Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dantε είπε

Τελικα για να καταλαβουμε οι υπολοιποι τι ειναι;

Μηχανοκινητο και παει στο δρομο και οχι στο πεζοδρομιο;

Μη μηχανοκινητο και παει στο πεζοδρομιο και οχι στο δρομο;

Η οτι μας συμφερει και με δικαιολογια το περιβαντολλογικο (την ιδια που χρησιμοποιουν παρεπιπτοντως και ολες οι εταιρειες και μας γδερνουν) καβαλαμε οτι βρουμε και οπου βρουμε;

Τα πράγματα ειναι απλά μιλάμε για παράληψη του κοκ της Ελλάδας, δεν υπάρχει τίποτα που ρητά να απαγορεύει τα ποδήλατα.

Και αφού δεν υπάρχει κάτι που ρητώς να τα επιτρέπει εμεις (μιας και έτσι μεγαλώσαμε) σαν λαός θεωρούμε ότι σίγουρα απαγορεύεται :P 

7 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται να διέρχεσαι καβάλα στο ποδήλατο σου. Οι επιλογές σου είναι 2:

Τι μαυρίζεις το "πεζό" στην λέξη πεζοδρόμιο; λες και σκεφτήκανε 103 σοφοί για το πως να το ονομάσουν προκειμένου να περιγράφει τι επιτρέπετε. 

Με αυτή την έννοια να απαγορεύσουμε και τους skaters και τους ΑΜΕΑ με καροτσάκι και τα μωρά με καροτσάκι και όποια άλλη μειοψηφία πχ Monobikers ζογκλέρ(αυτοί που χρησιμοποιούν ξύλινα πόδια) κτλ 

γιατί αν επιτρεπόταν θα λεγόταν πεζοκαρτσοπατινοξυλοποδαροποδηλατοδρόριο; ....

Να πω και στο ανίψι μου να μην βγάζει το RC αυτοκινητάκι του να παίξει στον πεζόδρομο γιατί απαγορεύεται; 

Τα μόνα σημεία που απαγορεύονται τα ποδήλατα ειναι οι εθνικές οδοί και οδοί ταχείας κυκλοφορίας καθώς και όπου αλλού υπάρχει αυτή η πινακίδα 
image.png.8e06d2681c309a85615d0154a586ea50.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ειναι πεζόδρομος πεζόδρομος (χωρίς δρόμο για ποδήλατο) κατεβαίνεις και περνάς πεζός (αυτό ειναι το σωστό) (στο εξωτερικό εχει ταμπέλες για αυτο στην ελλαδα δεν ειναι ξεκάθαρος ο νομος στην πράξη νομικα δεν μπορει να σε πάει)

πχ θεσσαλονικη έχουμε σοβαρό θέμα με αυτό τρέχουν με ποδήλατα στους πεζόδρομους και έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα (να πέφτει ποδήλατο σε πεζό)
μια φορά την εχω φάει και εγώ (καθιστός στο πάγκακη μαλιστα...) εκεί δεν άντεξα τον εκανα μαυρο πραγματικά (κακώς άλλα έγινε οταν βλεπεις το δεξι σου χερι να γυρναει... έσπασε ουσιαστικά και να πονάς απίστευτα και να λέει ο άλλος έλα ρε μαλάκα τι κάθεσαι εκει.... απλα θολώνεις )

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Black Demis είπε

αν ειναι πεζόδρομος πεζόδρομος (χωρίς δρόμο για ποδήλατο) κατεβαίνεις και περνάς πεζός (αυτό ειναι το σωστό) (στο εξωτερικό εχει ταμπέλες για αυτο στην ελλαδα δεν ειναι ξεκάθαρος ο νομος στην πράξη νομικα δεν μπορει να σε πάει)

πχ θεσσαλονικη έχουμε σοβαρό θέμα με αυτό τρέχουν με ποδήλατα στους πεζόδρομους και έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα (να πέφτει ποδήλατο σε πεζό)
μια φορά την εχω φάει και εγώ (καθιστός στο πάγκακη μαλιστα...) εκεί δεν άντεξα τον εκανα μαυρο πραγματικά (κακώς άλλα έγινε οταν βλεπεις το δεξι σου χερι να γυρναει... έσπασε ουσιαστικά και να πονάς απίστευτα και να λέει ο άλλος έλα ρε μαλάκα τι κάθεσαι εκει.... απλα θολώνεις )

Ό,τι πιο γίδι: αγανακτισμένος ποδηλάτης σε πεζοδρόμιο που τον ενοχλούν οι πεζοί !

