Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει κανενας ηλεκτρολογος στην παρεα να μας δωσει τα φωτα του?

Εχω ενα θεμα με τον ρελε ο οποιος πεφτει σε ακυρες στιγμες και φυσικα πεφτει και οταν λειπουμε σε διακοπες γτ καταλαβαινει οτι εχουμε φυγει μαλλον...

Αυτο που γινεται ειναι να πεφτει και για να τον ξανασηκωσω ολες οι ασφαλειες θα πρεπει να ειναι κατω. Οπότε τις κατεβαζω, ανεβαζω το ρελε και μετα μια μια ανεβαζω τις ασφαλειες.

Απο αυτα που διαβαζω στις περισσοτερες φορες φταιει η αντισταση του ψυγειου που κανει αποψυξη καθως ειναι και το μοναδικο που λειτουργει αυτες τις μερες.

Βεβαια δεν μπορω να παραβλεψω οτι εχει πεσει ο ρελες 2 φορες τις τελευταιες 2 μερες που εγινε χαμος με τις βροχες στην αθηνα και γενικα εχω πριζες σε εξωτερικους χωρους.

Απο την αλλη βεβαια εχει πεσει αρκετες φορες και σε στιγμες με φουλ ζεστη καυσωνα κλπ.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Εχω ενα θεμα με τον ρελε ο οποιος πεφτει σε ακυρες στιγμες και φυσικα πεφτει και οταν λειπουμε σε διακοπες γτ καταλαβαινει οτι εχουμε φυγει μαλλον...

Αυτο που γινεται ειναι να πεφτει και για να τον ξανασηκωσω ολες οι ασφαλειες θα πρεπει να ειναι κατω. Οπότε τις κατεβαζω, ανεβαζω το ρελε και μετα μια μια ανεβαζω τις ασφαλειες.

Απο αυτα που διαβαζω στις περισσοτερες φορες φταιει η αντισταση του ψυγειου που κανει αποψυξη καθως ειναι και το μοναδικο που λειτουργει αυτες τις μερες.

Βεβαια δεν μπορω να παραβλεψω οτι εχει πεσει ο ρελες 2 φορες τις τελευταιες 2 μερες που εγινε χαμος με τις βροχες στην αθηνα και γενικα εχω πριζες σε εξωτερικους χωρους.

Απο την αλλη βεβαια εχει πεσει αρκετες φορες και σε στιγμες με φουλ ζεστη καυσωνα κλπ.

Ηλεκτρολόγους εδώ έχουμε μερικούς, αλλά ηλεκτρολόγο που να μπορεί να βρει την βλάβη χωρίς να ελέγξει την εγκατάσταση σου δεν νομίζω να έχουμε.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν θελω να βρει την βλαβη μεσα απο το φορουμ. Το σκεπτικο ειναι να ακουσω μια δυο γνωμες να παρω μια ιδεα προτου φωναξω καποιον ή καποιους ειδικους να το δουνε καθως ο αδερφος μου που εχει το ιδιο προβλημα ενας ηλεκτρολογος του ειπε οτι φταιει ο συμπιεστης(!) του ψυγειου, ενας αλλος οτι απο καπου βαζει υγρασια και ενας τριτος δεν ηξερε τιποτα και του ειπε φωναξε ψυκτικο

Δημοσ.

Ρελέ ίσον διαρροή ρεύματος...

Πιθανότερα αίτια λόγω βροχής, εξωτερικές πρίζες, φώτα, κουτιά.

Αν το ψυγείο σου κάνει ζημιά τότε έχει τρυπήσει η αντίσταση και θέλει αντικατάσταση.

