Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα στεκομου μπροστά στην επιχείρηση της πεζοδρόμιο θα έλυνα το ποδήλατο και θα το ξε συναρμολουγουσα με τις ώρες ότι και καλά έχει βλάβη. 

Επιπλέον θα έπαιρνα ένα σωληνάκι γράσο και θα άφηνα στην αλυσίδα και στο πεζοδρόμιο της μπροστά στην είσοδο μεγάλες ποσότητες λεκέδες.... έτσι για να μάθει να μιλά καλύτερα....και ας φώναζε την τροχαία για παράβαση ΚΟΚ.... ΧΑΜΕΝΗ αυτή θα είναι 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PedroG είπε

Εγώ θα στεκομου μπροστά στην επιχείρηση της πεζοδρόμιο θα έλυνα το ποδήλατο και θα το ξε συναρμολουγουσα με τις ώρες ότι και καλά έχει βλάβη. 

Επιπλέον θα έπαιρνα ένα σωληνάκι γράσο και θα άφηνα στην αλυσίδα και στο πεζοδρόμιο της μπροστά στην είσοδο μεγάλες ποσότητες λεκέδες.... έτσι για να μάθει να μιλά καλύτερα....και ας φώναζε την τροχαία για παράβαση ΚΟΚ.... ΧΑΜΕΝΗ αυτή θα είναι 

Και όποιος γλίστραγε στα γράσα σου να σου έκανε και μια μήνυση να έχεις να πορεύεσαι ;

Τα σκέφτεστε πριν τα γράψετε;

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PedroG είπε

αν δεν εισαι τρολ, εισαι ακριβως αυτος ο τυπος ανθρωπου που εξηγει οσα πανε λαθος στην κοινωνια μας.

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολο να βρεις μια μεριά που να έχει ενσωματωμένες όλες τις αλλαγές του ΚΟΚ, ελπίζω αυτός να μην έχει κανένα κραυγαλέο λάθος https://www.glavopoulos.com/kok-index/

Αναφέρει:

Σε πεζοδρόμιο απαγορεύεται η κίνηση του ποδηλάτου (άρθρο 16, σημείο 4, εκτός δηλαδή αν είσαι πεζός και το τσουλάς),

Σε πεζόδρομο επιτρέπεται, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των πεζών και άλλων χρηστών του πεζόδρομου - άρθρο 40, σημείο 3 και άρθρο 39, σημείο 2

Σε κάθε δημόσιο δρόμο με όριο ως και 70χαω (άρθρο 29, σημείο 1)

Ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από soterman
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, clam86 είπε

Μπορεί να εγείρει θέμα ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, επειδή από το σημείο πέρασε ποδήλατο , επειδή ο πεζόδρομος δεν ειναι χαρακτηρισμένος ως ποδηλατόδρομος;

Όσο λάθος είναι αυτή που δεν έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα ελάχιστα πλάτη για την διέλευση των πεζών ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, άλλο τόσο λάθος είσαι κι εσύ που καβάλησες το πεζοδρόμιο με το ποδήλατο.
Οπότε ναι μπορείτε και οι δυο να εγείρετε θέμα, ο ένας στον άλλον!!!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ε μα! Εδώ που ζω κυκλοφορώ μέσα στην πόλη σχεδόν αποκλειστικά με ποδήλατο. Σχεδόν πάντα θα νευριάσω με ποδηλάτες, καμία οδική παιδεία. Αν υπήρχε πρόταση ότι για να βγεις στον δρόμο με ποδήλατο/πατίνι θα πρέπει να δώσεις εξετάσεις για δίπλωμα θα ήμουν απόλυτα σύμφωνος.

2 λεπτά πριν, soterman είπε

Δύσκολο να βρεις μια μεριά που να έχει ενσωματωμένες όλες τις αλλαγές του ΚΟΚ, ελπίζω αυτός να μην έχει κανένα κραυγαλέο λάθος https://www.glavopoulos.com/kok-index/

Αναφέρει:

Σε πεζοδρόμιο απαγορεύεται η κίνηση του ποδηλάτου (άρθρο 16, σημείο 4, εκτός δηλαδή αν είσαι πεζός και το τσουλάς),

Σε πεζόδρομο επιτρέπεται, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των πεζών και άλλων χρηστών του πεζόδρομου - άρθρο 40, σημείο 3 και άρθρο 39, σημείο 2

Σε κάθε δημόσιο δρόμο με όριο ως και 70χαω (άρθρο 29, σημείο 1)

Ελπίζω να βοήθησα.

Από τα πιο σωστά ποστς, για αυτό ρώτησα στην πρώτη σελίδα αν θεωρείται πεζόδρομος ή πεζοδρόμιο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, teot είπε

O δήμος δίνει την άδεια  και η αστυνομία είναι υπεύθυνη μόνο για έλεγχο σωστής εφαρμογής της άδειας.

Θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές επιφυλάξεις οτι ο δήμος έδωσε άδεια με ελεύθερο χώρο διέλευσης μόνο 80cm.

Λοιπόν μόλις περιεγραψες την ελληνική πραγματικότητα!! σε αρκετές περιπτώσεις (δεν υπονοώ κάτι για τον φιλο) ο δήμος κλπ κάνουν παρατυπίες επειδή είναι γνωστός η επιχειρηματίας η η η και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη απλα να "ελεγξει" αν  η απόφαση που έχει βγει είναι οκ δηλαδή να χαμε να λέγαμε μενω ροδο και από νόμιμες παρανομίες έχω να σας λεω 100 ποστ

Και μια γενική απάντηση ξερω λέτε πολλοί ότι είναι παράνομη αυτή δεν σημαίνει ότι εσύ είσαι νόμιμος αλλά ρε παιδιά επειδή τα πράγματα ειδικά στις τουριστικές περιοχές έχουν ξεφύγει θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχουν παρατυπίες στην κατάληψη χώρου είτε αυτό λέγετε πλάτος είτε αριθμημένα τραπεζοκαθισματα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους πεζούς άμεα καροτσακια 7 μήνες τον χρόνο με μόνιμη κατάληψη.. δηλαδή αν περνούσε καππικ καροτσάκι με δίδυμα και δεν χωρούσε  τι θα λέγατε ας έκανε ένα? Η διέλευση του πεζοδρομίου πρπεει να είναι άνετη έχουμε και κάποια πεζοδρόμια που είναι 50 πόντους ελεος τι θα περνάνε κατσαρίδες?  Και στην τελική έπρεπε να εξεταστεί το θέμα αν μπορεί να τοποθετήσει η άλλη τραπεζοκαθισματα αν κατά μήκος έχει αφήσει 50 πόντους η ένα μέτρο αν συναντηθεί ένα καροτσάκι και ενα αμεα; θα πετάξει για να προχωρήσει?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αυτά να τα πείτε στον δήμο και στην αστυνομία που μας έδωσε το οκ. 😊

Ε, τότε να σου παίρνουν συνέχεια την προτεραιότητα στις πλατείες και να σε στραβωνουν τα πειραγμενα φώτα των αυτοκινήτων! 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι καταλαβαίνω άσχετα αν έχει δίκιο η άδικο η επιχείρηση που έκανε κατάληψη δημοσίου χώρου ή ο ποδηλάτης που φέρθηκε με παράνομο τρόπο αν και δεν το νομίζω το τελευταίο.....εδώ τίθεται ένα θέμα γενικότερης ασυνενοησιας έλλειψης ευγένειας, αδυναμίας επικοινωνίας, εριστικοτητας, κατάχρηστικοτητας δικαιώματος

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο ποδηλάτης η ο ελεύθερος επαγγελματίας μιας μικρής επαρχιακής πόλης είναι ο πιο πολύ ζημιωμενος. 

Στη πόλη μου προ πενταετίας σε παρόμοιο περιστατικό βρέθηκε εισαγγελέας με αρχ...α που ξηλώσε όλες τις κατασκευές και παράνομη κατάληψη που έκαναν σε δημόσιο χώρο τέτοιες επιχειρήσεις...

Βέβαια ήρθε άλλος μετά που ούτε ασχολήθηκε και γίνεται Χαμουλης...οι ποδηλάτες και τα πατίνια περνάνε ανενόχλητοι, τα καταστήματα στήνουν τις αρχές τους μέχρι εκεί που τους παίρνει και γενικά υπάρχει με γενική αναρχία και έλλειψη σεβασμού στο αστικό περιβάλλον. ..

Είναι σύνηθες φαινόμενο και το σχόλιο πάνω ήταν ασφαλώς περιπαιχτικο και με ειρωνική διάθεση στη επιθετική συμπεριφορά του ενός εκ των δύο μερών.

Σημαντικό είναι να υπάρχει συνεννόηση αλλά σε αυτό που ακούω να περιγράφεται είναι ότι υπάρχει επιβολή του πιο ισχυρού....

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Και όποιος γλίστραγε στα γράσα σου να σου έκανε και μια μήνυση να έχεις να πορεύεσαι ;

Τα σκέφτεστε πριν τα γράψετε;

Μυνηση για ποιο λόγο; Για φθορά δημόσιας περιουσίας; Τα πλακάκια του πεζοδρομίου δεν στέκει αυτό που λες....έχεις δει σε πινάκιο υποθέσεων ακροαματικής διαδικασίας μυνηση γιατί λέρωσε και δεν καθαΡισε κάποιος το δρόμο το πεζοδρόμιο;;; Τα υγρά και λεκέδες σε πεζοδρόμιο δεν αποτελούν πλημμεληματικη πράξη στο ελληνικό δίκαιο. Δε ξέρω σε άλλη χώρα....

Επεξ/σία από PedroG
Δημοσ.

Χαίρομαι που διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα.

Εγώ δεν συμπεριφέρθηκα κατά τρόπο εριστικό , ούτε πέρασα από το σημείο με ταχύτητα , ή κονοντας ελειγμούς ή οτιδήποτε άλλο.

Η αναφορά της οτι ο χώρος είναι μαγαζί της αποτελεί πρόβλημα και με ενόχλησε γιατί είναι ψευδής.

Της έχει παραχωρηθεί τμήμα του χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθσιμάτων , όχι όλη η επιφάνεια , συνεπώς το κενό δεν μπορεί να το λογίζει ως μαγαζί της, ακόμη κι αν εγώ παρανόμισα. 

Έχει προσωρινή παραχώρηση συγκεκριμένου αριθμού τ.μ. ενώ θα έπρεπε να έχει 1,5 κενό για διέλευση.

Αν τηρούνταν το παραπάνω ο πραγματικός κίνδυνος να προκληθεί κάποιο ατύχημα θα ήταν σχεδόν μηδενικός , συνεπώς η πολύ περιορισμένη απόσταση που έχει αφήσει χειροτερεύει το πρόβλημα.

Εγώ, δέχομαι ότι αν το εξετάσουμε ακραία τυπικά το θέμα , μπορεί να μην έπρεπε να περάσω, όμως στις πολύ μικρές πόλεις (δεν υπάρχει καν δημοτική αστυνομία) κάποιες φορές τα τυπικά πλαίσια του ΚΟΚ δεν εφαρμόζονται όπως συμβαίνει σε μεγάλες πόλεις.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, clam86 είπε

Εγώ, δέχομαι ότι αν το εξετάσουμε ακραία τυπικά το θέμα , μπορεί να μην έπρεπε να περάσω, όμως στις πολύ μικρές πόλεις (δεν υπάρχει καν δημοτική αστυνομία) κάποιες φορές τα τυπικά πλαίσια του ΚΟΚ δεν εφαρμόζονται όπως συμβαίνει σε μεγάλες πόλεις

Δεν έκανες τίποτα παράνομο, ότι αναφορές σου έχουν στείλει παραπάνω είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, είναι για μηχανοκίνητα μέσα. Αγνόησέ τους.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, PedroG είπε

Μυνηση για ποιο λόγο; Για φθορά δημόσιας περιουσίας; Τα πλακάκια του πεζοδρομίου δεν στέκει αυτό που λες....έχεις δει σε πινάκιο υποθέσεων ακροαματικής διαδικασίας μυνηση γιατί λέρωσε και δεν καθαΡισε κάποιος το δρόμο το πεζοδρόμιο;;; Τα υγρά και λεκέδες σε πεζοδρόμιο δεν αποτελούν πλημμεληματικη πράξη στο ελληνικό δίκαιο. Δε ξέρω σε άλλη χώρα....

Οπότε δεν τρεχει τίποτα να γεμίσω γράσα ή λάδια το πεζοδρόμιο;Και ας σαβουρδιαστούν μερικοί;

Για το οδόστρωμα πάντως απαγορευεται.

5 λεπτά πριν, TroyMelloy είπε

Δεν έκανες τίποτα παράνομο, ότι αναφορές σου έχουν στείλει παραπάνω είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, είναι για μηχανοκίνητα μέσα. Αγνόησέ τους.

https://www.carandmotor.gr/new-mobility/podilato-ti-problepei-o-nomos-poia-ta-prostima 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μία αυθαίρετη ερμηνία. Τον νόμο τον έχεις?
Επίσεις δεν έχει ουτε μία αναφορά για πεζοδρόμια.
Όσο για το  .....

Αναφορά σε κείμενο

Τα βασικά πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. για τους ποδηλάτες είναι:

Κίνηση εκτός ποδηλατόδρομου, όταν υπάρχει: 80 ευρώ

Απλά γελάω.
Ναι οταν ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Όταν δεν υπάρχουν? τα βάζουμε στην πλάτη?
Όχι άλλες αυθαίρετες ερμηνείες!!!

Δημοσ.

Φίλε μου εφοσον διασχιζουν το πεζοδρόμιο οι σερβιτόροι να σερβίρουν σε χώρο που έχει επινοικιασει, δλδ εργάζονται σε αυτό το κομματι γης,καταλαβαίνεις ότι μάλλον έχει η τύπισσα δίκιο παρά εσύ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...