Fulgore Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Στις 27/8/2022 στις 8:44 ΠΜ, avacan23 είπε Εκεί όμως που έχουμε νέο τηλέφωνο είναι το απλό 14αρι 6.7 ιντσών που αν τιμολογηθεί στα 800+ ευρώ μπορεί να ναι μια καλή επιλογή. Λογικά αναφέρεσαι στο 14 max. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εδώ ούτε το πιο φθηνό 6.1'' 14ρι δεν παίζει να έχει κάτω από 850-900ευρώ, πόσο μάλλον το μεγαλύτερο 6.7'' που πιθανώς να ξεπεράσει και τα 950-1000ευρώ.
Mariosk31 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα να ρωτήσω σε τι τιμές περίπου να περιμένουμε το iPhone 14 pro Ελλάδα πανω από 1300€; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από Mariosk31
Hk2004gr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Θα βάλω λάδι στη φωτιά... Παραθέτω απλά την γνώμη μου και τίποτε άλλο οπότε διαβάστε με ψυχραιμία & μη με πάρετε από τα μούτρα.. Αρχικά οι αλλαγές, όποιες κι αν είναι αυτές, θα είναι σημαντικές αν κάποιος έχει από Χs και πίσω. Είμαι σίγουρος πως θα έχουν κάνει σημαντικές αλλαγές στο pro, στην κάμερα & την μπαταρία και έχω περιέργεια να δω αν θα διατηρήσουν τα 120hz ή θα δούμε κάτι καλύτερο. Aν οι φήμες για 8Κ με 48mp στο pro, βγουν αληθινές, τότε ακόμα και τα 256gb που "λένε" ότι θα έχει το base prο, θα είναι λίγα. Βέβαια ικανούς τους έχω να κρατήσουν και τα 128gb.. Με όσα λένε θεωρώ πως το pro στην Ελλάδα θα ξεκινά το λιγότερο από τα 1500€ (όπως ήδη αναφέρθηκε), βάζοντας ένα μέσο όρο στα 2000€ διότι η βασική έκδοση δεν θα αρκεί. Οι τιμές έχουν πραγματικά ξεφύγει & πλέον γελάω όποτε θυμάμαι το 5s 32gb που είχα αγοράσει στα 580€. Και ξεκινώ... Προσωπικά έχω απογοητευτεί από την πολιτική που βλέπω να ακολουθεί η Apple τα τελευταία χρόνια. Ήμουν φανατικός με ό,τι είχε φτιάξει ο Steve Jobs και δεν άλλαζα το οικοσύστημα της με τίποτα, όντας μέσα σε αυτό για 12 χρόνια. Πλέον έχω αποβάλλει το φανατισμό μου, βγήκα από το οικοσύστημα, και εδώ και 4 χρόνια είμαι καθαρός 😄. Αν και ποτέ δεν ήμουν fan boy, παρέμενα αντικειμενικός λέγοντας τι εμένα εξυπηρετεί καθώς δεν μου άρεσε να ορίζω "το καλύτερο" όπως κάποιοι, μιας και θεωρώ πως "το καλύτερο" είναι αυτό που εξυπηρετεί τον καθένα. Το μόνο πράγμα που δεν αλλάζω με τίποτα, ξεκινώντας από το 2g είναι το iphone. Έχοντας τώρα το 11 pro max 64gb, για 2,5 χρόνια με χει κουράσει το μέγεθος & το ότι ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι πλέον αρκετός. Σκεφτόμουν την αλλαγή αλλά ΑΝ την κάνω θα γίνει με το 13pro 256gb ίσως σε μεταχειρισμένο. Δεν θα σταθώ στις usb-c ή στο νοτσ που έχουν φαγωθεί γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει & βρίσκω πως τόσος ντόρος είναι για το τίποτα. Μετά το θάνατό του Jobs άρχιζαν να αλλάζουν πολλά και έχουν ξεφύγει από τη φιλοσοφία του, η οποία έσωσε και την εταιρεία. Έχουν ξεκινήσει να επαναλαμβάνουν λάθη που έκαναν την δεκαετία του '90 & να "απλώνονται" στα προϊόντα. Βρίσκω αστείο σχεδόν το ότι βγάζει 5 προϊόντα τηλεφώνου πχ με βάση τα 750€. Κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε 13 mini η SE και δεν είχαν τις αναμενόμενες πωλήσεις σε καμμία περίπτωση. Έχει γίνει πιπίλα το premium κλπ, αλλά κακά τα ψέματα πέραν από κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα, αυτό που πληρώνουμε είναι το ios & την 6ετή (περίπου) υποστήριξη στις αναβαθμίσεις. Άλλαζα κινητά σχεδόν κάθε χρόνο από το 2g έως και το 6s plus (2g, 3g, 3gs, 4, 4s, 5s, 6s plus). Μετά όμως