών.

Δεν ειναι λιγες οι φορές που πετύχαινα παλιότερα μοντέλα 256gb να πωλούνται σε τιμές 128gb ακριβώς επειδή δεν έφευγαν.

Κοιτα δεν ξερω τι παιζει με αγγελιες ινσομνια αλλα πανω σε αυτο που λες που δεν διαφωνω οτι ισχυει τουλαχιστον με 256gb θα φυγει γρηγορα στην τρεχουσα τιμη των 128gb οπως λες και δεν θα πρεπει να ανταγωνιστείς με αλλα 100 listings για την ιδια τιμη αν ασχολεισαι λεμε με αυτα. Τωρα για το pro res οκ αναλογα, ουτε και εγω ειμαι τοσο power user η content creator για να το χρειαζομαι ξερω γω αλλα μου αρεσει να εχω ολα τα features διαθεσιμα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ADHD είπε

τουλαχιστον με 256gb θα φυγει γρηγορα στην τρεχουσα τιμη των 128gb οπως λες και δεν θα πρεπει να ανταγωνιστείς με αλλα 100 listings για την ιδια τιμη αν ασχολεισαι λεμε με αυτα. 

Ετσι οπως το λές ειναι, αλλά στην πράξη ειναι σαν να χαριζεις στον άλλο τον παραπάνω χώρο(η χαρά του αγοραστή δηλαδή). Και άρα στην ουσια μπαινεις μέσα, και δεν κρατάει τιμή αφου πρέπει να πέσεις τόσο πολύ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ετσι οπως το λές ειναι, αλλά στην πράξη ειναι σαν να χαριζεις στον άλλο τον παραπάνω χώρο(η χαρά του αγοραστή δηλαδή). Και άρα στην ουσια μπαινεις μέσα, και δεν κρατάει τιμή αφου πρέπει να πέσεις τόσο πολύ.

Κοίτα το να φύγει κάτι γρήγορα για εμενα ειναι σημαντικο, αν θες να παρεις παραπανω μπορεις να το βαλεις ebay η οπουδηποτε και να περιμενεις μεχρι να κανεις squeeze οσο περισσοτερο μπορεις αναλογα και την κατασταση που το εχεις, αυτο που λεω ειναι οτι πιθανοτατα δεν θα χρειαστει να ασχοληθεις και πολυ εφοσον υπαρχει ενα tier πιο κατω, αυτο για εμενα ειναι σημαντικο για αλλους μπορει οχι. Θα μου ηταν χειροτερο να εχω 128αρι να θελω να φυγει και να κοιταω συνεχεια παρομοιες αγγελιες και τιμες ετσι ωστε να ριξω την τιμη πχ.

Δημοσ.

Εγώ σχολίασα πιο πάνω το κομμάτι του ''κρατάει τιμή''. Το να θες να φύγει πιο γρήγορα είναι άλλη περίπτωση.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγώ σχολίασα πιο πάνω το κομμάτι του ''κρατάει τιμή''. Το να θες να φύγει πιο γρήγορα είναι άλλη περίπτωση.

Ε ναι κραταει τιμη οταν εχεις 10 ατομα που κανουν undercut ο ενας τον αλλο το 256 θα φυγει αμεσως δεν θα μπεις σε bidding wars, τι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις?

Δημοσ.
Στις 5/10/2022 στις 3:52 ΜΜ, Babis_allos είπε

Εσείς που παίρνετε 128GB, απο απορία, έχετε icloud 200GB/2TB? 

Ή περνάτε σε πολύ συχνή βάση τα πάντα σχεδόν σε σκληρό; 

Εγω σε 14 Pro Max 128αρι με 25.000 φωτο και περιπου 3000 βιντεο εχω 54GB σε χρηση απ τα 128 και απλα πληρωνω 2,99€ το μηνα για 200αρι icloud.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ts0ts0s είπε

Εγω σε 14 Pro Max 128αρι με 25.000 φωτο και περιπου 3000 βιντεο εχω 54GB σε χρηση απ τα 128 και απλα πληρωνω 2,99€ το μηνα για 200αρι icloud.

Τα βιντεο/φωτο φανταζομαι ειναι τραβηγμενα με πολυ κατωτερο κινητο παλαιοτερο, ε; Γιατι εγω με 13000φωτος και 1100 βιντεο απο iphone 6s/iphone X/iphone 13 pro max (πλειοψηφια ειναι iphone X) εχω 177GB μονο στο Photos app…. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...