• Like 2
Δημοσ.

Οι ποδηλάτες θέλουν να έχουν τα δικαιώματα των πεζών αλλά όμως να κινούνται με ποδήλατο. Δεν γίνεται αυτό. Όταν περνάνε κεντρικό δρόμο, πρεπει να κατεβαίνουν από το ποδήλατο. Όταν χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών το ίδιο. Οπως και τα ηλεκτρικά πατίνια, δεν μπορεί οχημα που πάει άνω των 20 χλμ να κινείται σε ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ. Ποδήλατο μπορεί να κυκλοφορήσει σε πεζοδρόμιο μόνο εάν ξεπεζεψει ο αναβάτης. Και να υπάρχει μια λογική. Με το ποδήλατο περνάς μπροστά από σπίτια πχ. Αν ανοίξει πόρτα και βγει ένα παιδί, πως θα αντιδράσει ο ποδηλάτης; θα το πάρει παραμαζωμα έτσι; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Black Demis είπε

Μισό για να καταλάβω, καθόσουνα σε παγκάκι και σου έσπασε το χέρι κάποιος με ποδήλατο; πως; θέλω να πω πρακτικά και τυφλός να ήταν και να έπεσε πάνω στο παγκάκι (αυτό πο μόνο του περίεργο) η ρόδα θα σταματούσε στο κάτω μέρος απο το παγκάκι δηλαδή ανέβηκε η ρόδα και σου πάτησε το χέρι; 

Και μετά εσύ με ένα σπασμένο χέρι μπόρεσες και τον έδειρες κιόλας ; 

χμμμμ οκ νομίζω είναι περίεργο το περιστατικό αλλά αφού λες ότι έτσι έγινε τότε εντάξει αλλά ακόμη και αν έχουν συμβεί έτσι τα πράματα δεν γίνεται να μου πεις ότι ειναι κάτι "συνηθισμένο" ή έστω κάτι που συμβαίνει συχνά. 

40 λεπτά πριν, james01gr είπε

δεν μπορεί οχημα που πάει άνω των 20 χλμ να κινείται σε ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ

έχεις καβαλήσει ποτέ ποδήλατο; θέλω να πω ότι για να πας πάνω απο 20 χιλιόμετρα/ώρα (και μάλιστα σταθερά) πρέπει να είσαι αθλητής ο μέσος άνθρωπος και να θέλει (με ορθοπεταλιά και ιδρώτα και αρκετά μέτρα για φόρα) άντε να πάει κάπου γύρω στα 16 χλμ/ώρα για κάνα λεπτό περίπου το πολύ και μετά να σταματήσει για να μαζέψει τα πνευμόνια του που του βγήκαν απο το στόμα.... 

Ταχύτητες πάνω απο 20χλμ έχουν μόνο τύποι που κάνουν προπόνηση/γυμναστική με το ποδήλατο αυτοί με τα εφαρμοστά, τα κουρσάκια και τα γυαλιά και το κράνος... όχι οι άνθρωποι που έχουν ένα ποδήλατο για βόλτα ή για να μετακινούνται περιστασιακά. 

Και οι τύποι αυτοί σίγουρα δεν πάνε στο πεζοδρόμιο καταρχήν γιατί δεν τους βολεύει λόγω κραδασμών μικρών αποστάσεων (πάντα θα έχει κάποιο εμπόδιο δεν παίζει να βρεις "ισιάδα" δηλαδή) 

Δημοσ.
Στις 24/8/2022 στις 6:03 ΜΜ, clam86 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Ζω στην επαρχία και συνηθίζω να χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο μου για μικρές μετακινήσεις εντός της πόλης.