οι αλλαγές έγιναν αντικειμενικά αστείες οπότε μετά το 6s plus πήγα στο πανέμορφο (για μένα) Χ το οποίο ακόμα θα είχα αν (από δικό μου λάθος) δεν μου το έκλεβαν, οπότε και αγόρασα το 11pro max. Έχοντας πάρα πολλά μοντέλα της εταιρείας μπορώ να πω πως η μεγαλύτερη αναβάθμιση ήταν από το 3gs στο 4. Μετά κάποιες ήταν καλές αλλά όχι jaw dropping όπως από το 3gs στο 4. Μόνο με το Χ μαγεύτηκα σχεδόν όπως όταν παρουσιάστηκε το 4. Κάποιοι, θα δώσουν τα ποσά που θα ζητήσει και φέτος & θα τα αγοράσουν γιατί μπορούν & μπράβο τους👍. Αλλά ακαδημαϊκά, 1500€ δεν είναι ένα ωραιότατο ταξίδι στην Ευρώπη πχ; Ξέρω κόσμο που βάζουν δόσεις για να αποκτήσουν ένα, δεν πάνε μια εκδρομή ή ένα καφέ ή ένα ταξίδι τέλος πάντων με την κοπέλα τους για να κάθονται μέσα με το νέο iphone pro. Οκ, δικαίωμα του καθενός τι κάνει με τα χρήματά του & τη ζωή του, αλλά μήπως έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση και πρέπει κάπως η εταιρεία να το καταλάβει; Διότι η Apple, ούσα η 1η διδάξας, έχει συμπαρασύρει και τον ανταγωνισμό στις περικοπές (ακουστικών, φορτιστών κλπ) & τις αυξήσεις τιμών. Πως πήγαμε από το τηλέφωνο premium των 400€ (3g-3gs) στα 1500€+++; Διότι και τότε τα αντίστοιχα τηλέφωνα είχαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τεράστιες καινοτομίες που άλλαξαν όλο το χώρο και δεν είχε κανείς (πχ τεράστια άλματα στις οθόνες αφής!!) κλπ. Σίγουρα και στο μέλλον iphone θα χρησιμοποιώ, όντας 1-2 γενιές πίσω σίγουρα, αλλά θεωρώ πως πλέον δεν δικαιολογείται το ποσό ρε αδέρφια. Πουλάει τόσο, επειδή μπορεί & όταν δει ότι τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά χρηστών με παλαιότερες συσκευες μεγαλώσουν τόσο που θα περιορίσουν τα κέρδη, θα σταματήσει αρχικά το support των 5-6 ετών και βλέπουμε μετά.. Είμαστε κοντά σ αυτό, δεν απέχουμε πολύ... Leading Apple iPhone shares based on web usage worldwide from 2019 to 2020, by model Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από Hk2004gr 4 1
Fulgore Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Mariosk31 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα να ρωτήσω σε τι τιμές περίπου να περιμένουμε το iPhone 14 pro Ελλάδα πανω από 1300€; Με βάση τις φήμες day one πιθανώς και πάνω απο 1400 εαν η βασική έκδοση είναι με 256gb χώρου. 38 λεπτά πριν, Hk2004gr είπε Βρίσκω αστείο σχεδόν το ότι βγάζει 5 προϊόντα τηλεφώνου πχ με βάση τα 750€. Κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε 13 mini η SE και δεν είχαν τις αναμενόμενες πωλήσεις σε καμμία περίπτωση. Το 13mini έδειξε ότι ο κόσμος δεν ήθελε τόσο μικρά κινητά.Και με βάση τις χαμηλότερες πωλήσεις του 12mini δεν περίμεναν και πολλά. Αποτυχία πάντως 100% δεν το λές όταν πουλάει όσο ο ακριβότερος Android ανταγωνισμός(S22 Ultra) και οσο για την ίδια την Apple μετά από πολύ καιρό, πουλάει πολύ καλά μέχρι και στην Κίνα https://www.canalys.com/newsroom/china-smartphone-market-Q2-2022 1
johnmast Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Εμένα πάντως από το iPhone 7, μου φαίνεται ραγδαία αλλαγή. Το μόνο στενάχωρο η USB-C. Όλες οι συσκευές με ένα καλώδιο και ο ψωριάρης μόνος του. Offtopic Spoiler Για τις τιμές... Για όσους θυμούνται προ iPhone εποχές έτσι δεν ήταν πάλι. Η καινοτομία δεν υπήρχε, και απλά βγάζανε mobile phone + playstation μαζί. πολύχρωμα κινητά, πολυμορφικά κινητά. ένα σκασμό χρήματα όλα αυτά, μέχρι που βγήκε το iPhone. H βιομηχανία χρειάζεται καινοτομία.
KouMasGR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δεν είναι σίγουρο αυτό, αλλά έχω ακούσει πέρι φημών πως το usb-c θα είναι από το iphone 14 μιας και ο νόμος στη Ευρώπη δίνει περιθώριο μέχρι το 2024 να υλοποιηθεί. Βέβαια γενικά, η Apple έχει την τάση να τα αλλάζει όλα τελευταία στιγμή, οπότε δεν θα μου φανεί παράξενο να το δούμε και από το iphone 16, ούτε κάν iphone 15.
geomrk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 29/8/2022 στις 3:20 ΜΜ, KouMasGR είπε Δεν είναι σίγουρο αυτό, αλλά έχω ακούσει πέρι φημών πως το usb-c θα είναι από το iphone 14 μιας και ο νόμος στη Ευρώπη δίνει περιθώριο μέχρι το 2024 να υλοποιηθεί. Βέβαια γενικά, η Apple έχει την τάση να τα αλλάζει όλα τελευταία στιγμή, οπότε δεν θα μου φανεί παράξενο να το δούμε και από το iphone 16, ούτε κάν iphone 15. iPhone 14 δεν το νομίζω αν και θα με βόλευε γιατι φετος ειναι η χρονια που θα παω 1η φορα σε iphone (14 pro). Λενε απτο 15 θα αλλαξει
Mariosk31 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και εγώ 14 pro θα πάω αν και έχω 13 pro Το μόνο που με ανησυχεί είναι η τιμή του Περιμένω πως και πως τις προπαραγγελίες Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Mariosk31 1
avacan23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δυστυχώς το απλό 14 plus με την 6,7 οθονη θα έχει 1000+ ευρώ όσο θα κοστίζει και το 13 pro max με την ίδια οθόνη και τον ίδιο επεξεργαστή. αν ειχαν μυαλό θα το βγάζανε 800+ να πουλήσει Επίσης το 13 mini δεν βγαίνει σε 14 mini και γινεται συλλεκτικό ως το καλύτερο μικρό 5g κινητό. Οι τιμές αναμενονται 50 έως 100 ευρώ πανω από περυσι. Η τελευταία διαρροή αναφέρει ότι το notch μενει στο ίδιο ενιαίο σχήμα ως χάπι και όχι σαν μια τρύπα μαζί με ενα χάπι...‘pill+punch-hole’ https://ijunkie.com/iphone-14-pro-notch-could-look-same/ 1
Mariosk31 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Άρα το 14 pro το υπολογίζουμε στα 1400;
paris_chav Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μιλανε για 100 δολλαρια αυξηση σε pro και pro max αντιστοιχα, σε σχεση με περσι. Αρα υπολογιζεις γυρω στα 150 με 180 ευρω πανω ανα μοντελο οποτε χοντρικα γυρω στα 1400 το pro ναι. 1
avacan23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δυστυχώς η διαμορφωση της τιμής των iphοne σε Ελλαδα ειναι γριφος. Έγραψε ο ΚUO για 15% αυξηση. Άλλοι λένε ίδιες τιμές με πέρυσι. θα δούμε μεχρι τέλος του μήνα. https://www.gsmarena.com/trendforce_iphone_14_price_hikes_may_be_smaller_than_expected-news-55600.php iPhone 13 iPhone 14 (TrendForce) iPhone 14 (other analysts) mini $700 - - vanilla $800 $750 $800 Max - $850 $900 Pro $1,000 $1,050 $1,100 Pro Max $1,100 $1,150 $1,200 1
Mariosk31 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Mariosk31
KouMasGR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Η τιμή θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Το ίδιο είπαν και για το iPhone 13 όταν ήταν να βγει. Ότι θα αυξηθεί η τιμή του κλπ. Αλλά δεν άλλαξε κάτι.
theo897 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 ποσο λέτε ότι θα κοστίζει το iphone 14 pro max 128gb στην Ελλάδα;;προβλέπεται μεγάλη αύξηση;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα