Klausx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nikos121 είπε τι ειναι αυτο ειπαμε? επισης αυτο με τη γειωση που λες ειναι κατι που αλλαζει? 1950
greekfragma Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 επειδή ο τσάκαλός σου που κάνει 1 μήνα να εμφανιστεί έχει υποπέσει ήδη σε χοντρά σφάλματα σου προτείνουμε να βρεις άλλον ηλεκτρολόγο που θα έρθει αμεσότερα και θα κάνει και σωστότερη δουλειά. είναι απαράδεκτο να γίνεται ανακαίνιση ηλεκτρολογικού πίνακα σε σπίτι δεκαετίας 80, 35χρόνια μετά, και να αφήνει την βιδωτή ακόμα επάνω. βάζω και στοίχημα όπως έγραψα και πριν οτι θα είναι απείραχτη και η γείωση του 1986 που σίγουρα θα έχει κι αυτή τα θέματά της. εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης και εσύ αποφασίζεις από δω και πέρα.
meletis_m Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/8/2022 στις 7:34 ΜΜ, nikos121 είπε Υπαρχει κανενας ηλεκτρολογος στην παρεα να μας δωσει τα φωτα του? Εχω ενα θεμα με τον ρελε ο οποιος πεφτει σε ακυρες στιγμες και φυσικα πεφτει και οταν λειπουμε σε διακοπες γτ καταλαβαινει οτι εχουμε φυγει μαλλον... Αυτο που γινεται ειναι να πεφτει και για να τον ξανασηκωσω ολες οι ασφαλειες θα πρεπει να ειναι κατω. Οπότε τις κατεβαζω, ανεβαζω το ρελε και μετα μια μια ανεβαζω τις ασφαλειες. Απο αυτα που διαβαζω στις περισσοτερες φορες φταιει η αντισταση του ψυγειου που κανει αποψυξη καθως ειναι και το μοναδικο που λειτουργει αυτες τις μερες. Βεβαια δεν μπορω να παραβλεψω οτι εχει πεσει ο ρελες 2 φορες τις τελευταιες 2 μερες που εγινε χαμος με τις βροχες στην αθηνα και γενικα εχω πριζες σε εξωτερικους χωρους. Απο την αλλη βεβαια εχει πεσει αρκετες φορες και σε στιγμες με φουλ ζεστη καυσωνα κλπ. Θα φωνάξεις ηλεκτρολόγο αρχικά Κάπου έχεις διαρροή , και για αυτό πέφτει το ρελέ διαφυγής ή έχεις ελλατωματικο ρελέ ή ασφάλεια . Δες και τη γείωση , να μετρηθεί . Επειδή και εγώ βρέθηκα σε ανάλογη κατάσταση και ανακαίνισα διαμέρισμα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (είχε αναβαθμιστεί το 1996- άλλες ανάγκες τότε σε απαιτήσεις ) , άλλαξα και τη βιδωτη ασφάλεια και βάλαμε αυτόματη και τραβήχτηκαν και 2 νέες γραμμές λόγω a/c 18,000 btu. Βρες και κανένα άλλον ηλεκτρολόγο . Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από meletis_m
vasilllis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε 3 περιπτώσεις υπάρχουν… Κάπου υπάρχει διαρροή, ελαττωματικό ρελέ και ελαττωματική ασφάλεια… To τριτο δεν υπαρχει. 1 ώρα πριν, nikos121 είπε κοινος παρανομαστης επι 24/7 σε λειτουργια ψυγειο και συναγερμος ο οποιος ειναι με GPRS Με οσους το συζηταω για να παρω γνωμες (μεχρι να ερθει ο ηλεκτρολογος) πιστευουν πως ειναι ειτε το ψυγειο οταν κανει αποψυξη ειτε ελαττωματικο ρελε. Πιστευω πως αν ηταν το ψυγειο θα επεφτε και η ασφαλεια του ψυγειου Δεν ειναι απαραιτητο να πεσει και η ασφαλεια. 1 ώρα πριν, Klausx είπε Ανακαίνιση και άφησε ασφάλεια τήξεως....; Αυτό που θα προτείνω είναι να βρεις έναν ηλεκτρολόγο (πραγματικό) να έρθει με εξοπλισμό να γίνει έλεγχος στα πάντα και σαν 2η πιο οικονομική λύση αφού ο εξοπλισμός που αναφέρω κοστίζει οπότε έχει ανάλογο κόστος και η υπηρεσία να μπει 2ο ρελε για το ψυγείο. Λογικά το πρόβλημα σου είναι στον πίνακα. Δοκίμασε κάτι τέτοιο στο ψυγείο https://electromes.gr/el/proionta/ilektrologiko-iliko/prizodiakoptes-exoteriki/eidikes-prizes/relay-diafigis-prizas-souko-16a-30ma-rcd-1g-hgi1024890.html Μην προτεινεις τετοια παιχνιδια . 1 ώρα πριν, greekfragma είπε ήθελα να το γράψω και γω πριν αυτό, για τον τσάκαλο αλλά ξεχάστηκα. έχω την εντύπωση οτι για να άφησε και τη βιδωτή από το 1986, δε θα ασχολήθηκε ούτε με τη γείωση. ΕΙναι υποχρεωτική "εν μερει¨" απο τον κανονισμο. 1
riazag Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Ενημερωτικά είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έπεφτε σε άκυρες στιγμές σε σχεδόν καινούργιο διαμέρισμα που νοίκιαζα, είχα φωνάξει 2 ηλεκτρολόγους και την μια μου έλεγαν ότι έφταιγαν οι αντιστάσεις της κουζίνας γιατί ηταν παλιά, μία ότι φταίει ο απορροφητήρας και τελικά το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου μετά από αρκετούς μήνες! Η αιτία ήταν ένα πολύπριζο με προστασία υπέρτασης που είχα... αυτό έριχνε τον ρελέ!!!!! Με μία πρόχειρη αναζήτηση και άλλοι είχαν το πρόβλημα με το συγκεκριμένο.... Το πήρα το έβαλα σε σπίτι φίλου μέσα σε ένα μήνα τον έριχνε και εκείνον σε άκυρες στιγμές! Το πέταξα και ησύχασα! Δες και αυτή την περίπτωση!