Σήμερα μου συνέβη ένα περιστατικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Ένα από τα σημεία που διέχομαι είναι και το πεζοδρόμιο (μεγάλου πλάτος , περίπου 3,5 μέτρων)  όπου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου έχει λάβει άδεια τοποθέτησης ομπρελοκαθισάτων..

Στο χώρο συνήθως κάθονται πελάτες του ξενοδοχείου της, ενώ ο διάδρομος που υπάρχει είναι στη μέση και σε καμία περίπτωση δεν είναι 1,5 μέτρο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σίγουρα μισό μέτρο μικρότερος , τουλάχιστον.

Περνόντας λοιπόν από το σημείο την ακούω να μουρμουρίζει "έ οχι και ποδήλατα ΜΕΣΑ στην επιχερειρησή μου".

Σταματώ και τη ρωτώ αν είπε κάτι. 

Μου απαντά ότι κακώς πέρασα με το ποδήλατο και ότι ο διάδρομος είναι για να παιρνούν πεζοί και αναπηρικά αμαξίδια.

Και εγώ διερωτώμαι  .. στέκει αλήθεια κάτι τέτοιο ;

Μπορεί να εγείρει θέμα ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, επειδή από το σημείο πέρασε ποδήλατο , επειδή ο πεζόδρομος δεν ειναι χαρακτηρισμένος ως ποδηλατόδρομος;

Πέραν του ότι θεωρεί επιχείρηση της δημόσιο πεζόδρομο όπου της έχει παραχωρηθεί προσωρινά έναντι αμοιβής , το οποίο το θεωρώ ακραίο ..

Μα τι κάθεσαι και ψάχνεις, ζεις στον ευλογημένο τόπο που ονομάζεται Ελλάδα, κάνεις ότι γουστάρεις και άφησε τους να λένε…

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Τα πράγματα ειναι απλά μιλάμε για παράληψη του κοκ της Ελλάδας, δεν υπάρχει τίποτα που ρητά να απαγορεύει τα ποδήλατα.

Και αφού δεν υπάρχει κάτι που ρητώς να τα επιτρέπει εμεις (μιας και έτσι μεγαλώσαμε) σαν λαός θεωρούμε ότι σίγουρα απαγορεύεται :P 

Τι μαυρίζεις το "πεζό" στην λέξη πεζοδρόμιο; λες και σκεφτήκανε 103 σοφοί για το πως να το ονομάσουν προκειμένου να περιγράφει τι επιτρέπετε. 

Με αυτή την έννοια να απαγορεύσουμε και τους skaters και τους ΑΜΕΑ με καροτσάκι και τα μωρά με καροτσάκι και όποια άλλη μειοψηφία πχ Monobikers ζογκλέρ(αυτοί που χρησιμοποιούν ξύλινα πόδια) κτλ 

γιατί αν επιτρεπόταν θα λεγόταν πεζοκαρτσοπατινοξυλοποδαροποδηλατοδρόριο; ....

Να πω και στο ανίψι μου να μην βγάζει το RC αυτοκινητάκι του να παίξει στον πεζόδρομο γιατί απαγορεύεται; 

Τα μόνα σημεία που απαγορεύονται τα ποδήλατα ειναι οι εθνικές οδοί και οδοί ταχείας κυκλοφορίας καθώς και όπου αλλού υπάρχει αυτή η πινακίδα 
image.png.8e06d2681c309a85615d0154a586ea50.png

Αλήθεια δεν κατάλαβες γιατί έβαλα σε bold το "πεζο"; Προφανως για να τονισω οτι αφορα τους πεζους και οχι τα οχηματα, οπως ειναι το ποδηλατο.