Γενικά μπορεί να είναι άπειρες οι αιτίες, ίσως και όλα τα παραπάνω να έχουν πέσει έξω, μόνο άνθρωπος που ξέρει και με όργανα μπορεί να βρει τι παίζει

ps

πρόσεχε γιατί υπάρχουν πολλών λογιών ηλεκτρολόγοι, δεν έχουν όλοι όργανα ούτε όλοι τις γνώσεις, αν αρχίσει να σου λέει ξεκινάμε να αλλάζουμε και βλέπουμε προχώρα στον επόμενο

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα ιδιο προβλημα περισυ επεφτε ο ρελες σε ακυρες στιγμες.Αιτια ηταν το πλυντηριο πιατων.Ενας πυκνωτης ειχε σκασει και εκανε ζημια.Επεφτε το ρελε και χωρις να δουλευε το πλυντήριο.Τσεκαρε και αυτο το σεναριο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Βγαλε τα παντα απο τις πριζες και ασε μονο το ψυγειο.

Και πες μας αν θα ξαναπέσει.

Δεν ειναι οτι πεφτει καθε μια ωρα. Μπορει μια φορα το 3μηνο μπορει και 2 φορες το μηνα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Δεν ειναι οτι πεφτει καθε μια ωρα. Μπορει μια φορα το 3μηνο μπορει και 2 φορες το μηνα

Μηπως το ρελε έχει τελικά το πρόβλημα? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Οι διαρροές ειναι το χειρότερο μπορει να αντιμετωπίσει κάποιος, ακομα και τα οργανα δεν βγαζουν προβλημα.

Τις περισσοτερες φορες το βρίσκεις με ενα οπτικό έλεγχο, πχ εκτεθειμένα ξεχασμένα καλώδια, εξωτερικές πρίζες που βρέχονται και άλλα παρόμοια

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nikos121 είπε

Απλά και σύντομα.

• Οι βροχές / υγρασία, μπορεί να ρίχνουν το ρελέ απο τις εξωτερικές πρίζες. 
  • Μόνος σου το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βγάζεις συσκευές απο πρίζες και να βλέπεις αν συνεχίσει να πέφτει- προφανώς θέλει καιρό
  • Καλό είναι σε καθε περίπτωση ανά κάμποσα χρόνια να ελέγχει ένα ηλεκτρολόγος την εγκατάσταση σου και να κάνει σωστές μετρήσεις κλπ
  • Τέλος, ακόμα καλύτερο για να βγάζεις έυκολα συμπεράσματα σε παρόμοιες καταστάσεις είναι να έχει περισσότερα του 1 ρελέ στον πίνακα σου. Να έχεις χωρίσει το σπίτι σε ζώνες δηλαδή. Μια ζώνη μόνη της θα ήταν το ψυγείο που ειναι και το πιο σημαντικό σε περίπτωση που πέσει το ρευμα. 

Δημοσ.

Αφού το τελε δεν σηκώνεται αν είναι πάνω οι ασφάλειες, την επόμενη φορά :

δεν τις κατεβάζεις όλες μαζί αλλά μια μια δοκιμάζοντας να σηκώσεις το ρελε κάθε φορά. Όταν σηκωθεί το ρελε ξέρεις ότι αυτή η ασφάλεια ( το κύκλωμα) έχει πρόβλημα.

μετά βλέπεις τις συσκευές που έχει αυτή η ασφάλεια 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, nikos121 είπε

Οταν οπλιζεις τον ΔΔΡ με τις ασφαλειες πάνω,τι κανει;Πέφτει πάλι;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, smpt είπε

Αφού το τελε δεν σηκώνεται αν είναι πάνω οι ασφάλειες, την επόμενη φορά :

δεν τις κατεβάζεις όλες μαζί αλλά μια μια δοκιμάζοντας να σηκώσεις το ρελε κάθε φορά. Όταν σηκωθεί το ρελε ξέρεις ότι αυτή η ασφάλεια ( το κύκλωμα) έχει πρόβλημα.

μετά βλέπεις τις συσκευές που έχει αυτή η ασφάλεια 

Το ρελε διαρροής μπορεί να πέφτει και με ολες τις ασφάλειες κατω.

Η διαρροή ειναι άστα να πάνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...