Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Fulgore said:

6.7 ιντσες το ενα, 6.1 το άλλο. Προφανώς οποιος θελει μεγαλύτερη οθονη και μπαταρια πάει στο max, αλλιώς πιο μαζεμενο στο χερι κινητο στο 14.

Σε αυτού το τεστ πάντως, το 13PM τα πήγε καλύτερα απο το 14 πέρυσι

13 Pro Max (2021) - 9h 52m

14 Pro Max (2022) - 9h 31m

Ακομα και το απλό 13ρι, ελαχιστα καλύτερα απο το 14ρι.

Τίποτα δεν αποκλείεται, θα περιμένω να λίγες βδομάδες να κυκλοφορήσει για να έχουμε αντικειμενική άποψη πρίν προχωρήσω σε αγορά. Επίσης έχει σημασία να δούμε πόσο μπαταρία καταναλώνει το always on.

• Απαντ. 466
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο istorm πότε λέτε να τα έχουν διαθέσιμα για όσους προπαρηγγειλαν χθες βράδυ;; τηρείται κάποια σειρά προτεραιότητας;;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, theo897 είπε

Στο istorm πότε λέτε να τα έχουν διαθέσιμα για όσους προπαρηγγειλαν χθες βράδυ;; τηρείται κάποια σειρά προτεραιότητας;;

Με όλες τις αλυσίδες ειναι λαχειο το κομματι των προπαραγγελειών απο Ελλάδα. Ανέφερα πέρυσι τι χαμος που εγινε με τα 13ρια που ορισμένοι περιμέναν πόσους μηνες.

Διαλέγετε και παίρνετε, αρκει να μην γινουν παράπονα αν εχουμε παλι καθυστερήσεις οπως κάθε χρονια..

Δημοσ.

Εγώ πάντως έκανα μια προπαραγγελία iStorm και πλαίσιο. Αν έρθει μέχρι τέλος του μήνα έχει καλώς αλλίως από Αγγλία!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geor92 είπε

Εγώ πάντως έκανα μια προπαραγγελία iStorm και πλαίσιο. Αν έρθει μέχρι τέλος του μήνα έχει καλώς αλλίως από Αγγλία!

Εαν εχω καταλαβει σωστα, αυτη την στιγμη εχεις μια παραγγελια στο πλαισιο, μια istorm και μια τριτη Αγγλια?

Δημοσ.

Είμαι apple-άκιας. Τα έχω όλα, είμαι τώρα με το 13 προ μαξ, αλλά ρε παιδιά κάθε χρόνο τα ίδια...

Με εξοργίζει το γεγονός ότι η Apple αρνείται να βάλει usb-c. Μιλάμε μακράν για την μεγαλύτερη τεχνολογική παράλειψη της Apple η οποία ούτε θέμα καινοτομίας είναι ούτε τίποτε. Είμαστε στο έτος 2022, μιλάμε για κινητά που κοστίζουν κατά μέσο όρο κανά 1500άρι ευρώ και κυκλοφορούμε με ταχύτητα USB-2. 

USB 2!!! Τεχνολογία του 2000..! Το USB 3 βγήκε πριν 14(!!!) χρόνια, με δεκαπλάσια ταχύτητα μεταφοράς αρχείων και η Apple δεν το έχει υιοθετήσει στα κινητά εν έτη 2022. Και φυσικά όταν το υιοθετήσει δεν θα μιλάμε για USB 3 αλλά για USB-C που έχει ταχύτητες 83 φορές μεγαλύτερες του USB 2. 

Εν τω μεταξύ είμαστε σε εποχές που η Απλ είναι 4 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό με (για του λόγου το αληθές) αχρείαστα δυνατούς επεξεργαστές, αλλά φίλε, αρκεί να μη θες να γράψεις αρχεία. Βγήκε περσι με PRORES video recording το οποίο γεμίζει τον δίσκο τόσο γρήγορα που δεν το ενεργοποιούν σε συσκευές με 128GB χώρο, αλλά το USB 2 σταθερή αξία!

Για να κάνω μια αναλογία, το USB 2 βγήκε την χρονιά που βγήκε το Playstation... 2(!)... Ένα μηχάνημα με επεξεργαστή 294MHz και 32 ΜΒ RAM που για να σώσεις παιχνίδι έπαιρνε Memory Card 8 MB. 

Για να γράψεις 100GB με USB-C θές 20 δευτερόλεπτα. Με Lightning port θες 28 λεπτά. Αλλά πάλι καλά αν ανοίξω 450 εφαρμογές ο Α15 θα τρέχει ξέρω γω 3 μικροδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Α14.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Είμαι apple-άκιας. Τα έχω όλα, είμαι τώρα με το 13 προ μαξ, αλλά ρε παιδιά κάθε χρόνο τα ίδια...

Με εξοργίζει το γεγονός ότι η Apple αρνείται να βάλει usb-c.

Θέμα χρόνου είναι,τουλάχιστον για την Ευρώπη,αλλιώς ή θα βγάλει τελείως την θύρα ή θα πουλάει με lightning Αμερική και σε Ευρώπη με typeC, όπως γίνεται φέτος με Esim only μοντέλα σε Αμερική.

Το θέμα με την typeC θύρα ειναι κυρίως να έχεις ένα κοινο καλώδιο να φορτίζεις όλες τις συσκευές. Αυτό απασχολεί τους περισσότερους παρά οι ταχύτητες μεταφοράς, και ειδκά σε μας στην Ευρώπη.

Και για τα 128gb χωρο γιατι σου κάνει εντύπωση?

Δεν βλέπεις σε Android μεριά που πλέον πολλές εταιρείες δινουν στις ναυαρχίδες 128gb χώρου ενώ σου διαφημίζουν 8K video?

Η Samsung πχ πέρυσι είχε το βασικό S21Ultra να ξεκινάει με 12gb ram και φέτος το γύρισε στο S22Ultra σε μόλις 8gb ram. 

Που αντε πες η Apple απο πέρυσι δινει 128gb βασικού χώρου.

Σε Android μεριά μεριά εδώ και 3-4χρόνια είναι που έδιναν 128gb χώρο στην βασική έκδοση και παλιότερα είχαν και microSD κάρτα.

Με λίγα λόγια όλες οι εταιρείες(αρα και η Apple)βρίσκουν και τα κάνουν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Θέμα χρόνου είναι,τουλάχιστον για την Ευρώπη,αλλιώς ή θα βγάλει τελείως την θύρα ή θα πουλάει με lightning Αμερική και σε Ευρώπη με typeC, όπως γίνεται φέτος με Esim only μοντέλα σε Αμερική.

Το θέμα με την typeC θύρα ειναι κυρίως να έχεις ένα κοινο καλώδιο να φορτίζεις όλες τις συσκευές. Αυτό απασχολεί τους περισσότερους παρά οι ταχύτητες μεταφοράς, και ειδκά σε μας στην Ευρώπη.

Και για τα 128gb χωρο γιατι σου κάνει εντύπωση?

Δεν βλέπεις σε Android μεριά που πλέον πολλές εταιρείες δινουν στις ναυαρχίδες 128gb χώρου ενώ σου διαφημίζουν 8K video?

Η Samsung πχ πέρυσι είχε το βασικό S21Ultra να ξεκινάει με 12gb ram και φέτος το γύρισε στο S22Ultra σε μόλις 8gb ram. 

Που αντε πες η Apple απο πέρυσι δινει 128gb βασικού χώρου.

Σε Android μεριά μεριά εδώ και 3-4χρόνια είναι που έδιναν 128gb χώρο στην βασική έκδοση και παλιότερα είχαν και microSD κάρτα.

Με λίγα λόγια όλες οι εταιρείες(αρα και η Apple)βρίσκουν και τα κάνουν.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες να πω την αλήθεια, δεν τις παρακολουθώ. Για εμένα προσωπικά περισσότερο αυτό που με απασχολεί είναι η ταχύτητα και όχι το να φορτίζουν όλα με το ίδιο καλώδιο, που επίσης είναι σημαντικό. Και φυσικά και η ταχύτητα μεταφοράς αλλά και φόρτισης. Αλλα μπορώ να πω ότι από φόρτιση δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο. Το παράπονο μου είναι η ταχύτητα μεταφοράς την οποία θεωρώ απαράδεκτη για 2022.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες να πω την αλήθεια, δεν τις παρακολουθώ. Για εμένα προσωπικά περισσότερο αυτό που με απασχολεί είναι η ταχύτητα και όχι το να φορτίζουν όλα με το ίδιο καλώδιο, που επίσης είναι σημαντικό. Και φυσικά και η ταχύτητα μεταφοράς αλλά και φόρτισης. Αλλα μπορώ να πω ότι από φόρτιση δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο. Το παράπονο μου είναι η ταχύτητα μεταφοράς την οποία θεωρώ απαράδεκτη για 2022.

Σκέψου ότι και σε Android μεριά, ορισμένες ναυαρχίδες 1200+ευρώ και αυτές κυκλοφορούν σήμερα με Usb 2.0 βλέπε Xiaomi.

Και το τονίζω αυτό περί Android γιατί ανέκαθεν παλιότερα έβλεπες τις Android εταιρείες να προσφέρουν πολλά παραπάνω features για να ανταγωνιστούν τα iphones.

Εδώ η Apple εβαλε μετά απο χρόνια Always on Display,και οι τρόμπες το βάλανε σαν feature μονο των Iphone 14 pro μοντέλων.

Το always on display,αν ειναι δυνατόν.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την lightning θύρα. Σκέψου πχ οτι τα powerbeats fit pro(την εχει αγοράσει η Apple),βγαινουν με typeC ενώ τα airpods με lightning οπως και σε Ipad που τα ακριβότερα ειναι με typeC ενώ το φθηνότερο με lightning.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, theo897 είπε

Θα είναι και το πιο τίμιο.

Εχθές βγήκε η ενημέρωση. Οπότε θεωρώ είσαι μπροστά...

59 λεπτά πριν, geor92 είπε

Δώσε πόνο 😛

Βρε συ σχεδόν σε όλους έχεις βάλει παραγγελία  :)

Δημοσ.

Ελληνική παρουσίαση… πιο πολύ για να γελάσουμε..

Αρχές Οκτώβρη το πρώτο κύμα των προ και μετά από Νοέμβρη το δεύτερο οι τελευταίες πληροφορίες. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Αρχές Οκτώβρη το πρώτο κύμα των προ και μετά από Νοέμβρη το δεύτερο οι τελευταίες πληροφορίες. 

Με κούρασε στο πρώτο λεπτό 🙄

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, avacan23 είπε

Καλυτερα να πηγαιναν για καφεδακι.😄😄

Επεξ/σία από aenaos15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...