Επίσης αλήθεια, συγκρίνεις τον ΑΜΕΑ με τον skater; ρητορικο το ερωτημα. καλη συνεχεια :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Μισό για να καταλάβω, καθόσουνα σε παγκάκι και σου έσπασε το χέρι κάποιος με ποδήλατο; πως; θέλω να πω πρακτικά και τυφλός να ήταν και να έπεσε πάνω στο παγκάκι (αυτό πο μόνο του περίεργο) η ρόδα θα σταματούσε στο κάτω μέρος απο το παγκάκι δηλαδή ανέβηκε η ρόδα και σου πάτησε το χέρι; 

Και μετά εσύ με ένα σπασμένο χέρι μπόρεσες και τον έδειρες κιόλας ; 

χμμμμ οκ νομίζω είναι περίεργο το περιστατικό αλλά αφού λες ότι έτσι έγινε τότε εντάξει αλλά ακόμη και αν έχουν συμβεί έτσι τα πράματα δεν γίνεται να μου πεις ότι ειναι κάτι "συνηθισμένο" ή έστω κάτι που συμβαίνει συχνά. 

έχεις καβαλήσει ποτέ ποδήλατο; θέλω να πω ότι για να πας πάνω απο 20 χιλιόμετρα/ώρα (και μάλιστα σταθερά) πρέπει να είσαι αθλητής ο μέσος άνθρωπος και να θέλει (με ορθοπεταλιά και ιδρώτα και αρκετά μέτρα για φόρα) άντε να πάει κάπου γύρω στα 16 χλμ/ώρα για κάνα λεπτό περίπου το πολύ και μετά να σταματήσει για να μαζέψει τα πνευμόνια του που του βγήκαν απο το στόμα.... 

Ταχύτητες πάνω απο 20χλμ έχουν μόνο τύποι που κάνουν προπόνηση/γυμναστική με το ποδήλατο αυτοί με τα εφαρμοστά, τα κουρσάκια και τα γυαλιά και το κράνος... όχι οι άνθρωποι που έχουν ένα ποδήλατο για βόλτα ή για να μετακινούνται περιστασιακά. 

Και οι τύποι αυτοί σίγουρα δεν πάνε στο πεζοδρόμιο καταρχήν γιατί δεν τους βολεύει λόγω κραδασμών μικρών αποστάσεων (πάντα θα έχει κάποιο εμπόδιο δεν παίζει να βρεις "ισιάδα" δηλαδή) 

Όχι ακριβός, καθόμασταν στο παγκάκι,  ο άλλος έτρεχε πήγε να αποφύγει ένα καροτσάκι με παιδί , δεν κατάφερε το ακούμπησε και έπεσε πάνω μου (στην πράξη πλάγια με τον σκελετό του ποδηλάτου και το βάρος του μου έσπασε το αυστηρό χέρι που ήταν πάνω στο παγκάκι)

Σηκώνεται εγώ από τον πόνο πεθαίνω και πετάει τι ρε μαλακά καθεσε εδώ, εκείνη την στηγμη θόλωσα τόσο πολύ από τα λόγια και την συμπεριφορά που η κατάληξη δεν ήταν καθόλου ευχάριστη (σπασμένο μου χέρι ήταν γρατζουνιά μπροστά πως έγινε ο άλλος)

Κακός το έκανα άνετα με την μήνυση θα μπορούσα να χεστω στο φράγκο αλλά ότι έγινε έγινε

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

Όχι ακριβός, καθόμασταν στο παγκάκι,  ο άλλος έτρεχε πήγε να αποφύγει ένα καροτσάκι με παιδί , δεν κατάφερε το ακούμπησε και έπεσε πάνω μου (στην πράξη πλάγια με τον σκελετό του ποδηλάτου και το βάρος του μου έσπασε το αυστηρό χέρι που ήταν πάνω στο παγκάκι)

Σηκώνεται εγώ από τον πόνο πεθαίνω και πετάει τι ρε μαλακά καθεσε εδώ, εκείνη την στηγμη θόλωσα τόσο πολύ από τα λόγια και την συμπεριφορά που η κατάληξη δεν ήταν καθόλου ευχάριστη (σπασμένο μου χέρι ήταν γρατζουνιά μπροστά πως έγινε ο άλλος)

Κακός το έκανα άνετα με την μήνυση θα μπορούσα να χεστω στο φράγκο αλλά ότι έγινε έγινε

Καλά σου είπε, άκου να κάθεσαι στο παγκάκι και εσυ, απορώ πως σου ηρθε..

Σημερινό φρέσκο σκηνικό..Όπως πήγαινα στο δρόμο μου με το μηχανακι,πλησίαζα σε διάβαση πεζών, φυσικά ελαττωνω πολύ χαμηλά την ταχυτητα, ελέγχω  πεζοδρόμια αριστερά δεξιά βλέπω δεν υπήρχε πεζός  ούτε για δείγμα.Με το που πάω να επιταχύνω  πηδάει από το πουθενα με φορα  ένα ποδήλατο από τον πεζόδρομο  και αρχιζει να διασχίζει την διάβαση πεζών, πατάω φρένο, σταματάω εντελως τον κορνάρω και χωρίς να κόψει καθόλου ταχύτητα γυρνάει το κεφάλι και μου λέει τι κορνάρεις ρε μ@λ@κ@ δεν βλέπεις ότι είναι διάβαση και συνεχίσει ακάθεκτος με φορα,  ανεβαινει το απεναντι  πεζοδρόμιο και αρχιζει να ποδηλατεί στον πεζόδρομο. 

Ότι τίποτα άλλο, με την φορά που πήγαινε δεν πρόλαβα να του ζητήσω και συγνώμη που παραλίγο θα τον χτυπούσα γιατί έμαθα στο insomnia ότι τα ποδήλατα δικαιωματικά τους ανοίκουν δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, διαβάσεις  κτλ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Καλά σου είπε, άκου να κάθεσαι στο παγκάκι και εσυ, απορώ πως σου ηρθε..

Σημερινό φρέσκο σκηνικό..Όπως πήγαινα στο δρόμο μου με το μηχανακι,πλησίαζα σε διάβαση πεζών, φυσικά ελαττωνω πολύ χαμηλά την ταχυτητα, ελέγχω  πεζοδρόμια αριστερά δεξιά βλέπω δεν υπήρχε πεζός  ούτε για δείγμα.Με το που πάω να επιταχύνω  πηδάει από το πουθενα με φορα  ένα ποδήλατο από τον πεζόδρομο  και αρχιζει να διασχίζει την διάβαση πεζών, πατάω φρένο, σταματάω εντελως τον κορνάρω και χωρίς να κόψει καθόλου ταχύτητα γυρνάει το κεφάλι και μου λέει τι κορνάρεις ρε μ@λ@κ@ δεν βλέπεις ότι είναι διάβαση και συνεχίσει ακάθεκτος με φορα,  ανεβαινει το απεναντι  πεζοδρόμιο και αρχιζει να ποδηλατεί στον πεζόδρομο. 

Ότι τίποτα άλλο, με την φορά που πήγαινε δεν πρόλαβα να του ζητήσω και συγνώμη που παραλίγο θα τον χτυπούσα γιατί έμαθα στο insomnia ότι τα ποδήλατα δικαιωματικά τους ανοίκουν δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, διαβάσεις  κτλ.

🤣🤣🤣🤣 Καθημερινό φαινόμενο, να σου πω την αλήθεια καλά κάνουν αφού ο νόμος δεν τα συμπεριλαμβάνει κάπου και δεν υπάρχει τιμωρία καλά κάνουν (αν τολμάει κάνεις ας το κάνει στην ελεβετια είτε με αυτοκινιτο είτε με μηχανή είτε με ποδήλατο είτε και πεζός μαλακιες στον δρόμο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

τι κορνάρεις ρε μ@λ@κ@ δεν βλέπεις ότι είναι διάβαση

Αυτή η φράση μου πήρε 3 δευτερόλεπτα και 160 εκατοστά για να την πω (το χρονομέτρησα με το κινητό). 

Θα υποθέσω ότι του πήρε απο την αρχή της διάβασης πεζών μέχρι το τέλος της για να την ξεστομίσει (ναι ξέρω φαίνεται counter intuitive αλλά αν υποθέσουμε μικρότερη απόσταση πχ να κάλυψε μισό μέτρο της διάβασης των πεζών ενώ στο έλεγε αυτό πάει να πεί πως πήγαινε πιο αργά άρα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα που υποθέτω ότι κάληψε όλη την διάβαση ενώ στο έλεγε και δεν ήταν απλά ένα μικρό κομμάτι της.) 

Θα υποθέσω διάβαση 6 μέτρων (αν ήταν μονόδρομος θα ήταν περίπου τα μισά) 

Αυτό σημαίνει ότι έκανε ~1.89 μέτρα το δευτερόλεπτο  ή αλλιώς πήγαινε με περίπου 7 χλμ/ώρα* (αν ήταν μονόδρομος πάει να πει ότι πήγαινε με κάτω απο 3,5χλμ/ωρα) 

Άρα δεν πετάχτηκε απο το πουθενά εσύ δεν τον είδες και αν αναγκάστηκες να σταματήσεις απότομα πάει να πει πως έτρεχες πολύ γρήγορα αν και τουλάχιστον ελάττωσες ταχύτητα όπως λες γιατί συνήθως στην ελλάδα κανένας δεν το κάνει. 

Οπότε αν και δεν έπρεπε να σε βρίσει αυτό φάουλ δικό του καλά έκανε και απόρησε τι κορνάρεις. 

*Ενδεικτικά για σύγκριση κάποιος που κάνει jogging (ελαφρύ τρέξιμο αποστάσεων) τρέχει με περίπου 7 με 10+χλμ/ώρα 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

καλά έκανε και απόρησε τι κορνάρεις. 

Προσπερνάω όλα τα υπόλοιπα και πάω στο διάταυτα. Καλά έκανε και απόρησε γιατί κορνάρω; Να φανταςτω εισαι και εσυ ποδηλατης που δεν σέβεται τα σήματα του κοκ, και νομιζει ότι έχει παντου προτεραιότητα γιατί έτσι.

Πήδηξε από την κεντρική  πλατεία της πόλης, διέσχισε ορμώμενος την διάβαση πεζών, μου ριχνει και ένα βρισίδι και ανεβαινει στον πεζόδρομο απεναντι και συνεχίζει να ποδηλατεί. Είναι το κεντρικοτερο σημειο της πόλης και διαθέτει τεράστιο ποδηλατόδρομο. Ο κοκ λέει ότι όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος τα ποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται εκτός αυτού .Εφοσον υπήρχε λοιπόν ποδηλατοδρομος ο τυπος έκανε 3 παραβασεις, διέσχισε την κεντρική πλατεία, διέσχισε τη διάβαση πέζων, διεσχισε τον πεζόδρομο και απορούσε ( και εσυ μαζί του) γιατί τον κόρναρα.Εφοσον ήθελε να διασχίσει  την διάβαση, να κατέβει από το ποδήλατο  να το πάρει στα χέρια και να την διασχισει σαν πεζός με την ταχύτητα του πεζού , ήθελε να  ποδηλατεί όφειλε να πάει από τον ποδηλατόδρομο. Το ποδήλατο οφείλει να  σέβεται τα σήματα του κοκ όπως ολα τα οχήματα που κινούνται πάνω στον δρόμο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Να φαντασυτω εισαι και εσυ ποδηλατης

όχι δεν είμαι γιατί τεμπελιάζω :P Αλλά όταν ήμουν παιδί φυσικά όπως οι περισσότεροι καβαλούσα και εγώ ποδήλατο. 

Πήδηξε από την κεντρική  πλατεία της πόλης, διέσχισε ορμώμενος την διάβαση πεζών

Δηλαδή ήταν στην πλατεία και μετά πέρασε απο την διάβαση πεζών που το περίεργο; 

Το πρόβλημα θα υπήρχε αν ήταν πάνω στο δρόμο μαζί με εσένα και ξαφνικά χωρίς να δώσει σημασία στην κίνηση και να κάνει σήμα πως θα στρίψει έκοβε τον δρόμο σου για περάσει πάνω στην διάβαση πεζών. 

Όσο για το "ορμώμενος" υπολογίσαμε πριν την ταχύτητα και στην χειρότερη περίπτωση πήγαινε μόνο με 7χλμ/ωρα. 

Είναι το κεντρικοτερο σημειο της πόλης, ο δρόμος εκει διαθέτει τεράστιο ποδηλατόδρομο. Ο κοκ λέει ότι όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος τα ποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται εκτός αυτού και προβλέπει και πρόστιμο

Το τελευταίο (σχετικά με τον κοκ) είναι αλήθεια και απο τις μεγαλύτερες βλακείες στον κοκ σε όλες τις άλλες χώρες οι ποδηλατόδρομοι ειναι λορίδες όπου έχουν προτεραιότητα τα ποδήλατα ενώ εκτός αυτών τα ποδίλατα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς. 

Και ειναι ακόμη περισσότερο βλακεία γιατί μιλάμε για μια χώρα με ανύπαρκτους ποδηλατόδρομους και κατα πάσα πιθανότητα αυτός ο ποδηλατόδρομος που αναφέρεσαι δεν οδηγεί πουθενά και θα ειναι απλά ένα κυκλάκι που κάνανε για βόλτες αυτοί στον δήμο αν θέλει πχ κάποιος να πάει απο το σπίτι του στην δουλειά με το ποδήλατο φυσικά και δεν θα μπορούσε να βρει αυτή η διαδρομή τον τύπης ποδηλατόδρομο στον οποίο αναφέρεσαι που δεν ξέρω βέβαια για ποιον μιλάς αλλά ζω στην ελλάδα οπότε είμαι σίγουρος ότι αυτό ακριβώς ισχύει. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Το τελευταίο (σχετικά με τον κοκ) είναι αλήθεια και απο τις μεγαλύτερες βλακείες στον κοκ σε όλες τις άλλες χώρες οι ποδηλατόδρομοι ειναι λορίδες όπου έχουν προτεραιότητα τα ποδήλατα ενώ εκτός αυτών τα ποδίλατα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς. 

Και ειναι ακόμη περισσότερο βλακεία γιατί μιλάμε για μια χώρα με ανύπαρκτους ποδηλατόδρομους και κατα πάσα πιθανότητα αυτός ο ποδηλατόδρομος που αναφέρεσαι δεν οδηγεί πουθενά και θα ειναι απλά ένα κυκλάκι που κάνανε για βόλτες αυτοί στον δήμο αν θέλει πχ κάποιος να πάει απο το σπίτι του στην δουλειά με το ποδήλατο φυσικά και δεν θα μπορούσε να βρει αυτή η διαδρομή τον τύπης ποδηλατόδρομο στον οποίο αναφέρεσαι που δεν ξέρω βέβαια για ποιον μιλάς αλλά ζω στην ελλάδα οπότε είμαι σίγουρος ότι αυτό ακριβώς ισχύει. 

Άρα ουςιαστικα παραδέχεσαι ότι βάση  κοκ ήταν παράβαση  να κινηθεί ο ποδηλατης πάνω στην διάβαση αλλά και πανω στους πεζόδρομους εφοσον εκεί υπάρχει ποδηλατόδρομος, αλλά από την αλλά μας λες  ειναι βλακεία αυτό το σημειο του κοκ οποτε μια χαρά πήγαινε αυτός. Άρα και γώ αν θεωρήσω ότι ειναι βλακεία του κοκ να σταματάμε με το κόκκινο γιατί δεν μου αρέσει το χρώμα ας  αρχίζω μα φεύγω για κόκκινα γιατί θεωρώ βλακεία του κοκ μα σταματάμε συο κόκκινο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...