Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Εσείς που παίρνετε 128GB

Εγώ που πήρα το προηγούμενο, μέχρι περίπου το 1/3 έχω γεμισει, το οποιο περιλαμβάνει φωτογραφιες(προφανώς οχι 1000+που αναφέρουν κάποιοι),καμια 50/100ρια τραγούδια, 5-10παιχνιδια και εφαρμογές.

Φαντάζομαι οτι γενικά οι περισσότεροι δεν γεμιζουν για αστείο τον χώρο τους, ούτε θέλουν να χρυσοπληρώνουν τις παραπάνω εκδόσεις με αυτά που ζητάει η Apple.

Ειναι σκέτη κοροιδια το 2022 να σου ζητάνε 160ευρώ παραπάνω για να πάς απο 128 σε 256. Επρεπε τα 14pro/max να ξεκινούσαν by default απο 256gb.

• Απαντ. 466
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Εγώ που πήρα το προηγούμενο, μέχρι περίπου το 1/3 έχω γεμισει, το οποιο περιλαμβάνει φωτογραφιες(προφανώς οχι 1000+που αναφέρουν κάποιοι),καμια 50/100ρια τραγούδια, 5-10παιχνιδια και εφαρμογές.

Φαντάζομαι οτι γενικά οι περισσότεροι δεν γεμιζουν για αστείο τον χώρο τους, ούτε θέλουν να χρυσοπληρώνουν τις παραπάνω εκδόσεις με αυτά που ζητάει η Apple.

Ειναι σκέτη κοροιδια το 2022 να σου ζητάνε 160ευρώ παραπάνω για να πάς απο 128 σε 256. Επρεπε τα 14pro/max να ξεκινούσαν by default απο 256gb.

Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο 100% για το default 256gb και την διαφορά τιμής, αλλά πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο να σκεφτώ να περιορίζομαι σε 128GB και να μην έχω θέμα. Εκτός αν ξεκίναγα με clean slate (χωρίς να μεταφέρω παλιές φωτο/βιντεο) και το κραταγα για ενα χρονο μονο.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο 100% για το default 256gb και την διαφορά τιμής, αλλά πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο να σκεφτώ να περιορίζομαι σε 128GB και να μην έχω θέμα. Εκτός αν ξεκίναγα με clean slate (χωρίς να μεταφέρω παλιές φωτο/βιντεο) και το κραταγα για ενα χρονο μονο.

Ειναι καθαρά στο άτομο αυτό. Για οποιον πχ τραβάει πολλά video και τα έχει στην συσκευη(ειδικά 4Κ),τα 128gb δεν του φτάνουν ούτε για ζήτω.

Εγω αυτο που βλέπω/καταλαβαίνω ειναι οτι οι περισσότεροι στην ουσια βολεύονται με χρήση κυρίως για social media/εφαρμογές και άντε να τραβάνε και ορισμένες φωτογραφιες, γιαυτο και τους ειναι υπερ αρκετα τα 128gb.

Μην ξεχνάς πχ οτι και σε Android μερια, η πλειοψηφια των συσκευών ακόμα και σε ναυαρχίδες(S22ultra,pixel 6pro κλπ)ξεκινάνε απο 128gb.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, MariosX είπε

Έλαβα από πλαίσιο κουπόνι προπαραγγελιας, τι σημαίνει αυτό;

Θα παραλάβω σύντομα;

Ναι..ποτε είχες κάνει προπαραγγελία και τι μοντέλο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spyipad είπε

Ναι..ποτε είχες κάνει προπαραγγελία και τι μοντέλο;

28 Σεπτεμβρίου, iPhone 14 Pro Max Space Gray

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Εσείς που παίρνετε 128GB, απο απορία, έχετε icloud 200GB/2TB? 

Ή περνάτε σε πολύ συχνή βάση τα πάντα σχεδόν σε σκληρό; 

Προφανώς με icloud για διάφορους λόγους

Εμένα στο 14PM έχει ως εξής: 35gb used out of 128 και αυτό περιλαμβάνει:

4.82gb photos -28,000 φωτογραφίες και ενεργοποιημένο το offload unused apps επειδή έχω άπειρα apps.

Εκτός αν κάποιος βγάζει raw photos δεν μπορώ να καταλάβω πως χρειάζεται περισσότερο storage (προφανώς με icloud εννοω)

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει κατι, οι φωτο στο icloud πιάνουν χώρο και στη συσκευή; αν απο τη συσκευή σβήσω φωτο φεύγουν και απο το icloud?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, a400 είπε

Δεν έχω καταλάβει κατι, οι φωτο στο icloud πιάνουν χώρο και στη συσκευή; αν απο τη συσκευή σβήσω φωτο φεύγουν και απο το icloud?

Σωστά. Απλά αν πας σε παλιές φωτογραφίες ίσως χρειάζεται κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου να κάνουν load στην οθόνη σου ή πχ μεγάλα βίντεος. Οπότε είναι βασικό να έχεις ιντερνετ σε συνδιασμό με icloud 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, a400 said:

Μπορείς να επιλέξεις αν θα κρατάς τις φωτό σε original resolution στη συσκευή, οπότε ναι, πιάνουν όσο χώρο πιάνουν και στο iCloud (που είναι πάντα σε original resolution) ή θα κρατάς μια συμπιεσμένη εκδοχή τους οπότε θα πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στη συσκευή (π.χ. σε μένα τα 50GB στο iCloud είναι 3GB στη συσκευή), όπου σε αυτή την περίπτωση όταν πας να κάνεις Edit ή Zoom σε μια φωτό, κατεβαίνει η original απ' το iCloud. Μετά, ανάλογα με τη διαθέσιμη χωρητικότητα της συσκευής, το λειτουργικό αποφασίζει για πόσο θα κρατήσει την original φωτό που κατέβηκε και πότε θα την ξανά αντικαταστήσει με την συμπιεσμένη.

Ναι, αν σβήσεις μια φωτό από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο ίδιο AppleID (συμπεριλαμβανομένου και του icloud.com από browser) θα σβηστεί από παντού.

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά τρέχω ένα Raspberry Pi 4 με NextCloud σε 12TB Σκληρό Δίσκο στο σπίτι και κάνω backups τα πάντα.

Εννοείται πως κράταω και αντιγράφα σε περιπτώση ατυχήματος. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ, είπα να το γράψω και εδώ μιας και εχθές στα κομμάτια που βγήκανε άμεσα διαθέσιμα σε γνωστό eshop που είναι reseller δεν πρόλαβα να βάλω παραγγελία. Αν κάποιος έχει παραγγελία για το iphone 14 pro 128gb deep purple και για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορεί να παραλάβει η το μετάνιωσε ας στείλει ένα μνμ. Βασική προϋπόθεση να κοπει τιμολόγιο και να είναι reseller, περιοχή  Αθήνα.

Δημοσ.

Παιδια παρελαβα σημερα 14 pro max, εχει κανεις ιδεα πως ενεργοποιώ eSIM χωρις να τρεχω στην cosmote? το ξερω οτι ακουγεται ηλιθια ερωτηση αλλα το γκουγκλαρα και βλεπω οτι το κανουν μεσω QR code η καπως ετσι, αυτο που ρωταω πρακτικα ειναι αν υπαρχει καποιος τροπος να γινει η διαδικασια online μεσω της εφαρμογης της cosmote η κατι τετοιο.

Α και προσωπικη μου αποψη αλλα μην πηγαινετε σε 128αρια, δεν αξιζει τα 136ε διαφορα ουτε για πλακα σε τοσο ακριβη συσκευη, ουτε το proRes δεν σας αφηνει να χρησιμοποιησετε και αν λεμε σας ενδιαφερει και η μεταπωληση μεσω ebay και οχι insomnia παρατηρησα οτι τα 256gb κρατανε πολυ καλυτερα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ADHD είπε

Παιδια παρελαβα σημερα 14 pro max, εχει κανεις ιδεα πως ενεργοποιώ eSIM χωρις να τρεχω στην cosmote? το ξερω οτι ακουγεται ηλιθια ερωτηση αλλα το γκουγκλαρα και βλεπω οτι το κανουν μεσω QR code η καπως ετσι, αυτο που ρωταω πρακτικα ειναι αν υπαρχει καποιος τροπος να γινει η διαδικασια online μεσω της εφαρμογης της cosmote η κατι τετοιο.

Α και προσωπικη μου αποψη αλλα μην πηγαινετε σε 128αρια, δεν αξιζει τα 136ε διαφορα ουτε για πλακα σε τοσο ακριβη συσκευη, ουτε το proRes δεν σας αφηνει να χρησιμοποιησετε και αν λεμε σας ενδιαφερει και η μεταπωληση μεσω ebay και οχι insomnia παρατηρησα οτι τα 256gb κρατανε πολυ καλυτερα.

Νομίζω η cosmote δεν έχει Online δυνατότητα. Η Voda που έχει μέσω του app το έχουν απενεργοποιήσει για αναβάθμιση και θα είναι διαθέσημο με update "μέσα στον Οκτώβρη"  οπότε αναγκαστικά απο κατάστημα. Το κακό με την Cosmote είναι οτι αν αλλάξεις συσκευή δεν μπορείς να μεταφέρεις την esim σου και θα πρέπει να πάρεις άλλη (βλέπε 9,9 EUR).

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, slaughter είπε

Νομίζω η cosmote δεν έχει Online δυνατότητα. Η Voda που έχει μέσω του app το έχουν απενεργοποιήσει για αναβάθμιση και θα είναι διαθέσημο με update "μέσα στον Οκτώβρη"  οπότε αναγκαστικά απο κατάστημα. Το κακό με την Cosmote είναι οτι αν αλλάξεις συσκευή δεν μπορείς να μεταφέρεις την esim σου και θα πρέπει να πάρεις άλλη (βλέπε 9,9 EUR).

Άρα δεν την γλιτώνω την καταδρομική σε κατάστημα cosmote κατάλαβα, όταν λες πρέπει να πάρεις άλλη δηλαδή αν ας πούμε αλλάζω πλέον iphone κάθε χρόνο θα πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία δεν ισχύει η eSIM που θα πάρω τώρα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...