sphinxgr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 54 λεπτά πριν, riazag είπε Η αιτία ήταν ένα πολύπριζο με προστασία υπέρτασης που είχα... αυτό έριχνε τον ρελέ!!!!! Τι μάρκα ήταν? Είχα το ίδιο πρόβλημα που έπεφτε το ρελε προστασίας. Και τελικά τι ήταν μετά από άπειρο ψάξιμο? Ο συναγερμός! Εκεί που τον είχα βάλει ανέβαζε θερμοκρασία και για κάποιο λόγο έπεφτε το ρελε. Δεν ξέρω αν όντως είχε πρόβλημα ο συναγερμός ή είναι λογικό. Τότε άλλαξα θέση κ όλα είναι οκ. Παράλληλα έχω πάρει να βάλω ρελε τύπου A high (Hager) και όχι AC που ήδη έχω και είναι ξεπερασμένα, για να καλυφθω από τέτοια προβλήματα.
nikos121 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/10/2022 στις 10:54 ΜΜ, riazag είπε είχα φωνάξει 2 ηλεκτρολόγους και την μια μου έλεγαν ότι έφταιγαν οι αντιστάσεις της κουζίνας γιατί ηταν παλιά, μία ότι φταίει ο απορροφητήρας και τελικά το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου μετά από αρκετούς μήνες! αυτο ακριβως προσπαθω να αποφυγω γιατι εχω μια τρελα αν νιωθω οτι με κοροιδευουνε ειδικα αν λενε πιπες οταν δεν ξερουνε και προσπαθουνε να δικαιολογησουνε τα χ λεφτα που θα ερθουν να παρουνε. Πρεπει να βρω καποιον ο οποιος να εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο και οχι μαθητευομενους μαγους. Πρεπει να ειναι λιγο τσακαλος και να εχει ορεξη να το ψαξει λιγο παραπανω. Αλλα υποθετω πως οποια λυση και αν δωσει αυτη δεν μπορει να φανει αμεσα αλλα θα πρεπει να περιμενω ισως και μηνα για να δω αν θα ξαναπεσει. επισης ειμαι ανοιχτος σε προτασεις αν εχετε καποιον ηλεκτρολογο. Οχι απλα να ειναι γνωστος σας αλλα να ξερετε οτι του κοβει και μπορει να το παει ενα βημα παραπερα ψαχνωντας Στις 7/10/2022 στις 10:07 ΜΜ, greekfragma είπε επειδή ο τσάκαλός σου που κάνει 1 μήνα να εμφανιστεί έχει υποπέσει ήδη σε χοντρά σφάλματα σου προτείνουμε να βρεις άλλον ηλεκτρολόγο που θα έρθει αμεσότερα και θα κάνει και σωστότερη δουλειά. είναι απαράδεκτο να γίνεται ανακαίνιση ηλεκτρολογικού πίνακα σε σπίτι δεκαετίας 80, 35χρόνια μετά, και να αφήνει την βιδωτή ακόμα επάνω. βάζω και στοίχημα όπως έγραψα και πριν οτι θα είναι απείραχτη και η γείωση του 1986 που σίγουρα θα έχει κι αυτή τα θέματά της. εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης και εσύ αποφασίζεις από δω και πέρα. μπορεις να μου εξηγησεις ποιο ειναι το μειονεκτημα της βιδωτης? και τι εναλλακτικη υπαρχει? να και ο συναγερμος που μου ζητηθηκε απο καποιον https://prnt.sc/prtbBP6lmHeC Στις 7/10/2022 στις 10:51 ΜΜ, vasilllis είπε Μην προτεινεις τετοια παιχνιδια . ?? Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2022 από nikos121
kostas314 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Οι γειωσεις φθειρονται ,το εχω ζησει μιας και δημιουργουν περιεργα φαινομενα. Σε παλιο σπιτι θα κοιταγα και τη γειωση οχι απο ηλεκτρολογικη γνωση αλλα απο πείρα. Τα ρελε επισης θελουν τεσταρισμα μια φορα το 6μηνο και δεν ζουν για παντα.
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 τον συναγερμό ο ίδιος τσάκαλος τον έβαλε; 😵
nikos121 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 αναφερεσαι για τις αντιστασεις στο τελος προφανως
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 3 minutes ago, nikos121 said: αναφερεσαι για τις αντιστασεις στο τελος προφανως δεν απαντάς στο ερώτημα.
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 1 minute ago, nikos121 said: οχι δεν τον εβαλε αυτος έχεις δει το βιντεάκι φαντάζομαι στο λούμπεν που είναι ο προπονητής στα αποδυτήρια και λέει: -"ένας και ένας 2 μου το κάνατε π@@ " ε κάτι τέτοιο σκέψου για τον ηλεκτρολόγο και για τον εγκαταστάτη του συναγερμού. γνώμη μου είναι να βρεις μέσω google ένα καλό ηλεκτρολόγο με πολλές 5άστερες αξιολογήσεις στη περιοχή σου, να τον πληρώσεις και κάτι έξτρα και να έρθει να σου κάνει σωστή δουλειά πίσω από τον πίνακα και στον συναγερμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα